Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי הונדה סיויק SR ידנית שנת 98 , לאחר חצי שנה שהיא אצלי אני רוצה לשפר את האוטו.

השאלה שלי היא כזאת: האם כדאי קודם כל להחליף מנוע לדגם יותר חזק (לדוגמא - לדגם של ה VTI ,חבר שלי יכול להשיג לי מנוע B16A ידשניה) או להישאר עם המנוע שנמצא באוטו ולחזק אותו?

דרך הגב , רציתי לדעת האם זה חוקי וניתן להשיג אישורים?

פורסם

אני יודע ששיפורים זה לא חוקי.

לגבי התקציב אני לא סגור על הסכום. אני רוצה להרכיב אחר כך טורבו על האוטו, לכן אני עושה את זה בשלבים. קודם כול יום חמישי אני נוסע להחליף בולמים ולחזק בלמים שלפי דעתי זה השלב הראשון ואחר כך אני רוצה לחזק את המנוע . לכן שאלתי מה עדיף להישאר עם המנוע הקיים ולחזק אותו או להביא מנוע אחר?

נא להפסיק לכתוב בפונט גדול.

פורסם

אני מציע שקודם כל תיסגר על תקציב ורק אח"כ נוכל לעזור לך.

אחינו הנהג סע מהר - אם לא , יתפוס אותך שוטר.

פורסם

למשל 20K בשביל להביא את האוטו למצב שיהיה אפשר להרכיב עליו טורבו בעתיד .

לכן מה שאני שואל האם כדאי להחליף מנוע שזה יותר בעיתי ,או להישאר עם המנוע הקיים ולחזק אותו ?

כבר רשמתי לך בשרשור להפסיק לרשום בפונט גדול וכמו כן להפסיק להדגיש את ההודעה ואתה ממשיך משום מה .

תודה , יאשה .

פורסם

לבנות טורבו על מנוע B16 זה פרויקט יותר יקר ורציני .

יותר עדיף לך וגם זול להישאר עם המנוע הנוכחי ולבנות עליו טורבו, עבודה טובה תעלה קצת, אך זה ישתלם.

20 אלף זה די מספק תלוי כמה אתה רוצה לגדוש.

אך רצוי שיהיה לך עוד כמה אלפיות..

כמובן לפני הכל חשוב שנושא הבלימה ברכב ישופר וכן נושא האחיזה, ולאחר שזה יהיה פיקס תעבור לנושא הטורבו.

כך בחשבון הרכבת הטורבו היא איננה חוקית ועלולה לגרוג כנסות והורדות מהכביש, המנוע B16 כן יהיה חוקי להשתיל ברכב אך כרוכה בהחלפת רכיבים רבים.

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

כשאמרתי 20 אלף התכוונתי רק בשביל להביא את האוטו למצב שיאפשר לשים טורבו ,את כול החלקים (בולמים ,בוכנות ,טלטלים קאמשפטים ושאר ירקות)אני מביא מחו"ל .

-תגיד לי בבקשה מה אני עוד צריך לקחת בחשבון בהחלפת מנוע לB16 ,אני מעדיף מנוע DOHC מאשר הSOHC שאצלי?

פורסם

לא רואים מה רשמת, תגדיל טיפה את הפונט

המלצה שלי, פונט מספר 7 יתן לך כרטיס למעקב

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

יצא לי לסוע בסיויק מושתלת VTI, ואפילו כאחד שנוסע על הקליאו - הרעש והאטרף ב-9,000 סל"ד זה משהו שאי אפשר לתאר.

אני אהבתי.

לדעתי, תסע על סיויק טורבו (לא חסר) ועל מושתלת VTI, ככה תחליט מה מתאים לאופי שלך יותר.

אגב, VTI יותר קל (עד כדי בדיחה) לאשר ברישיונות. אני יכול לעזור לך בזה.

זיו.

פורסם
קודם כול יום חמישי אני נוסע לחזק בלמים שלפי דעתי זה השלב הראשון

.

מעניין אותי איך אתה הולך לחזק בלמים.:idea:

סתם משהו שמעצבן אותי באנשי הסיוויק, אנשים מחזקים את האוטו שלהם עם טורבו עצבני ונשארים עם הבלמי דיסק המקוריים מקדימה (שמים רפידות משופרות גג!) ונשארים עם הבלמי תוף מאחורה.

כאילו ראבק, אם אתה כבר משפר את האוטו ומחזק אותו, אז לפחות תתקין סט בלימה נורמלית נגיד הסבה לדיסקים מאחורה או קליפארים מוגדלים. זה לא הגיוני שיש מכוניות כאלה עם איזה 240 כ"ס ונשארים לי עם הבלמים המקוריים.

אנחנו עם הצרפתיות , לפחות מחליפים לברלינגו מקדימה וסרן דיסק מאחורה.:arrow:

אם אתה משפר את האוטו שיסע חזק אז שיבלום בהתאם.

יוגב

פורסם

הבלמים האחוריים לא כל כך משנים, האמת. הם אפקטיבים בחצי השניה הראשונה שאתה בולם, לפני שכל המשקל עובר קדימה. תמיד רצוי לשפר בלמים, אבל אם הברירה היא להתקין בלמים קדמיים עם 6 בוכנות ולהשאר עם תופים מאחור או להתקין בלמים קדמיים עם 4 בוכנות ודיסק מאחור, הייתי הולך על האופציה הראשונה. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בזמן האחרון הרבה מנועים מסדרה B מגיעים לארץ... שווה לנסות לחפש. העבודה היא ממש לא רצינית. (בסך הכל החלפת מנוע וחלקים נלווים כמו שטנגות ידית הילוכים,תושבת מנוע אחת,ציריות,ומחשב)

וליוגב...

אני חושב שהוא התכוון לבולמים.

אבל אל תתעצבן חביבי. לכם יש את הברקסים מהברלינגו... הם זולים נפוצים ועושים את העבודה מצויין.

מצד שני לבעלי ההונדות אין הרבה אופציות חוץ מלקנות קיט AFTERMARKET שעולה בערך כמו כל הקיט טורבו שמרכיבים על הרכב. בנוגע לצלחות אחוריות. יש דגמים שמגיעים מהחברה עם סרן דיסק. והם נמכרים בפירוקיות באיזור ה 1300 ש"ח.

קו---------------------------------------

פורסם

אכן התכונתי לבולמים. דבר נוסף שאני רוצה לציין הוא שאני מודע לכך שצריך לשפר את הבלמים וזה הדבר הראשון שאני עושה .

דרך הגב בהונדה מהדגם שלי ,יש בלמי דיסק גם מאחורה ולא בלמי תוף.

• תוכן חדש...