Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז העברתי את היומיים האחרונים בפיט סטופ ועוד כמה מקומות

הספקתי להרכיב:

תוכנה חדשה במנוע, שעון גדישה, פילטר ונשם סימוטה, ג'אנט שחור ליפ אדום אני מרכיב בשישי בבוקר בפיט סטופ,

וקיט הנמכה eibach שעוד לא הורכב במוסך רק נקנה

אגזוז כבר היה אבל מחפש חדש

אז מה עכשיו?! אני ממש לא יודע לאן להמשיך.

אם זה אינטרקולר או כבר לקנות ערכת טורבו K04 מלאה או לא יודע מה

יש עצות?

ולגבי תקציב בסביבות(!) 6000 שקל

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קולר חזית , משאבת וולרוו 225 וחיישן EGT

צנרת יש?

בעקרון מה שאיביזה צריכה כדי להוציא את מהקסימום שלה זה קולר חזית , צנרת , צ'יפ קוסטום , פילטר אוויר נשם , משאבת דלק ,

ווסת לחץ מתכוונן(עדיף) או ווסת לחץ 4 באר , אינלט.

זה בעיקר , יש עוד כמה דברים שבטח שכחתי אבל לא קריטים.

פורסם

לאן אתה רוצה להגיע?

לפי דעתי אתה קצת מתפרע ויורה לכל הכיוונים.

לפי דעתי שב עם עצמך ותחשוב בטווח הרחוק לאן אתה רוצה להגיע מכיוון שיש דברים שכרגע אתה מוציא עליהם כסף שיכול להיות בעתיד כשתרצה יותר כח תצטרך להחליף ושוב להוציא עליהם כסף (דברים כמו סעפת, צ'יפ וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לגבי החברה של הצ'יפ כששאלתי את הבן אדם "איזה חברה הצ'יפ?"

הוא אמר "זה לא צ'יפ זה תוכנה"

או שיש הבדל ולא ידעתי או שזה קסטום

אבל העבודה מעולה הגדישה עלתה ואת הצ'יפ עשיתי בספוילד ב1500 שקל למי ששאל בה"פ

והמטרה שלי היא באמת להגיע למקסימום אבל בשלבים

אם הייתי רוצה יישר היתי כבר משקיע את הכסף ברכב מוכן.

אחד האנשים פה בפורום פרסם אתר עם חלקי מנועים וערכות טורבו

רציתי לדעת אם משהו כזה

http://www.jegs.com/i/Turbonetics/880/15168/10002/-1

יכול להתאים לי לרכב?!

רשום שזה מגיע עם אינטרקולר אפ פייפ דאון פייפ אגזוז פורק לחץ ואפילו תוכנת ניהול מנוע מתאימה וקיצר כל מה שצריך זה לקנות ולהרכיב

יש עוד ערכות בזול יותר אפילו וזה יוצא רבע מהמחיר פה בארץ לעבודה כזאת

אז....כדאי או לא כדאי לקנות?!

פורסם

אני במקומך הייתי מגרד עוד קצת מהסכום שהקצבת לעצמך ושם..

צנרת איכותית בסביבות 3000 ש''ח

אינלט בסביבות 1000 ש''ח

קולר בסביבות 4000 ש''ח

אבל בסופו של דבר אתה תבין שבשביל להיות חזק באמת אתה תצטרך לשים טורבו גדול וכל מה שמסביב יעלה לך בסביבות 20000 ש''ח (במקרה הטוב)

ואם כבר טורבו גדול אז לא את הK04 אלה את הGT וחבריו ואז אתה תבעט בהרבה מכוניות:evil:

פורסם

לדעתי, עדיף שלא תתלהב מהכח הפוטנציאלי של טורבו גדול. לא מזמן כשחשבתי על פרוייקט טורבו גדול ברכב שלי FR 2007, הוזמנתי לנסיעהקצרה על איביזה 2001 עם GT28RS ועם כמעט 400 כ"ס - האוטו היה אמנם מהיר מאוד אבל הכח בכלל לא ירד לכביש - בהילוך ראשון, שני ועד אמצע השלישי ברכב מפרפר כמו מטורף, נזרק לכל הכיוונים ובלתי נשלט בסיבובים.

אבל, מאוד מהיר בקו ישר - מפחיד ממש !! - השאלה היא מה אתה מחפש... אני לא הייתי מוכן להקריב את הכיף שבנסיעה יום יומית בסיבובים (כמה שאפשר עם הרכב המאותגר מתלים הזה..)

הייתי בודק מעבר לתצורה של K04-023 כמו של TT.. - יש גם קיטים כאלו.. (כח זמין יותר מסלד נמוך - אפשר להוציא כ 300 כח סוס עם צ'יפ קסטום וכל החמוצים)

חגי

...CASKA for life

פורסם

גם עם K04 הרכב מפרפר עד שלישי,וגם עם הטורבו המקורי של האיביזה זה אותו דבר.

nimikipod תעשה שוב סיבוב על אותה איביזה רק עם בוסט סגור,הכול היה שונה,כי בבוסט סגור אתה יורד לאיזור 250-280 כ"ס +-.

פורסם

מניסיון שלי, והוא לא גדול - כי לא היה בבעלותי רכב עם טורבו גדול, ה K04 על אף השיפור נשאר יותר ליניארי ונפתח חזק כבר מ 2400-2500 טור. במקרה של ה GT28, ברכב שבו נסעתי, הטורבו נכנס קצת מעל ה 3000 וזה אמנם לא גבוה אבל זה נופל תמיד באמצע הסיבוב בהילוכים שני או שלישי והרכב מקבל פצצה ובורח מהקו של הפניה (אני מקווה שהסברתי את עצמי נכון..)

המקרה הוא שונה כאשר הטורבו נכנס בסל"ד סביר יותר ואז הרכב הופך להיות צפוי יותר בסיבובים

זוהי רק דעתי וההיגיון שלי. אשמח לשמוע דעה ו/או לנסוע ברכב אחר וללמוד אחרת...

BIG Y - מה הטעם בטורבו גדול אם נוסעים על LOW BOOST ? איך הצריחת (כ) דלק ב HIGH BOOST בלחיצה ?

...CASKA for life

פורסם

קשה מאוד מאוד לנסוע עם K04 בגדישות גבוהות בסיבובים,אולי בסיבובים ארוכים ופתוחים היה קל יותר,אבל בנס הרים אין סיכוי לנהוג ככה.

והטעם לנסוע בLOW בוסט אוו כי לא כול היום אנחנו בפול גז,גם עם הטורבו המקורי רוב הזמן הבוסט בכלל היה מכובה.

שנהיה מצב מעניין בכביש רק אז יש כיף בלנהוג בגדישות גבוהות.

עדין לא יצא לי לבדוק צריכת דלק,ותאמת זה לא מעניין אותי.

פורסם

נמסטה לכולם

מהנסיון שלי עם הFR -צ'יפ הוא מאסט אבל את זה כבר עשית

מבחינת כח אני מאמין שלי שצריך להוסיף צנרת, קולר חזית, ואינלט

לגבי הבולמים קפיצים אני בטוח שזה משהו שהאיביזה חייבת לעבור, טובים וחכמים ממני ימליצו על מה כדאי

כל הנושא של התעסקות עם טורבו גדול יותר לאיביזה ושאר חמוצים- לדעתי לא רלוונטי , גם ככה יש בעיות שילדה והרכב נושך, שווה לשפר אותה לאיזור 200-230 כח ומשם לטפל ביציבות שלה- כוחות גדולים שמורים לכוחות גדולים ממנה.

ככה היא נושכת אבל נשלטת ועדיין מהנה, אח"כ היא סתם נהיית מכונית דראג שאוהבת לבקר תחנות דלק או על עצים

לגבי האסתטיקה(שעונים פילטרים וכו') לא ממש חשוב לדעתי אבל מוסיף בהחלט

אגב לא שמתי לב אם רשמת אבל פנק אותה ב4 צמיגים טובים - זה תמיד טוב

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

קודם כל תודה לכולם על העזרה

ושמעו, אני חייב לשבח את ספוילד

היה לי צ'יפ על הרכב שהיה נחמד ולא יותר מזה..גדישה של באר וקצת קיצר לא הרגשתי משהו מיוחד

היום הוא התקשר אליי בבוקר שוחחנו על תוכנה חדשה שיש לו

היא אומנם לא זולה

אבל אחרי שעה וחצי של התקנה והעקיפת חיישנים בפורק עם צינורות סיליקון

האוטו הפך למשוגע!

גודש לבאר וחצי למרות שחשבתי שטורבו של FR לא מגיעה לזה ופורק מכל הלב באמת שמומלץ.

ולגבי טורבו בדקתי כמה אפשריות והK04 הכי נוח להרכבה על איביזה אבל אני ממש רוצה יותר מזה

ולא הצלחתי למצוא טורבו רציני מתחת ל25-30 אלף!! זה כבר רכב חדש

אז אינטרקולר,צנרת חדשה, קיט הנמכה מלא ואינלט זה השלב הבא

ומשם כל עצה נוספת לגבי מקומות להרכבה וקנייה יתקבלו בברכה בברכה =)

פורסם

לפני כשעה בערך פרסמתי בפורום טכני על תקלה שקרתה לי בשעון (עולה בכל מצב ל2 באר ומצפצף)

נסעתי להרצליה ובדרך שמעתי שהרכב פורק החוצה ולא פנימה

לצערי גיליתי שהגדישה אגרסיבית או גבוהה מידי בשביל הפורק הסטנדרטי וקרע לי אותו :?

אני מאד מקווה שאני טועה! מישהו יכול להעלות רעיונות למה הפריקה הפכה חיצונית והשעון השתגע?

פורסם

יכול להיות שזה רק אני, אבל לטעמי אתה סתם "מתפזר" בלי איזשהו כיוון ממשי,כאילו עשית לעצמך מטרה "אני רוצה את ה-FR עם הכי הרבה כ"ס,ועל ה*** איך הכוח הזה ירד לכביש".

אתה נכנס לדברים חסרי טעם,ורץ לגדוש את הרכב שלך 1.5 באר בלי בכלל לבדוק אם בגדישה כזאת הוא עדיין יעיל או שסתם מחמם את האויר שנכנס למנוע.

לא חוכמה לגדוש "בנדיבות" ולהגיד "האוטו פורק מכל הלב", לכל חלק ברכב יש טווח יעילות מסויים,ואני מאמין ש-1.5 באר זה מעבר לטווח היעילות של הטורבו המקורי של ה-FR,או של חלקים מקוריים אחרים ברכב.

גם שיפורים צריך לדעת לעשות בתבונה ובטעם, אחרת אתה תשפוך המון כסף, ובחיים לא תגיע לתוצאה שתרצה אותך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...