Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

rover 216 si 1600 1999 כמה בעיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן..(rover אוטומט)

טוב אז ככה הבעיה היא דיי מוזרה,לא ממש יודע איך להסביר..

1)בימים האחרונים שמתי לב שיש נזילת מים מאיזור הקרטר שמן

לאחר עמידה של הרכב מעל 6 שעות "פתאום" יש שלולית קטנטנה (ברדיוס של 5 ס"מ-ומעל 10 שעות רדיוס של 10 ס"מ)

לאחר שאני מכבה מנוע וברגע שאני מתחיל לראות את השלולית אני רואה את המים מחלחלים מאזור הקרטר בצד שמאל (באזור רצועת מנוע) משום מה אני חושב שהנזילה היא ממשאבת המים לא ממש ברור לי למה כשאני רואה את הנזילה ומניע את הרכב (לא זז איתו לשום מקום) הנזילה מפסיקה לעוד כמה שעות....

האם אני טועה וזוהי לא משאבת המים? במידה וכן מישהו יודע להעריך מחיר של עבודה וחלק?

2)הגיע זמנם של הפלאגים וכבלי ההצתה אף פעם לא הוחלפו ונראה לי ש10 שנים זה מספיק בשביל סט שמגיע מהמפעלים

הסגורים של rover למישהו יש המלצה לסט כלשהו או "מה שיציע המוסך"?

3) באזור שבו יורדים המים נראה כאילו באותו שביל ישנה נזילת שמן.....הרכב אצלי כחצי שנה ולא מלאתי שמן המדיד מראה

טיפה מתחת חצי וקשקבלתי את הרכב המדיד הראה טיפה מעל החצי

למישהו יש רעיות מאיכן הנזילה (איפה באיזור הקרטר שמן יש נזילות ידועות לשמצה...)

אגב שכחתי לציין הרכב מטופל במוסך אבי-דן בב"ש (עמק שרה) המורשה של rover ו land rover מוסך מקצועי ואמין המחירים אומנם לא הזולים שראיתי אבל המקצועיות שלהם שווה כל שקל מבחינתי

תודה לעוזרים

פורסם
הגיע זמנם של הפלאגים וכבלי ההצתה

אף פעם לא הוחלפו ונראה לי ש10 שנים זה מספיק

לפי מה שאני רואה אתה לא מטפל ברכב בכלל וזה עוד רובר

רכב שצריך לטפל בו לפי הספר.

בקשר לנזילה זה יכול להיות המשאבת מים אבל אצלי

גם הייתה נזילה מאותו מקום ובסוף זה היה נזילה מראש מנוע

גש למוסך של רובר ותבדוק את הנזילה

לגבי הפלגים אני מחליף כל טיפול 10,000 לא כל 10 שנים

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
לפי מה שאני רואה אתה לא מטפל ברכב בכלל וזה עוד רובר

רכב שצריך לטפל בו לפי הספר.

בקשר לנזילה זה יכול להיות המשאבת מים אבל אצלי

גם הייתה נזילה מאותו מקום ובסוף זה היה נזילה מראש מנוע

גש למוסך של רובר ותבדוק את הנזילה

לגבי הפלגים אני מחליף כל טיפול 10,000 לא כל 10 שנים

אם היית קורא עד הסוף היית מבין שלא אני זה שזילזלתי ברכב...הרכב אצלי חצי שנה,מאז שהוא אצלי אני מטפל ברכב במסירות....

וחוץ מזה לא הייתה לך נזילה מהראש מנוע הייתה לך נזילה מצינור שהתנפח (אם תריץ חיפוש על התגובות שלך גם אתה תזכר בנזילה שהייתה לך..)

וrover 214 זה לא rover 216 הרכב אומנם דומה...והחלקים דומים והכל דומה רק שמיקום החלקים לא בדיוק כמו בrover 214

פורסם

האלן ידידי.

לפי מה שאתה מתאר, יכול מאוד להיות שמדובר מנזילה מבית תרמוסטט.

ישנו שם אתם (רינג גומי) שיכול לנזול. החלק המקורי עולה כמה עשרות שקלים,

אך גישה לפירוק הצינור לא כל כך נוחה.

בהצלחה, ושבת שלום!

פורסם
האלן ידידי.

לפי מה שאתה מתאר, יכול מאוד להיות שמדובר מנזילה מבית תרמוסטט.

ישנו שם אתם (רינג גומי) שיכול לנזול. החלק המקורי עולה כמה עשרות שקלים,

אך גישה לפירוק הצינור לא כל כך נוחה.

בהצלחה, ושבת שלום!

אהלן

תוכל לפרט קצת יותר על בית התרמוסטט...

כשהייתי במוסך לפני כחודשיים חיברו איזושהי משאבת לחץ למיכל מים לאחר כ10-15 דקות הלחץ ירד מעט מאוד (אבל מעט מאוד) מה שאומר שישנו חורצ'וק קטן אבל מטפטף בשאנטי....

איך אני יכול להיות בטוח שהחלפת משאבת מים היא לא מקור הבעיה....כלום לא ממש בטוח חוץ מהנזילה

פורסם
אם היית קורא עד הסוף היית מבין שלא אני זה שזילזלתי ברכב...הרכב אצלי חצי שנה,מאז שהוא אצלי אני מטפל ברכב במסירות....

וחוץ מזה לא הייתה לך נזילה מהראש מנוע הייתה לך נזילה מצינור שהתנפח (אם תריץ חיפוש על התגובות שלך גם אתה תזכר בנזילה שהייתה לך..)

וrover 214 זה לא rover 216 הרכב אומנם דומה...והחלקים דומים והכל דומה רק שמיקום החלקים לא בדיוק כמו בrover 214

דבר ראשון הייתה לא בעיית אטם ראש שבהתחלה נחשדה כמשאבה והמנוע אצלו עבר שיפוץ ראש והחלפה לאטם מחוזק שחור.

דבר שני הצינור שהוחלף מגיע ליד הקרטר גיר אז אין הרבה מה לעשות.

דבר שלישי הרוברים זהות לחלוטין חוץ מכמה צינורות שמן ומים, כי אין מה לעשות אוטומטי וגיר רגיל לא אותם רדיאטורים.

עכשיו בנוגע לרכב שלך : כבלי הצתה אין מה להחליף כל עוד תקינים, פלאגים וטיפול היית צריך לעשות כאשר קנית את הרכב כדי לאפס את הכל ולעשות יישור קו, ככה היית בטוח יודע קצת יותר טוב מעכשיו מה לעשות איתו.

תחליף פלאגים לדנסו או בוש עושים את העבודה ולא יקרים, שמן תדאג למשהו איכותי ESSO 10W40 או AGIP10W40.

אפשרי לקנות גם SHELL אבל יקר מאוד ולא כל כך כדאי למרות שאם תתעקש אני אתן לך את הטלפון של היבואן שלהם.

עוד משהו שתיקח בחשבון - המשאבת מים שלך הלכה או שנפרץ אטם ולכן יש מים מה שנראה סביר יותר זה משאבת מים

, ישנה אפשרות שיש נזילת שמן מהבית של המסנן שמן או מהקרטר תכניס למוסך שיבדוק אין הרבה מה לעשות אלא אם יש לך ליפט בבית.

תחזור תספר לנו איך פתרת את הבעיות שלך.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

השמן המומלץ הוא 5W40 , וכבלי הצתה מומלץ להחליף כי באקלים שלנו בצירוף

לחום ששורר בתא המנוע הם נוטים לאבד מהאפקטיביות שלהם.

מעבר לזה תיגש למוסך של רובר ותיתן להם לאבחן ה200 סובלות מכמה וכמה בעיות ידועות.

ובראשן בעיית אטם הראש.

Peugeot 208GTI

פורסם
השמן המומלץ הוא 5W40 , וכבלי הצתה מומלץ להחליף כי באקלים שלנו בצירוף

לחום ששורר בתא המנוע הם נוטים לאבד מהאפקטיביות שלהם.

מעבר לזה תיגש למוסך של רובר ותיתן להם לאבחן ה200 סובלות מכמה וכמה בעיות ידועות.

ובראשן בעיית אטם הראש.

שמו מומלץ לרכב הזה הוא 10W40 - וזה ממקור ראשון מאיש השירות של רובר באנגליה, וכמו כן בספר HAYNES של רובר וגם בפרקר'ס יש את אותו הנתון.

כבלי הצתה לא מומלץ סתם להחליף עדיף לבדוק שהכבלים בסדר ורק אז לחשוב אם להחליף.

פורסם
כבלי הצתה לא מומלץ להחליף ? ואיך בדיוק קבעת את זה?

בגלל רגישות היתר של המנועים מזמן הומלץ לעבור ל5W40

לא קבעתי כלום - אמרתי לו שייגש לבדוק במוסך - יש לי את אותו הרכב בדיוק, תאמין לי שהדבר הראשון שהחלפתי היה פלאגים שמנים ורציתי להחליף כבלים בחברה, לאחר בדיקה הוא אמר שיש לכבלים עוד מספיק שנים לחיות, חבל על הכסף של הבחור.

אני לא יודע על איזו רגישות אתה מדבר שיש למנוע האיש שירות הראשי שהיה לרובר המליץ לי להשתמש ב10W40 ואמר בפירוש לא להשתמש ב5W40 הוא גם המליץ על SHELL ואמר שאם אין SHELL לקחת את אותו הנתונים שיש לSHELL ולחפש בשמן אחר.

פורסם

וחוץ מזה לא הייתה לך נזילה מהראש מנוע הייתה לך נזילה מצינור שהתנפח

דבר ראשון מה קשור הנזילה של הצינור של הרדיאטור פתחתי על זה נושא

אבל זה לא קשור כמו שאתה יודע הצינור שמתחבר לרדיאטור נמצא בצד שמאל

ולא ליד המשאבת מים {צד ימין,נוסע}

לי הייתה נזילה מהראש בדיוק בפינה מעל המשאבת מים ההיתי בטוח שזה המשאבה

עד שהגעתי למוסך ונמצאה הנזילה

לגבי השמן מנוע אני אם fleshbone 10w40

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
לא קבעתי כלום - אמרתי לו שייגש לבדוק במוסך - יש לי את אותו הרכב בדיוק, תאמין לי שהדבר הראשון שהחלפתי היה פלאגים שמנים ורציתי להחליף כבלים בחברה, לאחר בדיקה הוא אמר שיש לכבלים עוד מספיק שנים לחיות, חבל על הכסף של הבחור.

אני לא יודע על איזו רגישות אתה מדבר שיש למנוע האיש שירות הראשי שהיה לרובר המליץ לי להשתמש ב10W40 ואמר בפירוש לא להשתמש ב5W40 הוא גם המליץ על SHELL ואמר שאם אין SHELL לקחת את אותו הנתונים שיש לSHELL ולחפש בשמן אחר.

המנועים של הרובר 200 הם כמו ילד הבועה כל דבר קטן שבמנועים אחרים יעבור לסדר היום יכול להיות הסוף המר במנועים האלה ובגלל זה עברו מזמן לסינטטי מלא . גם לי הייתה לפני כמה שנים 200 ששרדה יפה 170000 כך שגם בדגם הזה התנסיתי.

מומלץ להחליף את כל הצינורות ברכב כל 5 שנים , גם כבלי הצתה מומלץ להחליף ואיך שלא תסובב את זה הם מאבדים מהאפקטיביות, מעטפת הסיליקון מתייבשת והכבלים נהרסים.

איש השרות הראשי של רובר באנגליה אמר לך בפירוש לא להשתמש ב 5W40? משהו בסיפור הזה נשמע לי הזוי שמן סינטטי סופח משקעים בצורה טובה יותר אז בפירוש לא להשתמש בו? איזה נתונים יש ל SHELL?

Peugeot 208GTI

פורסם
המנועים של הרובר 200 הם כמו ילד הבועה כל דבר קטן שבמנועים אחרים יעבור לסדר היום יכול להיות הסוף המר במנועים האלה ובגלל זה עברו מזמן לסינטטי מלא . גם לי הייתה לפני כמה שנים 200 ששרדה יפה 170000 כך שגם בדגם הזה התנסיתי.

מומלץ להחליף את כל הצינורות ברכב כל 5 שנים , גם כבלי הצתה מומלץ להחליף ואיך שלא תסובב את זה הם מאבדים מהאפקטיביות, מעטפת הסיליקון מתייבשת והכבלים נהרסים.

איש השרות הראשי של רובר באנגליה אמר לך בפירוש לא להשתמש ב 5W40? משהו בסיפור הזה נשמע לי הזוי שמן סינטטי סופח משקעים בצורה טובה יותר אז בפירוש לא להשתמש בו? איזה נתונים יש ל SHELL?

שמע אין ספק שצריך להחליף מפעם לפעם צנרות וכבלים - גם טיימינג מומלץ שיעשה כדי שיהיה בשקט אבל שייגש למוסך ויסתכל מה בדחיפות גדולה יותר, סתם להחליף זה לא הגיוני ולא כלכלי, בשיטה הזאת הרכב יעלה פחות מהטיפול שידחפו לו.

כל דבר צריך לעשות בשכל, שיבדוק את המצב צמיגים שלו ויראה שהם טובים במיוחד אם אלו ה185/55/15 שעולים הון כסף לפני שהוא מחליט על החלפת כבלים וסתם שטויות שאין צורך ויכול להיות שקצת מלוכלכים ולכן הוא רוצה להחליף אותם.

בקשר לשמן, בוא אני אצטט לך את השיחה עם האיש מרובר :

אני שאלתי את הבחור:

hey i wanted to ask u if you know what OIL is the recommended for this car

i know its 10W40 but from what brand

וזה מה שאני ענה לי :

10/40 oil is the recommended specification. When I worked Rover franchise before it closed the service department there used Shell Helix 10/40 part synthetic oil so any oil to a specification of ACEA A3 B3 API SL CF should be suitable.

Regards

Gary

ושוב שאלתי אותו, עכשיו בנוגע לשמן 5W40 שמצאתי בארץ של SHELL :

the helix shell 5W40 full synthetic is good to ?? i got him to in a good price.

וזה מה שהוא ענה :

5w40 is good oil but probably isn't suitable for a 1997 car

Regards

Gary

עכשיו ישנה האפשרות שאתה צודק ו5W40 מצוין לאוטו, אני אישית מקשיב לבן אדם ולספר רכב, אם אחד אומר לך אל תקשיב אם כבר שניים אומרים קח את זה קצת יותר בטוב ואם גם במוסך שאני נמצא בו אומרים להשתמש ב10W40 אז אולי כדאי להפסיק לחשוב על משהו אחר, למרות שלדעתי 5W40 יותר טוב ולא עולה הרבה יותר כסף והייתי משקיע על האוטו שלי את הסכום הזה, 400 ש"ח על זוג גלונים של SHELL פעם ב8 חודשים זה בסדר גמור.

אם אתה חושב שעדיף ה5W40 אולי תספר לי למה - המנוע הספיציפי הזה שלי עבר בסביבות 40K הביאו אותו מחו"ל אחרי 20K ואצלי עבר עוד 20K יחסית ואפשר להשתמש בו ב5W40 הישנים יותר לפי מה שהבנתי אין הבדל בין ה10/40 ל5/40 והעדיפות ל10/40.

פורסם

אהלן חברה...

תודה קודם על התגובות עכשיו יש לי התלבטות בין 10W40 ל 5W40 בכל מקרה התייעץ עם המוסך של rover שבו אני מטפל..

הרכב עשה 37 אלף (37 לא 370) כנראה שאני יצתרך לבדוק לו גם טיימינג....זה או שנתיים או 90 אלף אם אני לא טועה..

בכל מקרה מחר אני הולך לסיבוב במוסך...

לגבי חוטי ההצתה....אני מעוניין להחליף מכיוון שבזמן עצירת הרכב לפני רמזור או כשאני מוריד רגל מהגז בהילוך ראשון או שני

מדיי פעם אני מרגיש שהרכב חותך (לא בצורה משמעותית נותן חיתוכים קטנים) ודבר ראשון שאני מתכוון לעשות זה להחליף את חוטי ההצתה..

• תוכן חדש...