Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאספר על הבעיה אני רוצה להדגיש שאני לא מציף את הפורום חס וחלילה (נושא שני בארבעת הימים האחרונים) אני פשוט נתקל בתקלות חדשות כל פעם אך זו של אתמול באמת הדאיגה אותי.

אתמול בלילה נסעתי ולידי ישב חבר, תוך כדי נסיעה עזבתי את הגז מבלי ללחוץ על הגז, הרכב ב60 קמ"ש בערך והטורים יורדים להם לאט לאט ופתאום אני רואה שהחבר משחק עם ידית ההילוכים ופלאק הוא הוריד משלישי לניוטרל ואין שום תגובה מהמנוע מהקלאצ' או מהגיר, או יותר נכון ההילוך ירד כאילו הקלאצ' היה לחוץ.

עוד נושא שהדאיג אותי בגיר זה שאין שום הבדל בין הילוך רביעי לחמישי, פשוט מאוד אין הבדל בטורים או בכוח. ז"א שעל 100 קמ"ש הטורים אצלי כבר על 3.2 בערך גם בהילוך רביעי וגם בחמישי.

מה קורה פה? האם זה הסוף של הגיר?

נקודות הארה: ההילוכים נכנסים בנהיגה ללא כל שום בעיה ומחליקים למקום כאילו האוטו יצא הרגע מהמפעל, אני לא נוהג "לקרוע" את האוטו והעברת ההילוכים אצלי מתבצעת ברכות ובעדינות.

פורסם

בקשר לבעיה הראשונה , זאת לא בעיה!

בכל אוטו שהוא גיר רגיל ניתן להחליק את ההילוך לניוטרל בלי ללחוץ קלאץ'. זאת הייתה בעיה אם הייתה אומר לי שהוא העביר לך משלישי לרביעי בלי קלאץ' (למרות שיש כאלו שיודעים לעשות את זה תוך כדי משחק עם דוושת הגז.).

פורסם

"התקלה" הראשונה שאתה מתאר, היא אינה תקלה. בדוק זאת בעדינות רבה. תן גז סביר ואז תנסה בעדינות להוציא את ההילוך ממקומו. אתה אמור להרגיש התנגדות. שבעצם באותה הלחץ שהפעלת בלי מכת גז ההילוך היה כבר יוצא ממקומו.

זה קצת אבל טיפה הזוי שחבר שלך משחק לך בהילוכים! :shock:

ובקשר לסל"ד זה קצת הזוי. אתה בטוח בזה ?

פורסם

אם יורשה לי לשאול (ויורשה לי :-) ) כמה זמן אתה נוהג על הרכב הספציפי וכמה כזמן אתה נוהג על ידני בכלל?

אני שואל כי כמו שכבר נאמר טענותיך מעלות חוסר היכרות עם רכב ידני.

פורסם

Aditi -

בטוח במאה אחוז וזה נבדק בהמון דרכים, העברתי משלישי לרביעי ולחמישי בסל"דים נמוכים וגבוהים ושני ההילוכים מגיבים אותו דבר. מאה קמ"ש והסל"ד כבר עבר את ה3K .

Avivz -

על הרכב הזה ספציפי בערך 8 חודשים, דהיינו מאז שקיבלתי רישיון, לפני זה הייתי נוהג פה ושם על הרכב ז"ל שהיה לאמא (גם ידני).

ואתה צודק במה שאתה אומר, אני לא מבין גדול ברכבים ובגלל זה אני שואל פה את האנשים שמבינים.

לגבי ה"תקלה" הראשונה תודה רבה לכל מי שענה, לגבי השניה מישהו יוכל להסביר את העניין? או שבאמת זו לא בעיה וככה גיר של פולו בנוי?

פורסם

חנן, אני לא ממציא תקלות כדי לפתח שיחה אני סה"כ מציג את הבעיה שיש לי. יכול להיות שזו הפעם הראשונה שאתה נתקל בבעיה שכזאת.

אם מד הסל"ד היה מזייף אני חושב שהוא לא היה מזייף בהילוך אחד (או שמצב כזה הגיוני ותקן אותי אם אני טועה).

גם אם מד הס"לד מזייף אפשר להרגיש את המאמץ של המנוע במעבר מרביעי לחמישי ולא "הקלה" כמו משלישי לרביעי.

וברוך השם אני רואה 6\6 ושומע מצוין, אני מתעסק במוזיקה מדי יום ואני יודע להבחין בצלילים.

אולי לא הבנת את התיאור שלי כמו שצריך אז בוא אני אתאר לך באופן פשוט יותר:

החלפת הילוך אצלי מתבצעת בין 2600 ל2700 סל"ד

חוץ מהילוך ראשון שאני מעביר מוקדם יותר

אחרי כל החלפת הילוך (משני לשלישי ומשלישי לרביעי) מד הסל"ד יורד ל1.9 פחות או יותר.

כשמעבירים מרביעי לחמישי זה נראה ככה

הסל"ד נמצא על X, לחיצה על הקלאצ' הסל"ד יורד בגלל ניתוק הגיר מהמנוע, הילוך חמישי נכנס, הסלד חוזר למצב של X אולי פחות 100 סיבובים לדקה.

אם עדיין אתה סקפטי אתה מוזמן לנהוג על האוטו.

פורסם

לפני כמה דקות הוצאתי את הידיים מתוך גל-נגדי תפוס בגיר רובוטי של רכב שאבחנתי בו תקלה בגיר לאחר שתלונת הנהג היתה שאין תגובה לדוושת הגז או שיש תגובה והיא מאוד איטית. אתה יכול להבין מזה שאני יודע לא רע איך עובד גיר.

אני לא חושב שאתה כותב כאן בשביל לשגע אותנו. אני כן חושב שאיכשהו אתה מפרש לא נכון את מה שאתה שומע/מרגיש/רואה.

מכיוון שאני כנראה לא אצליח לשכנע אותך בזה, נשאר לנו רק לחכות ולשמוע ממך אם הצלחת לפתור את התקלה.

לבוא אליך אני לא אבוא, ואל תכעס עליי, אבל לי אין תקלה שאני רוצה לפתור. אם אתה רוצה אתה בהחלט מוזמן ליצור איתי קשר בהודעה פרטית, תקפוץ אליי, ואני אסתכל על הרכב. זו לא הצעה עסקית אלא חברית, כי בשביל להיכנס למוסך שלנו הרכב שלך צריך להיות במשקל של עשרות טון ומעלה ועם סמל אחר על הגריל.

פורסם

הסיטואציה היחידה שעשויה לגרום לבלבול כזה היא אוליי קלאץ' מחליק. בתחילת ההחלקה הבעיה מורגשת בעיקר בהילוכים הגבוהים. לא הגוני שזה 8 חודשים מחזיק מעמד ככה ואין תופעות נוספות או שהקלאץ' הלך לגמרי. אני סקפטי לחלוטין שזו הבעיה.

אם אתה מהמרכז אני (נוהג על רכב זהה ביום יום) מוכן לעשות סיבוב איתך, אבל רק בתנאי שיש התערבות :-)

פורסם

שמע, זכית להצעות קוסמות גם מאביב וגם מחנן - נצל אותן.

מאות בחורות מתחננות לסיבוב עם אביב באוטו, ואתה, ככה, בגלישה אקראית בפורום...:)

פורסם
לפני כמה דקות הוצאתי את הידיים מתוך גל-נגדי תפוס בגיר רובוטי של רכב שאבחנתי בו תקלה בגיר לאחר שתלונת הנהג היתה שאין תגובה לדוושת הגז או שיש תגובה והיא מאוד איטית. אתה יכול להבין מזה שאני יודע לא רע איך עובד גיר.

אני לא חושב שאתה כותב כאן בשביל לשגע אותנו. אני כן חושב שאיכשהו אתה מפרש לא נכון את מה שאתה שומע/מרגיש/רואה.

מכיוון שאני כנראה לא אצליח לשכנע אותך בזה, נשאר לנו רק לחכות ולשמוע ממך אם הצלחת לפתור את התקלה.

לבוא אליך אני לא אבוא, ואל תכעס עליי, אבל לי אין תקלה שאני רוצה לפתור. אם אתה רוצה אתה בהחלט מוזמן ליצור איתי קשר בהודעה פרטית, תקפוץ אליי, ואני אסתכל על הרכב. זו לא הצעה עסקית אלא חברית, כי בשביל להיכנס למוסך שלנו הרכב שלך צריך להיות במשקל של עשרות טון ומעלה ועם סמל אחר על הגריל.

אממ הייתי מוכן לאיזה בעיה בגיר כדי שתציץ גם אצלי.

וברצינות, לא שאני מבין גדול, אבל זה באמת נשמע לי קצת הזוי מה שאתה מתאר.

כמה זמן יש לך את הרכב ומתי התחלתה להבחין בבעיה?

האם ניסית גם למשוך חזק את הרביעי ולראות אם אין תגובה במעבר לחמישי?

או לחלופין חמישי במהירות 50/60 קמ"ש אם הרכב לא סוחב, אז כנראה שיש לך חמישי רק שאתה לא מזהה אותו...

פורסם

תודה רבה על ההצעות חברים הייתי שמח מאוד לקבל אותן אבל אני מבאר שבע, רחוק מאיתכם.

אביב- הקלאצ' תקין לגמרי ולא עשה לי בעיות מעולם והוא הוחלף ע"י הבעלים הקודם של הרכב כחצי שנה לפני שקניתי ממנו.

ולגבי ההתערבות, עזוב אותך מהפולו העגלה הזאת, חוץ מלהיות חסכונית בדלק וקצת יציבה היא לא שווה הרבה:?

אני מוכן להגיע עם קליאו 1400 של חבר, מודל 94 סטנדרטית, הולך?:-D

doperla -

גם לי זה נשמע מאוד הזוי וזה אפילו מעצבן אותי שהשיוט אצלי ברכב זה על 70 קמ"ש (סל"ד ב2.5K אבל זה גם בגלל שהגיר קצר יחסית)

וכן ניסיתי להעביר במהירויות נמוכות וגבוהות ובעליות וירידות וכל מה שתרצה. וגם מרגישים את אותו כוח מהרכב אם מעבירים משלישי לרביעי או משלישי לחמישי.

מאז שקניתי אותו זה היה ככה רק לא שמתי לב לזה כ"כ, בזמן האחרון שיצא לי הרבה לסוע מחוץ לעיר התחלתי להרגיש את זה כמטרד.

פורסם

אתה מתאר מצב לא תקין לחלוטין. לי יש אוטו כמו שלך עם מנוע 1400 והילוך חמישי במהירות 100 קמ"ש הסלד מגיע ל-2800 ואילו באותו מהירות בהילוך רביעי הסלד מגיע ל-3500 סלד.

פיתרון אני לא יכול להציע לך אבל זה לא נראה לי מצב תקין...

• תוכן חדש...