Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פגעו לי ברכב, מי אשם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, אני מבקש לדעת מי אשם במקרה של פגיעה ברכב? האם תמיד מי שפגע הוא האשם, יש יוצאים מן הכלל ו/או נסיבות מקילות, אנסה להסביר באופן מפורט:

נניח שלכאורה רכב פגע בי כאשר עמדתי באמצע נתיב נסיעה. על מנת להרגיע את כל המלעיזים...אקדים ואומר שלא החלטתי לעצור ככה סתם פתאום כי התחשק לי...

היות והרכב הפוגע עמד/עצר (כשהוא בנתיב הנגדי אליי, קרי פניו מופנות אליי, דמיינו צומת T) וחסם לי נתיב כניסה כשרציתי לפנות ימינה המשכתי בנסיעה עוד 5 מטר ועצרתי כדי לבדוק מה האלטרנטיבות שבידיי. או אז הוא החליט לנסוע/לפרוץ לכביש ופגע במכוניתי מאחור, נזק רכוש בלבד ע"ס 12 אלף ש"ח לפי הערכת שמאי.

הנהג הפוגע הודה אבל מסתבר ששינה גרסתו וכעת לא מוכן לשלם בטענה שהרכב עמד בנתיב נסיעה, ושהוא לא אשם.

לפיכך אני אמור להפעיל את הפוליסה שלי ולשלם השתתפות עצמית ולתבוע אותו.

שאלותיי לסיכום הן:

1. האם כל רכב פוגע הוא למעשה אשם ביסודו?

2. האם בזה שאפעיל השתתפות עצמית אפסיד פרמייה של העדר תאונות?

3. מה אני תובע בבית משפט לתביעות קטנות במקרה שאני הולך להפעיל את הפוליסה ורוצה למעשה לקבל החזר כספי על השתתפות עצמית ועוגמת נפש? הרי אני לא הולך לשלם מכיסי את ה 12 אלף שקל, ואחר כך לחפש אותו...

תודה, דודו.

פורסם

1. האם כל רכב פוגע הוא למעשה אשם ביסודו?

לא בהכרח. אשם זה שעבר על חוקי תעבורה.

האם אתה יכול לצייר את המצב בתוכנת צייר למשל?

איך רכב הפוגע פגע במכונית שלך מאחור, אם הוא עמד עם הפנים עליך בנתיב נגדי?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם אתה תובע את הפוליסה שלך ומתקן את הרכב, אז אתה כן הולך לחפש אותו אח"כ ולתבוע בבית-משפט.

לחלופין, אתה יכול לא לתקן את הרכב ואז לתבוע בבית משפט ולחכות לפסיקה (ענין של 4-6 חודשים בתביעות קטנות). במקרה שכזה יהיה קשה לך להוכיח מה הנזק הסופי, כי אם שמאי אומר 12,000, יכול להיות שבמהלך התיקונים יסתבר שזה מגיע ל-14,000.

וגם אם תזכה, סביר שאת הכסף לא תראה מיד או בתשלומים.

אם אתה תובע את הפוליסה שלך, יהיו לך הפסדי פרמיה והשתתפות עצמית, אבל את כל אלה תוכל לתבוע בתביעה קטנה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...