Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק מחרידה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:shock:

טוב אז יש לי BX 1600 קרבורטורוהאוטו זללן רציני

השבוע נסעתי דיי הרבה בעיר ועשיתי לי בדיקה קטנה: שילמתי 100 שקל על 21 ליטר דלק

ועשיתי איתם 100 ק"מ!-כלומר המנוע אוכל לי ליטר דלק ל5 קילומטרים!

באותו שבוע הוצאתי 300 שקל על דלק! וזה לא נראה לי ממש הגיוני!

האוטו אצלי למעלה מחצי שנה הצריכה תמיד הייתה גבוה מהרגיל.

ככה זה צריך להיות בקרבורטור!? ואם לא אז מה לעשות???

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לרוץ למכון קרבורטורים ולטפל, אמנם יעלה כמה מאות שקלים אבל יחזיר את עצמו בחסכון בדלק די מהר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

דרך אגב!

כנראה שזה פרט חשוב

הקרבורטור הוא כפול של פיג'ו 405

וכמעט תמיד שאני "לוחץ" כדי להפעיל את הקרבורטור השני יש ריח של דלק חזק באוטו

-הוא מציף

פורסם
דרך אגב!

כנראה שזה פרט חשוב

-הוא מציף

כמו ש ZVIT אמר - גש למכון קרבורטורים.

1 ל 5 זה באמת מוגזם.

אגב לי ב 309 יש קרבורטור זהה לשלך ואני יכל לומר לך מניסיון שלא תצפה לשינוי דרסטי בצריכת הדלק.

הרכב שלי שמור ומטופל אבל מעולם לא הצלחתי לעשות איתו יותר מ 8 קמ' לליטר, הכוונה היא לממוצע של נסיעה בינעירונית ועירונית ביחד.

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

פורסם

נסה לבדוק חדירת דלק ממשאבת הדלק למנוע(אופיני ברכב הנ"ל)הוצא מדיד שמן בדוק מפלס שמן. באם המפלס גבוה בצורה משמעותית מהמקסימום! וניראה דליל מדי[כמו מים,חסר צמיגות] החלף מיד משאבת דלק, מסנן שמן ,ושמן מנוע! באם מפלס השמן סביר היכנס דחוף למכון קרבורטור מקצועי, בעל שם בתחומו!! נסה לפרט באם הרכב בעל הילוכים או אוטמט, באם הרכב נוסע בעיר או מחוצה לו .והאם הרכב פולט עשן שחור, המעיד על תערובת עשירה. בברכה .צביקה קרבורטור.

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם
דרך אגב!

כנראה שזה פרט חשוב

-הוא מציף

1 ל 5 זה באמת מוגזם.

אגב לי ב 309 יש קרבורטור זהה לשלך ואני יכל לומר לך מניסיון שלא תצפה לשינוי דרסטי בצריכת הדלק.

הרכב שלי שמור ומטופל אבל מעולם לא הצלחתי לעשות איתו יותר מ 8 קמ' לליטר, הכוונה היא לממוצע של נסיעה בינעירונית ועירונית ביחד.

אריאל

Bzzzzzzzz Wrong Answer!!

גם לי יש 309 1.6 עם סולקס.

עד לפני שבוע קיבלתי צריכת דלק ממוצעת של 7.5 ק"מ לליטר בנסיעה 75% עירונית.

הצלחתי להגיע ל 11 בנסיעה על 90 למיכל שלם.

ביום ששי האחרון הייתי אצל צביקה קרבורטור (כן. זה מהשרשור). שילמתי 350 ש"ח פלוס מע"מ, היום תדלקתי אחרי טנק שחציו היה עירוני, וצריכת הדלק היתה 9.7 ק"מ לליטר. נתון שהיה לגמרי בלתי נתפס לפני הטיפול.

הרכב שלי עושה כ 1500 ק"מ לחודש.

המשמעות היא שאני מחזיר את עלות הטיפול בקרבורטור בפחות מארבעה חודשים.

אף עסקה פיננסית לא תתן לך החזר כל כך מהיר של ההשקעה. :idea::idea::idea:

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
דרך אגב!

כנראה שזה פרט חשוב

-הוא מציף

1 ל 5 זה באמת מוגזם.

אריאל

Bzzzzzzzz Wrong Answer!!

ביום ששי האחרון הייתי אצל צביקה קרבורטור (כן. זה מהשרשור). שילמתי 350 ש"ח פלוס מע"מ, היום תדלקתי אחרי טנק שחציו היה עירוני, וצריכת הדלק היתה 9.7 ק"מ לליטר. נתון שהיה לגמרי בלתי נתפס לפני הטיפול.

ג'רמי, לא להסיק מסקנות אחרי תדלוק אחד.

הקרבורטורים של ה BX/309/405 לא ידועים בשמירה על דיוק לאורך זמן.

סבלנות...

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סבלנות...

איציק

אגב, רק בשביל לסבר את האוזן, החלק הבינעירוני של הטנק הזה כלל שיוט ברובו על 120-130 קמ"ש, כולל כמה קטעים מהירים יותר (וכמה קטעים איטיים יותר - אילוצי תנועה), וגם גיחה אחת אל 170 על השעון.

כדי להגיע ל 9.7 לפני הטיפול הייתי חייב לנהוג רק בינעירוני, ולהקפיד על נהיגה רגועה.

אבל אין ספק שבלי מיכל 75% עירוני לשם השוואה אמיתית, ובדיקה לאורך זמן, אי אפשר להיות בטוח.

אני אדאג לדווח.

פורסם
דרך אגב!

כנראה שזה פרט חשוב

-הוא מציף

1 ל 5 זה באמת מוגזם.

אריאל

Bzzzzzzzz Wrong Answer!!

ג'רמי,

קטונתי מלהתווכח עם מומחים, אני באמת מכיר ומעריך את הידע והניסיון שלך, אבל לדעתי ברכבים הנ"ל זו לא חוכמה לבדוק את תצרוכת הדלק יום יומיים לאחר טיפול בקרבורטור.

אתה אומר שבעוד כ 4 חודשים תחזיר את ההשקעה, O.K בו נדבר בעוד 4 חודשים ונראה מה תהייה צריכת הדלק אז.

אני לא יודע למה, אבל לצרפתיות הקשישות והחביבות האלה יש חוקים מיוחדים משל עצמם שלא תמיד מאפיינים את שאר עולם הרכב.

תאמין לי, אני מחזיק את ה 309 כבר 4 שנים ובאמת מטפל בה כמו שצריך ולפחות פעם בשנה ניגש למכון קרבורטורים (אחד שנחשב מאוד באזור שלי) ומה שלא יהייה בסוף הצריכה שוב חוזרת למימדים גבוהים.

בימים אלה סיימתי פרוייקט ענק של שיפוץ הרכב שהגיע בשעה טובה ל 200K (בקרוב אפרט על כך בפורום "שלנו" :wink: ), שיפוץ נרחב ביותר וברמה גבוהה ולמרות הכול אני לא מצליח לעבור את ה 1 ל 9 .

בשנה שעברה ירדתי איתה לאילת ושם בנסיעה של 100 קמ"ש בממוצע, הגעתי למשהו בסביבות ה 1 ל 12 אבל חוץ מזה הרוב המכריע של הנסיעות שלי מתבצעות בעיר ושם המצב הוא כפי שתארתי.

בברכה

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

פורסם

גם ברשותי BX 1.6 עם צריכת דלק גבוהה , דיברתי עם בעל מכון שייעץ להחלף לקרב ' של סוברו 1.6 בעלות של 400 שח. לטענתו , גם צריכת הדלק וגם הביצוןעים משתפרים. עוד שבוע אולי אדווח מה יתחדש.

I LOVE PEUGEOT CITROEN CARS

פורסם

גם ב 309 שאצלנו במשפחה, מעולם לא הגענו לצריכת דלק טובה יותר מ 1 ל 8 בעיר, גם אחרי טיפולים בקרבורטור.

zx וולקן

פורסם

אשר זוויט ובעיקרמתן ואיציק אני מתחייב בזה שרמת הצריכה ,במכוניתו של גרמי ,תישאר מעל שנה +...ניפגש בפורום בעוד שנה ונדבר! רמת הטיפולים המקצועים, ברכב מסוג פזו 309בק שר לסיטרואן BX 405 +BX לוקה בחסר,ולאו דווקא באיכות הקרבורטורים הנ"ל. ובקשר לסיטרואן BX מההודעה הראשונה, ישמקום בהחלט לשפר את תצרוכת הדלק במכונויתו. בלפחות 30%!חסר רק פרטים נוספים שביקשתי ולא קיבלתי ממנו כגון: סוג תיבת ההילוכים במכוניתו, רמת הנסיעות בעיר ומחוצה לו ,ובדיקת חדירת דלק לשמן מהמשאבת הדלק. אני מחכה לתשובה?! בברכה צביקה קרבורטור.

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם

סבלנות...

איציק

אגב, רק בשביל לסבר את האוזן, החלק הבינעירוני של הטנק הזה כלל שיוט ברובו על 120-130 קמ"ש, כולל כמה קטעים מהירים יותר (וכמה קטעים איטיים יותר - אילוצי תנועה), וגם גיחה אחת אל 170 על השעון.

כדי להגיע ל 9.7 לפני הטיפול הייתי חייב לנהוג רק בינעירוני, ולהקפיד על נהיגה רגועה.

אבל אין ספק שבלי מיכל 75% עירוני לשם השוואה אמיתית, ובדיקה לאורך זמן, אי אפשר להיות בטוח.

אני אדאג לדווח.

עדכון שבועי של צריכת דלק:

תדלקתי הערב טנק שני, כאשר כ 70% מהנסיעה היתה עירונית, והנסיעות הבינעירוניות היו על-חוקיות ברובן, חלקן בעליל.... 8) .

התוצאה היא 8.84 ק"מ לליטר.

עדיין שיפור של כ 18% לעומת צריכת הדלק הממוצעת בתנאים דומים לפני שיפוץ הקרבורטור (7.5 לפני הטיפול)

פורסם
גם ברשותי BX 1.6 עם צריכת דלק גבוהה , דיברתי עם בעל מכון שייעץ להחלף לקרב ' של סוברו 1.6 בעלות של 400 שח. לטענתו , גם צריכת הדלק וגם הביצוןעים משתפרים. עוד שבוע אולי אדווח מה יתחדש.

לי יש BX 1600, והחלפתי קרבורטור לסובארו.

צריכת הדלק אכן השתפרה אבל הביצועים ירדו!!!

• תוכן חדש...