Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יורוטריפ 2008 :) המלצות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שלפני שנה חרשתי ~4500KM מהכבישים האיכותיים של גרמניה, שוויץ, איטליה, מונקו, צרפת ואוסטריה, הגיע הזמן לעוד ROADTRIP.

הפעם עם חברים...

אז הפעם יש לנו ~17 יום (פי 2 מפעם שעברה) ולפי GOOGLE - פחות קילומטראז :)

אפשר לראות בתמונה את הערים הגדולות בהן נבקר ואת המסלול פחות-או-יותר לפיו ניסע (עלול להשתנות משיקולי זמן כאלו ואחרים).

עוד קצת פחות משבועיים (13 יום:D) אנחנו ניקח כזה:

Elal.b767.arp.750pix.jpg

ונטוס לפה:

map_of_frankfurt.jpg

נעביר שם את הלילה הראשון, ואז ניגש לסוכנות ההשכרה וניקח אותה:

n691718844_813026_7846.jpg

ונצא לדרך....

המסלול המתוכנן:

n691718844_864265_1043.jpg

אנחנו יוצאים מפרנקפורט לכיוון אמסטרדם (נסיעה של ~4 שעות) עם כוונה לעצור בדרך בנורבורגרינג.

נהיה מספר ימים באמסטרדם ומשם נעבור לפריז -

המסלול מתוכנן כך שביום כיפור אנחנו בפריז, ואת יום כיפור עצמו מעבירים בתערוכה (ככה לא צריך לנהוג/לנסוע ואפשר לצום - מקום סגור וממוזג).

אחרי שלושה ימים בפריז, יום אחרי כיפור, נצא מפריז דרומה, נעבור פה:

millau-viaduct.jpg

ונמשיך בנסיעה לברצלונה.

בברצלונה נהיה מספר ימים, ואז ניסע, לאורך החוף לMonaco.

שם, כנראה (עדיין בתהליכי שכנוע והפעלת לחצים), נקבל אחת כזאת להשתעשעות:

2007-Porsche-Boxster-S-i001.jpg

ומשם נמשיך לסיור פה:

P1020118.JPG

אחרי הסיור נעלה לצפון איטליה וכשיגיע הזמן נעבור לאוסטריה/ציריך.

אחרי שנסיים לכלות את זמננו באחת מהערים הללו, נצפין לעיר RUST בגרמניה,

שם "נבזבז" יומיים כאן:

leseobjekte.html?id=1948o

אחרי שנחליט שנמאס לנו מרכבות הרים, רכבות שדים, ורכבות-מים - נמשיך להצפין עד לפרנקפורט ונתפוס, שוב, את החבוב מהתמונה הראשונה - חזרה לארץ :)

כמו ששמתם לב,

יש ה-מ-ו-ן נהיגה :twisted: ובעיקר נ.צ. ולא דברים ספציפיים לעשות בכל אחד מהמקומות ו/או לאורך הדרך.

אשמח אם תוכלו לעזור באטרקציות ומקומות שהם MUST SEE\BE לאורך המסלול.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

וואו איזה טיול מתוכנן למופת!

תיהנה!

יש לי חברים בג'נבה שיכולים לעזור בנושא של אתרים בשוויץ. אם תרצה - אני אנסה לברר איתם אם יש משהו מעניין בסביבה :)

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

אם אתה אוהב דברים בסגנון מיני ישראל, מרחק שעה נסיעה יש את האיר KLAGENFURT שבאוסטריה, יש שם מיני WORLD וזה יכול להיות דיי מעניין.

יש גם מוזיאון פורשה הפרטי הגדול מעולם שנמצא אאל"ט בGMUND, גגל את זה, זה גם לא רחוק מאינסברוק, ומעבר לזה יש שם את הכביש אגרה הזה שעובר דרך האלפים!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תודה לכולם..

יש לי חברים בג'נבה שיכולים לעזור בנושא של אתרים בשוויץ. אם תרצה - אני אנסה לברר איתם אם יש משהו מעניין בסביבה :)

אשמח אם יוכלו להמליץ על מקומות בסביבת ג'נבה/ציריך :)

אם אתה אוהב דברים בסגנון מיני ישראל, מרחק שעה נסיעה יש את האיר KLAGENFURT שבאוסטריה, יש שם מיני WORLD וזה יכול להיות דיי מעניין.

יש גם מוזיאון פורשה הפרטי הגדול מעולם שנמצא אאל"ט בGMUND, גגל את זה, זה גם לא רחוק מאינסברוק, ומעבר לזה יש שם את הכביש אגרה הזה שעובר דרך האלפים!

בהולנד יש את "מיני עולם", עם מקומות מיוחדים מכל מיני מקומות בעולם.

דבר נחמד, אבל נראה לי שעברנו את הגיל :)

לגבי המוזיאון של פורשה, ביררתי פרטים, אבל הוא מרחיק ומאריך את הנסיעה משמעותית, ככה שנכון לעכשיו הוא מחוץ לפרק.

על איזה כביש אגרה מדובר?

אנחנו חשבנו לנסוע בכביש שעובר דרך מעבר Stelvio, שזה הכביש המפותל שטופ-גיר קבעו בתור כביש הנהיגה הכי טוב אירופה :)

פורסם

וואו, נראה כמו תיכנון למופת.

מיותר לציין שביקור במודנה-מארנלו-סנטה-אגת'ה הוא חובה, לפחות פעם בחיים.

מקומות נוספים בהם הייתי מבקר- נלך לפי הסדר של המסלול המתוכנן שלך:

בדרך לציריך מומלץ לעצור במוזיאון המכוניות המפורסם במולהאוס- אתם עוברים ממש בסמוך לעיירה. פרטים נוספים בפורום אספנות או בגוגל. על המוזיאון של פורשה ב-GMUND, אשר הוזכר בהודעה מעליי, המלצתי כבר פה. יכול להיות שאני טועה, אבל בבולוניה אין אטרקציות מוטוריות של ממש- מלבד המוזיאון של דוקאטי.

ממשיכים הלאה; סמוך למונאקו נמצא מסלול מירוצים קטן בשם LUC- ואתה לא רוצה לדעת על איזה מכונית אפשר לנסוע שם...

בכלל, עכשיו, כל עוד אתם בצרפת, כל כמה קילומטרים יש מסלול מירוצים מפותל (ומומלץ) כזה או אחר, עם היסטוריה עשירה ותוואי מאתגר; המסלול בקלרמון- פראן, מסלול שראד, הוא בדיוק כזה. המסלול אירח את הגרנד פרי הצרפתי של ה-F1 בסוף שנות ה-60' ותואר ע"י נהגי התקופה כמפחיד מאוד- לעיתים, יותר מפחיד ומאתגר מאשר הניורבורגרינג. בנוסף, בפאתי העיר שוכנים המשרדים הראשיים והמפעל של חברת הצמיגים "מישלן".

זה מה שאני זוכר ואלו המקומות שמושכים אותי לטיול עתידי נוסף באירופה.

בהצלחה בתכנון ובטיול עצמו,

תהנה ותבלה,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם
אם מותר לשאול, מה העלות לבנאדם ?

המחיר הבסיסי, של טיסה+מלון+רכב (לא כולל דלק) - דרך קומבינות במקומות המתאימים, באיזור ה6 אלף שקל לבןאדם (SO FAR אנחנו על ~5300 ש"ח אבל אין לנו מלונות בכל המקומות).

ההמשך ישתנה בהתאם למקומות אליהם נלך (מחירי כניסה), הסל"ד בו ניסע (דלק), המהירות בה ניסע (דו"חות מהירות), האוכל שנאכל (מחירים במסעדות) וכו'..

פורסם

אחח איזה טיול, נשמע מצויין, הלוואי עליי טיול כזה עכשיו.

כמו שאמרת הרבה נהיגה, מקומות יפים, נהיגה חופשית בגרמניה (שמעתי אפשר לנסוע ממש מהר בכבישים).

שאלה: איך קוראים לגשר בפריז?

תהנו!

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אין לי מושג איך קוראים לגשר, אבל הוא נמצא בסמוך לעיירה בשם Millau והוא מהווה מעין כביש-עוקף-Millau.

פעם כשהיית נוסע מפריז לדרום צרפת היית צריך בשלב מסויים לרדת מהכביש המהיר, לעבור דרך העיירה, ואז לחזור לכביש המהיר.

מאז שנפתח הגשר, שהוא הגשר הכי גבוה בעולם, אתה לא צריך לרדת מהכביש :)

אפילו טופ-גיר היו שם: http://www.youtube.com/watch?v=fBaXLM4RgxI

פורסם

דיסקובר

אם אתה כבר חושב על STELVIO, אני יכול להמליץ על עוד כמה, כבישים בסגנון ממש באיזור.

אבל לפני כן - הכביש שדיברתי עליו

תקרא קצת ותחליט אם זה בשבילכם.

אני זוכר שנהניתי, אם כי להבדיל מהכבישים שאני אמליץ לך עוד שנייה, לא אני נהגתי והייתי קטן יחסית.

ועכשיו ההמלצה שלי בדרום שוויץ, לא רחוק מסטלביו יש מעין משולש כבישים, כולם אלפיסטיים וכולם מפותלים ומלאים בנופים,

מדובר על כבישים 6 ו11 שנמצאים מעט מזרחית לעיר אינטרלאקן שבדרום שוויץ. הם נקראים הsustenpass, הfurkapss וה grimselpass.

תבדוק במפה, ממליץ בתוספת תמונות מגוגל earth.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

על כביש 6 מאינטלאקן למילאנו נסעתי שנה שעברה. אכן כביש חביב.

לגבי הכביש אגרה שהמלצת, נבדוק איך הוא משתלב לנו במסלול ונחליט בהתאם. תודה ;)

פורסם

בכיף.

רק שתדע שאני ממליץ לך לפתוח את גוגל ארת' ולהביט שם בכל האיזור, אני מבין שזה קצת בדרך לא? יש PASSים מטורפים וכבישים, שרציתי להיכנס אליהם אבל לא נכנסתי בסוף בגלל קוצר זמן..והורים.. :).

כל האיזור שם מלא בכבישים קטנים ומפותלים שרצים להם בין האלפים! אה.. ולא בסופ"ש :)

אגב אגב אגב!

כאשר אתה נוסע לאיזור האירופה-פפארק, פתח מפה ותראה מה מפותל באיזור היער השחור מעט מזרחה משם, יש שם כבישים שיעשו לחברים שלך בחילה מטורפת גם אם לא תסע מהר :).

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כמעט כל המסלול מתוכנן עפ"י גוגל. איך הסתדרנו בלעדיו? :D

אנחנו לא נהיה שם בסופ"ש, למזלנו, אלה בימים שלישי עד חמישי.

שישי ושבת אנחנו מקדישים לאירופה-פארק כאשר הטיסה חזרה היא בשבת בלילה.

לגבי היער השחור, חרשתי שם את הכבישים כבר 3 פעמים, אין לי שום כוונה לוותר על זה גם הפעם ;)

• תוכן חדש...