Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב זול עד 5 אלף לחייל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

אני חייל שחוזר פעם בשבועיים, שמחפש אוטו בערך עד תקציב 5-6 אלף מכרתי את הדייהו רייסר שהייתה לי וזה התקציב שלי.

אז ככה אני מחפש רכב שלא אוכל דלק כמו הדייהו, אני מחפש משהו קטן חסכוני בדלק ובהחזקה בכללי של הרכב, חשבתי על פיאט אונו שנת 93 קרבורטור (מעדיף מאשר הזרקה בדגם הנ"ל), עד שאבא שלי אמר לי שהם בעיתיות מבחינת חשמל. האם זה נכון גם לדגם הקרבורטור או ש זה רק בהזרקה חשוב לי הדיעה שלכם, מבחינת טסט וביטוח זה על ההורים שלי ככה שאם אני מביא ב3.5 אונו 93 נשאר לי עוד 2000 שקל לטיפולים, מה אתם אומרים האם כדאי או שעדיף רכב אחר וטיפה להגדיל את התקציב אני יכול להגדיל גג עד 8 לא נעים לי מההורים שלי לבקש יותר מזה.

נ.ב אני מבקש לא לכתוב הודעות כמו אתה חייל למה אתה צריך רכב תיסע בתחבורה ציבורית וכולי אני צריך אוטו מסיבות חשובות ומסויימות. תודה מראש אלירן

פורסם

פיאסטה או סוויפט, ללא ספק.

גם אונו נחמדה, אבל אני סבלתי מבעיות ב-3 אונואים שהיו לי, כך שזה אמנם מקרה פרטי אבל.. אני אישית לא יכול להמליץ עליה.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אני אישית יכול להמליץ לך על פיג'ו 205 מנוע 1400 סמק 5 הילוכים רכב קטן נוח מאוד לנהג ומהנה לנהיגה! אם הוא רכב במצב שמור אין לך מה לדאוג בדוק מים שמן ומלא דלק וסע רכב אמין מאוד חלקים זולים מאוד ואחזקה זולה מאוד בקושי נוגע בדלק וגם הטסט והביטוח שלו זולים מאוד אני נהג חדש משלם עליו ביטוח חובה לשנה נהג צעיר+חדש 2300 של לשנה ועוד 650 לצד ג' לשנה האגרה של הטסט היא 808 שקל ככה שאחזקה שלו זולה מאוד אני אישית מאוד מרוצה מהרכב מכל הבחינות היתי גם במצב שלך איזה רכב לקנות הלכתי לבסוף על ה205 ואני מאושר עד הגג

פורסם

לגבי בעיות חשמל היו לי מספר בעיות קטנות:

-אורות יצאו מכלל פעולה- נשרף נגד בתיבת פיוזים, תוקן ב- 50 ש"ח.

-נעילה מרכזית יצאה מכלל פעולה- קצר בחוטים, תוקן בדקה אחת ב- 0 ש"ח.

- חלון חשמל צד נהג לא יורד אלא רק עולה. הוצאתי את המתג, לקחתי אותו הביתה וריססתי לתוכו ספריי מגעים, הבעיה נפתרה. בוצע לפני כמה ימים.

אני מקווה שאני לא פותח פה לשטן, אבל יש לי את הרכב 7 שנים וחודשיים ולא היו לי יותר בעיות חשמל, למרות שיש לי את הדגם המאובזר יותר מבחינה חשמלית הכולל אימובולייזר, אזעקת נפח, מזגן מקורי, חלונות חשמל קדמיים, נעילה מרכזית, מרים חלונות בנעילה.

פורסם

ימצא גם ימצא.

הייתי ממליץ לך עלפונטו 95-6 בנפח 1100 או 1250 (יענו 1300).

וכן, יש כאלו בתקציב של 6 אש"ח.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

באונו עם קרבורטור, אם זה הדגם בלי החלונות חשמל והנעילה מרכזית והאימובלייזר, אז אין כבר מה להתקלקל.. רק מנורות (אצלי החלפנו את כל הפלאגים של המנורות מקדימה, הם באמת התפוררו) ועוד איזה פלאג בתא מנוע שהיה גורם לרדיודיסק לעשות ריסט- נקיון קצר והבעייה נפתרה. אין באוטו מחשבים ושטויות כאלה ולכן כל בעייה חשמלית, כל עוד האוטו מניע, לא תהיה קריטית ותהיה גם זולה מאוד לתיקון, או אם יש קצת חוש טכני, תוכל לתקן לבד כי זה אוטו פשוט.

החלקים באונו הם הכי זולים וזה יתרון משמעותי, האוטו נוח יחסית (לעומת יפני זה עולם אחר), הפלסטיקה לא מתפוררת (לעומת פז'ו).. אני ממליץ.

הכי כדאי לפי דעתי זה הדגם עם המנוע 1100 (או ה1000 אם אתה לא מחפש לנסוע יותר מ110 קמ"ש..)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תודה רבה חברה עזרתם לי מאוד כנראה אני אנסה לחפש אונו 93 שמורה יחסית. יש לי עוד שאלה לפני שאני בודק את האוטו ,יש משהו שצריך להשים לב לפני שאני לוקח אותו לבדיקה כי אני לא רוצה סתם לשלם לחינם

פורסם
לגבי בעיות חשמל היו לי מספר בעיות קטנות:

-אורות יצאו מכלל פעולה- נשרף נגד בתיבת פיוזים, תוקן ב- 50 ש"ח.

-נעילה מרכזית יצאה מכלל פעולה- קצר בחוטים, תוקן בדקה אחת ב- 0 ש"ח.

- חלון חשמל צד נהג לא יורד אלא רק עולה. הוצאתי את המתג, לקחתי אותו הביתה וריססתי לתוכו ספריי מגעים, הבעיה נפתרה. בוצע לפני כמה ימים.

ומאוורר רדיאטור שלא נכנס למהירות הנמוכה בסוף יולי.

ובעיות התנעה שנגרמות בגלל מחשב הצתה במאי.

וקריסה כללית של מערכת החשמל גם כן במאי.

ויוניט מאווררים לא תקין באפריל.

וזה מחיפוש קליל שהרצתי על היוזר שלך. בטוח יש עוד כמה בארכיון שפשוט התעצלתי לדוג :lol:

נכון שחלק מהתקלות האלו הם בגדר בלאי סביר לרכב בגיל כזה. אבל מכאן ועד צמצום הרשימה המרשימה של תקלות החשמל שהאונו שלך צברה לשלוש תקלות בודדות הדרך ארוכה.

לדעתי עדיף להוסיף עוד קצת כסף ולחפש 106 מהשנים הראשונות. חסכונית בדלק, חלפים זולים, קלה לאחזקה עצמית וכבונוס גם מהנה לנהיגה וגם הדש קצת יותר עמיד מההוא של ה205.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אופס, באמת שכחתי מכמה דברים. צביקה פיק, מה הייתי עושה בלעדיך... :-)

אז זה לא בדיוק ככה, ואני אפרט ברשותך:

1. מאוורר רדיאטור שלא נכנס למהירות הנמוכה בסוף יולי.

קרה ותוקן במוסך מורשה. נשרף נגד למהירות הנמוכה בכ 200 ש"ח.

הבעיה לא רלוונטית ל- 90% מרכבי ה"אונו" שנעים על הכביש!

אצלי יש מזגן מקורי של פיאט ולכן מאוורר הרדיאטור עובד בשני מהירויות הפעלה, איטית ומהירה. לכל המכוניות שאין להם מזגן בכלל או שיש להם מזגן ישראלי, מאוורר הרדיאטור עובד אך ורק במהירות אחת בלבד, ואז הנגד הזה לא יכול להישרף.

2. בעיות התנעה שנגרמות בגלל מחשב הצתה במאי.

היו בעיות אך נפתרו אחרי שניקיתי את קטבי המצבר, לשם מחובר חוט הארקה של המחשב. הבעיה נפתרה ללא תשלום בעבודה עצמית.

3. קריסה כללית של מערכת החשמל גם כן במאי.

קרה אבל הבעיה נפתרה מעצמה. לא תיקנתי כלום ומאז זה לא חזר על עצמו.

4. יוניט מאווררים לא תקין באפריל.

הרכב נתקע בגלל חום מנוע גבוה מידי, הורדתי את הרכב לשוליים מיד ודוממתי מנוע. התרמוסטט נתפס במצב סגור, לא היתה בעיה ביוניט המאוורר. היוניט בכל זאת הוחלפה כטיפול מונע בלבד, מכיוון שלא הוחלפה מאז שהרכב אצלי (7 שנים ו- 2 חודשים).

פורסם

לא הייתי מזניח פרט אחד כאן - הפיאט אונו של STIO נמצאת בשימוש יומיומי.

הפיאט אונו של החייל תהייה בשימוש בערך פעם בשבועיים.

אגב - אני אישית לא מבין למה בדיוק נמכרה הדייהו רייסר.

בהנחה ואוטו חסכוני כמו אונו יקח בערך 1:12, ואוטו בזבזני כמו רייסר לוקח 1:10 - בנסיעה חודשית של 200 ק"מ בלחץ, מדובר על חיסכון של 20 ש"ח בערך...בשביל 20 ש"ח מכרת את הרכב? רק כדי להחזיר את העברת הבעלות תצטרך 9 חודשי חיסכון.

פורסם

הדייהו הייתה צורכת 1:8 בלי מזגן ובנסיעה רגועה והיה לה גיר ידני. אבל לא בגלל זה מכרתי אותה,מכרתי אותה כי היה לי איתה הרבה בעיות הקשורות לבלמים, הכנסתי אותו איזה 4 פעם למוסך והוצאתי קרוב ל1000 שקל ועדין לא סידרו תבעיה ,אז נמאס לי ממנה לכן מכרתי אותה.

• תוכן חדש...