Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת מורל LIMETED + מגבר genesis

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל זה אני מזמין את רמי בחום לשמוע אצלי ברכב - כדי שהוא יקבל מושג למה הסט הזה מסוגל כשהוא מותקן נכון.

ואם ההבדלים יהיו זניחים - אז מילא.

אבל אני בספק שזה יהיה ככה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תמיד אפשר לשפר :-) זה לא סוף העולם . פשוט היתה מוגבלות בתקציב שעוד כמה חודשים ישתפר . המתקין עצמו גם לא רצה לסבך אותי בבניות והוא יודע מה היכולות שלי מבחינת תקציב.

עד עכשיו אני מרוצה מהאיכות הרכבת מערכת זה דבר שמתפתיח לאט לאט עד שמגיעים למקסמום.

פורסם

למה 5 עמודים? אצלי זה עמוד וחצי..

מה שבאמת חשוב כאן בכל הסיפור הזה, שתהיה מרוצה ותהנה מהמוסיקה. בשביל זה השקעת כסף, עצבים ואנרגיה. ואם אתה טוען שאתה מרוצה - סבבה. אפשר רק לומר לך מברוק. אבל אתה צריך לקבל את הביקורות הללו בקונטקסט הנכון, ולא לשלול רק כי "אתם לא שמעתם אז איך אתם אומרים". הגלגל הוא עגול. אף אחד! לא מורל, לא נציג מכירות שלהם, ולא ב.מ.וו. ימציאו את הגלגל. מדובר כאן בפיזיקה פשוטה ובהגיון בריא.

אפרופו BMW, דובר כאן מספר פעמים על המערכות המקוריות של ה12-18-450 רמקולים היקפיים של BOSE או של השד-יודע-מי ועל ה"איכות" שלהם..

ולא, מהנדסי BMW ממש ממש לא חשבו על אקוסטיקה. היו להם דברים אחרים בראש. והיו להם סדרי עדיפויות שונות.

אצלי בלאנצ'יה קאפה - שמדובר ברכב מנהלים, שבזמנו היה עולה כמו רכבי סלון או מנהלים אחרים, ועד היום הוא באותה רמה שלהם [רק חמישית מחיר:wink:] שמו "רמקול" קטן וצר במיקום בלתי אפשרי בעליל, מכוון לרצפה, בזווית משוגעת. ע"ע ההתקנה הראשונה שלי. אז מה? האיטלקים לא מבינים? לא משקיעים? פרארי/למבורגיני/מזראטי [ופונטו :-)] זה לא איטלקי מושקע?

ובגולף GTI חדשה שעולה איזה כמה גרושים יותר ממאזדה 2, יכלו לשים את מיקום הרמקול בדלת מאחרי הנהג? לא חשבו שם להשקיע באקוסטיקה ברכב שעולה "קצת" יותר מהממוצע?

לחובב האודיו הרוצה לקבל ערך מוסף מההשקעה שלו במע', ומדובר בהשקעה, אחרת היית שם שם פולס על מגבר של שקל, ולא לימיטד אדישן על פרופייל, יש הכרח להשקיע בהתקנה ראויה ונכונה. איזה מין דבר זה חוסר תקציב? זה כמו שתקנה 911 טורבו, אבל היא תשאר בחניה כי אין תקציב לבטח אותה. אז או לשים מערכת זולה יותר שמותקנת כראוי, או להרחיב תקציב. א"א לעשות כזה דבר.

בגלל שכבר התקנת כך, נותר לי להמליץ לך מכל הלב כפי שכבר אמרתי קודם, לגשת ולהתקין את הסט הזה כפי שצריך.

בהצלחה!

פורסם

כמו שכבר אמרו לך, הרכיבים מעולים אבל מ 1 עד 10 ההתקנה מקבלת אצלי 3!

זה לא מיקומים, זה לא איטום! וככה לא בונים חומה!!

משהו נוסף שאני חייב להגיב...

אם כבר הזכרת BMW, אני במקרה בעלים של אחת

אני יכול להגיד לך שנכון, BMW מגיע עם התקנה שלא על שלדת הדלת.

אבל אני כל יכול להגיד לך שהפלסטיקה אצלי ברכב ברזל ליד הפלסטיקה שלך.

אתה רואה שכל ה"קרטונייה" שלך בדלת רופפת...

אצלי הדלת ברזל! וגם הפלסטיקה מבודדת, הכל מבודד ומנגן לתוך נפח הדלת

ולדעתי הסט שמותקן לי שם לא פחות חזק משלך (K3P) ככה שאני יודע בערך מה הדלת שלי מחזיקה!

BMW, BMW... שלך לא BMW...

חובה אצלך בנייה, וופר למטה ומידים וטוויטרים מבודרים למעלה באזור הקורות.

תשמע סטים דומים של אנשים מבינים אחרים בפורום ותתרשם איך כן בונים חומה.....!

HU: Clarion HX-D2 F.Comp: Focal K3Power Amp: Genesis Series III Five Channel SubWoofer: Hertz HX250 Front stage

פורסם
אני מבין שלא נעשה שום שיקול מבחינת האקוסטיקה בעת התקנת הרמקולים.

המגבר קצת טעון שיפור :(

למה לא DMX או 4 CH ?

זהו ? מה יש ? מילברט לא מספיק טובים לאדוני ?:lol:

אני ממליץ למי שחושב שהאולטרה פור לא מספיק טוב לקחת את המגבר מנורות של גנסיס או מילברט או HSS או אולי סינפוני או אולי סלסטרה :lol::lol::lol: אבל את ה4 ?!!!!!!! :evil:

ואליקו , אין שום טעם אם הוא לא מחליף התקנה לומר לו בכלל על DMX זה יהיה עוד בזבוז

בברכה יהודה

פורסם
שוב אני מדגיש שאני מאוד מאוד מאוד מרוצה מהאיכות! אף אחד מכם לא שמע את הרמקול מנגן אצלי וכבר התנפלתם על המתקין .

ואם כבר אתם מדברים על התקנה איכותית היתה מוגבלות בקשר לתקציב! ואני מאמין שאם אשקיע עוד כמה אלפי שקלים ההבדל יהיה זעיר ביותר.

אין לי קול של פלסטיקים ברכב אין לי רעידות בדלתות ואני שומע מידבאס נקי!

צריך להקשיב כדי לתת חוות דעת!

יש סאוונד מעולה ללא רעידות וללא קולות של פלסטיקים או פח וזה מה שבאמת חשוב.

ניסיתי פופו ורוק וטראנס וצ'לאווט וראפ . ותאמינו לי לא חוויתי בעיה בשום סגנון או ג'אנר! ואפילו בראפ עם הבאס הכי חזק כלום לא רעד נקודה!

אני הלקוח הכי מאושר וזהו זה מה שחשוב ! 8)

אני חייב לומר לך משהו , רוב הקומפוננטים יכולים לעבוד טוב עם דלת אטומה , מורל שונים הם דורשים פוד . אתה חייב להבין שלתת לדרייבר שדורש פוד את נפח הדלת , ולא משנה כמה טונות של זפת שתשים , הוא לא יעבוד טוב

המכונית שלך היא מכונית יפנית , בניגוד למכונית גרמנית ששם התכנון הוא לבודד את הנהג מהכביש כדי לייצר תחושת יוקרה , והבידוד ההתחלתי הוא ברמה גבוהה מאוד , לרוב היפניות אין את זה . אז אם במרצדס ובבמוו ניתן לשפר ע"י איטום של דיינמאט/סקנדסקין ואחרות , ולא הולכים על זפת , אז גם כאן

ולגבי העלות של ההתקנה , עדיף לקנות מורל אוביישון ולתת לו פוד מתאים , ואיטום מתאים והוא ישמע יותר מהלימיטד שלך , במיוחד במכונית יפנית

בברכה יהודה

פורסם

מילא מכונית יפנית - זו טויוטה קורולה משנות ה90.

הטויוטה קורולה שלי היא שנת 96.

אבל - יש לי גם קורולה 2007.

ההבדלים בין שתי המכוניות האלו מבחינת פח ואקוסטיקה ובידוד רעשים הוא שמיים וארץ, ה2007 לא נבדלת כמעט בכלום מהבחינה הזו מרכבים גרמניים היום. היא שקטה לחלוטין.

אבל הרכב הפרטי שלי והרכב של פותח הת'רד - פרובלמה. (ואני שומר כאן על צניעות).

מה שהכי מוזר כאן הוא שהקורולה 2008 - הם הדרדרו בקטע הזה והיא קצת יותר רעשנית והפלסטיקה שלה פחות מאסיבית מהדגמים הקודמים - אבל עדיין - כמה ליגות מעל הקורולות של עד שנת 1998.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יהודה, אני לא רציתי שהוא יחליף חנות, הצעתי את מה שאפשר לקבל מאותו מקום, אחרת לא הייתי מהסס להמליץ על איזה באטלרון:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

חברה תקשיבו

עוד פעם אני מדגיש "לא היה לי תקציב מדובר בבנייה שיכולה לעלות כמה אלפי שקלים" המתקין דבר איתי על בנייה והוא הסביר לי כמה זה יכול לעלות לי .

ואין שום בעיה לעשות בניות בעתיד הקרוב! וראיתי עבודות בנייה של הבחור וכמה זמן ותקציב זה יכול לקחת "זמן ותקציב שבנתיים אין לי" . הכול עיניין של תקציב וזמן לא פחות ולא יותר מזה.

הכול הולך בשלבים! ולא נראה לי שיש פה הרבה אנשים שיכולים לממן התקנה שלמה של מגברים וקופוננטים ובניות במכה אחת אתם מדברים על דברים יקרים מאוד שיכולות להגיע ל עשרות אלפי שקלים.

אני לא חי ברמת אביב ואין לי מליונים "כמו חלק מאנשים שיש פה".:wink:

פורסם

אני לא מכיר אפילו חבר פורום אחד מרמת אביב - מצטער.

ואין קשר בין תקציב למיקום של הCDM כי הוא לא זקוק בכלל לבניה בשביל לתפקד נכון - גם לא הטוויטרים - אין שום בעיה למקם את שניהם בקורות\קיק פאנלים בלי שום בניה.

המיקום של הרכיבים לקוי ואין לזה שום קשר לתקציב.

לאסטטיקה יש.

Pioneer TS-X150

פורסם

אז תביא לי הוכחה מדעית ומוצקת בקשר למיקומים . ולא משנה לי אתר מפה או מחו"ל.

Mounting Locations

Front Speakers -
The best place to mount speakers in the front, in custom kick panels. By doing this, the path between the speakers and ears is minimized giving the best possible sound without having to add time delay circuitry. If this is not possible, try to point the speakers towards the center of the car, and try to minimize the distance between the right and left speakers to your ears. Custom kick panels are usually built from fiberglass or molded plastic, and are available from some manufacturers such as Ai Research

פורסם

כבר הבאתי לך אחת

רשמתי את זה כבר כמה פעמים.

רמקול שמנגן תחומי תדר קצרים יותר ומהירים יותר צריך להיות ממוקם רחוק יותר מבחינת האוזן מרמקול שמנגנים תדרים איטיים יותר וארוכים יותר - שכן בצורה כזו המיד שלך מגיע הרבה לפני המידבאס לאוזן שלך ואתה שומע עיכובים בתחום המידבאס.

וכנ"ל לגבי היחס בין הטוויטר שלך לבין המיד שלך אם הם ממוקמים כך שהטוויטר קרוב יותר לאוזן.

מעבר לכך ככל שאתה תקפיד למקם את הרכיבים שלך קרוב יותר אחד לשני אתה תקבל "נקודת מקור אחת" אחת ברורה יותר כמו למשל להתקין את הטוויטרים והמידים בקיק-פאנל שזה גם המיקום הכי רחוק מהאזניים של הנהג וגם המיקום הכי קרוב למידבאסים מבחינת "נקודת מקור אחת".

בהתקנה שיש לך כרגע אתה סביר להניח שתצטרך לעשות תיקוני זמנים שונים (במידה ויש לHU שלך כזאת יכולת בכלל) בין כל רכיב לרכיב בכדי לקבל תוצאה אחידה - ומעוותת למדי.

הרמקולים נמצאים ממש לצידי הגוף שלך במקום שתרחיק אותם עד כמה שאפשר בכדי לקבל מהם את המרחק המקסימלי - שבמצב כזה גם מספר התיקונים שצריך לעשות הוא מינימלי.

יש לך טעות במיקום ששובר חוקי פיסיקה מבחינה של תזמון בין הרכיבים.

יש לך טעות במיקום מבחינה של מרחק מהאנזיים שלך שגורע בצורה ממשית מהיכולת שלך ליצור במת צליל נכונה ומאוזנת.

אני גם יכול להפנות אותך למאמרים שלמים לגבי בניית במה ומיקומי רכיבים כמו אתר שנקרא אוטוסאונד, מאמרים לגביי אוף אקסיס ואון אקסיס ואיך המוח האנושי מתרגם צליל - הייבריד אודיו, ולעוד המון ת'רדים אחרים כאן באתר שכל מה שאתה צריך לעשות הוא להריץ חיפוש עבורם - סביר להניח שתמצא את רובם בFAQ של הפורום.

מצטער - אני יודע שרצית להראות לכולם איזו התקנה עילאית יש לך ברכב, אבל זה לא כך.

יש לך רכיבים נהדרים - אין ספק.

לי אם תשים לב יש רכיבים נחותים יותר משלך.

אבל אתה לא מוציא מהם את הפוטנציאל שהם מסוגלים להפיק ולהתעטף בתירוץ של אין לי תקציב - מצטער - תקציב זה משהו שמעולם לא היה לי שכן אחרי עשור בתחום הזה אני מסיים את המערכת הראשונה שלי עם מגבר של קיקר ואתה לעומת זאת מתחיל עם מגבר של ג'נסיס.

עכשיו אני אומר לך - תפסיק! תעצור כאן.

כי הצעד הבא שלי אחרי שהבאתי נימוק מדעי מאוד פשוט ומאוד ברור - הוא לבקש ממך להביא הסבר מדעי מדוייק מדוע מיקום הרכיבים שלך הוא נכון.

כי BMW עשו את זה ככה? - נו באמת.

ושמתי לב עכשיו שרשמת -

Front Speakers -
The best place to mount speakers in the front, in custom kick panels. By doing this, the path between the speakers and ears is minimized giving the best possible sound without having to add time delay circuitry. If this is not possible, try to point the speakers towards the center of the car, and try to minimize the distance between the right and left speakers to your ears. Custom kick panels are usually built from fiberglass or molded plastic, and are available from some manufacturers such as Ai Research

אתה מודע לזה שאתה סותר את עצמך?

אתה מיקמת את הרמקולים בדיפוני הדלתות - לא בקיק פאנלים.

הייתי אומר גול עצמי... וכמו שאמרתי כבר הCDM והטוויטרים שלך לא דורשים שום בניה בשביל לעבוד נכון - אפשר פשוט למקם אותם בקיק פאנל בצורה הכי פשוטה שיש - עם סטריפ ברזל - עד שיהיה לך תקציב לבניה.

ואת המידבאסים - לפחות היית מתקין על טבעת מסיבית ישירות על הפח של הדלת ולא על הדיפון "נייר" הזה של הטויוטה הזאת.

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...