Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יכול לבחור רכב ממקום העבודה מקבוצה 3 (בלבד).

השיקולים המנחים אותי: (כיום אני נוהג בסיטרואן C4 מנוע 1.6 בגרסה המאובזרת, וזו נקודת ההשוואה שלי)

נוחות - נוחות בנסיעות ארוכות, בידוד רעשים, תנוחת נהיגה, מושבים נוחים ומרווחים. בסיטרואן שלי אני קצת מתקשה למצוא תנוחת נהיגה נוחה לאורך זמן.

ביצועים - רכב זריז ומגיב. הסיטרואן 1.6 כבדה מדי בהקשר הזה והגיר לא מוצלח.

איבזור - בעיקר מערכת שמע איכותית חשובה, גם בקרת אקלים. השאר nice to have. הסיטרואן מאוד מפנקת בהקשר הזה: יש גם בקרת שיוט, סנסור לאורות, סנסור לגשם, סנסור חניה, שליטה מההגה על הכל...

שימושיות - כיום אין לי צורך בתא מטען גדול והשימושיות של הצ'בק מתאימה לי, אבל לא פוסל רכבי סדאן.

בטיחות

הנאה מנהיגה - אבל לא על חשבון הנוחות (לכן מאזדה 3 ירדה מהפרק).

דגמים שאני שוקל כרגע: להישאר עם סיטרואן, אבל 2.0 ליטר (לא ברור האם הייצור ממשיך גם בגרסה החדשה שתגיע), אופל אסטרה 1.8, הונדה סיוויק 1.8 LS, סובארו B3 2.0 RXI, גולף 1.6, ג'טה 1.6.

אשמח לעצות והמלצות מניסיון של אנשים.

תודה

רן

פורסם

מקבוצה 3, הונדה סיביק היא ללא ספק הבחירה הטובה לטעמי.

B3, בעלת מנוע 2.0 בשילוב הנעה כפולה יכולה להיות אופציה לא רעה, אולם הסיביק תרגיש איכותית יותר.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אצלנו בחברה יש שכבה נכבדת של אנשים שזכאים לרכב קבוצה 3 - הסיוויק שולטת וכמעט כולם מרוצים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התגובות!

האם ההונדה סיוויק נוחה מספיק לנסיעות ארוכות? איך בידוד הרעשים?

למישהו יש ניסיון עם האופל אסטרה?

רן

פורסם
תודה על התגובות!

האם ההונדה סיוויק נוחה מספיק לנסיעות ארוכות? איך בידוד הרעשים?

למישהו יש ניסיון עם האופל אסטרה?

רן

אני אישית מאוד אוהב את הונדה סיוויק, אבל קח בחשבון שהיא לקחה רק 4 כוכבים במבחן ריסוק NCAP.

בדגם הבסיסי הנמצא בקבוצה 3 הרכב מגיע עם 4 כריות אויר בלבד.

פורסם

ה-Civic ממספר נסיעות שהיו לי עליה - לא נוחה במיוחד (בסגנון יפני קופצני) ובהחלט לא שקטה במיוחד או מבודדת מהכביש.

מלבד המנוע+גיר ועיצוב פנים (למרות שהחומרים לא נעימים למגע) היא לא מתעלה ואף נופלת בפרמטרים רבים מהאירופאיות בקבוצה 2.

פורסם
ה-Civic ממספר נסיעות שהיו לי עליה - לא נוחה במיוחד (בסגנון יפני קופצני) ובהחלט לא שקטה במיוחד או מבודדת מהכביש.

מלבד המנוע+גיר ועיצוב פנים (למרות שהחומרים לא נעימים למגע) היא לא מתעלה ואף נופלת בפרמטרים רבים מהאירופאיות בקבוצה 2.

Quad, מה הבחירה שלך בקבוצה 3?

פורסם

עשיתי היום נסיעת מבחן על הסובארו B3 וסיבוב בין הסוכנוית.

ה-B3 רכה ומאוד נוחה ונעימה על הכביש ללא רעשים מיוחדים (נוחה יותר מה-C4), לא ממש נסעתי בטופורגפיה מאתגרת (נתיבי איילון) אבל אין תלונות על כוח מנוע. הרכב של נסיעת המבחן היה ה-Sport ולא ה-Rxi (המושבים, הצמיגים ומערכת השמע שונים), כך שאין לי יכולת להתרשם מהדגם המדוייק. תא המטען ב-B3 קטן מאוד ולא מופרד מתא הנוסעים (למעט וילון) - ואני חושש שזה פוסל (יתכן שתגיע בקרוב גרסת סדאן שתהיה רלוונטית יותר - אני צריך את הרכב רק בנובמבר). גם איכות החומרים ברכב מרגישה קצת זולה, בעיקר הדיפונים בדלתות. מאחר שהרכב מגיע בכל מקרה עם בקרת יציבות ומרווח הגחון שלו נמוך ולא מאפשר ירידה לשטח - לא ברור לי מה היתרון של הנעה 4x4 במקרה הזה.

רכבים נוספים שראיתי היום:

פולקסווגן גולף / ג'טה - תא הנוסעים נראה מאוד איכותי, אני אתאם נסיעת מבחן בגולף אם כי סביר שהמנוע 6.1 יהיה חלש מדי.

הונדה סיוויק - רכב מרווח מאוד, רמת גימור פחות טובה מהאירופאיות אבל סבירה, תא מטען בעייתי (גישה לא נוחה). לא רואים את קצה הרכב מעבר למגבים... נסעתי עליו בעבר והוא הרגיש זריז ומגיב - אתאם נסיעת מבחן לבדוק את כל סוגיות הרעשים והנוחות שעלו בפורום. לדעתי עיקר המכירות לליסינג בקבוצה 3 הם סיוויק - מעניין למה.

מיצובישי לנסר החדשה - מאוד מאובזרת , מרווחת, אבל המושב לא נוח והיא הזכירה לי באיכות החומרים את הלנסר 93 שהייתה לי פעם. לא נראה לי.

סקודה - הלכתי לראות את האוקטביה לשם ההשוואה לפולקסווגן - נראה רכב גדול מדי ומיותר מבחינתי, אני אבדוק את הגולף בתור האופציה עם מנוע 1.6. הפתעת התצוגה הייתה הרומסטר - לדעתי רעיון מבריק בעיצוב ושימושי להפליא. אם היו לי 2 ילדים - כיום עדיין אין לנו ילדים - לא הייתי חושב פעמיים (בקבוצה 3 הוא כולל את כל התוספות, בין השאר גג שמש פנורמי!).

פז'ו / סיטרואן - ה-308 החדשה מעוצבת יפה, אבל מגיעה עם מנוע 1.6 ובאבזור בסיסי. אם כבר רכב צרפתי ותיבת ההילוכים הבעייתית AL4 (כפי שיש לי היום) הייתי הולך שוב על הסיטרואן C4 אבל במנוע 2 ליטר, המצויידת בכל איבזור אפשרי - אם ימשיכו להביא אותה גם לאחר מתיחת הפנים.

אופל אסטרה - מעניינת. מרווחת, נראית איכותית, מנוע 1.8 אבל רק 4 הילוכים. מגיעה ברמת איבזור בינונית - יש מערכת שמע עם שליטה מההגה ו-7 רמקולים, אבל לא MP3. יש בקרת שיוט, אבל לא בקרת אקלים... יש לי נסיעת מבחן בשבוע הבא.

פורסם
אפשר לקחת אסטרה בגרסה מאובזרת יותר הכוללת גג שמש פנורמי , בקרת אקלים , MP3 ועוד כמה גאדג'טים נחמדים.

הגירסה המאובזרת היא בקבוצה 4 - ואני זכאי לרכב מקבוצה 3 (בלבד). דרך אגב, לדברי אנשי המכירות ב-UMI היה MP3 באסטרה בשנה שעברה, ומשום מה השנה יש מערכת ללא תמיכה ב-MP3 (גם בדגם המאובזר).

האם התנסית בנהיגה על האסטרה?

פורסם

צריך לבדוק בלובינסקי מתי הC4 אמורה לקבל את המנועים החדשים שמגיעים עם ה308 (ה1600 120 כ"ס וה1600 עם מגדש טורבו - יכול להיות שהוא יחליף באמת את ה2 ליטר).

פורסם
צריך לבדוק בלובינסקי מתי הC4 אמורה לקבל את המנועים החדשים שמגיעים עם ה308 (ה1600 120 כ"ס וה1600 עם מגדש טורבו - יכול להיות שהוא יחליף באמת את ה2 ליטר).

בדקתי ביום חמישי.

הדגמים שלאחר מתיחת פנים יגיעו באוקטובר ולמרות הפירסומים הרכבים יגיעו רק המנועים הישנים (1.6 עם 110 כ"ס ולא המנוע החדש עם 120 כ"ס).

איש המכירות טען שכרגע לא ידוע מתי אם בכלל יכנסו המנועים החדשים לארץ.

• תוכן חדש...