Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בחשמל בפיג'ו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

הרצתי חיפוש אומנם לא מצאתי פתרון לבעיה זו.

משום מה המתג של המאוורר, כלומר המתג של עוצמת המאוורר של החימום או הקירור מחליט לעצמו על איזה חוזק הוא נמצא,

אני קובע אותו על חלש והוא קופץ לחזק ומשחק אם עצמו...

האם ניתן לפתור זאת בעזרת חלק חדש מחנות חלפים רגילה או שמה יש לנסוע למוסך מורשה?

ומה זה בכלל יכול להיות? בעיה במתג עצמו או משהו גדול יותר?

כמו כן באוטו יש לי כיוון אורות חשמלי - וכמובן שהוא לא עובד.. ניסיתי לאתר את הבעיה ולא הצלחתי. האורות שלי מכוונים ממש למעלה והיתי רוצה לדעת אם יש דרך להוריד אותם קצת למטה בעצמי ללא המנגנון החשמלי, או טיפ בנוגע לתיקון המנגון...

תודה וסליחה על השאלות בזמן האחרון..

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

לגבי המתג פנה לחשמלאי רכב אני בטוח שהוא יפתור את הבעיה

ולגבי כיוון אורות חשמלי אם יש לך מתג זה לא אומר שהפנסים עצמם חשמליים

יכול להיות שהפנסים הוחלפו או שגם בעיית חשמל קטנה או פיוז שרוף

בכל מקרה מאיזה אזור אתה נכוון אותך לחשמלאי רכב טוב.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

זה לא מתג, כי אם נגד משתנה, שמורכב מפסים מוליכים. באמצעות שינוי מיקום הכפתור (בעצם הזרוע שמחוברת לכפתור) משנים את ההתנגדות של הנגדים המחוברים, ובכך את מהירות המאוורר.

עם הזמן הפטנט הזה מקבל חופשים, ואז המהירות "משתגעת". אפשר לנסות לשחק שם עם המגעים, וכן לנקות עם ספריי ייעודי (תיכף רז יבוא ויספר לך שאפשר לקנות את זה אצל בלצר בשד' הר ציון), לא בטוח שזה יעזור. אפשר למצוא יח' פיקוד כאלה בפירוקיות ולהחליף.

פורסם

בעיה מוכרת אצל המכוניות 306

חבל לקנות מפירוקיות כי המצב שתקבל יהיה זהה

אפשר טיפה לנקות ולחיות עם משיש (כמו אצל כל צרפתיה...)

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום

קודם כל אני חדש פה ואשמח לעזרה

קניתי פג'ו 306 שנת 98 וגם לי יש את הבעיה הזו!

אשמח לתקן את הבעיה אבל אולי מישהו פה יודע איך מגיעים למגעים האלה?

ואיך מפרקים את "הפלסטיקה" של המזגן... ניסיתי ולא מצאתי שום כיוון

תודה לראש לעוזרים

פורסם

יש לי 306 כמו שלך רק שנת 99.

המתג של המאוורר עשה אצלי את אותן בעיות. גם כאשר הוא היה על 0 הוונטה עבדה, ולא בצורה אחידה. פירוק וניקויי המגעים לא עזר. פתרתי את הבעייה ע"י הוספת מפסק על המינוס של הוונטה. פיתרון קצת חובבני אבל עושה את העבודה.

בקשר לפנסים, נסה לבדוק בתוך גוף הפנס עצמו אם המנוף של המנוע התנתק ממקומו. זה מה שקרה אצלי באוטו.

צריך פשוט לדחוף אותו חזרה למקום עד שנשמע קליק קטן.

מקווה שעזרתי.

רועי.

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

תודה רועי

אני מבין שבעית המזגן זו מחלה סופנית של הרכבים האלה.

איך אתה מפרק את הפנל של המזגן ומגיע למגעים ולחוטים?

פורסם
פרט איזו בעייה בדיוק יש אצלך במאוורר, ואוכל להדריך אותך.

אי אפשר לסגור אותו

הוא תמיד עובד גם במצב סגור, לפעמים חלש ולפעמים חלש יותר אבל עובד. כמו כן כאשר המאוורר פועל הוא אינו פועל בעוצמה קבועה אלה משנה מידי פעם את העוצמת המאוורר באופן "עצמאי"

עוד דבר מעצבן, זה הנורות על פנל המזגן שרופות כולן והיתי רוצה להחליף אותן

איפה מתחילים?

פורסם

הוונטה (מפוח) במכוניות PSA עד שנת 2001 עובדת תמיד, גם במצב 0, וזאת כדי למנוע מצב בו אין אוויר טרי שנכנס לתא הנוסעים וכתוצאה מחוסר חמצן הנהג עלול להירדם (אופטימיים הצרפתים, חשבו שהמכוניות שלהם אטומות לאוויר :twisted:, בכלל מי מסוגל לישון כשכל הפלסטיקים חורקים ורועשים? אם כבר, חוסר חמצן ייגרם בגלל שהוריד מתנפח מהעצבים :lol:).

פירוק הפאנל (גישה לחלק התחתון של הקונסולה, בה ממוקמים השעון, מתג האיתות הכפול, מצית הסיגריות וחימום חלון אחורי) - מברג דק בחריץ מעל השעון. בתמונה אפשר לראות עד איפה הוא מגיע (זה החלק החסר):

X_%20003.jpg

כפי שניתן לראות, מתחת לחלק התחתון (נשלף במשיכה) יש שני ברגים, ובשביל להוציא את החלק העליון חייבים להוציא את הרדיו, ומאחוריו יש שני אומים מידה 8 מ"מ (אפשר לראות בתמונה, בתוך החור העליון) שיש לפתוח (להיות SUPER עדין איתם, אחרת הפלסטיק שמחזיק אותם נשבר. 400 ש"ח לפלסטיק חדש).

החלפת תאורה - אחרי הורדת הפלסטיקים, יש גישה לכפתורים של הבורר. 4 ברגי כוכב T20, ופירוק הכבלים שמפעילים את האוורור.

בפנים יש גישה לנקות את המגעים, וגם להחליף את הנורות (1.2W, של לוח שעונים).

פורסם

תודה רבה!!!

התשובה מדוייקת ועזרה לי מאוד

עוד שאלה קטנה.

האם אתה יודע במקרה איזה סוג נורות אני צריך? וכמה?

פורסם

היה ברשותי 306 98.

הבעיה היא בעיה ידועה והיא נגד המהירויות. מאחורי תא הכפפות מלמטה יש שלשה ברגים שמחזיקים את המאוורר ובתוך התושבת שלו לאחר הפירוק ישנו נגד מהירויות. הוא הבעיה.

אני החלפתי מפירוק עם אחריות לחצי שנה (זה מגיע מאוורר ביחד עם התושבת ונגד בתוכה), זה החזיק שנתיים ועלה 300 ש"ח. הבעיה היא לא בכפתור על פי מה שאמרו לי במוסך והם צדקו.

דרך אגב שמר, אני לא יודע אם זה באמת אמור להיות פועל כל הזמן. בחברה אמרו שלא ובאמת לאחר ההחלפה הוא היה כבוי אם לא הפעלתי אותו. ו.. כן בדקתי שהוא כבוי כי החזקתי אותו לפני הרכבה ביד וראיתי שהוא לא מסתובב.

פורסם

האם אתה יודע במקרה איזה סוג נורות אני צריך? וכמה?

להחליף את הנורות (1.2W, של לוח שעונים).

אתה צריך 4 או 5 נורות כאלה.

• תוכן חדש...