Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ מנוע בקפרי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי קפרי MK1 שנת 72 נפח מנוע 1600. אני רוצה לשפץ או להחליף את המנוע למשהו קצת יותר חזק או יותר ספורטיבי.

רציתי לדעת אם אני יכול לשים מנוע של דגם אחר משנתון יותר מתקדם או שכדאי לי לשפץ את הנוכחי.

כמו כן אם אפשר להחליף את הפנסים לפנסים כמו של ה MK2.

תודה

פורסם

בעיקרון, "חוקית" אתה לא ממש יכול להחליף מנוע... הפנסים- תזכיר לי, מה יש לך עכשיו, ומה אתה רוצה בדיוק? -בעיקרון, אין כל בעיה, אפילו, ש"טכנית" גם זה כנראה "שינוי מבנה", אבל בוודאות, שאם תשים משהו מתאים- לא יעניין אף אחד.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לגבי הפנסים יש לי את המרובעים והשאלה אם אני יכול להחליף לפנסים כמו של הקפרי שבסמלון שלך.

לגבי המנוע אני מדבר אך ורק על אפשרות חוקית.

אין אפשרות לשים מנוע של דגם מתקדם יותר? ובמידה ולא יש אפשרות לשפר את המנוע הזה?

פורסם

הפנסים כמו שבסמלון שלי לא דווקא מאפיינים MK1 או MK2, אלה "תת דגמים" שלהם, והיו בכל השנים. לא תהיה לך כל בעיה חוקית איתם, וגם אם תשים משהו דומה אף אחד לא ייתעסק איתך, כל עוד זה יהיה מכוון ויעבור טסט.

עם המנוע- איזה יש לך: "פינטו", או "קנט"? -הבדל חיצוני הבולט ביותר- יש לך רצועת טיימינג מקבלר מקדימה- אז זה "פינטו", אם אין- "קנט" (שישן יותר). להחליף את ה"קנט" ל"פינטו" חוקית- אני בספק רב, למרות, שרבים עשו זאת, אבל אתה יודע... להחליף "פינטו" 1.6 לנניח 2.0- לי בזמנו בשלי אמרו, שגם זה אסור, אבל הם לפחות נראים זהים לחלוטין, אז, אתה יודע... לגבי השיפורים- יש לך מלא אופציאות לא רעות לשני המנועים, ככה, שבגדול אין לך אפילו יותר מדי צורך להחליף, אלא אם אתה רוצה משהו ממש, אבל ממש ספורטיבי...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כמו שאמר גנאדי חוקית לא ניתן להחליף את המנוע מקנט לפינטו, אצלך צריך להיות קנט,

לא חסר שיפורים למנוע הקנט ואפשר לשפר אותו לביצועים ממש יפים, הכל שאלה של כסף.

אגב אני מכיר משהוא שכן החליף שאתה יכול להתייעץ איתו איך הוא "אישר" אותו.

לגבי הפנסים, הקפרי שלך היא MK1, לא ניתן להחליף לפנסים של MK2 ו MK3 כי התושבות המקוריות שונות, אצל גנאדי בסמלון זה MK2 אני חושב,

בכל אופן זה אפשרי ע"י קומבינה שלא בטוח שתצליח,

פנסים עגולים ל-MK1 ניתן לקנות באיביי מדי פעם אבל המחירים שלהם בשמיים כיוון שהם נדירים יחסית.

שים לב אצלי יש פנסים מרובעים גדולים והאיתות ירד בשנתון שלי לתוך הפגוש, לדעתי זה ממש יפה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

זה המנוע שיש אצלי.

אתם מכירים אולי בעלי מקצוע שמתעסקים בשיפורים למנועים כאלו?

ומה ההמלצה שלכם, להחליף למנוע אחר או לשפץ את זה?

תודה

07102008(001).jpg

07102008.jpg

פורסם

שלום לך אין שום בעיה להחליף את המנוע שלך למנוע של פורד סיירה 1600 1800 2000 וגם את הגיר לחמישה הילוכים

וזה מתאים בול

מיניסיון שלי גם במישרד הרישוי לא יעשו לך יותר מידי בעיות

הרכבים שלי שברולט c10 1964

רנו 17 TS מודל 1974

אולדסמוביל קטלאס סופריים 3800v6 1987

הונדה סיווק ומזדה 3

פורסם
שלום לך אין שום בעיה להחליף את המנוע שלך למנוע של פורד סיירה 1600 1800 2000 וגם את הגיר לחמישה הילוכים

וזה מתאים בול

מיניסיון שלי גם במישרד הרישוי לא יעשו לך יותר מידי בעיות

מישל אתה טועה ומטעה . איו אישור להעלאת נפח :cry:.

וגם מבחינת שינוי גיר ל-5 , יש צורך בשינויים כולל שינוי תושבת.

פורסם
זה המנוע שיש אצלי.

אתם מכירים אולי בעלי מקצוע שמתעסקים בשיפורים למנועים כאלו?

ומה ההמלצה שלכם, להחליף למנוע אחר או לשפץ את זה?

תודה

מנוע ohv Xflow

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

אכן, וגם לא ניתן מ"קנט" שאכן יש לך, ל"פינטו" של סיירה... שוב- "חוקית"...:wink:

פורסם

הגיר הוא כבר 5 הילוכים (הוחלף אצל הבעלים הקודם)

אז אם אני לא יכול להחליף מנוע אפילו ל1600 מדגם יותר חדש, מה אתם ממליצים?

לשפץ את זה? ואם כן אז מי מתעסק בשיפורים למנועים כאלה?

תודה

פורסם

בוא נחשוב רגע ביחד (וננסה להיות ישרים והוגנים עם עצמינו) בעצם למה אתה זקוק למנוע יותר חזק?

מנוע "חזק" יהיה מן הסתם כבד קצת יותר, מה שיפר את האיזון ברכב.

הבולמים ותושבות המנוע יסבלו יותר מתוספת המשקל, והעומסים על ציר ההיגוי יגדלו.

מה שיחייב חיזוקים, מיסביים באיכות טובה, גומיות תקינות ומסרק הגה במצב טוב.

הגלגלים יצטרכו צמיגים טובים איזון והפרונט ישאף לכיוון מייטבי בכדי לא לחשוף חולשות!

הקלאץ יצטרך לשנס מותנים וכמובן שעדיף קלאץ מחוזק שיעמוד במעמסה.

בעת העברת הכוח לגלגלים כל החלקים המשתתפים במאמץ יעבדו קשה יותר מה שיחייב טיפול מונע או החלפה לחזקים יותר.

נקודות החיבר של המיתלים הבולמים לשילדה יחייבו חיזוק הרי אתה לא מצפה שרכב בגילו יהיה חף מחלודה וחולשות המרכב.

תצטרך גם כושר בלימה טוב יותר לאחר שהמהירות (כך אתה מקווה) תגדל. וכמובן שלא תפקיר את הבטיחות אז חגרות בעלות עיגון משולש מושביים בטיחותיים, עיגון הכבודה בתוך הרכב למנעת פגיעות וכו.

קירור המנוע זוהי עוד אופרה שתצטרך לתת עליה את הדעת, בלאי מואץ ומחסור בחלפים, הפגיעה באמינות מובטחת, וכן פגיעות פח, והוצאות דלק גדולות יותר.

אגזוז תקין ומחובר הייטב, דפרינצייל שלא סובל ממשבר זהות, אה כימעט שכחתי מערכת החשמל ברכב...

עכשיו לשיפור, אחרי כל זאת הרכב שלך יתן לך מעטפת ביצועים של משפחתית ממוצעת משנות התשעים (-) מינוס הבטיחות!

ההצעה שלי (ולא בפעם הראשונה) לך על האורגינל, אם אתה מתעקש שפר יכולת נשימה וספיקת דלק, הפחת משקל ברכב

שפר בלמים מתלים צמיגים ופרגן לך קורס נהיגה מתקדם-בהתערבות אני מבטיח לך שתהיה מהיר יותר מיומן יותר ותהינה יותר מהנהיגה-בפחות כסף והשקעה!

היופי בעניין שיכולת הנהיגה שלך תעבור גם לרכב הבא שלך בחינם-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הסיבה שאני שואל על שיפוץ/החלפה היא שכשהאוטו היה אצל בני ל הוא אמר שאני אצטרך בקרוב לשפץ את המנוע (ועם בני לא מתווכחים.....). חשבתי כבר שאם אני צריך להשקיע אז אולי יש המלצות מבעלי נסיון על מה להשקיע כדי למנוע הוצאה כפולה של שיפוץ עכשיו ושיפור אחר כך או שכדאי להחליף מנוע כבר מעכשיו ולא לשפץ את הקיים כדי לגמור עם הכל בפעם אחת. בכל אופן אשמח לשמוע המלצות על מה כדאי לעשות ואיפה.

תודה

פורסם

הכל תלוי מה התקציב שלך, אני אישית הייתי מעדיף מקורי, יש חברה שמייצרת שיפורים לפורדים בלבד ששכחתי את שמה.

לגבי החלפת גיר ל-5 הילוכים (אני יודע שאצלך הוחלף) צריך להשיג תושבת בצורה שונה שתחזיק אותו, מעבר לכך הוא ניכנס בול.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...