Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוק שצריך בארץ, KEICARS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביפן ישנו חוק גאוני הנותן הטבות רציניות לאנשים שמחליטים לקנות רכב קטן.

לצורך זה הם יצרו קטגוריה הנקראת "KEICAR".

ישנן הגבלות על הרכבים האלו והנה הן:

אורך מקסימלי: 3.4 מטר

רוחב מקסימלי:1.48 מטר

גובה מקסימלי: 2.0 מטר

נפח מנוע מקסימלי: 660 CC או 64HP

לשם השוואה, רוב הרכבים האלו הם בגודל של סובארו ג'אסטי ואפילו פחות.

מי שקונה אותם מקבל קודם כל הנחה על המיסים והביטוח וגם בטוקיו למשל, לא צריך להוכיח שיש לקונה מקום חניה (בטוקיו חובה להראות שיש לך מקום חניה על שמך לפני שמרשים לך לקנות רכב).

אני ממש לא מבין מה הבעיה ולמה בארץ לא תומכים בזה.

רוב האנשים נוסעים ביומיום לבד או עם עוד אדם אחד. לא ממש צריך יותר מזה.

אני למשל נוסע כל יום בערך 40 קילומטר לבד וסוחב אתי בערך טון ברזל שאני לא ממש צריך.

חוץ מזה, היכולות הדינאמיות שאפשר להוציא מרכב ממש קטן הן מדהימות, והעיצוב בדרך כלל די מגניב וחמוד.

רכבים כאלו אנחנו מכירים בפורום הוא הWAGON R+ של סוזוקי, הסוזוקי ג'ימני והדייהטסו COPEN.

ביפן הם נמכרים עם מנוע הרבה יותר קטן המותאם לתקנות שלהם.

אני חושב שבארץ צריכה להיות יוזמה לקניה של רכבים כאלו עם הנחות רציניות. כרכב שני או שלישי בבית זה לא רעיון רע בכלל.

הנה כמה דוגמאות לרכבים כאלו שמצאתי ברשת.

תזכרו, כל הרכבים האלה הם מאוד קטנים, למרות שחלקם נראים די גדולים.

חוץ מזה, רובם עושים יותר מ20 ואפילו 30 קילומטר לליטר, שזה המון.

800px-1998_Daihatsu_Opti_01.jpg

800px-2003_Subaru_R2_01.jpg

800px-Daihatsu_Hijet_Deck-van_002.JPG

800px-HondaBeat.JPG

800px-Mazda_Laputa.jpg

800px-Mazda-r360-coupe01.jpg

800px-Mitsubishi_Pajero_Mini_005.JPG

800px-Suzuki_Wagonr_2003.jpg

פורסם

יוסי, בדקתה פעם את הבטיחות של המכוניות האלא? , אני אישית לא הייתי קונה אחת כזאת.

ועד כמה שזה נשמע לא פוליטיקלי קורקט ולא מחבק עצים, אני מעדיף לסחוב איתי 5X2 מטר של ברזל במשקל 2 טון ולשלם את צריכת הדלק הגדולה פי 3 מהמכוניות שהצגתה.

והכי חשוב הבריאות :-P

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

רכבים כאלו אנחנו מכירים בפורום הוא הWAGON R+ של סוזוקי, הסוזוקי ג'ימני והדייהטסו COPEN.

הג'ימיני הוא ממש לא דוגמא טובה לרכב KEICAR.

ובכל זאת, שיטת המיסוי הנוכחית הופכת את מחירי הרכבים האלו ללא רלוונטיים. בתוספת קטנה יחסית של כסף אפשר לרכוש רכב "אמיתי" ומשפחתי, עם הרבה יותר מנוע והרבה יותר מרווח פנים ויכולת לקחת את המשפחה פעם בשנה ליום כיף בכינרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבטיחות היא לא יותר גרועה מאשר ברוב המכוניות הגדולות.

תראו למשל את הסמארט. היא די בטיחותית והיא מאוד קטנה.

ונכון, שיטת המיסוי הנוכחית היא אידיוטית לחלוטין.

סיפרתי כבר מליון פעם פה בפורום על הפיז'ו 206 שאחותי קנתה חדשה מהמפעל בגרסה אוטומטית ב40000 ש"ח או היאריס שאמא שלי קנתה ב50000 ש"ח.

זה מדהים כמה שאפשר לקנות בחו"ל וכמה מעט שאפשר לקנות כאן באותו כסף (עלות החיים בצ'ילה, אגב, היא כמו בארץ ואפילו יותר יקרה, חוץ מהמכוניות).

פה בארץ יש הרבה יותר מדי מכוניות ויש כמות מיסים פשוט מרתיחה. בזמן שבחו"ל אני יכול לקנות רכב חדש, כאן אני צריך ממש לקרוע את הכיס בשביל זה.

בהמון חלקים מהעולם המס על קניית רכב הוא באזור ה6%. פה הוא מעל ל100%.

אני מתחיל להרגיש אשם כיום בגלל העובדה שיש לי בבית רק מנועי 1.6 ו1.4.

לא הייתי מתנגד לנהוג על מכונית פצפונת ביומיום ובסופ"שים לנהוג במשהו יותר גדול (כמו הוולוו 740 שעליו אני בונה :twisted:)

פורסם

המכוניות האלה מתאימות רק לטעם היפני ולגובה שלהם.

בתמונות שלך יש מכוניות שלא קשורות בכלל.

ויש את ההונדה ביט,שהיא משנות ה 90,ראיתי כמה כאלה בלונדון,רכב ספורט עם מנוע מרכזי ומנוע 660.

את ה daihatsu copen לא רצו למכור בארץ?

מעניין לראות את המכוניות האלה,יש להם עיצוב מטורף,בחיים לא הייתי נכנס לאחת.

תראו את אתרי יצרני הרכב היפנים:

http://www.daihatsu.co.jp/lineup/index_lineup.htm

http://www.subaru.jp/carlineup/index.html

http://www.suzuki.co.jp/car/lineup/

http://www.nissan.co.jp/CARLINEUP/

אייל

פורסם

חזרתי לא מזמן מאיטליה, הדהים אותי לראות את כמות המכוניות הקטנות שלהם.

אין שום סיבה שזה לא יהיה כך בארץ - חוץ מחמדנות של כל מיני גורמים איטרסנטים.

בנתיים אתם יכולים להתנחם בתמונות:

mini00002.jpg

mini00003.jpg

mini00005.jpg

mini00006.jpg

mini00011.jpg

mini00009.jpg

mini00010.jpg

mini00001.jpg

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

בקשר לזבל הסיני הלא בטיחותי, עדיף שישאר שם.

אני לא רואה למה מכוניות קטנות כמו פיאט 500/פנדה, פולקסוואגן פוקס וטויוטה אייגו במחיר אטרקטיבי לא יצליחו בארץ.

פורסם

זה ממש לא זבל סיני.

אם אתה שם לב, כל המכוניות האלו הן איטלקיות או יפניות.

הטענה היא שצריך לתת הנחה במיסים לרכבים כאלו כי הם מזהמים פחות.

כמו שלהיברידיים יש הנחה משמעותית, ככה צריך גם הנחה למכוניות קטנות בצורה קיצונית.

פורסם

יש גם הרבה זבל סיני בסגמנט הזה שדווקא רואים במזרח.

הבעיה היא שהמכוניות הקטנות האלה לא יכולות להתאים למשפחות. (אם מישהו זוכר הייתה פעם כתבה בfifth gear כשאחד המנחים הראה איך זה לחיות עם G wiz).

פורסם
חזרתי לא מזמן מאיטליה, הדהים אותי לראות את כמות המכוניות הקטנות שלהם.

אין שום סיבה שזה לא יהיה כך בארץ - חוץ מחמדנות של כל מיני גורמים איטרסנטים.

בנתיים אתם יכולים להתנחם בתמונות:

אני הייתי במילאנו לפני כ3 שבועות, ובאמת הרוב הגדול מאוד של המכוניות הן קטנות מאוד, ובעלות מנועי דיזל (לא מצאתי בכל מילאנו רכב עם תיבה אוטומטית). מצד שני, טורינו נראית כמו גרמניה. כמות מכוניות הסאלון שם אדירה.

TFSI Power

פורסם
אני מתחיל להרגיש אשם כיום בגלל העובדה שיש לי בבית רק מנועי 1.6 ו1.4.

לא הייתי מתנגד לנהוג על מכונית פצפונת ביומיום ובסופ"שים לנהוג במשהו יותר גדול (כמו הוולוו 740 שעליו אני בונה :twisted:)

מכיר היטב את התחושה הזאת. בכל פעם שיש לי אפשרות לנסוע לאנשהו עם הווספה ובמקום זה אני עדיין לוקח את האלפא, אני לא יכול להימנע מאותה תחושת החמצה. שלא תבינו לא נכון: הנסיעה באלפא נוחה ובטוחה בעשרות מונים מהווספה, אבל לעזאזל, האלפא צורכת דלק פי 3 (!!!), וזה עוד לפני שדיברנו על פקקים, שקיימים עבור הווספה רק בתיאוריה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...