Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו פה מבין ב-T-MAXX ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תומר , לבד אתה לא תצליח להרכיב את זה אלא אם תיקנה כמובן קיט מוכן להרכבה מ-0 , מרבית המכוניות שנמכרות היום הן RTR , מוכנות כמעט לניסעה 95 %.

השאלה כמה אתה רוצה להשקיע בבאגי שכזאת , המחירים כניסה לא זולים וגם התחזוקה ממש לא זולה , אם יש לך חוש טכני טוב אז אתה תיסדר יפה מאוד וזה יוזיל את עליות התחזוקה.

באופן כללי אני אישית דווקא מעדיף MONSTER TRUCK על כל באגי או רכב כביש , אפשר להסיע אותם בכל מקום הם בנויים חזק וזה הכלים שאפשר הכי הרבה להשתולל איתם ולקפוץ מגבהים בלי שום נזק כמעט .

דבר ראשון , תיבחר חברה שיש לה מלאי חלקים ויבואן בארץ מאוד מבאס להיתקע על כל חלק שנישבר חודש-חודשיים.

בעיקרון חברות טובות למכוניות זה TRAXXAS , HPI RACING , HOBAO-OFNA ויש גם את קיושו ועוד כמה.

HOBAO חברה מעולה עם כלים אמינים אבל אין יבואן בארץ וזה קצת בעייה.

בעיקרון היום העילית של הבאגי זה BAJA 5B , כלי מדהים של HPI אך שים לב בניגוד לשאר הרכבים הוא לא עם מנוע ניטרו (רוב המכוניות האלו עובדים על תערובת דלק של 20 % ניטרו ועוד כמה דברים , פצצה מתקתקת :twisted: ) ה-BAJA באה עם מנוע 2 פעימות גדול בנפח 23 סמ"ק דומה למנוע של חרמש והרכב הזה פשוט חזק מאוד ועובד על דלק + שמן ללא ניטרו.

מאוד יקר מאוד מהנה.

מה התקציב שלך ?

הינה סירטון קטן של הבאג'ה

.

הינה כמה תמונות של ה-TMAXX , שימו לב לשיפורים מיגון תחתון מלא מאלומניום (המקורי מפלסטיק וגם לא מגן על הכל).

ולאגזוז לחץ המגודל המקורי קטן בהרבה ועשוי מפלסטיק.

בנוסף מה שרציתי להראות זה את הבעיה של הפילטר אויר שנוגע בספור גיר יש למישהו רעיון יצירתי מה לעשות?

29072008110.jpg

29072008111.jpg

29072008112.jpg

29072008113.jpg

29072008115.jpg

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין לי ממש תקציב התחלתי, לכן חשבתי לקחת את זה כפרוייקט לטווח ארוך.

אני מניח שהמונסטר הכי עמידים, מצד שני הם גם יותר כבדים ומגושמים ואני לא בטוח כמה יהיה אפשרי לשחק איתם כמו באגי או כביש מבחינת העברות משקל ודברים מהסוג הזה.

אם היתי יכול היתי הולך על מכונית כביש אבל אין ממש איפה להסיע כאלה, באגי אפשרי להסיע גם ברחוב ללא בעיה עם כביש משבש ועדיין להנות מהתנהגות עדיפה על פני המונסטר. או שלפחות ככה נראה לי

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אל תהמר על הפילטר אוויר שלך!

אבק ולכלוך במנוע זה הדבר האחרון שאתה רוצה.

קנה פילטר אוויר ושמן איכותיים, רק תדאג שהפילטר לא יגע בספאר גיר.

בכל מקרה, החלפת ספאר גיר זה אומר ששינת את יחס גלגלי השיניים. אתה תקבל יותר כוח (ופחות מהירות) עם ספאר גדול יותר.

תומר,

אם אתה רוצה להכיר רכב, יש מספיק דגמים שתוכל להרכיב.

מכוניות שלט לא נועדו בשביל רק להרכיב אותן. המכוניות צריכות תחזוקה, חלקי חילוף, מקום להסעה ועוד.

בקצרה, סטדיום טראק (או פשוט טראק) זו מכונית בעלת שלדה ובסיס גלגלים רחבים.

היא מיועדת למתחילים מכיוון שהיא רחבה וקל לשלוט בה. זה סוג של קארטינג למשטח לא סלול.

mtrac88.jpg

באגי זו מכונית צרה יותר וקשה יותר לשליטה. היא מהירה מאוד וקשה לשליטה.

זו המכונית הפופולריות ביותר לתחרויות שונות.

mhpic1610.jpg

שני הדגמים הנ"ל נועדו בעיקר לתחרויות והסעה במסלול מסודר ללא אבנים ושאר מחסלי מכוניות שלט.

אם אתה מחפש הסעה במקום מאולתר או סתם רוצה רכב מגניב שעובר מכשולים וקופץ כמו פנתר, תחשוב על מאנסטר טראק.

הקטגוריה הזאת נעשתה מאוד מאוד פופולרית בשנים האחרונות.

מדובר על ג'יפים עם כוח עצום (יש מנועים שמסוגלים להפיק גם 4 כ"ס!) שיש להם יכולת שטח מעולה, והם מאוד מהנים להסעה.

mhpid67.jpg

פורסם

נכון מכוניות כביש אין הרבה איפה להסיע שלא נדבר על מסלול מסודר.

אבל בעיקרון כל מגרש חניה גדול או מגרש קט רגל (מאספלט) באיכות בינונית אפילו אמור להספיק.

אם אתה מחפש התנהגות כביש אז בהחלט המנסטר לא מתאימות לך הן בשביל השתוללות ופאן נטו.

באגי מתנהגות טוב מאוד לפחות רובן וכן אפשר להוציא אותן לדרפיטים והחלקות כמו כלום. מכונית כביש בהחלט הכי מתאימות לדריפטים תציץ בסירטון הבא http://www.youtube.com/watch?v=8xFkvo0xHoA מדהים פשוט.

אני אישית מצליח עם שלי בכיבישי עפר וכאלה לעשות קצת החלקות כוח למרות שבדרך כלל זה מסתיים בספין או על הגג :lol: כיאה למנסטר טראק היא לא יציבה.

מה שכיף זה שאתה יכול לשנות את הקשיחות והגובה של הבלומ"ז וזה כמובן משפיע ישירות על התנהגות אני צריך לנסות אותה עכשיו אחרי שהקשחתי אותה מעט .

פורסם

בסוף אני אסיע אותה כמון ואתחזק, אבל בגלל שקניה של אחת עולה הרבה, וההנאה הגדולה יותר מבחינתי לבנות דבר כזה מאפס, אז הרעיון של לבנות אחת לפי חלקים שאני רוצה יכול להיות די נחמד. כמובן שאני אצטרך סיוע מבחינת ידע.

לא יודע למה אבל המונסטר נראה עגלה יחסית לבאגי בכל מובן. זה כמו שתיקח פיג'ו חמה או איזה איביזה טורבו, אני רוצה סיבובים ודריפטים ולא סתם להקפיץ את הרכב באויר ולהתלהב מזה.

in the face

with a chair

פורסם

תומר לבנות אחת לפי חלקים זה מאוד מאוד קשה אם בכלל , אתה תיצטרך לבנות שילדה מתאימה , לבנות גיר (לא חובה אפשר גם רק הילוך אחד) , תיצטרך לקנות מנוע שיתאים , גלגלים , גלגלי שיניים , מערכת שלט עם מקלט וסרבויים ובטוח עוד דברים ששחכתי.

זה יהיה מאוד קשה זה בדיוק כמו שתנסה לבנות מכונית אמיתית מ-0 ובלי שיש לך כמעט ידע אל תישכח שבבסיס זאת מכונית מוקטנת רק בלי יותר מידי אלקטרוניקה ואיבזור . זול יותר זה לא יצא לך מלקנות קיט מוכן ובטח שלא תגיע לאותה רמה .

גם מנסטר יכולים לעשות דריפטים , לגבי סיבובים אני לא מבין על מה אתה מדבר יש לך מסלול עם סיבובים להסיע את המכונית?

בדרך כלל אתה מסיע את זה בשטח פתוח בעפר או משהו אין שם ממש סיבובים. לדעתי הכי טוב בשיבלך שקודם תילך למקומות שאנשים מסיעים את הרכבים האלו ותיראה למה אתה הכי מתחבר , תציק לאנשים בשאלות על גבול הטעם הטוב כמובן ואז תחליט .

תיראה שהרוב המוחלט מעדיפים Monsters זה פשוט הכי כיף שיש והן ממש לא עגלות מבחינת כוח יש להן המון ובנוסף רובן באות עם גיר 2-3 הילוכים לחלק היטב את הכוח לעומת באגי שבאות ברוב המקרים בלי הילוכים ועם הילוך אחד קבוע.

פורסם

תומר, אם אתה רוצה לשחק בקטע של דריפטים והעברות משקל, באגי 1/10 הכי פשוטה (סמרטק, הובי פרו, KL מודל) 2 הילוכים 4X4, תעשה את העבודה מצויין, מנסיון.

הגיעו לי כמה כאלה לתיקון בזמן האחרון, והסעתי אותן לבדיקה אחרי, ולא זכור לי מתי נהנתי ככה ממכונית על שלט, ואני ממש לא מתלהב מלהסיע...

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

אני לא מאמין , אחרי שהרכב הייה מסודר ומכוון עם הספור גיר הסעתי ואחרי 5 דקות שוב רעשים והספור גיר נטחן שוב .

מה אתם ממליצים לי לבדוק הפעם?

עוד שאלה , על מנת שהרכב יעשה ווילי איך כדאי לכוון את הקפיצים מאחורה ומקדימה? מבחינת קשיחות

פורסם

לדעתי הבעיה אצלך היא דווקא בהברגה של התושבת מנוע.

איזה תושבת יש לך?

אני קניתי תושבת אלומיניום איכותית עם 4 ברגים איכותיים. חיזקתי אותם בעזרת לוקטייט.

אמנם אחר כך ממש קשה לפתוח את ההברגה, אבל תהיה בטוח שהתושבת לא תזוז לך מילימטר.

גם אם נופל דלק ושמן ליד וגם בזעזועים הכי קשים, זה פשוט לא זז מילימטר.

לגבי סט-אפ - באופן כללי עדיף מתלים קשיחים למנסטר. כך הם אוחזים טוב יותר, נוטים להתהפך פחות, ולסגור פחות פעמים את המתלה.

ההגיון שלי אומר שקפיצים קשים מאחורה יגרמו למנסטר לחפש דרכים אחרות "להישען" אחורה, וזה יבוא לידי ביטוי בהרמת גלגלים קדמיים. אבל פשוט תשים ספייסרים ותראה איך קל יותר לטי-מאקס להתרומם.

תומר - הקיטים מגיעים ברמת פירוק סבירה יחסית ודורשים זמן להרכבה. בכל מקרה, כבעל מכונית שלט אני יכול להעיד שיצא לי כמה פעמים לפרק אותה עד היסוד ולבנות אותה מחדש, ולו רק לשם ניקיון.

בשנים האחרונות חלק מהמנסטרים הופכים להיות סוג של סטדיום טראק. הרכב מגיע עם מרכז כובד נמוך, הסט-אפ בנוי למירוצים,

והצמיגים מתאימים לנהיגה במסלולי שטח.

היתרון של המנסטר על פני טראק הוא העמידות והגודל שלו. אם למשל אתה נתקל באבן, בטראק זה יכול לעלות לך המון כסף ועצבים, במנסטר סביר להניח שהפגיעה תהיה משמעותית פחות.

יש לי גם טראק (חשמלית), והיא בפירוש פחות עמידה (אף שהיא עשויה מקארבון-פייבר).

אם אין לך מסלול/שטח מסודר ונקי ממכשולים, אני לא הייתי ממליץ לך לקחת טראק או באגי. אלה לא רכבים שאפשר להסיע סתם ככה מאחורי הבית.

חוצמזה, מנסטר סוחב בכל שטח. אין דבר יותר כיף מלהוציא מנסטר בטיול שטח אם סתם בשטח אתגרי ולהתחיל להתפרע איתו.

פורסם

מעניין אותי מה זה הרבו פלטינום, בגדול נראה שנעשה שם שינוי מתלים בלבד ובגזרת הכוח לא נגעו בכלל, השאלה היא אם ההנמכה שבוצעה בפלטינום לא תפגע בו במפגש עם אבנים וסלעים לעומת הריבו הרגיל שהוא גבוהה יותר.

in the face

with a chair

פורסם
מעניין אותי מה זה הרבו פלטינום, בגדול נראה שנעשה שם שינוי מתלים בלבד ובגזרת הכוח לא נגעו בכלל, השאלה היא אם ההנמכה שבוצעה בפלטינום לא תפגע בו במפגש עם אבנים וסלעים לעומת הריבו הרגיל שהוא גבוהה יותר.

מניסיון של 4 הרכבות בעבר, ההרכבה ממש לא קשה!

ישנן הוראות מפורטות ביותר ואם הרכבת פעם לגו טכניק בלי בעיות זה בהחלט אפשרי.

אני ממליץ כמובן לקנות קיט ולהרכיב, לדעתי אחד הרכבים הכי מעניינים הוא Inferno של Kyosho למרות שהוא בהחלט קשה לשליטה, בעיקר למתחילים.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

לאינפרנו יש כמה דגמים, יש למתחילים ויש באמת למקצוענים.

ראיתי את FG מונסטר, נראה אחלה של דבר רק חבל שיש בארץ את הגרסה של 2X4 ולא 4X4

in the face

with a chair

פורסם

האמת שמכוניות שלט נהוג להזמין מחו"ל (לפחות בתקופה שאני עסקתי בזה).

הזמנתי גם חלקים חילופיים ושיפורים שונים. זה יצא יותר זול מהארץ, אבל היית צריך לחכות עד שהמשלוח היה מגיע (שבוע-שבועיים).

• תוכן חדש...