Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות Audi a4 או Passat CC (רכב חדש)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, מה שלומכם?

לי ולאחי חברה משותפת ואנו מעוניינים לרכוש רכב חדש. ההתלבטות היא בין שני רכבים שהם אומנם מאותו הקונצרן, אך מתיימרים

להציג כוונות שונות...

התקציב נע סביב ה-300,000 ש"ח, אנו מעוניינים לרכוש רכב חדש מהחברה ולא יד שניה וכד'...

ההתלבטות היום נעה בין שני רכבים מרכזיים: הaudi a4 החדשה, או הפאסאט CC גם היא חדשה.

יש לי היכרות מינימלית עם האאודי A4, ברשות אבי היום רכב מסוג זה, אמנם משנתון 2008, אך בצורתו (דגמו) הקודמ/ת, אבי מאוד מרוצה וגם אני נהגתי בו פעם או פעמיים והוא עשה עליי רושם טוב, אך לאחרונה, חבר המליץ לי ללכת ולהתרשם מהפאסאט CC וטען שתמורת פחות כסף אשיג תמורה גדולה יותר.

לאחר בירור בסוכנויות, גיליתי שהבדלי המחירים לא מרחיקי לכת: Audi a4 luxery עולה היום 320,000 ש"ח והפאסאט 300,000 ש"ח (שתיהן לפני הנחה).

שני הרכבים מגיעים ברמת האבזור הכי גבוהה שלהם הכוללת (ריפודי עור, חימום מושבים ,GPS , גג שמש וכו'....).

הרכב הולך להישאר איתנו לפחות ל-4-5 שנים הקרובות והחששות הן בעיקר לגבי הפאסאט, על הדף היא נראית מרשימה הרבה יותר (מרווחת יותר, מאובזרת יותר וכו...), אך אם זיכרוני אינו מטעה אותי, פולקסוואגן ניסו בעבר להטמיע בשוק הישראלי מכונית "יוקרה" ונחלו כישלון, הפחד שלי הוא בעיקר לגבי השוק והמחירון בעוד 5 שנים, אני מניח שתהיה ירידת ערכים חדה יותר ממכונית עממית וזה אינו מרתיע אותי, אך במידה והמכונית לא תיטמע טוב בשוק הישראלי הרכב עלול לאבד מערכו לגמרי?

דבר נוסף שמטריד אותי הוא שבעוד שנתיים, תצא הפאסאט החדשה, ואז אני מוצא עצמי עם רכב יקר יותר ומודרני פחות או שהן ידמו מאוד אחת לשניה.

השאלה היא אם ללכת על בטוח עם האאודי A4 , או לקחת ריזיקה, אם בכלל יש כזאת על הפאסאט CC?

בכל אופן, אני יודע שאני מבולבל, לכן אני מבקש את עזרתכם, בנוסף הבנתי שבינואר תחל ירידת מחירים על מס הקניה לרכב, כדאי לחכות עד ינואר לקנות אז ולהרוויח ירידת מחירים + שנתון חדש, או לגשת לסוכנויות כעת ולהינות מהנחות סוף שנה?

תודה רבה לכם, סוף שבוע מהנה.

פורסם

לדעתי האישית A4 תענה יותר לדאגות שלך.

קח בחשבון שמכוניות ברמות מחירים כאלה מאבדות כחצי מערכן בשנתיים-שלוש הראשונות שלהן.

לדעתי גם ההשוואה של שני המכוניות היא לא ממש נכונה מיכוון שמדובר בסה"כ במכוניות שבנוייות על אותה פלטפורמה אבל אודי נחשבת למותג PREMIUM לפחות באירופה.

דבר נוסף הייתי ממליץ בחום להזמין נסיעת מבחן ולהתרשם מהמכוניות בנסיעה ולראות את ההצעת מחיר ולעשות שיקול,אם הפאסאט משמעותית זולה יותר יכול להיות שמדובר בעסקה מצויינת,בסופו של דבר מדובר בסכום גדול מאוד של כסף.

תזמינו נסיעת מבחן,תתרשמו ואז תחזור להתעייץ עם הרשמים אם תצטרך עזרה בהחלטה הסופית

פורסם

הפאסאט CC היא רכב כל חדש בארץ וכל ניסיון לנבא מה יהיה עתידו הוא אכן בגדר נבואה בלבד.

אני ממליץ לך לגשת לסוכנות ולבחון את שני הרכבים ולבצע נסיעות מבחן.

בנוגע להחלפת שנת המודל - יש כבר מעכשיו מבצעים. לפעמים הם אפילו יותר משתלמים ממבצעי ינואר - שוב, לגשת לסוכנות ולבדוק. לא בטוח שיש CC באספקה מיידית, אם אני לא טועה, עומר שהוא סוכן של VW שכותב כאן בפורום, רשם שכל הרכבים שהגיעו לארץ נמכרו, אבל אל תתפוס אותי במילה.

בקיצור, תבצע נסיעות מבחן ותיקח את זאתי שעדיפה לך.

אני מסכים עם מה שנכתב כאן שיש סיכוי שה-CC תאבד יותר מערכב מאשר A4 מקבילה.

אבל כיוון ש-VW הוא מותג שסה"כ שומר על ערכו, אני מאמין שבעוד 4-5 שנים גם ככה המחירים שלהן יהיו כבר בסביבות ה-100 אלף אם לא פחות ולכן כמה שקלים לכאן או לכאן זה שיקול לא נכון לעומת 4-5 שנים של הנאה מרכב עדיף.

זה לא שאחת תהיה שווה 20 אלף והשנייה 200.

אם כבר אתה משקיע 300 אלף, תלך, תנסה את שתיהן ותבחר את זו שתתחבר אליה יותר.

כי ת'אכלס, אם אתה הולך בכיוון הזה ברור לי שחשוב לך גם להנות מהרכב.

אם רק שמירת ערך וכו' היה בראש שלך, היית קונה כל שנתיים קורולה חדשה וזהו.

פורסם

אני ממליץ מאוד להגיע לסוכנויות השונות ולהתרשם מכל ההיצע .

גם של הלקסוס (לזה שמעלי - ממליץ גם לך , אתה תופתע מאוד..) , יגואר,אודי,VW ,BMW וכו'..

תתרשם , תעשה השוואה נכונה ותעשה החלטות נכונות .

מה שאני יכול לתרום כאן זה מידע על הCC :

מפרט טכני :

מנוע - 2.0T

28.6/1700-5000 סל"ד/קג"מ

מהירות מירבית 232 קמ"ש

0-100 7.8 שניות

צריכת דלק ממוצעת 1/11.76 ק"מ/ליטר

משקל עצמי 1454 ק"ג

אורך 4.799

רוחב 1.855

גובה 1.1417

מרחק סרנים 2.711

אביזרי תפעול :

מערכת הנעה P&D

מערכת KEYLESS

בלם חניה חשמלי

מראות חשמליות+חימום למניעת אדים+קיפול מראות חשמלי.

הגה אלקטרו מכני מתאים קשיחות למהירות הרכב.

מזגן בקרת אקלים מפוצל+פיתחי מיזוג לאחור.

מושבי ספורט קידמים חשמליים (12 כיוונים) +חמיום למושבים+זיכרונות למושב נהג+זכרונות למראות.

מושבי עור NAPA מלא עם תפירה מיוחדת

סאן רוף פנורמי הטיה אנכית בלבד (גג גדול ).

קרוז קונטרול.

מחשב דרך מורחב.

חיישני חניה קדימה אחרוה +מערכת PARK SCAN (חניה אוט'-הרכב חונה לבד!).

שליטה מההגה על מערכת השמע ועל מחשב הדרך.

פלאפ'ים מאחורי ההגה לשליטה על ההילוכים.

מסך מגע MP3+צנג'ר 6 דיסקים וכרטיס SD - על המסך מופיע תצוגה של בקרת האקלים+חיישני החניה עם סימון העצם לפי הרכב...

חיבורים לאביזרי מדיה חיצוניים בתא כפפות (USB AUX).

8 רמקולים.

וילון חשמלי.

מערכת COMING & LEAVING HOME.

בקרת מתלים אדפטיבית עם בורר קשיחות.

צמיגים 235/45/17 עם צמיגי SELF SEALING (אל תקר - עד חור 5 מ"מ..).

חישוקי מגנזיום.

חבילת כרום.

ועוד...

נ.ב: שים לב שהאודי עליה דיברת מגיע עם מנוע 1.8T 160 כ"ס...

מידע נוסף בה"פ.

עומר.

005.jpg

2009_volkswagen_passat_cc_0_430.jpg

interieur.Par.0003.jpg

volkswagen-passat-cc-interior12.jpg

vwpassatcc02mg1.jpg

exterieur.Par.0015.jpg

interieur.Par.0009.jpg

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

למיטב ידיעתי יש כמהחתיכות של A6 2400 משנת 2008 עם 0 קילומטרים באוטודיל. הרכב אמנם ברמת הגימור הפשוטה (בלא עור/גג) אבל במחיר שמשאיר עודף מ-300 אלף, ובעודף הזה ניתן להתקין בארץ גג וריפודי עור באיכות של היצרן. ובסוף, יהיה לך רכב העולה על 2 האופציות האחרות מבחינת יוקרה וגודל.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

תודה רבה לכולכם על ההתייחסות, אני אקבע נסיעות מבחן כבר לשבוע הבא ואדווח מיד אחריהן.

מה סדר גודל ההנחות שיש על רכבים מסוג זה? האם לצפות להנחות גבוהות, או שמא משהו מינימליסטי?

פורסם

שלום לך:

שני הרכבים שהצגת הם רכבים שלא מזמן נחתו לארצינו.

ה A4 מאוד יקרה, ויותר קטנה, יוקרה יש בשפע ויותר פרקטית מהפאסאט CC.

אני יכול להעיד שירידת הערך לא ממש אמורה להדאיג אותך, בסך הכול הפאסאט CC לטעמי, נותנת תמורה יותר טובה,

חסכונית בדלק ביחס לרכב כזה, מפוארת מאוד, בטיחותית, ועיצוב מדהים.

שוב, לגבי ירדית הערך, בעוד 5 שנים תגיע מחירה של הפאסאט CC לכ- 165,000 שקלים פלוס מינוס, ושוב זו השארה

בלבד.

הרכב מדהים מכל הבחינות, זול יותר, חסכוני יותר ובעל אותו הפאר.

הפאסאט והפאסאט CC הן שני מכוניות שונות לגמרי, אולי השם הוא דומה אבל אילו שני דגמים שונים,

כך שאין צורך לחשוש מירדת הערך של ה CC עקב דעות ורושם שקיבלת מירדת הערך של הפאסאט הרגילה,

אני לא יודע אם המנוע של ה CC זהה לאחד הגיסאות ברגיל, אך מדובר בשתי ליגות שונות לגמרי.

מבחינת פרקטיות ה A4 מובילה מהסיבה שלה יש חמישה מושבים ואילו הפאסאט CC בעת ארבעה.

ולמרות זאת אני בוחר בפאסאט CC מכיון שהיא נונת את המקסימום תמורה במינימום כסף בהיתחשב ברכב יוקרתי שמסוגל להתחרות ב CLS.

שלומי.

פורסם

שלומי, אתה חי בסרט שה-CC מתחרה ב-CLS.

ירידת ערך - אני מוכן להתערב שאצל שתיהן תהיה גבוהה, כמו בכל רכב שמחירו ההתחלתי 300 אלף שקלים. חוצמזה, אם זה תלוי בלוי יצחק, רוב הסיכויים שירידת הערך של ה-CC תהיה נגזרת של הפאסאט הרגילה (כלומר אותם אחוזים). המנוע של ה-CC הוא ה-2.0 ליטר טורבו ואני מצטער, חסכון הוא לא אחד היתרונות שלו. בטח שלא ביחס למנוע מקביל מאותו קונצרן ועם פחות הספק.

הפאסאט CC היא גם לא רכב שונה מהרגילה - פשוט יותר מפוארת ומעוצבת. יש גם עוד שינויים לטובה (וכמה לרעה - מרווח למשל) אבל הבסיס זהה. ולא שזה רע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נ.ב:ירידת הערך של הפאסאט היא בכלל לא דראסטית .

יותר מזה - היא לא שונה מכל מתחרותיה היפניות וגם לא מהאירופאיות!

דבר נוסף שיש לקחת בחשבון , ישנם הרבה מותגים אשר עובדים בצורה של הנחות גדולות - דבר זה משפיע מאוד על ערך המשומש של אותו רכב! לאו דווקא מה לוי יצחק רושם כמו השוק האמיתי בעת המכירה\ט.אין!

נ.ב: רוני - הפאסאט CC חולקת את אותו מנוע שיש לגולף GTI ולפאסאט טופליין ! והגולף GTI ביחס לביצועיה נותנת חיסכון בדלק!

טוב נו , בשבילי הכל נראה חסכוני מהצד (צד ימיו מתחת לשם :wink:) :arrow:

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
שלומי, אתה חי בסרט שה-CC מתחרה ב-CLS.

ירידת ערך - אני מוכן להתערב שאצל שתיהן תהיה גבוהה, כמו בכל רכב שמחירו ההתחלתי 300 אלף שקלים. חוצמזה, אם זה תלוי בלוי יצחק, רוב הסיכויים שירידת הערך של ה-CC תהיה נגזרת של הפאסאט הרגילה (כלומר אותם אחוזים). המנוע של ה-CC הוא ה-2.0 ליטר טורבו ואני מצטער, חסכון הוא לא אחד היתרונות שלו. בטח שלא ביחס למנוע מקביל מאותו קונצרן ועם פחות הספק.

הפאסאט CC היא גם לא רכב שונה מהרגילה - פשוט יותר מפוארת ומעוצבת. יש גם עוד שינויים לטובה (וכמה לרעה - מרווח למשל) אבל הבסיס זהה. ולא שזה רע.

רוני

אני לא אמרתי שהיא מתחרה ב CLS ואני גם לא שולל.

הפאסאט CC נועדה להתחרות במותגי היוקרה הגבוהים יותר ממכוניות המנהלים הרגילות.

מצטער לאכזב אבל ביחס למותגי היוקרה ומכוניות המנהלים הרכב בפירוש חסכוני יחד עם הפאסאט הרגילה,

הוא צורך דלק בהרבה פחות מהתחרות.

שלומי.

פורסם

אין ספק ש-CC נותננת יותר.

אבל גם ל-A4 חוזקות שלה.

מנועי טורבו של VAG מצליחים בככל לשרוד את 150-200 אלף ק"מ?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
אין ספק ש-CC נותננת יותר.

אבל גם ל-A4 חוזקות שלה.

מנועי טורבו של VAG מצליחים בככל לשרוד את 150-200 אלף ק"מ?

אין למנוע כל בעיה להגיע לקיולמטראז' גבוה בהרבה מכך. לכל היותר יהיה צורך להחליף את הטורבו, בעלות של מס' אלפי ש"ח בודדים. לממעט הוספת המגדש, מנוע הטורבו זהה למעשה למנוע האטמוספרי, והוא בנוי לעמוד בהספקים גבוהים בהרבה מאלו שמוצאים ממנו ע"י היצרן (עד 400 כ"ס ויותר!)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

לא מזמן היו כאן סיפורי זוועה על אודי A6 שמגיעות בסיטונאות למוסכים בגלל טורבו שלא מגיע ל-100K אפילו.

וכדי להחליף אותו צריך או לשלוף את המנוע או להוריד חזית כולה.

אה........ שם זה היה V6 בכלל..........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...