Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!!

יש לי פונטו 97 יד ראשונה, רכב ששמרתי בצורה המקסימלית לאורך השנים.

לפני מספר שנים המאוורר שאמור לקרר את המנוע הפסיק לעבוד (המאוורר שדולק כאשר מפעילים את המזגן או כאשר המנוע מתחמם), הלכתי למוסך הראשי (שם אני עושה את כל הטיפולים, כן אני יודע שזה לא הגיוני אך לצערי אני לא מכיר אישית מוסכניקים טובים) והם טענו בזמנו שהמאוור צריך להיות מוחלף והחליפו לי אותו (היה יקר!).

כעת כ 5 שנים אחרי החלפת המאוורר זה קרה שוב!! שוב נסעתי למוסך הראשי ושוב נאמר לי מיידית שצריך להחליף את המאוורר!!

אך הפעם אמרו לי שאין להם מאוורר תחליפי ומאוורר מקורי כולל עבודה יעלה לי למעלה מ 2000 ש"ח!!

סכום שלצערי אין באפשרותי להוציא כעת.

נ.ב. לפני שהלכתי למוסך שוחחתי עם מספר אנשים שאמרו לי שאולי יש בעיה חשמלית כלשהי, ניסיתי בעצמי לבדוק אולי יש בעייה חשמלית כלשהי והחלפתי פיוז של המאוורר (בתוך הרכב ליד ההגה בתיבת הפיוזים, פיוז פשוט) ולדקות מספר המאוורר שוב עבד אך כאשר כיביתי את הרכב והנעתי שוב המאוורר שוב הפסיק לעבוד.

אשמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה ולקבל הצעות לפיתרון הבעייה, תודה מראש.

פורסם

בדוק שוב את הפויוז אולי הוא נשרף,

לאור מה שאתה אומר ייתכן שיש בעיית מגעים בקופסת פיוזים,

בכל מקרה לבדוק את המאוורר זה ממש לא בעיה,

אתה מנתק את הקונקטור שלו ומחבר למצבר ואז תראה, אם מסתובב אז עבדו עלייך .

ותבדוק גם את החוטים שמתחברים אל המאוורר אולי יש בהם נתק.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
שלום לכולם!!

יש לי פונטו 97 יד ראשונה, רכב ששמרתי בצורה המקסימלית לאורך השנים.

לפני מספר שנים המאוורר שאמור לקרר את המנוע הפסיק לעבוד (המאוורר שדולק כאשר מפעילים את המזגן או כאשר המנוע מתחמם), הלכתי למוסך הראשי (שם אני עושה את כל הטיפולים, כן אני יודע שזה לא הגיוני אך לצערי אני לא מכיר אישית מוסכניקים טובים) והם טענו בזמנו שהמאוור צריך להיות מוחלף והחליפו לי אותו (היה יקר!).

כעת כ 5 שנים אחרי החלפת המאוורר זה קרה שוב!! שוב נסעתי למוסך הראשי ושוב נאמר לי מיידית שצריך להחליף את המאוורר!!

אך הפעם אמרו לי שאין להם מאוורר תחליפי ומאוורר מקורי כולל עבודה יעלה לי למעלה מ 2000 ש"ח!!

סכום שלצערי אין באפשרותי להוציא כעת.

נ.ב. לפני שהלכתי למוסך שוחחתי עם מספר אנשים שאמרו לי שאולי יש בעיה חשמלית כלשהי, ניסיתי בעצמי לבדוק אולי יש בעייה חשמלית כלשהי והחלפתי פיוז של המאוורר (בתוך הרכב ליד ההגה בתיבת הפיוזים, פיוז פשוט) ולדקות מספר המאוורר שוב עבד אך כאשר כיביתי את הרכב והנעתי שוב המאוורר שוב הפסיק לעבוד.

אשמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה ולקבל הצעות לפיתרון הבעייה, תודה מראש.

באוטו שלי יש מאוורר בן 25, שהפסיק לעבוד לפתע. חשבתי שהמנוע התפגר אך הפלא ופלא! כשחיברתי אותו למטען הוא עבד כמו בימים הטובים.

נפרדתי מ-150 ש"ח לחינם. זה בסה"כ היה פיוז מורד, או, בעיה בקופסא עצמה.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

שלום לשניכם Citroen Visa ו ESTK,

תודה על התשובות, אני מתכוון לבדוק את מה שאמרתם, אני בהחלט מקווה שזה יסתכם בפיוז או משהו דומה (וזול). ערב נעים ותודה על העצות.

פורסם

תבדוק את התקע שקע במאוורר יש לו נטיה להישרף ואז המאוורר לא עובד תיקון של כמה עשרות שקלים אצל חשמלאי שפשוט ילחים את כל העסק.

פורסם

קראתי פה שאפשר לנתק את המאוורר ולחבר למצבר ולבדוק.

איך עושים את זה בדיוק? אני סובל מאותה בעיה ב 306 בימים אלו - המאוורר הימני לא עובד בכלל.

בדקתי פיוזים כבר ופירקתי את המסיכה וראיתי שגם שם בין המאווררים הכל תקין.

פורסם

יש לוודא שהנתיך שהכנסת, בעל ערך נומינלי מתאים. אם מתאים, הרי שיש קצר במנוע המאוורר, או בקו. בדוק שאין משהו שמעכב אותו, תקוע בו, ומפריע לו להסתובב. זה יש לעשות עם מנוע כבוי, סוויץ' סגור, ובבוקר, לפני ההנעה.

יתכנו בעיות אחרות של מגעים ,בגללם לא יעבוד המאוורר, ואולם אז , לא אמור להשרף פיוז.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום לכולם,

טוב הלכתי לחשמלאי ולאחר בדיקה הוא אמר שצריך להחליף את כל המאוורר, לאחר פירוק המאוורר הוא שם לב שהשקע\תקע שמתחבר למאוורר מותך, הוא החליף את החלק וגבה ממני כ200 ש"ח, מה שמעניין הוא האם הוא היה צריך לפרק את כל המאוורר בשביל לבדוק את זה ולעלות על התקלה? והאם המחיר לא קצת מוגזם?

בכל אופן לפחות זה לא נגמר בהוצאה של 2000 ש"ח כפי שדרשו ממני במוסך הראשי של פיאט!! כן 2000 ש"ח, פשוט לא יאומן איזה אנשים עובדים שם.

תודה לכולכם (וכן לרפי לין) על כל העצות הטובות 8)

פורסם

כמו שאמרתי לך הבעיה היתה בתקע שקע אכן צריך לפרק את המאוורר בשביל לאבחן וגם לתקן, המחיר סביר אולי טיפה יקר אבל אם הלחימו טוב אז יותר לא יהיו בעיות.

פורסם

אתה לא חייב ללכת למרכזי, יש גם מוסכים מורשים שאינם שייכים ליבואן עצמו.

רק באיזור הצפון יש לך הבדל עצום בין מוסך "הכוכב" לבין מוסך "פטין". אחד בחיפה אחד בעכו. מרחק של חצי שעה נסיעה, עם הבדלים של שמים וארץ בכסף ובאיכות השירות.

במרכזי אתה לא מעניין אף אחד - לאף אחד אין חשק לפתור את הבעיה. חפש מוסך פיאט אחר ותראה איך הבעיות נעלמות.

פורסם

שלום לכולם,

נכון דני12 דייקת במקום הבעייה במאוורר וטוב שזה הסתכם בכך.

drsubaru, אתה צודק אני צריך דחוף למצוא איזה מוסך אמין ונורמלי בשביל הפונטו אין שום הגיון במה שעשיתי עד עכשיו.

תודה לכולם על העצות.

פורסם
קראתי פה שאפשר לנתק את המאוורר ולחבר למצבר ולבדוק.

איך עושים את זה בדיוק? אני סובל מאותה בעיה ב 306 בימים אלו - המאוורר הימני לא עובד בכלל.

בדקתי פיוזים כבר ופירקתי את המסיכה וראיתי שגם שם בין המאווררים הכל תקין.

ערב רב

אל תערבב חלב עם בשר

פזו סיטרואן מע אחרת לגמרי מאוררים עובדים בשיטה המכונה

טור / מקביל מבוססת על שלושה ממסרים שנמצאים מתחת לגריל

בין שני המאוררים

אם אתה לא בטוח אל תתעסק

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם
תבדוק את התקע שקע במאוורר יש לו נטיה להישרף ואז המאוורר לא עובד תיקון של כמה עשרות שקלים אצל חשמלאי שפשוט ילחים את כל העסק.

אצלי פרקתי את הצמה שהולכת למאוורר והרכבתי אותה מחדש, הפלא ופלא, המאוורר עובד כמו חדש. בדוק את הצמה והחיבורים

• תוכן חדש...