Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורית חימום בסקסו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

1)קניתי סקסו שנת 2000 דגם 1100 אבל החליפו למנוע 1400

שאלתי מומחים רבים (כולל מוסך מורשה) האם הנורית מצד שמאל של חום המים צריכה להדלק כאשר מסובבים את הסוויץ למצב 2 או רק כאשר המנוע חם ואף אחד לא ידע לענות לי בוודאות? אני פשוט לא בטוח שהנורה הזאת פועלת בכלל...

2)חיברתי שעון חום אבל אני לא יודע באיזה חום הוונטה נדלקת

תודה

פורסם

שלום,

בסקסו המצויידת במנוע 1400 נדלקת לפני ההתנעה למספר שניות נורית התראה אדומה בפני החום (הממוקמת בסמוך לסקאלה של מד החום).

אפרים

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

קודם כל תודה אבל בסקסו שלי אין שעון חום מקורי ויש רק שעון חום שהרכבתי לבד

יש רק את המנורה של החום ואני לא יכול לדעת אם היא עובדת, הבנתי מכמה מוסכניקים שכאשר אני מפעיל סוויץ היא צריכה להדלק בדיוק כמו הנורית לחץ שמן שמשמאלה, ניסיתי להחליף את היוניט אבל זה לא עזר וכאשר אני עושה קצר בכבל שמוביל אל היוניט המנורה נדלקת

פורסם

אני מכיר את את הרכב חשבתי לקנות אותו עד שראיתי שהחליפו מנוע מ 1100 ל 1400

במקור אין סקסו 1400 עם מערכת הזרקה חד נקודתית הכי דומה לה זו הסיטרואן AX. וה 1100 היא חד נקודתית עד שנת 2003 אם אני זוכר נכון .. דבר שני

המחשב מתואם למנוע 1100 כך שבעצם אתה נוהג בעיקר בעזרת תיקוני החיישן חמצן וחיישן מסת האוויר (אשר מתקן בהתמדה את חיישן המצערת שלך).

נעבור לעיקר..

בריכבי מותקן שעון חום מקורי ורק כאשר המחוג נמצא בשלושת רבעי סקאלה שתי המניפות (כמו שזכור לי ברכב שלך יש רק אחת)

מתחילות לעבוד בסל"ד נמוך או לחילופין בהפעלת המזגן.. והמניפות מתחילות לעבוד בסל"ד גבוה רק כאשר המחוג עולה בעוד שמינית סקאלה מהשלושת רבעי.. כמובן שהתנהגות של השעון או לחילופין המניפות הייתה נראית לי מגוחכת לכן פניתי למוסך מורשה וגם למומחה בתחום מערכות קירור ושניהם ענו לי את אותה התשובה שהכל תקין וככה הרכבים האלו עובדים.

טמ"פ העבודה בסקסו 1400 היא קרובה מאד ל 100 מעלות כפי שמצויין בספר הרכב שברשותי , לכן חשוב מאוד להקפיד על מערכת מים נקייה,בעיקר מחוסר העבודהשל המאווררים בטמ"פ נורמלית ביחס לשאר הרכבים והשקה קרובה מאוד לטמ"פ רתיחה

שים לב שהרדיאטור עשוי מנחושת מה שמקדם חימום וקירור גבוהים ולכן יש חשיבות גם למאווררים ויוניט מאווררים תקינה אל תסתמך על המנורה.. כי כאשר היא נדלקת זה אומר שהנזק כבר נגרם והוא בלתי הפיך גם אם אתה חושב שלא קרה כלום

עצתי היא - תתקין שעון חום מים ברכבך ותעקוב טוב טוב בעיקר אם את מאיזור ירושלים ששם לא חסר עליות ומאמצים למנוע

נב.. האלומיניום שממנוע עשוי המנוע והראש מאוד רגישים לקורוזיה בעיקר בצרפתיות שים לב להקפיד על מים איכותיים

פורסם

הזרקה חד נקודתית נפח מנוע 1400 קוד מנוע KDX נמצא ברכבים מסוג סיטרואן AX עד שנת 97

הזרקה רב נקודתית נפח מנוע 1400 קוד מנוע KFX נמצא ברכבים מסוג סיטרואן סקסו משנת 98 ועד שנת 2001

ומאז עד 2003 קוד מנוע KFW

הזרקה חד נקודתית 1100 קוד מנוע HDY או HDZ נמצא בסקסו וב AX משנת 95 ועד שנת 2001 ואח"כ מוסב לרב נקודתי HFX

. הבדל מהותי בין המערכות מבחינת עבודת המחשב, חיישנים נוספים.

ההבדל גדול אצלך בעיקר בגלל נפח המנוע ושאר נתונים ששונו שקיימים אצלך בעוד שהמחשב מתוכנת לעבוד עם נתונים אחרים של מנוע 1100 .. מתבטא בעיקר בגלל חיישן מצערת שהמחשב יודע שבזווית מסויימת של החיישן אמור לתת כמות דלק מסויימת וכתוצאה ישנה תערובת ענייה והחיישן חמצן היושב בפליטה מזהה את התערובת הענייה ומתקן את המחשב בשליחת תערובת נכונה. גם מורגש בעזיבת דוושת הגז כאשר המנוע רוצה לעבוד עם הגדרות היצרן על לכיול החיישן וחוזר חלילה .. רצוי להזכיר שבנסיעה בכביש פתוח ובלחיצה בהדרגתיות על דוושת הגז המנוע יתפקד נהדר העיקר בזכות החיישן חמצן. במערכת הזרקה רב נקודתיתי שם מעורבים יותר חיישנים (המודגש)העוזרים למחשב לקבל מידע מדוייק יותר אודות המנוע (כמות אויר,טמ"פ אויר,מצב התערובת הנוכחית-חיישן חמצן,טמ"פ מים-מנוע, חיישן מצב מצערת,חיישן נקישות,חיישן יניקה-- תחפש בפורום תמצא הרבה מידע בנושא) (התהליך מתרחש מאוד מהר, כך שהרכב בסך הכל מתפקד ונוסע.. אך זו עדיין אינה פעולתה התקינה של המחשב)

כדאי לבדוק במוסך מורשה אם אפשר לבצע כיוון למחשב ואם לא שם יש המלצות על גיא פרילינג בפתח תקווה ..

:idea:בכל אופן אני חייב לציין שאם הרכב נוסע בצורה שמספקת אותך אל תרוץ להוציא כספים לא תמיד זה משתלם ..:arrow:

**תשקיע בדברים הכרחיים כמו לדוגמא טיפול בחום המנוע ואיכות המים ומשאבת המים (חובה להתקין ברכב שלך שעון טמ"פ) ומניפות רדיאטור תקינות . בזה לא כדאי לך לשחק כי זה יגרום להרס ראש המנוע במקרה הטוב..

מקווה שעזרתי:wink:

פורסם

שלום רב,

למה אתם לא מזדהים בשמות? יהיה הרבה יותר קל להפנות תשובות...

ראשית, ידידי sa_h2008, לשאלותייך:

1. אני על גבול המשוכנע שהיא צריכה להידלק, אבדוק מחר בבוקר (חניתי קצת רחוק...), אם היא לא נדלקת הנורה ככה"נ נשרפה

2. בעניין הוונטות - מאוורר ראשון נדלק ב- 96 מעלות במה' נמוכה וב- 101 מעלות במה' גבוהה, מאוורר שני נדלק במה' נמוכה ב- 97 מעלות ובמה' גבוהה ב- 101 מעלות (לפי היינס סקסו רק בדגמי ה- 1.6)

מוזר מה שאתה כותב אח"כ על הקצר, היוניט הוא בעצם נגד משתנה, היוניט לא נותן קצר אלא התנגדות מסויימת

ravidp18 חלק נכון חלק טעות... (בכל מקרה סחתיין על הפירוט והסבלנות בתשובתך)

מערכת הקירור מדוחסת ולכן טמפ' הרתיחה עולה (כמו בסיר לחץ... אני מתכוון בבישול...) והיא מעל 100 מעלות (אני מעריך שבאיזור ה- 120 מעלות כי המנורה נדלקת ב- 118

קיבול החום הסגולי של נחושת נמוך בערך פי 2 מאלומיניום והולכת החום של נחושת גבוהה פי 2 מהאלומיניום לכן רדיאטור מנחושת יעיל פי 4 (עד כדי צורה / שטח פנים ועוד)

אין הבדל בכמות החיישנים בין הזרקה חד נקודתית לרב נקודתית, אין חיישן נקישות ב- 1360 סמ"ק או ב- 1124 סמ"ק

בעניין המחשב:

כמות הדלק המוזרק תלויה במזרק / מזרקים וספיקתו / ספיקתם

עיתוי ומשך ההזרקה אכן תלויים במחשב, אני די בטוח שהמנוע שהושתל הגיע עם מזרק מתאים כבר עליו ולא נראה לי סביר שהעבירו את המזרק ממנוע ה- 1124 (אם כי אין לדעת...) אם אני צודק המחשב של מנוע ה- 1.1 ינהל את העניינים מצויין (רבים השתילו ב- GTI 205 1.6 מנוע 1.9 ונשארו עם המחשב של ה- 1.6 ללא בעיות) - אם הרכב מאיץ חזק הרווחת והכל בסדר (אגב, מאיזה רכב הגיע המנוע החלופי?)

עוד דבר שהרווחת זה גיר קצר יותר של מנוע ה- 1124 כך שיש בהשתלה הזו גם יתרונות...

תתחדש ותהנה והכי חשוב סע באחריות ובזהירות,

אלעד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הרכב מאיץ מצויין ושכן שלי שהוא מנהל מוסך בדק את הרכב ואמר שאין שום בעיות ברכב חוץ מ הנורית חימום שאמורה להידלק. אבל אין טעם להתיחס לזה כי הרכבתי שעון חום שעושה את העבודה יופי

תודה על העזרה

• תוכן חדש...