Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בנוגע לרכישת מצלמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחר כ4 חודשים במזרח החלטתי לרכוש מצלמה יותר רצינית

כיום יש לי CANON S5 ואני רוצה לשדרג לSLR

מאחר וכרגע אני בתאילנד המצלמה תירכש כאן או שלא תירכש לעולם, אני מודע לכך שאין אחריות בין לאומית לקנון וניקון ולכן אין טעם להתיחס לכך

ההכרעה שנותרה לי כצלם חובב שאוהב לצלם הרבה ולא כמקצוען היא בין 2 המצלמות: ניקון D80 או קנון 450 D שעומדות בתקציב שהקצבתי

חשבתי לרכוש את אחת מהן ללא הקיט שהן מגיעות איתו אלא עם עדשת 18-200 עם מייצב תמונה של סיגמה

בתוספת כל החמוצים המחיר שהוצא לי עליהם הוא 3500 ש"ח כולל אחריות שנה בין לאומית על העדשה

לאחר כל הסיעור מוחות שאני עורך עם עצמי כבר תק' אני מניח שאחת מאלו בתוספת העדשה הנ"ל יענו על דרישותיי

לאחר שיטוטים באינטרנט הבנתי שהעדשה שאני מעוניין בה לא להיט, מה דעתכם? אולי עדשת הקיט תענה על דרישותיי?18-55IS בקנון ו18-135 בניקון

האם מייצב תמונה חשוב מאוד?

אשמח לעצות מבעלי מצלמות אלו

בתודה מראש לעוזרים

בן

אגב בגלל שלא כתבתי כבר הרבה זמן בקשר לעולם הרכב- רציתי רק להגיד שכדאי לייבא אוטובוס טאטא לארץ- לוקח את כולם ברוורס

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום חברים, השא' עדיין רלוונטית

מישהו....

BENJ:

ROY:

פורסם

אל תקנה בתאילנד. מצלמת DSLR זה מוצר מורכב וצריכה גיבוי ואחריות מחנות מהארץ או מחנות רצינית מחו"ל ו/או אחריות MACK.

לגבי המצלמות, כל מצלמות ה-DSLR שיש היום בשוק טובות מאוד עד מצויינות. ההבדלים לא מהותיים והעניין הוא למצוא את המוצר הכי מתאים שאפשר. דווקא מי שקונה מצלמה+עדשת זום לצילום חובבני ייקבל תמורה טובה יותר לכסף אצל היצרנים הקטנים (Pentax / Olympus / Sony).

למשל, אצלם הייצוב בגוף וניתן לחסוך במחיר העדשה ולקנות את ה-18-250 של Tamron שגם טובה יותר אופטית מה-Sigma.

בצד הטלה של הזום המייצב חשוב.

לעצה רצינית חפש ב- http://www.d-spot.co.il

חשוב, כמו במכוניות, להגדיר צרכים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אוקיי, אני מעוניין בתמונות חדות, הרבה יותר ממה שאני מקבל אכשיו

אני מעוניין בצלומי זום+ יכולת לצלם במקרו

אני מעוניין במצלמה ועדשה שלא יהיו קשות מידי לתפעול

השא' היא מה תהיה הרכבת החבילה הנכונה ביותר מבחינתי?

תודה

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

כל מצלמות ה- DSLR של יצרני השורה הראשונה, בצירוף לעדשות "טובות מספיק" יתנו לך תמונות חדות ומצויינות. כל היצרנים יכולים להציע לך מערכות מעולות ומושלמות של מצלמה, עדשות ומבזק חיצוני, כך שמה שצריך להטריד אותך הוא בעיקר נושא הנוחות והאחיזה.

כל מצלמת "מתחילים" שתבחר תהיה טובה מספיק ופשוטה מספיק, ולעדשות יש שוק יד שנייה לא רע, כך שתמיד תוכל לשדרג, להוסיף וכדומה.

אין טעם לחשוב לטווח רחוק מדי - המצלמות מתחלפות כל הזמן ואם תגלה שאתה רציני בתחום ונהנה מהעניין - סביר שהעדשה הראשונית שתקנה תתחלף די מהר, או תהפוך לחלק מסט שלם.

עצה מנסיוני האישי: אם אתה קונה בחו"ל - חשוב לצלם כמה מאות תמונות כל עוד יש לך גישה לחנות. בד"כ התקלות (אם ישנן) נחשפות כבר בקליקים הראשונים, ואז עוד יש לך עם מי לדבר.

בהצלחה,

שי.

פורסם

אם מה שאתה מחפש הוא חדות, רד מהעדשות ה"סופרזום" האלו.

רובן בינוניות בקצה הטווח (רחב או ארוך) ובעלות ארטיפיקטים בתמונות ניגודיות (למשל קוי מתאר סגולים כשנושא הצילום נמצא בתאורה חזקה)

ככלל אצבע, ככל שטווח הזום קטן יותר, כך העדשה תהיה חדה יותר.

ה 18-135 מעולה בניקון למרות שהיא עדשת קיט

לכל החברות יש מצלמות מצויינות ועדיף להשקיע פחות בגוף המצלמה ויותר בעדשה.

מה שחשוב לבדוק הוא האם המצלמה יושבת לך בנוחות ביד

פורסם

ceyal תראה, יחסית למה שהוא רגיל כל DSLR עם קיט טובה תהווה שיפור משמעותי, בטח שבטווחים להם הוא רגיל. אני מניח שגם עדשות הזום 18-200 של Nikon (יקרה בגלל ה-VR והמנוע) וה-18-250 של Tamron יהיו שיפור עבורו (אבל לא ניסיתי אף אחת מהן).

לגבי נוחות ביד, מי שלא יודע לנהוג לא יודע לשבת במכונית ולדעת אם תנוחת הנהיגה נוחה לו.

בעיקר בגלל זה, העיצה שלך נכונה. להתחיל מגוף בסיסי ולהתקדם משם.

בסה"כ גם הגופים הבסיסיים נותנים יופי של תמונות. יש לשים לב שהגופים הבסיסיים של Nikon נעדרי מנוע פיקוס בגוף ולכן חייבים לרכוש איתן עדשה עם מנוע פנימי (או לפקס ידנית...). אם אני זוכר נכון ל-18-135 (שאכן יש לה מוניטין מצויינים) אין מנוע פנימי ולכן היא מחייבת D80 (או את ה-D90 החדשה). באותה מידה, עדשות הקיט של Canon נחשבות ללא מוצלחות (יחסית) ולכן בקניית Canon שווה לשקול קניית עדשה צד שלישי (Tamron/Sigma) עם הגוף.

אני עדיין חושב שהצלם החובב הלא רציני מאוד מקבל הרבה יותר לכסף מהחברות שהן לא Nikocanon.

נ.ב. ראית את ה-LX3 החדשה של Panasonic?

איכות אופטית וחיישן גדול יותר מגיעים לשוק ה-P&S...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

FALOU

אתה לא ניסית, אבל אני כן.:wink:

החדות בעדשות האלו היא סביב ה 24-160~. מעבר לזה יש טשטוש מורגש בעיקר בקצוות ובמצב פתוח יש גם האפלת פינות.

בד"כ הן תתאמנה לחובב שלא מחפש הרבה אבל אם מישהו רוצה תמונות חדות בכל מצב, אלו לא העדשות, והניקון יקרה בטירוף.

ה 18-135 מעולה.

אם צריך מעבר ל 135 - אפשר לקנות עדשת טלה אבל רוב החובבים לא יגעו בעדשות האלו מעבר להתלהבות הראשונית.

אגב, אני אישית אוהב את ה 50 מ"מ הישנה והטובה.

זאת העדשה העיקרית שלי ונוספת היא 17-35 בשביל נופים.

ואתה בהחלט צודק לגבי החברות האחרות. אני אישית משתמש במינולטה 5D וחושב שהיא לא פחות טובה מכל CANONIKON אחרת ואולי גם יותר.

אגב 2 - ה D90 החדשה יצאה עם אפשרות וידאו ועדשה 18-105 במחיר של 1300 דולר. ממש חינם...

פורסם

תודה למגיבים

איך אני מגיע לעמק השווה- מצד אחד זום מספק ומצד שני חדות טובה- זאת השא' שלי

לגבי הגוף כנראה שזו תהיה הD80 או ה450D לגבי העדשה אני מתלבט אם ללכת על הקיט שבקנון הוא קטן 18-55 אבל עם מייצב תמונה(עד כמה חשוב?) ובניקון 18-135 , אודה ואומר שהיום יש לי קנון ואני מאוד מבסוט אבל הניקון מרגישה חזקה יותר והקנון עדינה יותר ככה שאני די חלוק בדעתי

לגבי העדשות אני תוהה לאיזה כיוון ללכת 18-135 18-200 עם מייצב של סיגמה או 70-300 שבמקרה של ניקון מאוד זולה

בתודה מראש

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

הייתי באותה התלבטות כמוך.

בסופו של דבר קניתי את ה ניקון 40X עם העדשה של ה 18-135.

אני לא מבין גדול בצילום אבל הסט הזה נותן תמורה מצויינת לכסף, העדשה נותנת זום נחמד והיא רחבה מספיק בשביל רוב הצרכים שלך.

מי שמחפש DSLR בסיסית לא צריך יותר מזה, בעצם, זה הרבה יותר ממה שהוא צריך.

פורסם

נמסטה בן,

אני ממליץ לך לקחת את ה18-200 מכיוון שהיא עדשת all around ,אם תרכוש את ה18-135(עדשה מעולה בפני עצמה בטווח המחירים שלה) אתה פתאום תבין שאיכות יש לך,חדות יש לך,רוחב יש לך, אבל וואלה הזום קצת עצר לך, לכן (מניסיון) אתה תרגיש מוגבל עם ה18-135,בהרבה מבחנים ואתרי צילום נחשבים הרוב ממליצים לקחת את ה18-200 (כמובן אנחנו מדברים פה על ניקון כן?)בגלל האקטסרה זום וכמובן בגלל הVR שיעזור לך בזום הסופי,ה70-300 פחות ממולצת כי היא עדשה מאוד צרה,יותר עדשה של צילום ציפורים,נופים רחוקים,וכו'...זאת אומרת שעם ה70-300 לא תוכל לאסוף את החבר'ה ולעשות להם תמונה אלא תצטרך להתרחק ולהתרחק ולהתרחק. עדשת הטיולים המושלמת היא ה18-200 ללא ספק,היא תתן לך לצלם גם במקומות סגורים וגם לצלם אובייקטים מקרוב,וגם תתן לך מספיק זום ועומק שדה מהמם. כמובן שכל מה שאני אומר זה מניסיון של כל העדשות,כולן עברו אצלי אבל ה18-200 שרדה את מבחן ההישרדות.

בנוגע ל"פירמה" הייתי ממליץ לך ללכת על הניקון,מכיוון שלניקון בטוהר התמונה יוצאות תמונות חמות יותר, ואני מאמין שאין לך חשק לשחק יותר מדי עם פוטושופ וצבעים ולכן הניקון יחד עם השילוב של ה18-200 תתן לך את מה שאתה מחפש,קנון נחשבות מצלמות איכותיות יותר בגוף ,ניקון נחשבות יותר בעדשות ובאיכות ובגימור העדשות,(בוא לא נשכח שמה שקובע ברפלקסיות של העדשות ) ניקון הן מצלמות של "בוא ותן לי בראש" משמע הן מצלמות עבודה,אתה יכול לצלם ולצלם ולצלם,קנון הן מצלמות טיפה עדינות יותר שיותר מנצלים את האחריות שלהם:-)....אך עם זאת לקנון יש מבחר עדשות גדול בהרבה.

פורסם

ה 70-300 היא ממש לא לציפורים - אלא אם אתה מתכוון לנשרים ממרחק של 30 מטר.

ציפורים זה 600 ואילך.

הסיגמה לצורך העניין לא מספקת את הסחורה אלא אם סוגרים צמצם לאיזור ה 8 ואז אתה נכנס לבעיות אחרות של מהירות ועומק שדה.

בנוסף יש הרבה "לימונים" בעדשות האלו.

18-200 לא חדה בקצוות ולא יעזור כלום לאף אחד.

מי שמחפש חדות יאלץ לקחת 2 עדשות.

ה 18-135 איכותית בהרבה ולא רק בחדות אלא בשחזור הצבע, נאמנות כרומטית ובעמידות לפליירים

מה גם שכשלוקחים בחשבון את הקרופ פקטור העדשה הזאת יוצאת 27-200 שזה מעל ומעבר למה שאתה צריך.

חבל לשלם הרבה כסף ולהתאכזב.

זה אם אתה בניקון

בקנון המצב דומה, גם בפנטקס וגם בסוני.

לגבי גוון הצבעים, צריך לדעת לעשות WB ולא להסתמך על המצלמה.

פורסם
ה 70-300 היא ממש לא לציפורים - אלא אם אתה מתכוון לנשרים ממרחק של 30 מטר.

ציפורים זה 600 ואילך.התכוונתי לציפורים על עצים(זה מה שהיה לי בראש) לא יודע איך פיפסתי כמה מילים.כמובן שציפורים במעוף צריך עדשה אחרת

הסיגמה לצורך העניין לא מספקת את הסחורה אלא אם סוגרים צמצם לאיזור ה 8 ואז אתה נכנס לבעיות אחרות של מהירות ועומק שדה.

בנוסף יש הרבה "לימונים" בעדשות האלו.

18-200 לא חדה בקצוות ולא יעזור כלום לאף אחד.

מי שמחפש חדות יאלץ לקחת 2 עדשות.הוא לא ישים לב להבדל

ה 18-135 איכותית בהרבה ולא רק בחדות אלא בשחזור הצבע, נאמנות כרומטית ובעמידות לפליירים

מה גם שכשלוקחים בחשבון את הקרופ פקטור העדשה הזאת יוצאת 27-200 שזה מעל ומעבר למה שאתה צריך.

חבל לשלם הרבה כסף ולהתאכזב.

זה אם אתה בניקון

בקנון המצב דומה, גם בפנטקס וגם בסוני.

לגבי גוון הצבעים, צריך לדעת לעשות WB ולא להסתמך על המצלמה.בקיצור לך על הניקון לא תתאכזב

אלכס.

פורסם

אלכס

לא אני ולא אתה יודעים אם הוא ישים לב.

הוא כתב חדות ומי שמחפש חדות ישים לב לזה.

היתה לחבר עדשה כזאת שפשוט הרתיחה אותי בכל פעם שצילמתי איתה ב 18 מ"מ וגם ב 200

היו פליירים, גווני סגול ועוד.

אבל חבר שלי לא מחפש חדות אלא תמונות סבירות להדפסה בגודל 10X15. בשבילו היא מעולה והוא לא מבין על מה אני מדבר.

ציפורים על עצים גם צריכות עדשה עם מ"מ גבוה. אחרת הן יברחו כשתתקרב.

ה 300 לא תמלא לך פריים מלא של ציפורים קטנות ותאלץ להתקרב

(העדשות האלו גם צריכות להיות מהירות מאד כדי לפקס על ציפורים בתזוזה.)

לגבי קנוניקון - שוב - כולם אותו דבר. שיקח מה שנראה לו.

פורסם

אייל,אסביר למה רשמתי את מה שרשמתי,בן רשם שהוא צלם חובב ולא מקצועי,בנוסף הוא רשם שהוא מחפש חדות יותר טובה ממה שיש לו עכשיו , דהיינו הוא לא מרוצה מהחדות של הS5, מה שאני מנסה להגיד זה גם אם הוא יקח את ה18-135 וגם אם הוא יקח את ה18-200 החדות תשתפר פלאים לעומת מה שהוא צילם עד עכשיו,לכן הבדל החדות בין המצלמה הנוכחית שלו לבין זאת שהוא הולך לרכוש יהיה משמעותי, אבל לא משמעותי מאוד בין שתי העדשות המדוברת, כעסקת חבילה,הD80 יחד עם ה18-200VR יתנו לך את מבוקשך.

• תוכן חדש...