Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לוי יצחק - קדוש מעונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה מצחיקה קצת, אולי קצת מתוך חוסר ידע גם אבל - למה לוי יצחק הוא זה שקובע את המחירים של הרכבים המשומשים במדינת ישראל? האם אין גורם ממשלתי שמתעסק בכך? בנוסף לזאת האם אין לו שום תחרות בתחום או פיקוח כלשהו?

ממצרים יצאנו לממ"ס הגענו!

פורסם
קדוש מעונה?:?

פרעוש מגונה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

eNtity,

כשאתה הולך למכור שעון זהב יד שניה לחנות תכשיטים - מי שקובע את המחיר זה בעל החנות, וסביר להניח שבכל חנות יציעו לך מחיר אחר.

כשאתה הולך למכור טלווזיה/מכונת כביסה וכד' שהם משומשים, גם לזה אין מחירון ואתה יכול לבקש ככל העולה על רוחך. סביר להניח שתיקח פער מסויים לעומת חדש, אבל הפער הזה הוא דינמי ותלוי עד כמה אתה רוצה להיפטר מהמכונה ועד כמה המוכר מתקפל לקראתך.

את המדינה לא מעניין בכמה מכרת את השעון שלך וגם לא בכמה מכרת טלווזיה או מחשב נייד משומש. המוצרים האלה ענינו את המדינה רק בשלב היבוא כדי לגבות עליהם את המיסים.

כשאתה מבטח את הבית ומגיע שמאי להעריך את תכולתו (עדיף - כדי למנוע מחלוקות על ערך התכולה בעתיד ועל עצם קיומה), כך יש שמאי שמעריך את ערך המכוניות.

במקרה של המכוניות, היות והדגמים לרוב מגיעים בסטנדרט מסויים, אפשר לקבוע סטנדרט מחירים לרכב משומש ללא בדיקה פיזית של שמאי. הסטנדרט הזה נקבע ע"י סקרי שוק שמבצע לוי יצחק. מידי פעם עולות טענות שהמחירון מוטה לטובת יבואנים שונים או חברות ליסינג כמו שיש דגמים די אמינים וטובים שמחירם נשחט ע"י כוחות השוק.

לוי יצחק אינו השמאי היחיד שמוציא מחירונים, הוא רק המפורסם יותר. המחירונים האחרים משערכים מאוד קרוב ל"מחירון לוי יצחק"

חברות הביטוח הן שאימצו את "מחירון לוי יצחק" מטעמים פרקטיים של אחידות.

תאר לעצמך מה היה קורה אילו כל חברה היתה משערכת את מחירון הרכב אחרת - לעולם לא יכולת לעשות השוואות מחיר לביטוח.

עוד נקודה בעייתית - היה קשה לאמוד את גבולות הסיכון לצד ג'. אם החברה שלך מעריכה שרכב יוקרתי מסויים שווה 700,000, אבל חברת ביטוח אחרת היתה מערכיה את אותו רכב ע"י מחירון אחר לפי 900.000, היה קושי ממשי להגיע להסכמות במקרה של אובדן גמור.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר, מדבריך עולה שלוי יצחק היה אמור להשתלט על כל העולם החופשי עם המחירון שלו.

הרי הבעיות שאתה מציין קיימות בכל שוק, ובכל זאת אין בשום מקום ועולם אח-ורע לתופעת "לוי יצחק" הישראלית.

למרות זאת, בכל העולם אנשים קונים ומוכרים מכוניות (יש לציין שיותר בזול ויותר בקלות) וגם חברות ביטוח בכל העולם מצליחות לעשות עסקים טובים בתחום.

פורסם

סוף סוף לוי יצחק מתחיל להבין שהוא מאבד את המונופול על מחירי הרכב.

אני משער שהוא, או מי מטעמו קוראים כאן בפורום ומתחילים להבין שהקרקע נשמטת מתחת לרגליהם.

שנים על גבי שנים שלוי יצחק נמנע מלצאת לתקשורת. מה קרה שהוא התעורר עכשיו?

לדעתי מה שיקרה הוא שתוך כמה שנים יכחד לוי יצחק והמחירון המפוקפק שלו.

תוך כמה חודשים "מחירון רכב" בגוגל ייתן את מחירון יד2 כאופציה השנייה. (על הזכות להיות ראשון לוי יצחק משלם).

תוך כמה חודשים מחירון יד2 יהיה המחירון שיקבע את נק' המוצא למשא ומתן על מחיר הרכב.

אני מקווה שמחירון יד2 יהייה וישאר נקי מהשפעות חיצוניות כגון יבואנים, חברות ליסינג וכד'.

אני כקונה\מוכר רכב מעדיף:

א. שהמחירון יהייה זמין וקל לגישה.

ב. שאני לא אצטרך לשלם על השימוש בו

ג. שהמחירון ישקף את מחירי השוק, לא להפך.

אני מקווה שלוח יד2 יצליח לעשות את ההפיכה.

ללוי יצחק\ מי מטעמו שקורא בפורום. (וכקהילת הרכב הגדולה בישראל, אני סמוך ובטוח שאתם כן!)

כל מה שאתם בשביל כסף כסף ועוד כסף זה הולך על הנפש.

באנגלית אומרים את זה GO-al nefesh.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

במחיר שקניתי את ההונדה הייתי יכול בארצות הברית לקנות 325 נחמדה.

שמישהו יתפוס אותו בסמטה, איפה הוא גר בכלל?

פורסם

ארנון,

ברמה התאורטית אתה צודק, בפועל בישראל נוצרים "תקנים" יחודיים התואמים את אשר מתרחש כאן בארץ.

בארצנו הקטנטונת יש נהגים רבים שנוסעים במכוניות כה ישנות ומתפרקות ועדיין מנסים למוכרן במצבן.

בארה"ב מכוניות במצב טוב בהרבה מושבתות על ידי בעליהן ובמקרים רבים אפילו לא מחפשים עבורן קונה.

לוי יצחק לא היה קיים מאז ומעולם. פעם מעבר לפרסום בעיתון, היה את "עיר המכוניות" ושם היה נערך שוק של קונים/מוכרים שמתווכחים כאילו קונים ירקות בשוק.

בעשורים הראשונים למדינה, כשהאינפלציה היתה נמוכה ושוק הרכב היה יחסית מינורי, היה הרבה יותר קל למצוא את העמק השווה בין קונה למוכר על בסיס מה היה מחירו של הרכב כחדש אל מול מודל עדכני.

כשהאינפלציה הרימה ראש ותפסה תאוצה של עשרות אחוזים בחודש ומאות אחוזים בשנה ובד בבד רכישת רכב הפכה לזמינה יותר לרבדים רבים באוכלוסיה, כבר היה קשה לקבוע מחיר רק על סמך מו"מ, הן מן הטעם שהמחירים זזו בעשרות אחוזים בחודש, הן מהסיבה שפעמים רבות רכב יד שניה היה יקר יותר מלהזמין חדש בסוכנות והן מהסיבה שיש גם היצע רב יותר. על הנישה הזאת תפס "טרמפ" לוי יצחק והחל להציע מעין "שירות". היות והציבור אימץ את השיטה, לאט לאט היא הפכה לפורמלית ורשמית יותר.

לפני שנים אחדות, אאל"ט, לוי יצחק יזם רעיון של מחירון נדל"ן. הציבור לא כל כך אימץ את היוזמה הזאת ועובדה היא שאף אחד בימינו אלה לא מוכר בית לפי מחירון "לוי יצחק".

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
במחיר שקניתי את ההונדה הייתי יכול בארצות הברית לקנות 325 נחמדה.

שמישהו יתפוס אותו בסמטה, איפה הוא גר בכלל?

טוב שלא האשמת אותו במצב הבטחוני ובזה שלא יורד מספיק גשם. הוא ממש לא אחראי על פער במחירי הרכב בינינו לבין ארצות הברית

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...