Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה אלקטרוניקה LED

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי מ20 לדים צורה (שיתחבר לאור ברקס) שאני מפעיל את המעגל בחלקים הכל טוב שאני מחבר הכל ביחד פיתאום נורות לא דולקות או שנידלק לשניה וניכבה.

מישהו יודע מה הבעיה?

תודה.

פורסם

אנא צרף סכימה חשמלית של המעגל שבנית. האם הלדים מחוברים בטור או במקביל או חיבור מעורב.

בלי סכימה חשמלית אפשר רק לנחש.

מתח המקור נמוך מסכום המתחים הדרוש להפעלת כול הלדים יחד.

איזה כייף לי :)

פורסם

צודק סליחה.

המעגל הוא טורי (שכל הפלוסים על חוט אחד והמינוס על אחר) בטריה 3.7 של הפלא עד שאני יחבר לרכב עם נגד (שיתחבר ליפני הפלוס)

פורסם

אם כל הקתודות מחוברות לחוט אחד והאנודות לשני, זהו חיבור במקביל.

לא נכון לחבר LED במקביל - גם אם הם לכאורה זהים. הנה TUTORIAL נחמד ופשוט.

http://wolfstone.halloweenhost.com/Lighting/litlpo_PoweringLEDs.html

יש לחבר את הלדים בטור לנגד. אפשר לחבר כמה לדים בטור זה לזה ולנגד. אפשר לחבר כמה יחידות

של (לד או כמה לדים בטור לנגד) במקביל זה לזה (חיבור טורי - מקבילי)

:turn-l:
פורסם

לא קיים דבר כזה לא נכון...הכול תלוי במקור האנרגיה קרי סוללה,מצבר,שנאי רשת.

כמובן אפשר לחבר לדים במקביל כאשר לכול לד נגד נפרד או חיבור מעורב שבהרבה מקרים נותן תוצאה טובה יותר בהתחשב בצריכת הזרם או מפל המתח במעגל.

פורסם

לא זוכר כבר למדתי את זה פעם בבצפר..

ככה כבר חיברתי הכל במקביל עם אני יחבר את זה בקבוצות של שלוש לקבל ולמצבר יהיה טוב? אפשר יותר משלוש?

עשיתי ציור מקווה שיעזור לכם לעזור לי :|

phpMphbJo.JPG

פורסם

למרק:

לחבר את הלדים במקביל, כשכולם בטור לנגד אחד זה לא מומלץ מכיוון שהזרם לא יתחלק ביניהם באופן אחיד.

במקרה הטוב הם יאירו בעוצמות שונות, ובמקרה הרע ישרפו. אין קשר למקור האנרגיה.

חיבור מעורב - מומלץ, כפי שכתבתי.

ל- MC

אתה צריך נגד בכל אחד מהענפים.

אתה יכלו לשים בכל ענף לד אחד או יותר. ערך הנגד יקבע לפי מספר הלדים והמאפיינים שלהם (זרם, מתח). אתה יכול

לשים גם יותר משלושה ענפים, כמובן.

פורסם

לא הבנת אותי...בחיבור מקבילי אתה יכול לחבר לכול לד נגד טורי נפרד ובצורה זו פתרת את הבעיה במקרה ולד נשרף שאר הלדים לא ינזקו.

במידה ומקור האנרגיה לדוגמא שנאי רשת עם מייצב מתח מסוג 78L12 המסוגל לספק זרם של עד 100 מיליאמפר והמעגל שבנית צורך יותר מזה אז יש לשבת ולתכנן מחדש את המעגל (אני מקווה שהבנת את כוונתי).

הפיתרון הזה מסבך את הבנייה לכן אני ממליץ על חיבור מעורב כפי שרשמתי בתגובתי הראשונה.

מומלץ או ליתר דיוק חובה לחבר דיודה מסוג 1N4004 בכדי להגן על הלדים בפני קפיצות מתח וחיבור בקוטביות הפוכה.

תאורת לדים ברכבים בנוייה בדרך כלל מאשכולות כאשר לכול אשכול קיימת הגנה.

ברכבים מסויימים משתמשים במקור זרם קבוע שניתן למימוש בעזרת רכיב כמו LM317.

המלצתי החמה היא לבנות את המעגל המצורף (שים לב יש להשתמש בלדים בעלי מפל מתח של 2 וולט כאשר זורם דרכם זרם של 25 מיליאפר).

untitled.JPG

פורסם

אתה לא הבנת אותי... ברגע שלכל לד נגד טורי משלו, זהו חיבור מעורב. אין בינינו אי הסכמה.

כותב השרשור שאל לגבי חיבור בו כל הלדים במקביל:

(שכל הפלוסים על חוט אחד והמינוס על אחר) בטריה 3.7 של הפלא עד שאני יחבר לרכב עם נגד (שיתחבר ליפני הפלוס)

פורסם

ניסיתי לחלק לקבוצות של 5 ומנורה או שניים לא עובדות.

יש דרך לחבר במקביל או שלפרק ולהתחיל מחדש?

פורסם

1.תתייחס ללינק כחיבור קבוע כלומר קו רצוף.

2. במידה ואין ברשותך דיודה מסוג 1N4004 תוכל בשלב זה לוותר על הדיודה.

3. במידה והלדים לא דולקים אז תחסיר לד אחד מכול אשכול כלומר במקום 4 לדים חבר רק שלושה.

4. במידה והנגד מתחמם יתר על-המידה החלף אותו בנגד של 0.5 וואט 150 אוהם או 220 אוהם 0.5 וואט.

פורסם

עשיתי עוד לוח עם 23 לדים במקביל אני מפעיל אותם עם אותה בטריה 3.7 וכולם פועלים בלי בעיה.

המעגל הזה הוא עם לדים יותר גדולים (עם שלוש רגליים לשני צבעים) שהכיסוי חצי שקוף.

הלדים במעגל שעושה בעיות הם קטנים שקופים עם שני רגליים.

השאלה למה באחד יש בעיות ובשני אין? האם ביגלל שחיברתי במקביל זה אומר שהם ישרפו מהר?

פורסם

לדים לא מפעילים ללא נגד טורי או מקרו זרם.

תסביר מה בדיוק אתה רוצה לעשות, כמה לדים להפעיל מאיזה מתח ותקבל תשובה מהמומחים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...