Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חברת סלולר - מה עדיף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מי רצה יתרונות לעומת חסרונות?

כפי שכבר הוזכר - איכות שמע, טובה בהרבה ברשת ה- CDMA.

מהירות גלישה - ב-EVDO (הדור השלישי של פלאפון) קצב של 2.4 mbps, שזה הקצב (עד לשדרוגים האחרונים) של רשת ה-3.5 של סלקום ואורנג.

קיבולת - האתרים של פלאפון מסוגלים להתמודד עם קיבולת גבוהה הרבה יותר מאשר אתרים מקבילים.

בסופו של דבר - החסרון היחיד של פלאפון בתחום ה"תפעוליות" של המכשיר, וחווית המשתמש - אפשרויות נדידה ושיחות וידאו. מי שאומר שפלאפון עברה ל-UMTS כי זו רשת טובה יותר, צריך לעשות עוד קצת שיעורים.

אל תשווה CDMA ל-GSM (שהיא למעשה TDMA). מדובר בשיטת שידור צעירה בכ-15 שנים.

החסרון הגדול ביותר של ה-CDMA היא שהיא סוס מת.

ברגע שהחברה הגדולה בארה"ב ב-CDMA (נדמה לי שזו הורייזון) הודיעה רשמית כי לא תמשיך להשתמש בטכנולוגייה זו בדור הבא שלה - היא הכריזה למעשה על סוף הדרך של הרשת הזו - כי אין שוק גדול דיו להמשך הפיתוח.

מעבר לעובדה הכואבת שאין נדידה, ואין מבחר נורמלי של מכשירים, עכשיו גם אין פיתוחים של תכונות חדשות - ולפיכך פלאפון עמדה בפני שוקת שבורה, ונאלצה (3 שנים מאוחר מדי) ליישר קו ולבנות רשת UMTS נוספת.

עכשיו היא ניצבת בפני בעייה כפולה - גם השקעה ברשת חדשה שלא תיתן לה קפיצה טכנולוגית משמעותית מיידית (דגש על מיידית), וגם רשת דור 3 STAND ALONE- כלומר במקרה של תקלה, המנויים של פלאפון יישארו עם משקולת ביד, לעומת מנויי אורנג' וסלקום, שברוב המקרים ייפלו חזרה ל-GSM, ויוכלו להמשיך להשתמש במכשיר (אין תמיכה אחרונה מ-UMTS ל-CDMA, למרות שמבחינת העבודה ברשת הרדיו - זה עיקרון כמעט זהה).

לכולם כמעט זה היה ברור, מלבד לקברניטי פלאפון בזמנו - והיום זה עולה לחברה מאות מליוני דולרים.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הייתי לקוח של אורנג' 10 שנים ולאחרונה עברתי לפלאפון.

קיבלתי חבילה של 500 דק' ושני מכשירים חינם, מוטורולה V9 וסאמסונג (500? משהו :roll:) ב-130 ש"ח.

יוצא ש-500 דק' עולות לי 26 אג' והמכשירים חינם לחלוטין.

בתום ה-500 דק' כל דקה שיחה עולה 58 אג'.

בנוסף לכל מכשיר יש מתנה חבילת גלישה או GPS חינם.

באורנג' היה לי N73 שלא הפסיק להתקלקל, הוחלף 4 פעמים!

איך הגעת לזה? הדיל הכי טוב שהצלחתי להוציא מהם (בלי צעקות) היה 60 אג' לדקה ל200 דקות סה"כ

אח"כ זה יוצא 69 אגורות והחבילה עולה 10 ש"ח.

קיבלתי עוד 100 ש"ח הנחה על המכשיר, מה שנראה לי קצת מצחיק ומהשירות לקוחות שלהם התחייבו לי טלפונית שאין דבר כזה שלקוח מקבל פחות מ60 אג' לדקה כלקוח פרטי בחבילה שהיא לא חבילת חיילים. (שם זה 40 אג' בערך).

על חבילה של 500 דק' באורנג' רצו הרבה מעל 130 ש"ח

ופלאפון קצת בעייתים בגלל התשתית, אבל חשבתי על סלקום - ובכלל נראה לי שאני יחכה לN96 :-)

אני קצת מבולבל, לא הייתי רוצה להתחייב לחבילה שהיא לא משתלמת לי, אני מדבר בערך 300 דקות בחודש.

פורסם

Casper כתב:

אני אמרתי.

לא אמרתי שהיא רשת טובה יותר.

אמרתי שרשת פלאפון לא סתם בחרה לעזוב את הטכנולוגיה הקודמת ולעבור ל-UMTS.

ללקוח הממוצע יתרונות הרשת שקופים, מה שפחות שקוף עבורו הוא ציוד הקצה.

הרמה והמגוון של ציוד הקצה לרשתות UMTS גבוה בהרבה ממה שיש לרשתות אחרות.

בגלל זה פלאפון בחרו מה הכי טוב עבורם.

אם לא נושא הנדידה ושיחות הווידאו, ההחלטה הזו לא הייתה כל כך בטוחה (גם ככה היא לא התקבלה בקלות).

שמר - ברור שה-GSM אינו בר השוואה ל-CDMA, אך זה היה ה-Lineup הרלוונטי עד להקמת רשתות ה-UMTS (דרך אגב, ב-CDMA/EVDO עדיין קיימות אופציות, כגון ה-REV-A, אם כי גם הן בעלות תוחלת חיים לא מזהירה במיוחד).

העובדה שאין GSM כרשת בטחון רק מבטיחה כיסוי נרחב הרבה יותר למנויים, שהרי לא יהיה מצב בו החברה לא תוכל לספק את השירות שמכניס לה את הכסף. מעבר ליתרונות אחרים, הקמת רשת חדשה מאפשרת אופטימיזציה מעולה, ומרווח זמן לשיפורים הרלוונטיים, ככה שתיאורתית הרשת של פלאפון אמורה לספק ביצועים טובים יותר מאלו של המתחרות.

לגבי אופי עבודת הרשתות - UMTS אכן זהה כמעט לחלוטין ל-CDMA, אבל החליטו לשנות את השמות של כל המערכים והמרכיבים, ולשלב גם מרכיבי TDMA)

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אני לקוח מרוצה של סלקום כבר מעל ל-10 שנים. כיום יש לנו 5 קווים פרטיים (ועוד קו טוקמן שאני לא משתמש בו).

הסוד שלי זה פשוט לא להתחייב לאף אחד, ככה אין קנסות ואין תשלומים. אם מחר בא לי להתנתק אני פשוט סוגר את המכשיר והם יכולים לרוץ לחפש אותי ברחוב. אני את כל המכשירים קונה לבד, אני משתדל לקנות מכשירים כמה שיותר פשוטים מכיוון שהם אמינים מאוד ולא כואב לי הלב כשהם מחליטים לנסות את מזלם בתחום התעופה (וברוב המקרים התרסקות על הריצפה). ואם יש בעיה עם המכשיר? פשוט זורקים לפח ומביאים "חדש" ב-200 ש"ח. לא צריך ללכת ולבכות במרכז שירות שיחליפו/יתקנו לי את המכשיר. מישהו עשה פעם חישוב כזה זמן/כסף/עצבים/בריאות אתם מבזבזים במרכזים האלה?

מקרה טרי מלפני שבועיים כאשר הייתי במוסך המרכזי של סקודה שמרוחק 2 דקות הליכה ממרכז שירות של סלקום. ניצלתי זמן פנוי בשביל לבדוק מה חדש בסלקום. אני בכלל נכנסתי לראות איזה מכשירים חדשים יש בשוק (אני כ"כ מיושן שאני מסתובב עם נוקיה 7250I ו-6230I) ובמקרה נפלתי על אישה מאוד חביבה שהרכיבה לי מסלול פשוט חלומי. בגדול זה מסלול משפחה, אני משלם 50 ש"ח כל חודש ומקבל 300 דקות שיחה לחברה שלי והיא מקבלת 300 דקות שיחות אליי (שזה יוצא בחישוב מהיר 12 אגורות לדקה). כמובן שאם אני אעשה שיחות למספרים אחרים אני אשלם 69 אגורות לדקה (אבל אני לא אעשה את זה כי יש לי עוד קו עם תעריף זול יותר). ובנוסף המבצע הזה כולל רק סימים ללא מכשירים (בשבילי זה לא בעיה).

ככה פתרתי בעיה שהתפתחה לי בחצי שנה האחרונה (שמתי לב שאני מדבר המון עם חברה שלי). כל חודש חודשיים התקשרתי לכל החברות הסלולריות לבדוק למי יש את הדיל הכי טוב. לפני חודשיים הייתי קרוב מאוד לסגור עם מירס על עסקה נחמדה מאוד ל-2 מספרים ללא הגבלה בניהם אבל לבסוף הם שינו את אחד מסעיפי הבסיס ולא חתמתי.

על הקו הנוסף שיש לי אני משלם 39 אגורות לדקה ללא דמי מנוי, כיצד?

פשוט מאוד, זה מסלול חיילים מלפני 8 שנים שלא טרחתי לשנות.

כל חודש מתקשר אליי נציג של סלקום ומתחנן ממני לעבור למסלול חדש כי כואב להם שאני משלם כ"כ קצת כסף על כל דקה (הם מנסים לפתות עם X דקות חינם כל חודש, מכשירים חינם וכו'). מקרה ממש מצחיק שקרה לי עם נציג, הנציג מתקשר אליי להציע לי מבצע שבו אתה משלם 20 ש"ח כל חודש ומקבל מחיר מופחת (19 אגורות) על הודעות SMS (הוא אמר לי שהם "שמו לב" שאני שולח הרבה הודעות SMS לאחרונה). אבל לאחר שהוא פתח את פירוט החשבון שלי הוא גילה שאני בכלל משלם 18 אגורות ל-SMS, הלוואי שאת כל הנציגים שמתקשרים אליי הייתי יכול להשתיק כמו שהוא שתק אחרי שהוא ראה את זה.

המסקנות שלי:

1) להשתדל לא להתחייב כדי לא לבכות אח"כ על הקנסות הכבדים כשתרצו להתנתק.

2) אם יש לכם מסלול ישן ברוב המקרים הוא הרבה יותר טוב מכל מסלול חדש שיציעו לכם.

3) נסו לבדוק מה בדיוק הצרכים שלכם. היום רוב החברות מציעות חבילות שכוללות בתוכם הנחות על דברים שאתם בכלל לא צריכים.

4) לקוח חדש תמיד יקבל הצעות יותר טובות מלקוח קיים (כמובן בתנאי שהלקוח הקיים הוא לא עסקי או עושה חשבוניות של 400 ש"ח ומעלה).

5) אני התפלאתי לגלות שאת המבצע משפחה שהציעו לי עולה חבר העמים מקבל 50% הנחה (וגם השתמשתי בזה כי חברה שלי במקרה עלתה לארץ לפני הרבה שנים). לדוגמא גם לקהילות אתיופיות יש מבצעים מיוחדים.

6) לברר האם יש קרוב משפחה בחברה גדולה (צבא, חברת חשמל, בזק וכו'). חברות הסלולר בד"כ מציעות לקרובי משפחה של עובדי החברות מבצעים חסרי תקדים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
ככה פתרתי בעיה שהתפתחה לי בחצי שנה האחרונה (שמתי לב שאני מדבר המון עם חברה שלי).

המסקנות שלי:

1) ...

2) ...

3) ...

למסקנה הכי חשובה לא הגעת - אתה מדבר יותר מדי עם החברה. יש לך שתי אפשרויות:

1. לזרוק את החברה, יהיה קצת בכי , אבל פתרון זול :twisted:.

2. להתחתן איתה - זה יפסיק לגמרי את השיחות ביניכם (אולי לא מייד, אבל תראה תוצאות כעבור חודשיים שלושה).

עם זאת, לא בטוח שזה פתרון מומלץ, כי בסופו של דבר זה יחסוך בשיחות טלפון, אבל יעלה לך הרבה בתחומים אחרים

וגרוע מכך, אמנם ההתחייבות כאן אינה לשלוש שנים, אלא אפשר להפסיק אותה מתי שרוצים, אבל קנס היציאה מהתכנית גבוה בהרבה :lol:

יבין,

מה שהכריע את הכף לטובת ה-UMTS הוא, בסופו של דבר - זמינות המכשירים. יצרני המכשירים לא היו טורחים להמשיך לפתח דגמים עבור שוק קטן כ"כ.

עובדת חוסר התמיכה אחורה לא מבטיחה שום דבר ללקוחות, היא רק מאלצת את הספק (פלאפון) לפרוש רשת מלאה בכל הארץ בטרם יוכלו לשווק מכשירים באופן רגיל (אני לא מדבר על אלה שמוכנים להסתובב עם שני מכשירים באופן נסיוני, זה לא נחשב בעיניי כיסוי נורמלי של מערכת). אורנג' וסלקום יכולות להרשות לעצמן הן חורים בקליטה והן נפילה של אתר או מתג זה או אחר - פלאפון לא תהיה במצב הזה. כמובן שתוך חמש שנים בערך רשתות ה-GSM יפסיקו לתפקד פחות או יותר, ואז המצב יהיה זהה, אבל עד אז עוד חזון למועד.

כרגע פלאפון אוכלת הרבה קש עם ההרכשות (אישורים לאתרים חדשים), ולכן הקמת הרשת מתעכבת.

לגבי הזהות הטכנולוגית כביכול, אז הזהות היא בשיטת האפנון (UMTS נקראת גם WCDMA, ר"ת של Wideband code division multiple access) שזה אומר שציוד הרדיו משתמש בשיטה זהה כדי לשלוח ולקבל את האותות (לכל קבוצת מידע מוצמד קוד שמזהה אותו וכך אפשר לשייך את המידע למקומו בצד השני), וההבדל הוא בתדר השידור וברוחב הפס המוקצה לכל שיטה (ב-WCDMA/UMTS הוא גדול בהרבה, מה שמאפשר להכניס יותר מידע על הרשת, חשוב לוידאו, גלישה בפס רחב וכו'), אבל תכל'ס אין הרבה הבדל.

ההבדל הגדול והחשוב הוא במערכות המיתוג, אם במיתוג הרדיו (RNC ב-UMTS) ואם במיתוג השיחות עצמו (MSC-S/MGW), וכן בבסיס הנתונים (HLR) בו משתמשת המערכת.

ה-UMTS עובדת, כפי שאמרתי, בתאימות מלאה מול מערכת ה-GSM (הכל עניין של תקנים, הטכנולוגייה היא משוה משני לחלוטין כאן), ולכן מאפשרת מעבר חלק (תיאורטית לפחות).

זה אמנם מסבך מאוד את מכשיר הקצה (שהוא למעשה שני מכשירי קשר בקופסה אחת, אחד עובד בשיטת TDMA ואחד CDMA), אבל מאפשר ללקוח לנדוד בין הרשתות.

פורסם

או בתכל'ס, מדובר על רוחב פס של 3 קריירים במקום אחד (של 1.25 Mhz). לגבי מיתוג וכו יהיה לי קצת קשה להמשיך, כי אני מתעסק בתחום אחר.

לגבי זמינות מכשירים, לא חסרות רשתות CDMA פעילות שעוברות שדרוגים וימשיכו להתקדם (קוריאה ואוסטרליה לדוגמא). Qualcomm עדיין מפתחת ציפסטים (נכון ללפני מספר חודשים), ויצרנים עדיין מייצרים. הבעייה הבסיסית של פלאפון בתחום המכשירים תמיד הייתה זהה, וכנראה תמשיך להתקיים, אם כי בצורה חריפה יותר (הרי רשתות עדיין משתדרגות ל-Rev A).

אם עד היום פלאפון התנהלה בצורה די מצליחה "למרות" המכשירים הנחותים, היא יכלה לעשות זאת בהמשך. אין ספק שזה היה שיקול במעבר, אך הנושא הכאוב ביותר שאין לו מענה הוא נושא הנדידה (למרות שניתן לטוס עם המכשיר לארצות בעלות רשת מתאימה).

גם התמיכה לאחור היא לא הבעייה הכי גדולה - ברשת ה-CDMA הקיימת אין תמיכה במידה ויש תקלה (הקיבולת של הרשת האנלוגית זניחה, ומכשירים כבר לא תומכים בה בכל מקרה), כך שברשת החדשה פלאפון נמצאת במצב זהה נכון לעתה.

ההרכשות הן אכן נושא בעייתי, אבל אני לא מתמצא בו. ניתן רק להניח שמובילי החברה יודעים את עבודתם וידעו למה לצפות.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
ניתן רק להניח שמובילי החברה יודעים את עבודתם

משפט מחץ.

לאור הבחירה של פלאפון לאורך השנים בטכנולוגיה הלא נכונה מסחרית, והעובדה שהם הצליחו לחרב את מעמדם הבלעדי (החלו לפעול בשוק 5 שנים לפני המתחרה), וליפול למקום האחרון - אז לא הייתי בונה על ההחלטות יותר מדי (לזכות ההנהלה הנוכחית יש לציין שהרכב מקבלי ההחלטות ובעלי השליטה השתנה, אז הם נהנים מהספק, אבל לא יותר מכך).

פורסם

זה כל כך אינדיבידואלי ומשתנה בהתאם למצב הירח והכוכבים,

שלדעתי אי אפשר להגיע למסקנה גורפת. יש כאלה שמפעיל X מתאים להם יותר,

יש כאלה שמפעיל Y מתאים להם יותר, יש כאלה שמדברים המון,

יש כאלה שבקושי מדברים, ויש מזל ומזל נאחס.

אני גם ממליץ על קניית מכשיר כדי לא להיות תלוי בשום תוכנית.

9 שנים באורנג', 9 שנים עם אותו מכשיר (!), מספר תוכניות שונות שהתחלפו במהלך השנים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
למסקנה הכי חשובה לא הגעת - אתה מדבר יותר מדי עם החברה. יש לך שתי אפשרויות:

1. לזרוק את החברה, יהיה קצת בכי , אבל פתרון זול :twisted:.

2. להתחתן איתה - זה יפסיק לגמרי את השיחות ביניכם (אולי לא מייד, אבל תראה תוצאות כעבור חודשיים שלושה).

עם זאת, לא בטוח שזה פתרון מומלץ, כי בסופו של דבר זה יחסוך בשיחות טלפון, אבל יעלה לך הרבה בתחומים אחרים

וגרוע מכך, אמנם ההתחייבות כאן אינה לשלוש שנים, אלא אפשר להפסיק אותה מתי שרוצים, אבל קנס היציאה מהתכנית גבוה בהרבה :lol:

אני מת על התגובות שלך שמר, תעשה לי גזר :wink:

שילוב של 2 עבודות בחצי שנה האחרונה (על מנת לממן את סיום השיפוץ של 3 רכבים) גרמו למצב שבו אני לא נמצא בבית 20 שעות ביממה למשך 6 ימים בשבוע (וגם ביום השביעי הייתי עובד בד"כ מספר שעות).

1. חברה שלי מאוד תומכת בהגשמת היעדים שלי ולכן האופציה הזו לא קיימת במאגר הנתונים.

2. חתונה, לא תודה (בנתיים):-D

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני לא נמצא בבית 20 שעות ביממה למשך 6 ימים בשבוע (וגם ביום השביעי הייתי עובד בד"כ מספר שעות).

אתה רואה, אפשר להסתדר מצויין בלעדיה. הכה בברזל בעודנו חם. :twisted:

פורסם

שמר ,בעיה נוספת שהגבילה את היצע המכשירים לCDMA היא העובדה שQUALCOMM ממציאת השיטה,

היתה גוזרת קופון מיצרני המכשירים על כל מכשיר, מה שייקר את המכשירים וגרם לפיתוח מכשירים לCDMA להיות פחות כדאי.

בכל מקרה, לעבור לרשת פלאפון זאת טיפשות. זאת רשת מתה עם מכשירים גרועים, וגם אחרי ה UMTS

לא יהיה להם FALLBACK למקרה שאין קליטת UMTS, וזה הדבר הכי חמור, כי יש לא מעט מקומות שאין בהם כיסוי 3G.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא בטוח.

קודם כל, ברשת הנוכחית יש להם תנאים אטרקטיביים למדי.

לגבי ה-UMTS, הם יתנו כיסוי די מלא לרשת, השאלה היא רק מתי זה יקרה (הרי האגף השיווקי דוחף למכור, גם אם פריסת הרשת לא הושלמה עפ"י התכנון).

בכל מקרה - אי אפשר להגיד על חברה סלולארית כלשהי שהיא הכי טובה באופן גורף. זה הרי לא מוצר מדף בודד. יש כ"כ הרבה מסלולים ותמחורים והתחשבנויות, והטכנולוגייה משתנה כל הזמן, כך שכ"א צריך לעשות השוואה אישית ולהחליט עפ"י מה שמציעים לו.

על כל אחד שיישבע שמנשקים לו את אצבעות הרגליים בחברה X, תמצא שניים שיגידו שהם חרא ואין להם שירות והם מעדיפים את Y.

פורסם

אייל כתב:

לעבור לרשת פלאפון זאת טיפשות

בכל חברה שמספקת שירות, אני מקפיד לבחור אותה לפי טיב השירות והתאמתו לצרכיי, ולא מפרמטרים שאינם חשובים. אני לדוגמא, משתמש בשיחות ו-SMSים וזהו (וניווט לפעמים). לא אכפת לי מיותר מדי דברים אחרים. מבחינתי, מי שנותן לי את התנאים הטובים ביותר, עליו אני אלך.

נכון לעכשיו הרשת חיה עם מעל 2 מליון מנויים, ולגבי ה-UMTS - אם בחברה עצמה לא בטוחים ב-100 אחוז לגבי ההתפתחויות, נראה לי קצת מוקדם לקבוע קביעות כה נחרצות. תלונות על כיסוי רשת ה-3G הנוכחית אינן רלוונטיות, שהרי הרשת חדשה. סביר להניח שכיסוי לא תהיה הבעייה, וכפי שכתבתי בעיית ה-Fallback קיימת כבר כיום ברשת ה-CDMA, אך אינה "מאיימת" לעתים קרובות (או רחוקות).

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...