Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפרזה כפולת הנעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב WRX הבסיסית יש מיספר מיגרעות, חלקם אפילו לא מינורי.

ב PRO-DRIVE גם יש דברים חשובים הלוקים בחסר.

ל STI, אין לי טענות.

אז אתמול עלתה במוחי מחשבה:

לאור יציאתה של אימפרזה 2.0 ל' כפולת הנעה, אולי יכול ליהיות שעדיף ליקנות אותה ולשפר כרצוננו?

סתם מחשבה הזוייה, אולי חסרת שחר...

ואולי לא....

פורסם

תחשוב על זה ככה .

אימפרזה טורבו חדשה עולה בערך- 155K (אני לא ממש יודע מחירים מדוייקים... איתכם הסליחה 8) )

אימפרזה 2 ליטר AWD אוטומטית עולה בערך -105K

אם אתה רוצה להגיע לביצועים של האימפרזה טורבו אתה צריך לעשות כל כך הרבה שינויים שזה פשוט מאוד לא משתלם כלכלית ...

אם רק תחשוב שאתה צריך להחליף את התיבת הילוכים לידנית ולחזק את השילדה כדי שהיא תוכל לעמוד בעומסים של הטורבו , אתה כבר תגיע למחיר דומה לאימפרזה טורבו שיצאה מפס היצור .

אני לא יודע להגיד לך מחירים ומכלולים מדוייקים של מה אתה צריך להחליף כדי רק להגיע לרמה של הטורבו אבל רק כדי לתת לך נקודת התלחה ולומר למחשבה :

מיתלים + קפיצי הנמכה

חיזוקי שילדה

תיבת הילוכים

גנטים וצמיגים

וכמובן טורבו

והמון המון דברים כדי שהטורבו יוכל לעבוד כמו שצריך....

בקיצור זה לא ממש מציאותי לחשוב ככה במיוחד כשאתה יכול לקנות אימפרזה טורבו ב 155K~

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם

מממ ... לאמפרזה לאומת הטורבו בין ה2 ליטר... אין שום ההבדל בשילדה ( במפגש אני אפילו אספר לך איך אני יודע... אבל זה בדוק)

גם המיתלים עצמם כמעט ולא שונים ...

כאשר הדברים הקריטים הם משאבות דלק הזרקה , אינטרקולר צנרת לאורך כל האוטו , מערכת פליטה וסעפות שונות לגמרי ( אולי גם חיזוקים לבלוק מנוע עצמו / בוכנות וכו? )

מממ ועוד אלף דברים קטנים.. הקיצר אם זה היה ככה שלא שווה לסובארו ליצר את זה אז תאמין לי ההבדל היה מזערי

ולידע כללי 2.0 AWD ידנית = 110 אלף

WRX = 160 .

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בוא נראה:

גיר שונה - הרבה מאוד כסף להחליף.

גיר שונה= מערכת AWD שונה שעובדת רק עם גיר אוטו' (נקראת MPT).

כל מערכת המיתלים מכויילת שונה, מחוזקת, מעובה, בולמים שונים, קפיצים שונים...

מנוע עם מחשב נהיול אחר לגמרי, טורבו (DUH), אינטרקולר, צנרת...

ברקסים שונים לגמרי, 2 בוכנות מול 4, דיססקים גדולים יותר, צנרת ומשאבה שונות...

לא לדבר על מושבים, ג'אנטים, צמיגים, מכסה מנוע מאלומניום (לעומת פח רגיל)...

בקיצור, בחיים לא!!

פורסם

תראו,

ה-WRX לא כל כך יקרה גם ככה

למעשה, לדעתי היא המכונית הכי משתלמת תכלס, מבין החדשות כמובן, מבחינת ספורטיביות ביחס למחיר (גם יאריס TS מתברגת לא רע)

יובל.

פורסם

בנוסף,גרסת ה-2.0 הרגילה מגיעה אך ורק עם גיר אוטומטי,דבר הדורש החלפה רצינית גם של הדש-בורד התחתון (שעליו יושבת ידית ההילוכים) וכמובן ביטול אחריות מיידי מצד סובארו במקרה של תקלה או בלאי מואץ.

פורסם

כוונתי הייתה לגירסא הידנית בלבד. גם אם לא מיובאת באופן סדיר.

אם קונים ידנית המחיר צריך ליהיות בערך 109,000.

ואם רוצים להיתחרות עם אימפרזה פרו-דרייב יש עוד בערך 60,000 לשיפורים.

מה אפשר לשפר בסכום זה?

(תייבת הילוכים, טורבו, מצנן בייניים, כרטיס ניהול מנוע, הגה, מיתלים, בולמים, קלאץ', דיפרנציאלים, צמיגים, חישוקים, ועוד חלקיי חובה...).

קחו טווח עד 90,000 לשיפורים אם 60,000 לא יספיקו, זה עדיין אולי ישתלם.

פורסם

אני, בתור אשכנזי, מעדיף לתת להם לעשות את העבודה ולשלם אפילו אם זה יוצא יותר

בכל אופן לדעתי יוצא יותר זול לקנות את המקורית וזהו

יובל.

פורסם

אבל השאלה היא - בשביל מה ?

אחרי כל השיפורים - ההוצאה הכללית תהיה קרובה מאוד, אם לא יותר מזה, למחיר לש אימפרזה WRX דנדשה.

לא עדיף לשלם כבר מראש עליה ?

בנוסף, פוטנציאל ה-Upgrade של ה-WRX מלכתחילה גדול יותר מזה של ה-2.0.

יש מקרים שאין סיבה ללכת עקום.

פורסם

מממ ... לאמפרזה לאומת הטורבו בין ה2 ליטר... אין שום ההבדל בשילדה ( במפגש אני אפילו אספר לך איך אני יודע... אבל זה בדוק)

כאשר הדברים הקריטים הם משאבות דלק הזרקה , אינטרקולר צנרת לאורך כל האוטו , מערכת פליטה וסעפות שונות לגמרי ( אולי גם חיזוקים לבלוק מנוע עצמו / בוכנות וכו? )

מממ ועוד אלף דברים קטנים.. הקיצר אם זה היה ככה שלא שווה לסובארו ליצר את זה אז תאמין לי ההבדל היה מזערי

WRX=160

עד כמה שידוע לי, לא מביאים את ה 2.0 AWD הידנית. אודי, תקן אותי אם אני טועה.

ה 2.0 ליטר הידנית היתה יכולה להיות סופר חביבה (0-100 ב 9.8 שניות עם AWD !) וחבל שלא מביאים אותה.

דבר שני, אין הרבה מה להשוות בין השתיים.

ה GX הרבה יותר נוחה, מתורבתת ובנויה לנהגים גם פחות מיומנים

ה WRX הרבה יותר "קרבית", מוקשחת וחזקה/מהירה.

ב WRX הבסיסית יש מיספר מיגרעות, חלקם אפילו לא מינורי.

ב PRO-DRIVE גם יש דברים חשובים הלוקים בחסר.

ל STI, אין לי טענות.

אז אתמול עלתה במוחי מחשבה:

לאור יציאתה של אימפרזה 2.0 ל' כפולת הנעה, אולי יכול ליהיות שעדיף ליקנות אותה ולשפר כרצוננו?

סתם מחשבה הזוייה, אולי חסרת שחר...

ואולי לא....

חלק מהדברים הבודדים שלוקים בחסר הם דברים שאינם ניתנים לטיפול (מראה חיצוני, פאר בתא הנוסעים).

פרט לכך, כיול התנהגות ההגה בהחלט ניתן לשינוי (ואולי אף שיפור) באמצעות שינויים בזוויות ההיגוי (ראה אתרי שיפורים של אימפרזות), כנ"ל גם הבלמים ושאר ירקות שלא חסר מהם בשוק.

בקיצור, אם זה לא מתאים לך, אל תקנה...הרעיון לקחת את ה GX ולשפר אותה הוא גם כן מגוכח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

WRX = 160 .

אולי אני לא ממש דייקתי אבל הרעיון היה להראות לו שזה פשוט לא מציאותי ...

גם אם השילדה היא לא ממש שונה (קשה לי להאמין, אני ישמח אם תסביר/תראה לי במפגש) עדיין כמו שאמרת

"הדברים הקריטים הם משאבות דלק הזרקה , אינטרקולר צנרת לאורך כל האוטו , מערכת פליטה וסעפות שונות לגמרי ( אולי גם חיזוקים לבלוק מנוע עצמו / בוכנות וכו? )

מממ ועוד אלף דברים קטנים.."

הדברים האלה הם דברים מאוד מאוד יקרים ואם הוא יחליף את כל החלקים האלה הוא כבר יגיע למחיר של ה WRX חדשה !

אז למה ?!?!

פשוט תקנה WRX חדשה וזהו...

אחת לך ואחת לי :!::!::lol::lol::lol::lol:

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

• תוכן חדש...