Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע מתחמם- סיוויק 98

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום... יש לי הונדה סיוויק האצ'בק 98 בתקופה האחרונה חסר מים ברדיאטור , אין בו חור , הוא אחרי ניקוי. החלפתי יוניט

חום , הטרמוסטת מבוטל והרכב עדיין מתחמם..

מה אפשר לבדוק עוד.

איך אני יכול לשלול " ראש מנוע" ד"א בנסיעה החום יציב על החצי בעצירה הוא מטפס עד לאן שהוא יכול

בבקשה עזרה

פורסם

אני הייתי בודק את מצב משאבת המים יכול להיות שהיא בסוף דרכה ולכן כשהאוטו עומד והסל"ד נמוך חום המנוע מטפס. עוד בעיה שיכולה להיות היא שאם הוספת כמות רצינית של מים לרדיאטור בתקופה האחרונה יכול להיות שיש אוויר במערכת הקירור.

נוזל הקירור יכול להיעלם ממלא מקומות השיטה הכי טוב לבדוק היא לנקות טוב טוב את המנוע הרדיאטור והצינורות ולהוסיף צבע (צבע ייעודי) למי הקירור אח"כ להפעיל את המנוע ולחכות עד שתראה את הצבע במקום הנזילה.

נ.ב אם אינני טועה בסיוויק אוטומטית מי הרדיאטור יכולים לחדור לשמן הגיר (עד כמה שאני זוכר בסיוויק השמן גיר מתקרר ברדיאטור)

דבר אחד אל תשכח את חוק שימור החומר שהמורה סוניה מלמדת בכיתה ג' מים לא נעלמים או שהם מתאדים או שהם נוזלים מאיפשהוא אני הייתי מהמר על נוזלים.

בעיית ראש מנוע יכולה ליצור כמה דברים:

א. שמן במים או מים בשמן.

ב. לחץ גבוה במערכת הקירור עקב בריחת לחץ מהצילינדרים אל מעברי המים.

בקיצור פתרון מוצע.

א. ניקוז כל האוויר ממערכת הקירור ובדיקה אם המנוע מתחמם בעמידה (כמובן לוודא שהמאוורר נדלק בזמן ומוציא אוויר לכיוון הנכון ולא מסתובב הפוך במקרה).

ב. באם המנוע עדיין מתחמם להריץ את המנוע לכ 3000 סל"ד ולבדוק אם הוא מתחמם אם לא צריך לעשות כנראה משאבת מים.

אם עדיין המנוע מתחמם יכול להיות שיש בעיה בראש המנוע או ברדיאטור.

מקווה שעזרתי שבוע טוב.

פורסם

החשד הראשון הוא שמאורר הרדיאטור החשמלי אינו פועל ולכן בזמן שאתה נוסע זרימת האויר הקר, ממהירות הנסיעה, מקררת את את הרדיאטור, אבל בזמן עמידה כשאין זרימת אויר והמאורר אינו פועל אז חום המנוע עולה.

תקן התקלה מהר לפני שיגרם נזק נוסף (ראש מנוע וכו'), אם טרם נגרם כבר נזק כזה.

נא עדכן ממצאים ותוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

זה לא משאבת מים כי החלפתי לא מזמן וגם עשיתי טיימינג על הדרך.

הוונטה עובדת בכיוון הנכון..

מה עוד אני יכול לבדוק

• ספונסר פורום
פורסם

בסיוויק קיים טרמוסטט כפול,ברגע שמבטלים אותו,הזרימה לרדיאטור קטנה משמעותית,ובמים סוביים "במעגל הקטן",משמע בתוך בלוק המנוע, בקיצור תרכיב טרמוסטט חזרה והמנוע יפסיק להתחמם.

אורן

פורסם

כנראה שכדאי לך לבדוק את הקפיץ שמעביר ממעגל מים קטן למעגל מים גדול לפעמים הוא נתקע והוא לא עובר למעגל מים גדול.

תשאל במוסך הונדה זה בערך 250 ש"ח

• תוכן חדש...