Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון לקנות כבל 4 גיג ולפצל אותו ל 2 של 8 גיג.

הבנתי שיש מפצלים בשביל זה(אבל יקרים סתם..), ואפשר גם בהלחמה.

השאלה היא האם אפשר פשוט להלחים עם מלחם בצורה יפה וטובה ולכסות עם מבודד(מעין גומי נצמד שמיועד לזה).

בנוסף,

במפצלים עצמם ישנו פיוז - והאמת שאני לא ממש מבין בשביל מה הוא נועד אם גם ככה יש פיוז בהתחלה של הכבל ומצד שני יש פיוז על המגבר.. בשביל מה ציך עוד אחד בפיצול?!

תודה

theglider

פורסם

הפיוז ליד המצבר שומר על הכבל מתח ברגע שאתה מפצל לכמה כבלים נוספים אתה צריך להגן עליהם.

הפיוזים במגבר שומרים על המגבר שלא תתבלבל לכל פיוז יש את התפקיד שלו אין דבר כזה סתם ככה צריך.

IBIZA 20vt

פורסם
הפיוז ליד המצבר שומר על הכבל מתח ברגע שאתה מפצל לכמה כבלים נוספים אתה צריך להגן עליהם.

הפיוזים במגבר שומרים על המגבר שלא תתבלבל לכל פיוז יש את התפקיד שלו אין דבר כזה סתם ככה צריך.

אז עדיין לא הבנתי למה אני צריך פיוז בחיבור בין הכבלים - ז"א על המפצל.

פורסם

אתה יכול להישתמש בנעלי כבל כדי לפצל את הכבל ולשים עליהם בידוד אבל זה לא פותר אותך מלשים פיוז אחרי ההתפצלות,

לפי דעתי לקנות בית פיוז ופיוז לכל כבל בניפרד יצא יותר יקר מאשר לקנות מפצל עם פיוזים מובנים.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

jhonston תודה על אתר מצוין, מאוד שימושי.

בנוסף,

במפצלים עצמם ישנו פיוז בשביל מה ?

תודה

theglider

בגדול אין צורך בו, הוא סתם מייצר התנגדות (התנגדות היא לא משמאותית, לא יותר מ-0.001, אם כבל עד 1 מטר), אבל הוא לא יזיק לך וגם למגברים. לדעתי זה שומר על פיוזים במגבר, פשוט זה תחליף שלהם. אני אישית מעדיף להשתמש במפצל +פיוזים, כי לשמור עלהם, כי אין כמו פיוזים מקורים .

פורסם

פיוז על כבל צריך באותו עקרון כמו הממסר פחת שיש לך בבית - להגן על הכבל מהתחממות יתר

וחוץ מזה בדרך הוא שומר על מגבר.

פיוז לא נועד לייצר היתנדות, בין אם יושב מובנה במפצל, במגבר או חיצוני על הכבל, פיוז זה נתיך, כמו הכבל עצמו גם הנתיך מתחמם כשזורם בו זרם, ככל הזרם גבוה יותר כך גם עולה החום, ההגנה שהוא נותן זה שאם הוא יתחמם לחום מסויים (תלויי בכמה אמפר - באיזה זרם הוא נועד לעבוד) הוא פשוט ישרף וייצור נתק וכך ייצא שהוא ישרף ליפני הכבל/רכיב וכך יגן עליו.

ולכן פיוז נוצר לצורך הגנה כך שדיי קשה להגיד שהוא "לא נחוץ" ו "אין בו צורך".

*החום נוצר בגלל חיכוך בזמן הזרם - לניסויי - תשים אצבע על שטיח ו"תזרים" אותה מצד אחד של השטיח לצד השני ובמהירות הכי גבוה שאתה יכול ותיראה מה יקרה לך.

יבגני.

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

פיוז משני גם חייב, כי כשאתה מפצל את הכבל, החתך יורד - משמע שהחום המקסימלי אליו הוא עמיד קטן יותר וכך גם ערכו של הפיוז משתנה בהתאם (זאת הסיבה למה הפיוז הראשי לא יכול לשמש כפיוז לכל הכבל!)

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

אני לא מבין איך אתה כותב את זה:

jhonston תודה על אתר מצוין, מאוד שימושי.

ואח"כ כותב את זה:

בגדול אין צורך בו, הוא סתם מייצר התנגדות (התנגדות היא לא משמאותית, לא יותר מ-0.001, אם כבל עד 1 מטר), אבל הוא לא יזיק לך וגם למגברים. לדעתי זה שומר על פיוזים במגבר, פשוט זה תחליף שלהם. אני אישית מעדיף להשתמש במפצל +פיוזים, כי לשמור עלהם, כי אין כמו פיוזים מקורים .

קראת בכלל מה שכתוב באתר? כי באמת שאתה מטעה את פותח הטרד שלא כצורך.

הפיוזים שבמגבר נועדו להגן על המגבר, שאר הפיוזים יועדו להגן על הכבלים.

הפיוז שנמצא ליד המצבר נועד להגן על כבל הזנת המתח הראשי והפיוזים שנמצאים בקופסת הפיצול נועדו להגן כל אחד על הכבל שמתחבר אליו, בהתאם לעובי הכבל ויכולתיו. אל תבין אותי לא נכון, במקרים מסוימים הפיוזים שיועדו להגן על הכבלים יכולים למנוע שריפה של הפיוזים שבמגבר אבל רק במידה והקצר נוצר לפני אותו פיוז ספציפי ולא אחריו, וזה רק תופעה נלוית ולא הסיבה שמתווה לשים שם את הפיוז.

בכל אופן תודה על התיקון המדויק "The Red".

אגב: לפותח הטרד, אני חושב ש jhonston נתן לך את התשובה המדויקת לשאלה שלך...

פורסם

במידה ומגברים נמצים רחוק אחד משני אז כן. אם מגברים אחד ליד שני אין צורך במפצל +פיוזים. ברגע שיש קצר,לא משנה באיזה נקודה לאורך הכבל, הפיוז ראשי מגן, אז למה צריך עוד פיוזים? הם בגדול מגינים על חתיחות קטנות של כבלים. ויצאה שלכול חתיחות קטנות יש שני מגינים.

פורסם
לא יודע למה אתה מתכוון שאתה אומר יקר ניתן להשיג אחד כזה באזור ה100 שקל.

++1

אגב, באוטודיפו היה בקצת פחות,

לא מבין למה כל הבלאגן ,בשביל לחסוך פחות מ100 ש"ח?!

זה גם נראה טוב יותר , ואם אתה רוצה לשדרג מגבר ו/או להאריך כבל ,

אפשר לפתוח בורג בקופסה ולא לנתק הלחמה.

תקשיב ליוסי , ותחסוך במקום אחר.

מידן.

ZZR

• תוכן חדש...