Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הפלטפורמה שיש לך עכשיו ממש לא מתאימה לשיפורים. גם אם תגדוש באר על המנוע שלך, כמה כבר תוציא, 120 כ"ס?

1800 זה כבר יותר הגיוני אבל אם יש לך כסף, עדיף לקנות S16, או XSI דור שני או GTI6 ואותם לגדוש.

ה-S16 במיוחד - בסיס מעולה לשיפורים. זכור את 11 הדיברות של מוטי.

בכל מקרה, אם אתה מתעקש לגדוש את מה שיש לך עכשיו, בטוח של-DP engineering יש איזו סעפת טורבו נחמדה למנועי TU. :)

אחי הכוונה שלי הייתה להשתיל מנוע אחר.

אבל אני לא רוצה יותר מ-120-130 כוח באוטו הזה אז האם יש קיט טורבו למנועים כאלה והאם יש עוד משהו שצריך לעשות למנוע לפני שמתקינים בו טורבו?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא רוצה יותר מ-120 כ"ס במנוע הזה? אז מה הבעיה תביא מנוע של 306 XSI וסגור סיפור , במקור יש לו 123 כ"ס והוא דיי עצל אבל איך שאתה רוצה.

שוב יעלה לך הרבה יותר זול לקנות XSI או S16 במקום מה שיש לך עכשיו והכי חשוב זה גם יהיה חוקי.

כי ההבדלים זה לא רק במנוע , זה איבזור שונה (מאובזרות היטב הגירסאות הספורטיביות) , גיר שונה , מתלים שונים , אנטי רולים עבים יותר , צמיגים במידה גדולה יותר , סרן אחורי דיסק וברקסים גדולים וטובים יותר.

בקיצור לך תתחיל בפרוקייט כזה עכשיו ולמצוא חלקים בין כל מיני פירוקיות ובסוף תתחיל להיזהר משוטרים ולעבור טסטים בקומבינות .

פורסם
אתה לא רוצה יותר מ-120 כ"ס במנוע הזה? אז מה הבעיה תביא מנוע של 306 XSI וסגור סיפור , במקור יש לו 123 כ"ס והוא דיי עצל אבל איך שאתה רוצה.

שוב יעלה לך הרבה יותר זול לקנות XSI או S16 במקום מה שיש לך עכשיו והכי חשוב זה גם יהיה חוקי.

כי ההבדלים זה לא רק במנוע , זה איבזור שונה (מאובזרות היטב הגירסאות הספורטיביות) , גיר שונה , מתלים שונים , אנטי רולים עבים יותר , צמיגים במידה גדולה יותר , סרן אחורי דיסק וברקסים גדולים וטובים יותר.

בקיצור לך תתחיל בפרוקייט כזה עכשיו ולמצוא חלקים בין כל מיני פירוקיות ובסוף תתחיל להיזהר משוטרים ולעבור טסטים בקומבינות .

הבעיה היא שכל ה-306 xsi s16 או כל אחד אחר נהגו בהם צעירים שדיי גמרו על המנוע (תקן אותי עם אני טועה)

אגב כמה כוח סוס יש למנוע 1800 הרגיל?

פורסם

אני לא מבין אותך, אתה רוצה אוטו חזק או לא?

אתה אומר שאתה לא רוצה יותר מ 120-130 כוח סוס אז מה אתה רוצה?

מה אתה רוצה שיהיה באוטו? קו ישר? סיבובים?

תגיד מה אתה רוצה מהאוטו ואולי נמליץ לך על אוטו אחר שתוכל לשפר..

כל עוד אף אחד לא יודע ולא אמרת גם מה אתה רוצה מהרכב עצמו אז אי אפשר לדעת...

כי לפי מה שאתה אומר אתה מחפש רכב טורבו רק בשביל לגיד שיש לך טורבו באוטו

פורסם

אלדור , תיראה יש ויש לא יגיד לך סתם יש הרבה גמורות אבל יש גם כאלה מאוד שמורות אם תחפש תימצא .

לדוגמא אני לפני חודשיים מכרתי S16 מאוד מאוד שמורה.

בכל מיקרה אמרת שיש לך כסף להשקיע ככה שגם אם אתה מוצא אחת במצב לא מזהיר אחרי ישור קו היא תחזור למוטב.

כל עוד זה מכנית אפשר לתקן תאונות בשילדה זה משהו אחר כמובן.

פורסם
אני לא מבין אותך, אתה רוצה אוטו חזק או לא?

אתה אומר שאתה לא רוצה יותר מ 120-130 כוח סוס אז מה אתה רוצה?

מה אתה רוצה שיהיה באוטו? קו ישר? סיבובים?

תגיד מה אתה רוצה מהאוטו ואולי נמליץ לך על אוטו אחר שתוכל לשפר..

כל עוד אף אחד לא יודע ולא אמרת גם מה אתה רוצה מהרכב עצמו אז אי אפשר לדעת...

כי לפי מה שאתה אומר אתה מחפש רכב טורבו רק בשביל לגיד שיש לך טורבו באוטו

אתה צודק לא אמרתי מה אני רוצה מהאוטו...

אני רוצה בעיקר קו ישר פניות אני לא עושה ביותר מ-40 אז זה לא הכי משנה.

ואני לא רוצה 200+ כ"ס כי אני לא צריך את זה.

אולי יש דרך אחרת לשפר את האוטו בלי טורבו?

ושזה

פורסם

בא נראה מה יש לנו פה:

את המנוע כרגע - אין לך כ"כ במה לשפר (אלא אם אתה מגיע לעלויות של עוד S16 בצד).

כדי שהרכב יהיה נורמאלי מבחינת שליטה ומותאם איכשהו ליותר כח אתה צריך את כל המסביב של הגירסאות הספורטיביות (במינימום) שיעלה לך אותו הדבר אם לא יותר מגירסא ספורטיבית.

גם אם תעשה את כל השינויים ויהיה לך העתק של גירסא ספורטיבית שתיהיה חדשה ותיסע כמו שצריך (ותעלה קרוב לFR משומשת מוקדמת בערך אם תשתמש בחלקים חדשים מקוריים) - עדיין רוב הסיכויים שלא תוכל לאשר את השינויים.

רוצה רשימה?

ג'אנט 15"

סרן אחורי קומפלט של XSI16V/GTI6/S16

כל מכלול המתלים הקדמי של XSI16V/GTI6/S16

מנוע של גירסא ספורטיבית כלשהו (עדיף לא ה8 שסטומים של הXSI הראשונות)

החלפת כל מערכת ההזרקה ברכב

החלפת תושבות והתאמתן למנוע XU במקום TU

החלפת חצי מערכת קירור לרכב

החלפת מערכת המיזוג לכזאת של XU (בקרת אקלים , מערכת שונה מהמזגן של הTU , לא יודע לאיזה סדר גודל תגיע , אבל אתה תגיע)

וכל זה לפני ששיפרת משהו קטנטן אחד ברכב.

אם יש לך ידיים טובות , ידע , והרבה סבלנות (ולקחת את זה בתור רכב פרוייקט שישב בצד עד שיסויים) - אולי...

אם השאלה הבאה היא מוסך שיעשה לך את זה - וותר.

בכל מקרה , חוקית וכלכלית - יותר משתלם לקנות גירסא ספורטיבית.

זה לא העניין של למה לשפר מכונית רגילה או לא בנגיד להוסיף לה 10 כ"ס או להחליף את הבולמים לשיפור אחיזה קליל , זה העניין שאתה מצפה להפוך את הגירסא הרגילה למשהו שהיא לא , וזה יקח לך הרבה זמן וכסף.

כמו שFIZBAN כתב , אם אתה נעול - חפש פרטים על DP ENG. ושלח להם מייל עם הצעת מחיר לחלקים לטורבו על TU.

(ההצעה לבד תרענן אותך קצת כמה עולים חלקים איכותיים , ואל תשכח שזה עדיין לא כולל הרבה דברים מסביב)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
הבעיה היא שכל ה-306 xsi s16 או כל אחד אחר נהגו בהם צעירים שדיי גמרו על המנוע (תקן אותי עם אני טועה)

אגב כמה כוח סוס יש למנוע 1800 הרגיל?

אין בעיה... מנוע 1.9 130 כ"ס יעלה לך בסביבות 2000 ש"ח, מאוד זול ונפוץ..

ואל תחשוב על להשתיל אותו אצלך... תושבות, חשמל, גיר, ציריות, מחשב, קלאצ'..

ואז להתלבש על העמוד הקרוב אליך כשנסה לבלום או לנסות להשתלט על הרכב שהוא מעביר לך משקל מצד לצד...

אם לא נלמד איך נדע

פורסם
אין בעיה... מנוע 1.9 130 כ"ס יעלה לך בסביבות 2000 ש"ח, מאוד זול ונפוץ..

ואל תחשוב על להשתיל אותו אצלך... תושבות, חשמל, גיר, ציריות, מחשב, קלאצ'..

ואז להתלבש על העמוד הקרוב אליך כשנסה לבלום או לנסות להשתלט על הרכב שהוא מעביר לך משקל מצד לצד...

אז קונים בולמים גדולים יותר ומתלים...אגב זה הרבה פירוטכניקה השאלה כמה יעלה כל הדבר הזה והאם לא שווה כבר לקנות מנוע 1.8 ולסיים את הסיפור?

פורסם

אם רכב קצת יותר זריז מ1.6 אוטומטית ולא ספורטיבי במיוחד יספיק לך - אז ה1.8 בסדר גמור.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

1.8 זה XU, לא נעים להחליף מ TU ל XU, ואז לך על מנוע של 605 טורבו - RGX.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
אז קונים בולמים גדולים יותר ומתלים...אגב זה הרבה פירוטכניקה השאלה כמה יעלה כל הדבר הזה והאם לא שווה כבר לקנות מנוע 1.8 ולסיים את הסיפור?

OK אחרי ששפכת עשירה רק להשתיל את המנוע, בולמים+ קפיצים יעלו לך בסביבות 5K כריות בולם, מייסבי החלקה והנמכת הרכב + עבודה יעלה לך עוד איזה אלפיה בשקט.

מוטות פיתול של XSI אני מאמין עוד איזה 600

קיט ברלינגו: קאליפרים צלחות דיסקיות, צינורות ברקס ומשאבה עם עבודה תגיע ל1500 2000

תחליט לעבור לבלמי דיסק מאחורה, עוד איזה 600\ 700 זרועות דיסק\ ועוד סכום דומה אם לא יותר תעלה ההחלפה+ מייסבי סרן

שזה עוד איזה 500...

קיצר, שורה תחתונה ואני אומר את זה בשמי ובשם כל חבר פורום שהגיב לך פה בשרשור, "אין פוטנציאל, לא שווה, תמכור ותקנה XSI/ S16"!

טחנו זאת מכל הבחינות..

אם לא נלמד איך נדע

פורסם
OK אחרי ששפכת עשירה רק להשתיל את המנוע, בולמים+ קפיצים יעלו לך בסביבות 5K כריות בולם, מייסבי החלקה והנמכת הרכב + עבודה יעלה לך עוד איזה אלפיה בשקט.

מוטות פיתול של XSI אני מאמין עוד איזה 600

קיט ברלינגו: קאליפרים צלחות דיסקיות, צינורות ברקס ומשאבה עם עבודה תגיע ל1500 2000

תחליט לעבור לבלמי דיסק מאחורה, עוד איזה 600\ 700 זרועות דיסק\ ועוד סכום דומה אם לא יותר תעלה ההחלפה+ מייסבי סרן

שזה עוד איזה 500...

קיצר, שורה תחתונה ואני אומר את זה בשמי ובשם כל חבר פורום שהגיב לך פה בשרשור, "אין פוטנציאל, לא שווה, תמכור ותקנה XSI/ S16"!

טחנו זאת מכל הבחינות..

אחרי כל מה שרשמת יש פה איזה 20k בלחץ...

רק xsi טובה תיהיה 40k (אני טועה?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...