Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי נסיעה ביום כיפור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא נוסע ולא מתכוון אז לא להרביץ , אבל בתאוריה הרי ביום כיפור אף אחד לא נוסע גם האנשים הכי כופרים עדיין לא נוסעים למה?

האם יש איזשהו חוק שאוסר לנוע חופשי בכבישי הארץ למרות שבירושלים הציבור הערבי כן נוסע אבל בשכונות היהודיות מציבים מחסומים בכבישים כמו בשכונות חרדיות בימי שבת כלומר אם אני אסע בשכונה יהודית יעצרו אותי ויזרקו לכלא? או שזה מן הסכמה לאומית ואם כן אז עדיין בטוח לא כולם מסכימים אז למה לא נוסעים?

מצד שני אם אין חוק כזה אז באיזה זכות המדינה מגבילה לי את התנועה החופשית שלי ?

או שאולי זה בגלל ציבור החרדים שחלקם הם כופרים לא פחות מאיתנו מצד אחד צועקים שבת/חג שבת/חג, אך מצד שני מבצעים "עבודת" קודש בצידי הדרכים ע"י זריקת אבנים.

אבל אם זה בגללם אז למה באזורים סטרילים מחרדים עדיין לא נוסעים?

למי שיש את התשובה מוזמן להסביר לי.

ובבקשה ללא הרצאות אידיאולוגיות אלה תשובה עניינית לגבי מה מונע ממני להניעה את רכבי ולנסוע ביום כיפור.

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין חוק שאוסר על נסיעה ביום כיפור.

אבל יש חוק שאוסר על דריסת ילדים קטנים.

משמע,

אל תדרוס ילדים קטנים= אל תסע ביום כיפור.

פורסם

שום דבר לא מונע ממך לעשות כן.

אתה יכול להניע את הרכב ולנסוע לאן שאתה רוצה וכמה שאתה רוצה, רוב האנשים לא עושים את זה מתוך התחשבות באנשים שכן מאמינים בקדושת יום הכיפורים. זוהי מעין הסכמה לאומית כמו שקראת לה לגבי נסיעה ביום הכיפורים.

כמובן שיש יוצאי דופן שלא אכפת להם, ועליהם בתור ילד הייתי זורק פירות רקובים מעמדה אסטרטגית מעל הכביש.

בריאות לכולם!

פורסם

אצלנו ניפצו שמשה לבן דוד שהחליט ליסוע במרכז העיר,הוא לווה ע"י יסמ למקום מבטחים.:lol:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

זה חלק מהמצוות של יום כיפור מה לא ידעת??...

שאלה לי פשוטה לכל אותם אנשים חוליגנים, אתם אומרים שיש למעלה משפט (אם לא הייתם חושבים כך גם לא הייתם צמים), אז אם אתם כ"כ הדוקים, מי אתם ומה אתם שתשפטו אדם הרי יש אלוהים!!!!!

Honda hornet 600

פורסם

קודם כל, מי שרוצה מותר לא לסוע חופשי אבל כמו שכבר אמרו כאן, זוהי מן הסכמה לאומית שכזו.

דבר שני, מה זה הדבר הזה שזורקים דברים על מכוניות נוסעות?, חשבתם על זה שאולי זה מקרה חירום? (נסיעה לבית חולים\ תרופות לילד קטן שחולה בבית)

ישר קופצים לזרוק אבנים וירקות, ממש בוגר.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם
אין חוק שאוסר על נסיעה ביום כיפור.

אבל יש חוק שאוסר על דריסת ילדים קטנים.

משמע,

אל תדרוס ילדים קטנים= אל תסע ביום כיפור.

רכב משתולל בראשל"צ

יום הדממת המנועים או יום ללא מכוניות(כתבה נחמדה מ"הארץ")

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
קודם כל, מי שרוצה מותר לא לסוע חופשי אבל כמו שכבר אמרו כאן, זוהי מן הסכמה לאומית שכזו.

דבר שני, מה זה הדבר הזה שזורקים דברים על מכוניות נוסעות?, חשבתם על זה שאולי זה מקרה חירום? (נסיעה לבית חולים\ תרופות לילד קטן שחולה בבית)

ישר קופצים לזרוק אבנים וירקות, ממש בוגר.

חברת סיפר לי שבטירת-הכרמל (איפה שהוא גר, ויש הרבה סטיגמות על המקום, גרים שם הרבה "משפרי עונדות" בוא נגיד :D) יזרקו אבנים גם על אמבולנס אם הוא יעבור שם ביום כיפור (מניסיון שלו).

פורסם

חם מהשטח:

אני לא נוהג ביום כיפור מטעמים רבים ובהם קדושת היום, כיבוד האחר, כמו גם שלא בא לי לראות ילדים נמרחים לי על השמשה הקידמית.

הבוקר(כיפור) השקמתי קום וצעדתי בשוליו של כביש בנעירוני. מספר מכונית נסעו בקצב של אחת בשתי דקות, בנהיגה פרועה ובמהירות מסחררת.

להערכתי ממה שהצלחתי לראות, הם היו בני מיעוטים.

מי שרוצה לנהוג, שינהג, מדינה חופשית. רק לא לעשות זאת בהתרסה מכוונת ובסיכון האחר. כולנו זוכרים את המקרה הטראגי ביום כיפור שנה שעברה בכפר תבור.

גמר חתימה טובה.

יורם

פורסם

אין חוק,אבל יש הסכמה לאומית.

אני בתור לא מאמין עדיין לא אסע כי לא רוצה להראות כחריג,כופר ולהתגרות באנשים,אין ברירה וכולם חייבים לכבד.

חוץ מיזה ממש לא בא לי שיזרקו עליי אבנים יש הרבה משוגעים ברחובות.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

איך שאני רואה את זה, לא מדובר בהסכמה (איזו שטות. אפשר לחשוב שמישהו פעם שאל את החילוניים על "ההסכמה" הזו), אלא בכפייה אלימה. אני בדרך כלל יוצא לטייל בשטח בערב יום כיפור ויוצא מהשטח במוצאי החג (מזל שבעלי החיים עוד לא גילו את הדת, או שאולי הם חשבו עליה אבל בניגוד לבני האדם הם היו מספיק חכמים כדי להבין שלא יצא להם שום דבר טוב מזה וירדו מזה בזמן, לפני שיפרצו ביניהם מלחמות אכזריות ועקובות מדם) . כמויות וסוג האבנים שראיתי במוצאי החג מתחת לגשרים בכבישים בין-עירוניים הן מזעזעות. מתחת לגשר בין מסמיה וקסטינה היו מאות אבני אקרשטיין ועוד מגוון ברזלים. לא מדובר בכביש שעובר בתוך יישוב. זו חוליגניות לשמה ומדובר באנשים שהם מחבלים. ככה פשוט. אדם שייסע מתחת לגשר הזה ויחטוף אקרשטיין לשמשה הקדמית, ייפצע או ייהרג בסבירות לא קטנה. איפה המשטרה ושלטון החוק?

אז הסיבה היחידה שאני לא נוסע ביום-כיפור היא האימה. בלעדיה, בתוך יישובים לא הייתי נוסע כדי לא להפריע, והייתי מכין את הרכב מראש מחוץ ליישוב, אבל נסיעה בכבישים בין-עירוניים לא מפריעה למי שלא נורא רוצה שהיא תפריע לו.

אגב, זה בדיוק מה שאני עושה בשבתות רגילות כשאני נוסע עם המשפחה לארוחת שישי אצל ההורים שלי שגרים במושב דתי. מחנה את הרכב מחוץ ליישוב, שם כיפה ונכנס בלי להפריע לאף אחד את מנוחת השבת.

פורסם

אלו שזורקים אבנים,פירות או כל מיני טובין הם תת רמה .

זרוק את האבן,אח"כ שתראה שזה מישהו בדרך לבית חולים תרגיש טוב עם עצמך.

לא שונים מזורקי האבנים באינתיפאדות.

פורסם

בעברי התנדבתי במד"א. ביום כיפור אחד יצא לי לנסוע בדרך ללידה על כביש 4 ליד אור-עקיבא, שם חיכה המון שכלל גם הרבה מבוגרים. על הכביש היו כל מיני מסמרים ונינג'ות למיניהם. פעולה מהירה של הנהג מנעה מאיתנו לפוצץ צמיג במהירות גבוהה.

לפני כמה שנים, רופא ערבי שהיה בדרך לניתוח חירום בהלל-יפה כמעט נהרג מסלע די רציני שנזרק על רכבו כשנסע על כביש 65. הוא לא נכנס לאף ישוב, מי שזרק את הסלע יצא מרחק די רציני מפרדס-חנה ופשוט חיכה לזרוק סלעים על מכוניות נוסעות.

ביום אחד, המדינה שלנו נעשית קצת יותר דומה לאיראן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...