Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מערכת באוטו שכוללת קומפוננט http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=472469

סאב 1000 W של פיוניר , ויש לי גם מגבר שקניתי ממזמן שמחזיק לי רק את הסאב והקומפוננט אני אפילו לא יודע כמה ומה הוא אבל הוא של חברת RO-TECH והוא מחזיק בסדר (עד כמה שיש לי מושג מזה בסדר), עכשיו אני קונה רדיו דיסק חדש ורציתי לקנות גם מגבר חדש. הרדיו דיסק - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=710913 , אני לא ממש מבין כמה צריך ואיזה אבל אני רוצה מגבר שיחזיק את הכל - סאב קומפוננט ורמקולים מאחורה, שעד כמה שידוע לי הם קנווד 450.

אם תוכלו לעזור לי איזה נתונים אני צריך לחפש שיהיו במגבר כדי שיהיה מספיק חזק. או אולי יש אפשרות להוסיף עוד מגבר, שהתחשב ביציאות ברדיו דיסק החדש.

תודה לכל העונים..

פורסם

אמממ.. תשמע אני פתוח להצעות, אני רוצה לדעת מה אני צריך בעקרון אם אפשר הסבר קטן, לא חבל על המגבר שיש לי עכשיו? הוא לא יכול לשמש אותי לכלום?

פורסם

גם אני הייתי במצב דומה לשלך לפני חודש בערך.

אין סוף לכמה שניתן להשקיע ואתה תשים את הגבול איפה שבא לך.

בשורה התחתונה, אני חושב שלפני שנכנסים לזה כדאי לדעת מה אתה רוצה בדיוק.

לענייננו,

אתה הצעת לקנות מגבר שיחזיק את הכל, ואח"כ אתה שואל אם לא חבל על המגבר הישן ? אתה סותר את עצמך קצת.

יש סבירות שהמגבר הישן שלך לא ממש איכותי ולא ממש חזק, אבל עד עכשיו הוא "הרים" לך סאב וקומפוננט, אז מה אתה מתלונן.

קנה מגבר 4 ערוצים טוב, חבר אליו את הקומפוננט והסאב ואת האחוריים תחבר אל המגבר הישן - ויצאת בזול.

המגבר הישן שלך בטוח יכול לפתוח 6X9 של קנווד.

עכשיו השאלה היא איזה מגבר 4 ערוצים לקנות ?

אני בדקתי והגעתי למסקנות שלי, לגבי מה שמתאים לי.

אם תרצה פנה אליי בפרטי.

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

קח בחשבון שחוץ מהסאב - הרדיו דיסק (HU) והרמקולים מצויינים

הנתונים של המגבר שיש להתחשב בהם

הספק נקי - RMS

התנגדויות - אום (4אום 2אום)

הספק בגישור

לפי הערכים שכתבתי תוכל לבדוק באופן בסיסי כל מגבר לצורכי התאמה למערכת - תפוקה מתאימה

ניתן לך דוגמא,המגבר שלי הוא JBL 75.4 - מגבר של 4 ערוצים

4X104 RMS ב4אום

4X163 RMS ב2אום

2X284 RMS בגישור ב4אום

עכשיו,כשאני רוצה לבחור רכיבים אני צריך גם לספק להם הגברה מתאימה

לדוגמא יש לך סט קומפוננט של JBL בהספק 70RMS ובהתנגדות של 4אום (99.9% מהרמקולים - למעט סאבים הם אך ורק בהתנגדות זו)

כאן המגבר "ירים בכבוד" סט כזה ועוד ישאר עם רזרבות של כח,במקרה כזה כשמחברים את הקומפוננט פשוט מכוונים את עוצמת המגבר לסט הנדרש,יותר מידי עוצמה עלולה פשוט לעוות ולשרוף את הרמקולים - בכיוון נכון (לא בעיה) המגבר ינצל את הסט במלואו - וזה טוב

בקשר ל2 אום ב4 ערוצים,אותו הדבר אך הקומפוננט צריך להיות מלכתחילה בהתנגדות 2אום (נדיר מאוד כמו שאמרתי) והעוצמה תעלה על פי הנתונים

גישור - ברגע שאנו מגשרים 2 ערוצים (לוקחים + קיצוני מצד אחד ו- קיצוני של יציאת הרמקול השני,לפי הסרטוט שעל המגבר) העוצמה יותר מתוכפל,שים לב שאם העוצמה הייתה מוכפלת היינו מקבלים 208 RMS (שתי ערוצים 104RMS X 2) אך כמעט שילשנו את העוצמה (תריץ חיפוש בFAQ להסברים לגבי הגישור)

עכשיו כשיש לנו עוצמה חזקה במיוחד (בגישור) אנו משתמשים בה לרוב לסאב וופר שצורך הרבה כח יחסית לרמקולים אחרים (וזו מטרת הגישור לרוב)

במקרה של סאבים אגב יש התנגדויות שונות 4אום 2אום ו1אום

סאבים מגיעים בתצורת סליל יחיד SVC - SINGEL VOICE COIL

או בתצורת 2 סלילים (עוד + ו - בנוסף לקיים על הסאב) תצורה זו נקראת DVC - DOUBLE VOICE COIL

כל השאר והסברים לעומק תוכל למצוא בFAQ בתחילת העמוד או בחיפוש

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תוכן חדש...