Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוטר בלי כובע - חוקי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום עצר את חבר שלי בזמן שהייתי איתו באוטו בטענה שחבר שלי נסע יותר מדי זמן בנתיב השמאלי.

לא חשוב שזה היה אולי דקה וחצי וגם זה כי איזה מטורף אחד עקף אותו מימין (אבל לשוטר זה דווקא לא הפריע) במהירות מופרזת אבל לא ניכנס לפרטים כי גם חשוב להכיר את המקום שזה קרה והכול כדי להבין באמת את המקרה.

השאלה שלי היא האם העובדה שהשוטר שניגש לחבר שלי היה בלי כובע מהווה עילה לתלונה על כשירות הדו"ח הזה? (אה כן הוא קיבל דו"ח של 250 שקלים).

או שאולי יש משהו אחר שאפשר לעשות?

פורסם

שוטר אינו קוסם, כך שהעדר כובע אינו מפריע למילוי תפקידו. לכל היותר, הוא עובד מדינה מרושל. אז שכח מההשפעה של זה על הדו"ח.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני שמעתי שכאשר שוטר נותן לך דו"ח, הוא בעצם שופט אותך.

ועל כך הוא צריך להיות מדוגם ולבוש בהתאם.

גם אני שמעתי כמה וכמה מקרים שביטלו דו"חות בגלל הכובע. האם זה נכון?

פורסם

לא כל קוסם צריך כובע.

אני באמת לא בטוח באם זה יכול להשפיע או לא בגלל זה אני שואל כי גם אני שמעתי שזה כן יכול להשפיע בגלל שזה באמת התרשלות, ובתור עובד מדינה ובתור מישהו ייצוגי אתה צריך קודם כל לדאוג להיראות רשמי וייצוגי.

אבל אם זה לא ממש יכול להשפיע על הדו"ח כי במקרה הכי גרוע יגידו לשוטר "נו נו נו" וזהו זה, מה כן אפשר לעשות כי הוא לא צדק בטענות שלו, וכשהוא שאל את חבר שלי אם יש לו מה להגיד, כי זה מה ששואלים בעת כתיבת הדו"ח, אז חבר שלי התחיל להגיד לו ואז השוטר רשם חצי מהמשפט הראשון של חבר שלי ופשוט אמר לו את השאר תגיד בבית המשפט.

זו התנהגות נאותה? חוקית?

פורסם

שוטר בלי כובע חוקי בהחלט אבל אסור לו להביא לך דוח ואני בטוח בעניין הזה 100%

כי אני זוכר שהיה איזה קטע ששוטר רשם למישהו דוח כשלא היה מדוגם במדים מלאים

וכאשר הבנאדם הגיש ערעור כי השוטר לא היה מדוגם ביטלו לו אותו מיד.

פורסם

אני מקווה שזה באמת רשום בחוק שבלי כובע הוא לא יכול לתת דו"ח. כי אם זה לא רשום בחוק אז כנראה במקרה שאתה מדבר עליו היה קצת מזל.

ואם חבר שלי גם יטען שמה שהשוטר אמר לא בדיוק נכון זה ישנה משהו? מישהו יאמין לו? כי השוטר אמר שחבר שלי נסע בנתיב השמאלי לאורך כל הדרך מנקודה מסויימת שבפועל זה היה הרבה אחרי (השוטר פשוט רצה להגזים במרחק כדי שתהיה עילה לדו"ח או משהו כזה).

אה וכמובן שהשוטר לא הקשיב למה שהיה לחבר שלי לומר וגם לא רשם מה שחבר שלי אמר. אני מקווה שזה לא נשמע קטנוני מדי פשוט באמת השוטר פה היה לא פייר כי במקום לעצור את הבן אדם שעקף אותנו בנתיב הימני ובמהירות מופרזת (זה קרה בתוך עיר כ-150 מטר לפני כיכר - תחשבו אתם כמה מותר לנסוע) הוא עצר אותנו כי זה יותר קל.

פורסם

העניין הוא לא בקבוע , העניין הוא שזה נחשב נגיד שהוא לא היה במדים ולכן אין לו זכות לתת דוח..

זה כמו ששוטר יבוא בבגדים אזרחיים וירשום לך דוח , זה נשמע לך הגיוני?!

עם הקובע זה קצת יותר קיצוני אבל זה גם נחשב ללא במדים מלאים.

פורסם

האמת עם כמה שאני רוצה שיבטלו לחבר שלי את הדו"ח זה נשמע לי קצת מוזר שבגלל שהשוטר לא שם כובע אז מבטלים את הדו"ח שלו. כי בוא נגיד וזו הייתה עבירה יותר חמורה כמו פס לבן או מהירות מופרזת ויש עוד המון, אז גם במקרה הזה יבטלו דו"ח לאיזה נהג עבריין בגלל כובע?

אני אומר את זה כי זה עדיין נשמע לי קצת מוזר שיש אפשרות כזו. כמובן שאם זה יעזור לחבר שלי אז אני אשמח בשבילו אבל עדיין אחשוב שזה חוק קצת טיפשי בגלל שלנהג שעשה עבירה עדיין מגיע עונש בלי קשר לאיך שהשוטר עצר אותו נראה. (אני פשוט חושב שחבר שלי לא עשה שום עבירה).

חח ואני לא רוצה שעכשיו יקפצו אנשים ויגידו "ואם השוטר היה בא עם מכנס קצר" או משהו כזה, כשאני מדבר על ההופעה החיצונית של השוטר אני מדבר ספציפית על הכובע.

s2don אני חושב שאתה צודק אבל נראה לי שצריך לשקול כל עניין לגופו כי באמת ברגע שמדובר על עבירות חמורות לא נראה לי נכון לבטל את הדו"ח רק בגלל משהו כזה כי העבירות האלה הן הרבה פעמים מסכנות חיים.

אבל נראה לי שזה לדיון אחר חח.

אה ודרך אגב רק שתדעו...

הייתי באוסטרליה לא מזמן (כיף לא נורמלי) והשוטרים שם באמת מסתובבים עם מכנס קצר כזה כמו בוקסר וזה אמיתי.

חח זה מצחיק לראות שוטר לובש בוקסר ויש לו אזיקים ואקדח וכל שאר הדברים שיש לשוטרים.

פורסם
s2don אני חושב שאתה צודק אבל נראה לי שצריך לשקול כל עניין לגופו כי באמת ברגע שמדובר על עבירות חמורות לא נראה לי נכון לבטל את הדו"ח רק בגלל משהו כזה כי העבירות האלה הן הרבה פעמים מסכנות חיים.

אבל נראה לי שזה לדיון אחר חח.

ולכן ידיד היקר במיכרים חמורים שולחים זימון למשפט , כי הזכות של השוטר לשפוט אותך מטבלת ללא מדים .

פורסם

די כבר עם השטויות שלכם. רוצים לשוחח, עשו זאת באחת מתוכנות המסרים.

הדו"ח תקין וחוקי לחלוטין. כפי שרועי ציין, אין כל קשר בין תקינות הדו"ח לבין הופעתו המרושלת של השוטר.

רוצה ל"תקוע" לשוטר? הגש נגדו תלונה בתחנת המשטרה על הופעתו המרושלת והוא יעמוד לדין משמעתי ע"כ(רק אל תתפלא אם ימשיכו לחפש אותך בשל זאת :twisted:).

חברך עבר עברה אשר מאד מרגיזה נהגים אחרים. "נהג אחר עקף אותנו מימין ובמהירות מופרזת"...

עצם זה שנהג אחר עקף אתכם מימין מעיד על חומרת מעשה חברך, ודקה וחצי של שהיה בנתיב השמ' ללא צורך הוא פרק זמן ארוך למדי.

טוב מאד שאוכפים עברה זאת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...