Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציב עד 125 אלף

דרישות סף - EURO_NCAP 5/4/2* לפחות, מנוע עד 1600 , גיר אוטומטי/רובוטי, לא סדאן

חשבנו על קיה סייד, יונדאי I30, גולף וסקודה רומסטר סקואט.

אחרונה מפתה ממש עקב תג מחיר של 109 אלף ש"ח (לאחר הנחה של משהב"ט) :roll: על הכביש באיבזור מקסימאלי.

יש המלצות ?

פורסם

סקודה רומסטר בעלת דירוג של 4 כוכבים בלבד היא אומנם רכב פרקטי מאוד אבל סובלת כמו הפאביה בגירסא האוטומטית מרעשים לא נעימים מהמנוע במהירויות נמוכות

I30 והסיד החדשה בעלות דירוג של 5 כוכבים מהמבחן שבוצע לפני כשבוע,ולפי המבחן הבטיחות במכוניות האלה שופרה אבל עדיין לא עומדת באותה שורה עם המתחרות האירופיות שלהן.

לא נהגתי ועדיין לא הספקתי אפילו לראות את הסיד בכבישי ארצינו אבל אני מכיר היטב את הI30 ומדובר בפשרה נחמדה מאוד,הרכב דיי מאובזר,דיי מרווח וכמו שאמרתי בטיחותי אבל ההרגשה בתא הנוסעים עדיין מאוד זולה למרות השיפור הניכר לאומת הדגמים הקודמים של יונדאי,קח בחשבון שסיד וI30 הינן אותו רכב בעיקרון,מבוסס על אותה השלדה וכמעט על אותם המכלולים.

גולף מדובר בדגם ישן כבר והמחליפה הוצגה ותגיע אלינו לא מכבר בשנת 2009

הייתי בודק לגבי הפוקוס גירסת TREND X,ולגבי מועדי הספקה של המזדה 3 החדשה שצפוי שתהיה גם בעלת 5 כוכבי בטיחות ועדיין לא ברור מועד מדויק להגעתה לארצינו ככל הנראה בסביבות חודש מרץ.

בנוסף אני ממליץ לך לדחות את הקניה של הרכב לאחר 1.1.2009 בגלל שינוי בחוקי המיסוי ועדכון קבוצות הרישוי קלפי מטה הצפוי שיוזיל את המכוניות החדשות,זה כמובן בהנחה שאתה יכול להמתין עם קניית הרכב.

אם יש עוד שאלות אשמח לענות

פורסם

בוקר טוב :) ותודה על התגובה

רומסטק, שלא כמו פאביה הוא בעל 5* בטיחות , הנה המבחן http://www.euroncap.com/tests/skoda_roomster_2006/275.aspx

נסיעת מבחן נעשה בימים הקרובים . לגבי סייד - ראיתי אותו כמה פעמים כבר על הכביש ובעולם התצוגה. נכון הוא ויונדאי מאותה משפחה ואותו מפעל בסלובקיה מאובזרות לא רע יחד עם 5* הם יכולה להיות מציאה.

יחד עם זאת ,נכון הוזלה של 2009 תשפיע בכ-3-4-5 אלף ש"ח לרכב חדש קבוצת רישוי 2 - 3 בממוצע פשוט כרגע ישנם הנחות על דגמים שונים שעולות על ה-5 אלף ש"ח (למע' הביטחון עד 10% על מחיר רכב חדש) לכן חשבנו שזה הזמן להתחדש.

בעיה היא שדגמי 09' עד שיגיעו לישראל (מזדה, גולף וכו') ניהיה כבר בסוף 2009 במקרה הטוב :?

פורסם

דעתי אין זה כל כך חשוב האים הרכב הוא בעל 4 או 5 כוכבים. הרבה תלוי באופן ההיתנגשות ובין היתר כמספר כוכבים ובמשקל של הרכב השני. הבנתי כי הנושא של הכוכבים ברכבים קטנים חשוב עוד פחות ומדובר בגימיק תדמיתי יותר מאשר בדבר מעשי. כמובן ש-5 כוכבים עדיף על 4, אבל לדעתי לא זה אמור להיות הגורם המכריע בבחירת דגם כזה או אחר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בוקר טוב :) ותודה על התגובה

רומסטק, שלא כמו פאביה הוא בעל 5* בטיחות , הנה המבחן http://www.euroncap.com/tests/skoda_roomster_2006/275.aspx

נסיעת מבחן נעשה בימים הקרובים . לגבי סייד - ראיתי אותו כמה פעמים כבר על הכביש ובעולם התצוגה. נכון הוא ויונדאי מאותה משפחה ואותו מפעל בסלובקיה מאובזרות לא רע יחד עם 5* הם יכולה להיות מציאה.

יחד עם זאת ,נכון הוזלה של 2009 תשפיע בכ-3-4-5 אלף ש"ח לרכב חדש קבוצת רישוי 2 - 3 בממוצע פשוט כרגע ישנם הנחות על דגמים שונים שעולות על ה-5 אלף ש"ח (למע' הביטחון עד 10% על מחיר רכב חדש) לכן חשבנו שזה הזמן להתחדש.

בעיה היא שדגמי 09' עד שיגיעו לישראל (מזדה, גולף וכו') ניהיה כבר בסוף 2009 במקרה הטוב :?

רק לתיקון, ולא שזה כזה משנה, היונדאיi30 עדיין מיוצרת בקוריאה.

פורסם
סקודה רומסטר בעלת דירוג של 4 כוכבים בלבד היא אומנם רכב פרקטי מאוד אבל סובלת כמו הפאביה בגירסא האוטומטית מרעשים לא נעימים מהמנוע במהירויות נמוכות

הרומסטר בעלת 5 כוכבי בטיחות.

חבר'ה, אני באמת שלא מבין על מה אתם מתלוננים - המנוע לא הכי שקט (זה נכון), אך אינו מרעיש בצורה כה קריטית/מוגזמת/מעיקה/מעצבנת.

קראו לי משוגע, קראו לי איך שבא לכם - אני אוהב לשמוע את המנוע, בעיקר כשהוא נשמע נחמד ודי בשרני :-).

לרומסטר (כמו לפביה ולאוקטביה) תיבה בעלת 6 הילוכים (וטיפט') - תיבה מצויינת (בניגוד לתיבות הסבירות בפוקוס, 3) שעושה עבודה טובה עם המנוע המדובר (וגם עם המנוע של האוקטביה, שלו 8 שסת' פחות).

אני הייתי מתלבט ביו הקיא Cee'd הבכירה לבין הרומסטר Scout.

ה-Cee'd היא המשפחתית הקומפקטית "הסטנדרטית", שנראית טוב, מאובזרת, בטוחה וזולה לרכישה.

הרומסטר היא נישה וואנית ושונה למשפחתית "הסטנדרטית", שנראית מיוחדת (בעיקר ב-Scout), מאובזרת, בטוחה, פרקטית וזולה להחריד (במחיר של "חבר"/כל ארגון אחר).

בהצלחה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לא נהגתי ועדיין לא הספקתי אפילו לראות את הסיד בכבישי ארצינו אבל אני מכיר היטב את הI30 ומדובר בפשרה נחמדה מאוד,הרכב דיי מאובזר,דיי מרווח וכמו שאמרתי בטיחותי אבל ההרגשה בתא הנוסעים עדיין מאוד זולה למרות השיפור הניכר לאומת הדגמים הקודמים של יונדאי,

אם מדובר בגירסה הכי מאובזרת של ה I30 ( אם אני לא טועה זה יוצא 126 אלף ) אתה טועה ובגדול.

בגירסה המפואורת ( הפרמיום ) ההרגשה בפנים מעולה, הרכב מרגיש דיי איכותי, חומרים סה"כ טובים מאוד, באמת שאותו תקציב אין על מה להתלונן.

לגבי הנסיעה, אני אמנם לא נסעתי איתה בכביש מהיר, אבל ברבע שעה שנסעתי עליה (בנסעית מבחן ) היא הייתה חביבה מאוד.

הרכב לא הרגיש כבד, וסה"כ למרות שזה מנוע 1.6 הרגיש דיי זריז אפילו.

אני מציע לך בחום ללכת לתצוגה של יונדאי ולראות את ה I30 וכמובן להזמין נסיעת מבחן ( רק תציין שאתה מעוניין באותו דגם שאתה מתעניין בו ).

פורסם

אני מציע לשים לב לעניין של נוחות המושבים ברומסטר ולהשוות ליונדאי\קיה.

בוא נגיד, המושבים מבחינת הנוחות זה לא הצד החזק של סקודה, ובנסיעות ארוכות זה יכול להציק (יותר מרעשי מנוע).

מעבר לזה הרכב פרקטי מאוד למשפחה (ולא רק צעירה - גם עם 5 נפשות).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נוחות/נוחות המושבים - דבר אינדיבידואלי.

אני מסכים שהמושבים של הפביה "אמבאינטה"/"אלאגנס" ושל הרומסטר הרגילה /Scout פחות טובים מהמושבים של הפביה "ספורט", אבל הם בהחלט לא רעים.

אני מעדיף מושבים נוקשים ותומכים על רכים ותומכים. עניין של נוחות והרגל.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בקשר לאינדיבידואלי אתה צודק.

באופן אישי, אינדיבידואילי, אחרי שעה של נהיגה ברומסטר הגב שלי ביקש לחזור למושב של רנו קנגו.

ולכן, חוץ מהתייעצות דרך המחשב, צריך לבצע נסיעות מבחן על הרכבים ולשקול את כל היתרונות וחיסרונות שלהם, גם לפי הרגשה אישית (רעשים, נוחות, הרגשה של מרחב, צבעים, תחושה של איכות החומרים, שדה ראיה ועוד).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אחרי מספר חודשים עם הרומסטר סקאוט (שאכן בעלת 5 כוכבי בטיחות, ולא 4), אני באמת לא מבין על אילו רעשים לא נעימים כולם מדברים. המנוע נשמע טוב מאוד, אפילו בשרני אל מול כל שאר המשפחתיות האנמיות.

ששת ההילוכים בהחלט תורמים את חלקם.

!AWDSOME

• תוכן חדש...