Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה הראשונה שלי :|

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, שלשום קרתה התאונה הראשונה שלי...

נסעתי עם שתי חברים סביבות השעה 2 וחצי בלילה

והייתי צריך לבצע פניית פרסה, מבט לאחור, אין אף אחד שצמוד לתחת, לכן אני עוזב את הגז ונותן לרכב להאט מעצמו

מדליק איתות שמאלה, תופס אמצע נתיב לפני פניית פרסה, בולם לעצירה מוחלטת, מתחיל גלישה ולפתע חריקת צמיגים לשנייה ובום- טנדר מסוג מיצובישי מגנום נכנס בי מאחורה בצד שמאל, עצרנו בצד החלפנו פרטים.

הוא אשם כמובן מכיוון שהוא לא שם לב לכביש ורק בשנייה האחרונה בלם.

הנזק שנגרם לפי הערכתי הוא שצריך להחליף את כל הכנף האחורית השמאלית, מגן טמבון (השחור) וגם מכסה הבאגז'

שהתעקם קצת ובקושי נסגר וכמובן הפנס השמאלי שרוסק כולו....

סליחה על הבורות אבל אני רוצה לדעת האם הביטוח שלו ישלם את הנזק במלואו או שגם אני אצטרך להשתתף איפשהו בעניין?

והאם אני אוכל לתקן את הנזק במקום שאני אבחר?

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז בעצם מדובר בכביש דו סטרי עם נתיב לכל כיוון?

דרך אגב, מה המהירות המותרת בכביש, והאם האיזור שעשית בו פרסה נמצא אחרי עליה או אחרי עיקול או משהו?

פורסם
.. תופס אמצע נתיב לפני פניית פרסה, בולם לעצירה מוחלטת, ..

אתה יכול לתאר את הכביש, בנק' התאונה, ומאות מטרים לפני, איך הוא נראה, כמה נתיבים, האם היתה צומת במקום התאונה, אנא פרט, או אם אתה יכול, העלה תמונה או שרטוט.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כביש דו סיטרי עם שתי נתיבים לכל כיוון. המהירות המותרת היא 50 קמ"ש(בתוך העיר)

האיזור שבו התכוונתי לבצע פרסה נמצא לפני עלייה, זאת אומרת שיש לך טווח ראייה מקסימלי

ואין לך שום שדה ראייה חסום או משהו בסגנון. הכביש ישר בלי עיקולים.

הסיבה שהוא נכנס בי היא מכיוון שהוא התעסק במשהו אחר ובקושי היה לו זמן לבלום.

חריקת צמיגים ממש קצרה אולי של שנייה.

אז זה היה ככה כמו שמתואר בשירטוט:

הייתי צריך לבצע פניית פרסה הדלקתי איתות כמו שצריך והאטתי לאט לאט.

תפסתי עמדה כמו בשירטוט כי צריך לקחת קשת רחבה בשביל פרסה, התחלתי לגלוש, הוא כנראה לא

הסתכל ופשוט נכנס בי.

ללא שם.JPG

פורסם

דווקא עכשיו אחרי שהסברת את המצב לפי דעתי יש לך חלק גדול באשמה לתאונה. דבר ראשון, על פי החוק אתה אמור לעשות פרסה מהנתיב השמאלי הקיצוני ביותר (ואם אתה לא יכול לעשות פרסה בבטחה אז אסור לך לעשות פרסה). דבר שני, בעצם יכול להיות שנכנסת לו לנתיב כשהוא ציפה שתיתן לו לעבור? הרי אמרת שעצרת והוא נסע בנתיב השמאלי ואז נכנס בך כשהתחלת לבצע את הפניית פרסה, זאת אומרת שגם לא וידאת שאתה יכול לסיים את הפרסה בבטחה.

לפי דעתי חלק מהאשמה נופל גם עליך.

*לגבי החריקה, זה שלא שמעת אותה לא אומר שהוא לא בלם לפני כן, יכול להיות פשוט או שהוא לא בלם מספיק חזק או שרק לקראת הסוף הגלגלים ננעלו ולכן שמעת את רעש החריקה.

פורסם

לפי השרטוט וזה שקיבלת מכה בצד שמאל של הרכב ולא במרכז או בימין זה אומר שאתה אשם, נכנסת לנתיב השמאלי בלי להסתכל או שלא שמת לב שרכב מגיע ולכן הוא פגע בך . חוסר תשומת הלב שלך בזמן עשיית הפרסה הוא שגרם לתאונה, חד וחלק אתה הוא האשם. ואם אין לך מקיף, על הנזק שנגרם לרכב שלך אתה תשלם. שיהיה בהצלחה .

פורסם

שים לב , לפי האיור הוא נסע בשמאלי , פשוט סטה קצת בתוך הנתיב.

האם במשך כל הזמן היית בנתיב השמאלי ביותר?

אני לא שוטר , אבל אני חושב שאם הדלקת את האיתות בזמן אז אין עליך אשמה.

It's never what it seems

You're watching the return of the machines

פורסם

השירטוט לצערי מטעה. לא שרטטתי כמו שצריך הכביש נראה רחב יותר בשרטוט.

שום אדם לא היה חושב לשנייה שאני נותן לו לעבור כי הכביש הזה הרבה יותר צר מאשר בשירטוט.

אני בכוונה הרחבתי אותו בשביל להראות איפה הייתה הפגיעה. אני האטתי, הדלקתי איתות והמרחק שלי

מהאי תנועה שמשאלי היה פחות מחצי מטר.

פורסם
לפי השרטוט וזה שקיבלת מכה בצד שמאל של הרכב ולא במרכז או בימין זה אומר שאתה אשם, נכנסת לנתיב השמאלי בלי להסתכל או שלא שמת לב שרכב מגיע ולכן הוא פגע בך . חוסר תשומת הלב שלך בזמן עשיית הפרסה הוא שגרם לתאונה, חד וחלק אתה הוא האשם. ואם אין לך מקיף, על הנזק שנגרם לרכב שלך אתה תשלם. שיהיה בהצלחה .

אני נסעתי כל הזמן בנתיב השמאלי, לא עברתי נתיבים. הייתי בנתיב השמאלי והגעתי לשם במהירות אפסית. ( לא שנסעתי יותר מארבעים לפני) זה לא שבלמתי בפתאומיות הדלקתי איתות וביצעתי פרסה.

פורסם

אם הכביש בעל 2 נתיבים לאותו כיוון ורצית לעשות פרסה מהימני זה ממש לא משנה אם הדלקת איתות או לא, היית צריך לשים לב למה שמתרחש משמאלך ואז להחליט אם להתחיל בפרסה. ומכיוון שלא שמת לב לרכב שבנתיב השמאלי גרמת לתאונה.

פורסם
אכן הייתה פנייה שמאלה, ולא נתיב מיוחד לפנייה שמאל. כמו כן, לא היה סימון על הכביש כלל.

דווקא עכשיו אחרי שהסברת את המצב לפי דעתי יש לך חלק גדול באשמה לתאונה. דבר ראשון, על פי החוק אתה אמור לעשות פרסה מהנתיב השמאלי הקיצוני ביותר לא נכון בכלל!!! לא לכתוב דברים שאתה לא יודע.

פניית פרסה שונה מפניה לשמאל.

פניית פרסה מותר לבצע מכל נתיב לפניה שמאלה ומכל נתיב שלא סומן אחרת!(ואם אתה לא יכול לעשות פרסה בבטחה אז אסור לך לעשות פרסה). דבר שני, בעצם יכול להיות שנכנסת לו לנתיב כשהוא ציפה שתיתן לו לעבור? הרי אמרת שעצרת והוא נסע בנתיב השמאלי ואז נכנס בך כשהתחלת לבצע את הפניית פרסה, זאת אומרת שגם לא וידאת שאתה יכול לסיים את הפרסה בבטחה.נכון מאוד, יכול מאוד להיות שהנהג חשב שאתה רוצה להתחיל נסיעה בקו ישר ולא לבצע פניית פרסה.

לפי דעתי חלק מהאשמה נופל גם עליך.

*לגבי החריקה, זה שלא שמעת אותה לא אומר שהוא לא בלם לפני כן, יכול להיות פשוט או שהוא לא בלם מספיק חזק או שרק לקראת הסוף הגלגלים ננעלו ולכן שמעת את רעש החריקה.

מי האשם?

יקבע רק שופט.

אבל לפי הנסיבות יש לך חלק באשמה.

אתה הפרעת לתנועה! (כהגדרת החוק!)

ירון מאיר

פורסם

נדמה לי שאין כאן מספיק נתונים (למרות הציור והתיאור) כדי לחרוץ את הדין כ"כ מהר.

האם ניגשת שוב אל המקום בבוקר, או שזה מקום שאתה מכיר?

יעזור מאוד אם תצלם ותעלה תמונה.

ברמה העקרונית, אם פנייה שמאלה מותרת, אין איסור על פניית פרסה, ופנית לאחר שוידאת שאין מאחוריך רכב מתקרב (לפחות מרחק סביר שיאפשר לו להתמודד עם פנייתך), ופנית תוך כדי איתות - מצבך טוב למדי.

האם היה שם תמרור עצור שבגללו עצרת עצירה מלאה? האם לא היה שום נתיב לפנייה זו?

• תוכן חדש...