Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמו טיסה במטוס קרב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבוע הוזמנתי ע"י אלון אסולין מצוות 'אוטוויק' להצטרף לאימון של קבוצת המרוץ שלהם בשבת. המסלול שנבחר כלל שבילים מהירים של אזור תל צפית עם עקומות חדות לרוב ובוץ חלקלק בחלק מהן המחייב נהיגה זהירה ויוצר החלקות מענגות ביותר, אפילו ב 20 קמ"ש. אלון יתחרה העונה עם הפאג'רו של הצוות שמוכן לקטגוריה A בראלי הניווט ונבנה בצרפת ע"י ראלי ארט. שוב הטקס הקבוע של כניסה למושב המרוץ העוטף והמחבק, ספארקו EVO 2. על חמשת רתמות הבטיחות ישנם הסמלים של ראלי ארט, להזכיר לנו מי עמל על בניית הרכב. חובשים את הקסדות (שהתבררו מאוחר יותר כמגרדות ביותר ומחייבות קרחת או שיער קצוץ בכדי להרגיש בהן בנוח) ומחברים את קשר הפנים, כדי שיהיה קל לדבר ופחות רעש באוזניים. לאימון הצטרף הפאג'רו השני של הצוות, איתו מתחרה איציק, אח של אלון, בקטגורייה B הסטנדרטית. הפאג'רו B הגיע כרכב ליווי ולהוות אמת מידה. המשקל הנוסף שנוצר עקב חיזוקי השלדה בפאג'רו A עושה את שלו ובתאוצות בקו ישר תהיה ידו של הפאג'רו B על העליונה, אך ברגע שהגיעו הבאמפים השאיר הפאג'רו A את אחיו התאום מאחור. ספיגת המהמורת פשוט בלתי נתפסת. אלון לא מוריד את הרגל מהדוושה בכל סוגי הבאמפים והחריצים והפאג'רו פשוט בולע אותם כאילו לא היו קיימים. המיתלים עם שני בולמי אולינס בכל פינה עושים עבודה נפלאה ושומרים את צמיגי הגודייר הדביקים בקשר רציף עם הקרקע. תוך נהיגה במהירויות שהיו גורמות לשלילה מיידית ולמעצר באם התבצעו על הכביש מסביר לי אלון על כך שבניגוד לפאג'רו B ה A מחייב הרבה מאוד ריכוז בנהיגה וכדי לפנות חייבים להשתמש בשיטת 'אפל קונטרה אפל' או פרובוקציות אחרות כמו בלימות מאוחרות לפניה. הרכב מסתובב בעיקר עם הדוושות ופחות עם ההגה והתנהגותו סלחנית פחות מזו של ה B ואפילו עצבנית משהו. אם מאבדים אותו הוא נושך וחזק. אך כשמגיעים לשדות המרעה האמתיים של הפאג'רו, דיינו שבילים מהירים אך עם באמפים וחריצים לרוב הוא פשוט פורח. אין לו מתחרים באזורים אלה. מעבר לפאג'רו B רק ממחיש לנו איזו עבודה נפלאה עושים המתלים ב A, בעוד ה B מקפץ וסוגר מתלים נוסע ה A כאילו מדובר בכביש 6, פשוט לא יאומן. גם בפיתולים למרות המשקל הנוסף כאמור ה A יהיה מהיר יותר, ואם נוהגים אותו כמו שצריך הוא מענג את בלוטות האדרנלין ברמה בלתי נתפסת. אלון נוהג עם שתי רגליים, גז ברגל ימין וברקס ברגל שמאל. תענוג צרוף לשבת ליד אלון כשהוא מנגן על ה A, בדיוק של אזמל מנתחים, מעביר את ה 2.5 טון על האיי-פקס בהחלקות מדודות כאילו מדובר בעניין של מה בכך. מורידים מהירות וניגשים לפיינל עד לעצירה מוחלטת כדי להרגע קצת משטף האדרנלין. השעות בהן ביליתי בקוקפיט של הפאג'רו חלפו להן כאילו היה מדובר ב 5 דקות. במוסך על הליפט מראה לי אלון את העבודה הנפלאה שעשו הצרפתים, חיזוקי השלדה, מיקום מכלי הגז של הבולמים, המגונים המאסיביים לגחון והשימוש הרב באלומיניום תעופתי.

המרוץ הקרוב יערך בשישבת הקרוב ( http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=2818 ) וכמו שאני רואה זאת המעבר של אלון לקטגוריה A יהפוך את סיפור המאבק על המקום הראשון למותח ומעניין הרבה יותר.

שלכם, ניר.

228935_1_22-12-2003.jpg

וויקו.jpg

אוטוויק_.jpg

אוטוויק.jpg

second is the first looser

פורסם
יופי של כתיבה, נהניתי מאוד לקרוא! :mm_yeah:

אפשר לשאול מהי הכשרת הנהיגה של הנהגים המדוברים?

קודם כל תודה.

אלון הוא נהג ראלי והוא מתחרה בעיקר בליגת מרוצי הניווט. באם יוסדר בארץ חוק הספורט המוטורי ויתקיימו גם מרוצי ראלי אמיתיים אני מאמין שנראה אותו גם שם. לפיילוט שיערך בקרוב הוא מתכנן לבוא.

פורסם

קודם כל תודה.

אלון הוא נהג ראלי והוא מתחרה בעיקר בליגת מרוצי הניווט. באם יוסדר בארץ חוק הספורט המוטורי ויתקיימו גם מרוצי ראלי אמיתיים אני מאמין שנראה אותו גם שם. לפיילוט שיערך בקרוב הוא מתכנן לבוא.

או.קיי, אבל מבחינת הכשרה?

קורסים, לימודים, שייכות לבית-ספר כלשהו בארץ?

פורסם

קודם כל תודה.

הם לא משתייכים לשום בית ספר. יש נהגים שפשוט יש להם כישרון נהיגה וזה תבוע להם ב DNA. אלון הוא אחד מהם.

פורסם

קודם כל תודה.

הם לא משתייכים לשום בית ספר. יש נהגים שפשוט יש להם כישרון נהיגה וזה תבוע להם ב DNA. אלון הוא אחד מהם.

מבלי לעשות אף קורס? :shock:

יהיה מעניין לראות אותם מול נהגי ראלי מקצועיים ומאומנים, כמו אוון.

פורסם

קודם כל תודה.

מבלי לעשות אף קורס? :shock:

יהיה מעניין לראות אותם מול נהגי ראלי מקצועיים ומאומנים, כמו אוון.

מי זה אוון?

שמע, אלון נהג בחסד, יש כאלה שמבלי לעשות יותר מידי קורסים פשוט נוהגים טוב. חוץ מזה אבא שלו, וויקו אסולין היה מתחרה באשקלון. יש נהגים כמו שי שמעוני או אלון שזה פשוט בא להם בטבעיות. הם לא ידקלמו לך מגוון מושגים של איך להיכנס לכל פניה נכון אבל בתכלס הם נוהגים נפלא. שי למשל מתחרה גם בספרינטים ועם הפאג'רו (ולפני זה עם הדיסקו) שלו הוא קובע זמנים כמו רמי שכוטוביץ ויובל מלמד (לשניהם מכוניות גרופ N ברמה הגבוהה ביותר)!!!

פורסם

אני מכיר את כל קבוצת "אוטוויק",

איך אתה קשור לעניין? :)

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם
אני מכיר את כל קבוצת "אוטוויק",

איך אתה קשור לעניין? :)

אני חבר של אלון.

• תוכן חדש...