Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט אונו SX70 שנת 90'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני הולך לקנות בקרוב פיאט אונו שנת 90 1300 סמ"ק SX70 עם 120 אלף ק"מ.

הסכום המדובר הוא 2000 שקל.

אני יודע שזה נשמע גרוטאה רצינית אבל זה מחבר בן של מוסכניק בעל מכונית אחרת משלו שזקוק לכסף באופן נואש.

חוץ מזה שמצבר הוחלף לפני חצי שנה ככה שאפילו המצבר עלה יותר מהאוטו עצמו.

רציתי לדעת כמה דברים.

אני רוצה לעשות לו כמה טיפולים כלליים כדי לוודא שתקלות פוטנציליותלא יתממשו בעתיד.

איזה טיפולים עליי לבקש מהמוסכניק וכמה הם יעלו?

בעבר היו לי צרות עם הקרבורטור ואני רוצה כמה שיותר להימנע מהן.

איזה טיפולים ניתן לעשות לקרבורטור ולצינורות אחרים (בפוטציל סתומים עקב עמידה ממושכת) כדי למנוע סתימות ושאר ירקות? וכמה הם יעלו?

איך אני בודק אם הצמיגים במצב טוב?

קצת עשן לבן מהאגזוז על מה הוא מעיד?

ואחת אחרונה.

מה ניתן לעשות אפילו בהשקעה גדולה כדי למנוע מבעיות התחממות עתידיות?

תודה רבה על הקריאה וההתייחסות

עריכה:

טעות שלי, פורום לא נכון.

אשמח אם אחד המנהלים יוכל להעביר את ההודעה לפורום הנכון.

תודה

פורסם

היי, מצבר של אונו לא עולה 2000 ש"ח, במחירים של לפני חצי שנה מוערך ב500-800 ש"ח תלוי במקום.

לגבי התחזוקה: חשוב שלא לטפל אצל אבא של החבר, כדי למנוע אי נעימות כלשהי, אני אישית בכלל לא דוגל בקניית רכב מחברים, אבל נעזוב את זה.

תחזוקה מונעת: בדיקת מערכת היגוי, בלמים, צמיגים, לבדוק טיימינג, נזילות שמן, מערכת הקירור ולתקן בהתאם לליקויים.

לגבי קרבורטור, תכניס את האוטו למי שמתעסק במערכות דלק, שיבדוק מצב הקרבורטור האם זקוק לשיפוץ ואו ניקוי, ויחליף את צינורות הדלק וצינורות הוואקום, מעבר לזה סע לשלום מדובר באונו, שזה אחד הרכבים הזולים לאחזקה במידה והוא מתוחזק באופן שוטף.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

תודה רבה על העזרה והרצון הטוב אור.

תיקונים אצל אבא של החבר לא באים בחשבון אפילו. אני מבין את המצב.

בנוגע לטיפולים המונעים.

האם טיפול 10000 יספיק?

ומה יהיה מחיר הבדיקות והתיקונים האפשריים.

כמו כן ערכתי את ההודעה והוספתי שאלה או שתיים אשמח אם תוכל להתייחס גם אליהם.

תודה

פורסם
שלום לכולם.

אני הולך לקנות בקרוב פיאט אונו שנת 90 1300 סמ"ק SX70 עם 120 אלף ק"מ.

בעניין הכותרת. חשבתי כבר שעדיין נמכרות בארץ פיאט אונו חדשות.

אין בפיאט אונו מנוע 1300. (יש 1000,1100,1400 סמ"ק )

אתה קונה רכב ב 2000 מאמין משנת 90 ונראה לך שהוא עשה רק 120,000 ק"מ

כדאי מאוד שתשמור כמה אלפים טובים לתיקונים שיבואו מהר מאוד.

כמה בידיוק? אין אפשרות לדעת דרך המחשב.

פורסם

חחחחחחחחחח גם אני נבהלתי ככה בהתחלה.

אבל הם אנשים ישרים שאני סומך עליהם. קנו את האוטו בשנות ה90 לאחר תאונה ועשו עליו פרוייקט 'אבא ובן' ובשנת 2000 בערך הבן קיבל את המכונית ונסע עליה פעם בשבוע בערך עד שהוא התגייס וקנה אוטו אחר.

אנחנו שכנים ככה שראיתי איך הקילומטראז' מתקדם לו באיטיות אז אני לא פוחד שעשו לו שיפצור.

פורסם

יש ועוד איך פיאט אונו עם מנוע 1300.

מדובר בדור ראשון של האונו, שנמכר בשנים 1983-1990.

בדור הראשון באונו 70 המנוע היה 1.3 ולא 1.4

זה היה דגם מאובזר ויקר יחסית, עם חלונות חשמל, מד סל"ד וכו'.

פורסם

צמיגים: יש עליהם תאריך יצור, חפש בפורום מידע איך לקרוא את זה ומה נורמלי ומה לא תקין.

בכל מקרה, סט צמיגים לאונו נע בין 600-900 ש"ח, תלוי מה מרכיבים ואצל מי מרכיבים.

טיפול מונע למערכת המים: כמו שאמרתי, ניקוי רדיאטור, החלפת צינורות + תרמוסטט ומשאבת מים. מדובר על בסביבות 700-1000 ש"ח במוסך.

לגבי העשן הלבן, זה קורה בבוקר כשמניעים ? בכל שעות היום ? גם כשהאוטו חם אחרי נסיעה ?

אגב, אני מצטער לנפץ לך אשליה: אין כזה דבר מוסכניק, שהוא איש ישר.

(לפחות לא לפי דעתי ונסיוני הרב)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
אין כזה דבר מוסכניק, שהוא איש ישר.

יש כאלה מוסכניקים, אבל הם יבוא אישי. :wink:

ידידי, כניראה לא יצא לך לבקר במוסך טוב, אם אתה רושם דבר כזה. אני מכיר כמה מוסכים שמוסכניקים שהם אנשים ישרים ואני מטפל רק במוסכים כאלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...