Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מה יותר משתלם מבחינה כספית?

לקנות פאסאט חדשה מהיבואן או לחפש פאסאט שנה "על הכביש"

(מחר אנחנו קופצים לסוכנות המרכזית/אוטו דיל לרכישה/הזמנה)

תודה.

פורסם

מבחינה כספית, שווה לחפש פאסט שהיא "שנה על הכביש", בתנאי שהמחיר בו תקנה את הרכב יהיה זול משמעותית,

מהוצאה של אותה פאסט ישירות מאולם התצוגה.

נקודות אליהן יש לשים לב:

- הכל בהנחה שהרכב ללא תאונות וק"מ סביר- יש לבצע בדיקה במכון בדיקה.

- אתה תיהיה יד 2, עובדה זו תיהיה פחות משמעותית ככל שמספר השנים שהרכב יהיה בבעלותך יגדל...

לדעתי- בסכום כסף הנ"ל, לא הייתי מנסה לחסוך כמה אלפי שקלים ורוכש ישירות מהחברה, בוחר את הצבע שאני רוצה, ברמת הגימור שאני מעוניין, קורע את הניילונים ומתחדש.

יום טוב

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

ממליץ לך לפקוח עין ולבדוק האם יש אולי איזה סקודה סופארב מתחבאת לה שם, גדולה מהפאסאט, וזולה משמעותית ..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מצתרף להמלצה על סופרב. פאסאט TDI חדש נחשב לא למוצלח במיוחד.

האוטו קופצני בצורה יוצאת דופן, עד כדי כך שהגה נעקר מידיים. נהגי מונית מאוד לא אוהבים אותו ומי שיכל התפטר כמה שיותר מהר. למכוניות חדשות יחסית היו בעיות עם מנוע.

מה כן אפשר להגיד לזכותו של פאסאט, מנוע 140 סוסים חזק, אפשר לנסוע על סל"ד שקרוב לסרק וגם לעקוף בסל"ד כזה.

סופרב הרבה יותר מרווחת ונוחה. מומלץ בחום. מנוע 1.9 TDI עם 130 סויסים קצת כבד על האוטו הזה עם אוטומט, אבל סה"כ בסדר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

השם מרתיע אותה ?

אז ספר לה שזה אותו רכב בבסיס , המנועים זהים מלבד הסמל מקדימה..

פורסם
השם מרתיע אותה ?

אני מסכים עם העובדה שמדובר על רכבים מאד דומים בבסיסם עם מכלולים משותפים רבים.

אולם, יש כאן עניין של מיתוג. גם לאאודי ולסקודה מכלולים רבים ומשותפים- הרי זה אותו קונצרן, אם כך- מדוע האאודי עולה פי שניים ויותר? למה אנשים, הממוקמים מבחינת הכנסה, בעשירון העליון קונים אאודי ולא סקודה או סיאט?

סדר ההיררכיה בקונצרן הינו: סיאט וסקודה פונות לפלח "העם" - הממוצע. פולקסווגן מעט מעל, ואאודי כבר לפלח גבוה יותר.

לפיכך, אני בהחלט יכול להבין את ההחלטה של רכישת הפאסט ולא הסקודה...

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
אני מסכים עם העובדה שמדובר על רכבים מאד דומים בבסיסם עם מכלולים משותפים רבים.

אולם, יש כאן עניין של מיתוג. גם לאאודי ולסקודה מכלולים רבים ומשותפים- הרי זה אותו קונצרן, אם כך- מדוע האאודי עולה פי שניים ויותר? למה אנשים, הממוקמים מבחינת הכנסה, בעשירון העליון קונים אאודי ולא סקודה או סיאט?

סדר ההיררכיה בקונצרן הינו: סיאט וסקודה פונות לפלח "העם" - הממוצע. פולקסווגן מעט מעל, ואאודי כבר לפלח גבוה יותר.

לפיכך, אני בהחלט יכול להבין את ההחלטה של רכישת הפאסט ולא הסקודה...

עידן

לא יכולתי לכתוב את זה טוב יותר :-)

(למרות שאם הכסף היה שלי ההיתי הרצון קונה סופרב)

פורסם
השם מרתיע אותה ?

בד"כ אתה צודק. הפעם לא.

הסופרב (הקודמת, שהרי הוצגה כבר חדשה) מבוססת על רצפה מוארכת של פאסאט דור קודם מ-1996. ההתנהגות גרועה (רכה מדי) והעיצוב הפנימי מיושן. גם המנוע שונה מזה של הפאסאט החדשה, שהינה רכב שונה לחלוטין מן הפאאסט הישנה.

יש סיכוי שאכן מספר מכלולים זהים בין הפאסאט לסופרב, אבל זה רק ב"שוליים" - המנוע, הגיר והמרכב שונים, ולגבי העיצוב הפנימי אין חולק שהפאסאט החדשה עולה עשרות מונים על הקודמת (ועל הסקודה בגדר זה).

לפותח השרשור - השאלה היא האם אמך באמת זקוקה לרכב גדול ובעל מנוע דיזל, כמה ק"מ היא נוסעת בשנה וכמה שנים ברצונה להחזיק ברכב עד להחלפתו. כמובן שאפשר לבדוק אופציות נוספות חוץ מהפאסאט כדוגמת המונדיאו, ואפילו לקחת רכב בנזין ולהמירו לגז- אם הנסועה גבוהה ומחזיקים ברכב מספר שנים זה משלתם מאוד!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
לגבי העיצוב הפנימי אין חולק שהפאסאט החדשה עולה עשרות מונים על הקודמת (ועל הסקודה בגדר זה).

מדוע אין חולק? אני למשל חולק.

אני אוהב הרבה יותר לנסוע בסופרב מאשר בפאסאט החדשה. לפי טעמי הפאסאט החדשה רכב פשוט ממעזע. מצד אחד הוא נוסע חלק, אבל מצד שני קופצני הצורה כזאת שישבן מתנתק מכיסא מעל כל בור.

אכן לסופרב דור קודם מנוע אחר מלפאסאט דור אחרון. לפאסאט מנוע TDI 2 ליטר וגיר DSG מעולה, לסופרב מנוע 1.9 (או 2.5 לבחירה) TDI עם 130 סוסים (1.9) וגיר אוטומטי 4 הילוכים.

פעם בזמן נסיעה לעבודה, כאשר פאסט החדש באמת עוד היה מאוד חדש, הוא נכבה לנו באמצע עלייה וסירב להניע. לדברי נהג מונית זאת לא הייתה הפעם הראשונה. והלך לנהג עוד יום עבודה, עם גרר לקחו את הרכב למוסך.

תחנת מוניות שמארגנת לנו הסעות לעבודה התפטרה מפאסאטים חדשים הכי מהר שיכלו.

סופרב רכב מרווח מאוד, לא פחות מרווח מפאסאט חדש לטעמי ומאחור אפילו יותר מרווח. רכב נוח ונעים לנסיעה, נוסע חלק, אם כי קצת פחות חלק מפאסאט חדש, אבל לבורות בקושי מתייחס, לטעמי טוב יותר ממרצדס C.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בד"כ אתה צודק. הפעם לא.

הסופרב (הקודמת, שהרי הוצגה כבר חדשה) מבוססת על רצפה מוארכת של פאסאט דור קודם מ-1996. ההתנהגות גרועה (רכה מדי) והעיצוב הפנימי מיושן. גם המנוע שונה מזה של הפאסאט החדשה, שהינה רכב שונה לחלוטין מן הפאאסט הישנה.

יש סיכוי שאכן מספר מכלולים זהים בין הפאסאט לסופרב, אבל זה רק ב"שוליים" - המנוע, הגיר והמרכב שונים, ולגבי העיצוב הפנימי אין חולק שהפאסאט החדשה עולה עשרות מונים על הקודמת (ועל הסקודה בגדר זה).

לפותח השרשור - השאלה היא האם אמך באמת זקוקה לרכב גדול ובעל מנוע דיזל, כמה ק"מ היא נוסעת בשנה וכמה שנים ברצונה להחזיק ברכב עד להחלפתו. כמובן שאפשר לבדוק אופציות נוספות חוץ מהפאסאט כדוגמת המונדיאו, ואפילו לקחת רכב בנזין ולהמירו לגז- אם הנסועה גבוהה ומחזיקים ברכב מספר שנים זה משלתם מאוד!

מקבל את העדכון בנוגע למנוע שונה אכן המנוע בפאסאט הינו הדגם האחרון והמעולה של מנוע ה TDI , אך עדין הסופארב הינה מציאה ביחס למחיר.

הפנים הינו עניין של טעם, אני מצאתי את הסופארב כנעימה ביותר.

לגבי התדמית , אצלי זה לא עובד כבר, למדתי לשםוט כל רכב בהתאם לצורך, תקציב ויעוד..

פורסם
מדוע אין חולק? אני למשל חולק.

אני אוהב הרבה יותר לנסוע בסופרב מאשר בפאסאט החדשה. לפי טעמי הפאסאט החדשה רכב פשוט ממעזע. מצד אחד הוא נוסע חלק, אבל מצד שני קופצני הצורה כזאת שישבן מתנתק מכיסא מעל כל בור.

אכן לסופרב דור קודם מנוע אחר מלפאסאט דור אחרון. לפאסאט מנוע TDI 2 ליטר וגיר DSG מעולה, לסופרב מנוע 1.9 (או 2.5 לבחירה) TDI עם 130 סוסים (1.9) וגיר אוטומטי 4 הילוכים.

פעם בזמן נסיעה לעבודה, כאשר פאסט החדש באמת עוד היה מאוד חדש, הוא נכבה לנו באמצע עלייה וסירב להניע. לדברי נהג מונית זאת לא הייתה הפעם הראשונה. והלך לנהג עוד יום עבודה, עם גרר לקחו את הרכב למוסך.

תחנת מוניות שמארגנת לנו הסעות לעבודה התפטרה מפאסאטים חדשים הכי מהר שיכלו.

סופרב רכב מרווח מאוד, לא פחות מרווח מפאסאט חדש לטעמי ומאחור אפילו יותר מרווח. רכב נוח ונעים לנסיעה, נוסע חלק, אם כי קצת פחות חלק מפאסאט חדש, אבל לבורות בקושי מתייחס, לטעמי טוב יותר ממרצדס C.

תיקון קטן - לסופרב גיר 5 הילוכים כמו ל-A6 הקודמת, לפאסאט ועוד.

לגבי הנוחות, אני מסכים שהיא היתה נוחה אבל ההתנהגות לא מבריקה בכלל, למרות שבסיס הגלגלים הארוך שיפר את המצב לעומת הפאסאט הבסיסית.

אני סבור שיתר השאלותא שר הפניתי לפותר ההודעות בהחלט רלוונטיות. אם אמו "נעולה" על פאסאט והשאלה היחידה היא האם לקחת חדשה או יד שניה, הקריטריון החשוב הינו המחיר. ואגב - אנו כבר אחרי אמצע שנת הדגם 2008, כך שניתן בהחלט לקבל הנחות יפות מהיבואן...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

זקוקה? לא. רוצה? כן.

ברשותה היום פאסאט 2003 (נקנתה כחדשה) שעימה עשתה 200K קילומטרים.

היא מתכוונת להחזיק את הרכב שוב, כ 5 שנים.

היא מאד היתה מרוצה מהפסאט שלה. (בעלת המנוע החלש יותר, 110 כ"ס כמדומני)

אני מנסה לשכנע אותה לעבור לדגמי ה TSI החדשים, נראה מה ימליצו בסוכנות.

פורסם

תחפס משומש יד ראשונה .

אים אתה קונה מאוטו דיל אז זה רכב שעשו טרייד אין ולכן תיתעקש על מחיר טוב

רכב עד 18 חודשים על הכביש טרייד אין מוריד עד 15% מערכו אים לא תצליח תרכוש חדש

פורסם

האם הבעיות שהזכרתם בנוגע לפאסאט קיימות גם בג'טה או מכיוון שהג'טה מבוססת על הגולף היא יותר נוחה ולא קופצנית?

פשוט יש הנחה של 5000 על הג'טה.

תודה

• תוכן חדש...