Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

evo vs wrx sti מה הסיפור שלהם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אתה מתכוון?

האימפרזה למשל, עלתה לתודעת הציבור אחרי שהוכיחה את עצמה והפתיעה במירוצי ראלי (זה מה שאני מכיר). מה לגבי האיוו? לא שמעתי שמישהו לקח אליפות עם איוו או משהו כזה. מתי האיוו פרצה לתודעה כ"אגדה" מוטורית כזאת או אחרת?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי האיוו נכנסה לתודעה לאו דווקא בגלל אליפויות כאלה או אחרות אלא בגלל שהלאנסר ובפרט גרסאות המרוצים מוכרות כבר מלפני יותר מ20 שנה

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם
האימפרזה למשל, עלתה לתודעת הציבור אחרי שהוכיחה את עצמה והפתיעה במירוצי ראלי (זה מה שאני מכיר). מה לגבי האיוו? לא שמעתי שמישהו לקח אליפות עם איוו או משהו כזה. מתי האיוו פרצה לתודעה כ"אגדה" מוטורית כזאת או אחרת?

המיצובישי איוו לקחה 4 עונות רצופות ב-WRC בשנים 96-99 עם הנהג טומי מאקינן. יותר מסובארו אגב.

פורסם
חשבתי שמובן שהתכוונתי למירוצי הראלי, ולא לרכב הסדרתי.

חוץ מזה, אם משווים איבו לSTI, שנה X של איבו מול שנה X של STI, איזה מהם אתה מעדיף (וכמובן שאני מצפה ממך לתשובה אחרי נהיגה בכל דור ודור).

אישית רק בגלל שנאה לא מובנת למיצובישי, ואין בה הכל, הייתי מעדיף STI. אבל ס"כ, שני הרכבים כל כך דומים, שאין סיבות גדולות מדי לאהוב את האחד על השני. (לדעתי)

זהו, שלא נהגתי על האיוו והאסתי החדשות, לצערי. אני מכיר אנשים שכן נהגו ואף קראתי לא מעט השוואות ביניהן מחו"ל. האיוו ככל הנראה פשוט טובה יותר. בדיוק כמו בדורות הקודמים (עליהם כן נהגתי).

ושוב - לפחות בדורות הקודמים שני הרכבים בפירוש לא דומים. בתיאוריה כן - צורה, יחידות הנעה וכדומה, אבל בפועל ההבדלים גדולים מאוד.

קיבלת כבר תשובה לזה. ובכל מקרה - זה שבארץ מכירים יותר את האימפרזה לא אומר שהאיוו לא נמצאת "בתודעה" - פשוט סובארו נמצאים כאן יותר ומאז 95 הם החצינו היטב את הילת הראלי של המותג.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

Tommi Makinen זכה ב4 אליפויות עם האיוו 6, 1996-1999,

כאות הוקרה מיצובישי הוציאה אחר כך דגם שנקרא Lancer Evolution TME - Tommi Makinen Edition, או פשוט Lancer Evolution 6.5,

אותה אחת ירדנית שהעליתי תצפית שלה לכאן לא מזמן...

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

ודרך אגב,

הקאלץ' הכפול ב- EVO X נקרא SST.

Sport Shift Transmission or Sportronic Shift Transmission

http://en.wikipedia.org/wiki/Twin_Clutch_SST

ועוד הסבר....

http://www.zercustoms.com/news/Mitsubishi-Twin-Clutch-SST-automated-manual-transmission.html

מקווה שלמדת :wink:

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

האיבו והSTI הם רכבים די שונים מכיוון שהאיבו בנוי לנהיגה ספורטיבית בלבד זו הסיבה שהרכב הזה מאוד מעצבן בנהיגה רגוע יום יומית במיוחד בכבישי ירושלים(והמבין יבין)-דגם הרכב הוא איבו-9, והSTI (דגם 2006)הוא רכב שתוכנן גם כרכב ספורטיבי וגם כרכב לנהיגה יום יומית, זו גם הסיבה שהSTI קצת פחות "מרגשת" מהאיבו... לכן בישבילי רק STI !! :twisted:

אני מבקש סליחה מכל בעלי האיבו, אבל אני חייב להגיד את זה:

הסתובבתי אם האיבו-9 בירושלים במשך כמה שעות וניסיתי לנהוג כמה שיותר רגוע, זה בלתי אפשרי לנהוג בדבר הזה רגוע ,במיוחד כאשר אתה צריך לזוז כמה מטרים בתוך פקק, ההגה עצבני מדי, הבולמים(יש בכלל בולמים ברכב?:shock:) ,הרגשתי כל חלקיק אבק על הכביש... האם הרכב הזה יכול באמת לשמש מישהו כרכב יום יומי? :shock:

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

לא מסכים עם האבחנות שלך. האיוו לא בנויה רק לנהיגה ספורטיבית בעוד ה-STI גם וגם - שתיהן אמורות למלא אותו ייעוד ועושות זאת בדרכים שונות. זה נכון שהאיוו יותר "עצבנית" ונוקשה, אבל ההפרש לא כזה משמעותי (עבור רכב לא משופר). כמובן ששתיהן לא הכי נעימות ליום-יום, אבל מי שקונה מכונית כזאת צריך להיות מוכן לזה, ואם הוא לא - בעיה שלו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
האיבו והSTI הם רכבים די שונים מכיוון שהאיבו בנוי לנהיגה ספורטיבית בלבד זו הסיבה שהרכב הזה מאוד מעצבן בנהיגה רגוע יום יומית במיוחד בכבישי ירושלים(והמבין יבין)-דגם הרכב הוא איבו-9, והSTI (דגם 2006)הוא רכב שתוכנן גם כרכב ספורטיבי וגם כרכב לנהיגה יום יומית, זו גם הסיבה שהSTI קצת פחות "מרגשת" מהאיבו... לכן בישבילי רק STI !! :twisted:

אני מבקש סליחה מכל בעלי האיבו, אבל אני חייב להגיד את זה:

הסתובבתי אם האיבו-9 בירושלים במשך כמה שעות וניסיתי לנהוג כמה שיותר רגוע, זה בלתי אפשרי לנהוג בדבר הזה רגוע ,במיוחד כאשר אתה צריך לזוז כמה מטרים בתוך פקק, ההגה עצבני מדי, הבולמים(יש בכלל בולמים ברכב?:shock:) ,הרגשתי כל חלקיק אבק על הכביש... האם הרכב הזה יכול באמת לשמש מישהו כרכב יום יומי? :shock:

שתי המכוניות הן מכוניות ספורט חוקיות לכביש, זאת ההגדרה שלהן.

השימושיות הגבוהה שלהן היא בזכות מרכב "משפחתי" סטנדרטי (4 דלתות, תא מטען).

שאר המכלולים (מנוע, גיר, מיתלים) הם מכלולים ספורטיביים ברמה גבוהה שתפקידם לספק חווית נהיגה ספורטיבית ככל שניתן.

אף מהנדס יפני לא תיכנן את אחת מהמכוניות האלו תוך התחשבות ב"כמה נעימה היא תהיה בפקקים".

מניסיון לפחות על המיצובישי, אני יכול להרגיע אותך...הרכב בהחלט יכול לשמש כרכב יום יומי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
האם הרכב הזה יכול באמת לשמש מישהו כרכב יום יומי? :shock:

אני יכול לומר לך שאני כבר 3 שנים נוהג על הרכב ביום יום, לעבודה, בסופי שבוע וגם עם המשפחה (למרות שיש לנו עוד רכב בבית אנחנו נהנים לנסוע ב- EVO) - ואני לא אחליף את האוטו הזה (כנראה) גם בעוד הרבה שנים !

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

אף מהנדס יפני לא תיכנן את אחת מהמכוניות האלו תוך התחשבות ב"כמה נעימה היא תהיה בפקקים".

אני חושב שדווקה כן חשבו, בהגדרה הרכבים הללו הם משפחתיות ספורטיביות, רכב ספורטיבי נטו בהגדרה הוא פרארי או פורש לדוגמה..

יכול להיות שאם הזמן אפשר להתרגל לאיבו ביום יום, אבל לי אחרי חודשיים של נהיגה יומ יומית על STI , היה "קשה,מלחיץ" לנהוג על האיבו בעיר..:roll:

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
לא יותר מ-15K אם אני זוכר נכון.

עסקה טובה, 1000 דולר ל-1 כ"ס.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...