Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו - מדוע לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב זה זמן מה, ידני, חסכוני, תקציב של עד 37K, מיני (אני נהג פחדן, ושמח להקטין את החתימה שלי על הכביש :-))

אנשים רבים אמרו לי להדיר רגלי מפיאט פונטו, על אף שבסכום זה אוכל להשיג רכב חדש יחסית (2005) וקילומטראז' נמוך.

שאלתי היא - מדוע לא פיאט פונטו?

לכאורה, מחיטוט ונבירה בפורום, עולה כי הרכב אמין, זול, חסכוני, נוח ויחסית בטוח.

(השרשור היחיד שמצאתי היה פיאט פונטו ?!?! כן או לא ?, אבל הוא מעט לא עדכני...)

מהם חסרונותיו יחסית לאיביזה STELLA במחיר דומה (2002, 1.4 ידנית) או אופל קורסה עם נתונים דומים?

תודה, ניב

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני דווקא שמעתי רק דברים טובים על פונטו, ואם אתה בוחר ללכת על ידני אז זו בכלל תוספת נאה לאמינות.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שכנראה הפונטו פחות מהנה לנהיגה משאר הרכבים שציינת.

חכה למומחים :)

פורסם

אתה מחפש סיבות למה לא לקנות פונטו? הנה אחת.

הגה הכוח של הפונטו הוא הגה כוח חשמלי. לזכותו יאמר שהוא קל משקל ועוזר בתמרוני חנייה צפופים, אבל הוא חסר תחושה לחלוטין ואחת למי-יודע-כמה קילומטרים אתה עלול להיתקל בתקלה יקרה מאוד במנגנון החשמלי של הגה הכוח.

חיסרון נוסף - מהר מאוד תלמד איך מחליפים נורות עם יד אחת קשורה מאחורי הגב :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה מחפש סיבות למה לא לקנות פונטו? הנה אחת.

הגה הכוח של הפונטו הוא הגה כוח חשמלי. לזכותו יאמר שהוא קל משקל ועוזר בתמרוני חנייה צפופים, אבל הוא חסר תחושה לחלוטין ואחת למי-יודע-כמה קילומטרים אתה עלול להיתקל בתקלה יקרה מאוד במנגנון החשמלי של הגה הכוח.

חיסרון נוסף - מהר מאוד תלמד איך מחליפים נורות עם יד אחת קשורה מאחורי הגב :lol:

תשובה קלאסית של אחד שכנראה לא ראה פונטו מבפנים , אחרת היית יודע שמי שלא בא לו על ההגה החשמלי צריך מאד להתאמץ ובסה"כ ללחוץ על הכפתור וההגה יהפוך להגה כוח רגיל , דבר נוסף - תתפלא אבל יש אנשים שאוהבים את ה"חוסר תחושה" שאתה מתאר , מתרגלים לזה בשניות ,וכן , אני מדבר מתוך ידע וניסיו , אני בעלים גאה של פונטו נהנה מאד מהרכב כולל ההגה המוגבר חשמלית ,אמנם יצא לי כבר לתקן את מנגנון ההגה בעלות של כ-1000 ש"ח (והרכב בבעלותי כבר 5 שנים) , אבל בהתחשב בזה שאני כמעט ולא נכנס עם הרכב למוסך חוץ מטיפולים- מי סופר את זה בכלל , ולגבי החלפת נורות? מי ישמע , אפשר לחשוב שמדובר ברכב שעולה 250K ש"ח , מדובר ברכב שעולה גרושים ונותן יחס עלות תועלת נפלא.

פורסם
שלום,

אני מחפש רכב זה זמן מה, ידני, חסכוני, תקציב של עד 37K, מיני (אני נהג פחדן, ושמח להקטין את החתימה שלי על הכביש :-))

אנשים רבים אמרו לי להדיר רגלי מפיאט פונטו, על אף שבסכום זה אוכל להשיג רכב חדש יחסית (2005) וקילומטראז' נמוך.

שאלתי היא - מדוע לא פיאט פונטו?

לכאורה, מחיטוט ונבירה בפורום, עולה כי הרכב אמין, זול, חסכוני, נוח ויחסית בטוח.

(השרשור היחיד שמצאתי היה פיאט פונטו ?!?! כן או לא ?, אבל הוא מעט לא עדכני...)

מהם חסרונותיו יחסית לאיביזה STELLA במחיר דומה (2002, 1.4 ידנית) או אופל קורסה עם נתונים דומים?

תודה, ניב

עזוב אותך מאותם "מומחים", שמכירים רק סוג אחד של מכונית: יפני, 1.6 סדאן, אטומטי.

זהו אותו עדר פרימיטיבי, שחי מסיפורי אגדות.

אתה יכול לרכוש בראש שקט פונטו, כמובן לא לשכוח לבצע בדיקה לפני הרכישה.

מדובר בתמורה טובה מאוד .

פורסם
תשובה קלאסית של אחד שכנראה לא ראה פונטו מבפנים , אחרת היית יודע שמי שלא בא לו על ההגה החשמלי צריך מאד להתאמץ ובסה"כ ללחוץ על הכפתור וההגה יהפוך להגה כוח רגיל , דבר נוסף - תתפלא אבל יש אנשים שאוהבים את ה"חוסר תחושה" שאתה מתאר , מתרגלים לזה בשניות ,וכן , אני מדבר מתוך ידע וניסיו , אני בעלים גאה של פונטו נהנה מאד מהרכב כולל ההגה המוגבר חשמלית ,אמנם יצא לי כבר לתקן את מנגנון ההגה בעלות של כ-1000 ש"ח (והרכב בבעלותי כבר 5 שנים) , אבל בהתחשב בזה שאני כמעט ולא נכנס עם הרכב למוסך חוץ מטיפולים- מי סופר את זה בכלל , ולגבי החלפת נורות? מי ישמע , אפשר לחשוב שמדובר ברכב שעולה 250K ש"ח , מדובר ברכב שעולה גרושים ונותן יחס עלות תועלת נפלא.

הוא דווקא מאלו שכן יש להם ניסיון עם הרכב.

הידע שלך, shlomiyan, מוטעה. התיגבור החשמלי קיים תמיד. כיבוי מצב ה CITY אינו מבטל אותו.

!AWDSOME

פורסם
שלום,

אנשים רבים אמרו לי להדיר רגלי מפיאט פונטו,

ואנשים אחרים אומרים שגודל לא קובע- אז אומרים...

לי אישית היתה פונטו ספייס כשנתיים והיא היתה אמינה יחסית ומאוד חסכונית- אני דווקא אכלתי אותה בקטע של ההגה ושילמתי כ2500 על ההחלפה, מבחנתי זה לא הוריד מאמינות הרכב, זאת היתה התקלה היחידה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אם ככה, על שום מה תג המחיר הנמוך בצורה משמעותית?

ולצביקה-פיק: אשמח גם לחוות דעת כללית. אמנם אם קוראים את הדברים שלי מילה במילה, ענית לי בדיוק על מה ששאלתי, אבל מבין השורות המילים שלי צועקות: "אז זה בסדר?!?!?!" :-)

תודה רבה על התגובות עד עכשיו!

פורסם

נמוך ממה?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
נמוך ממה?

עידן

נמוך מכל רכב אחרת בקלאס שלו, כלומר - מכל רכב מיני אחר:

קורסה, איביזה, סוויפט, גטס, פולו.....

פורסם

לא קראתי את מה שכולם אמרו,אבל אתן לך דעה אישית של חבר שלי שיש לו פונטו.

האוטו לא חזק ולא מהנה יותר מידי לנהיגה,אבל תוכל להתגאות בה שזה הפונטו הקטנה והחסכונית שלך.

ואם לא תזרוק קלאץ או תנסה לגרום לה לנסוע בספורטיביות היא תמשיך להיות אמינה לשנים.

אחלה אוטו,יחזיק נסיעה לאילת אבל אל תצפה ליותר מידי =]

תהנה ממנו ותשאיר את הכסף שישאר לך לדברים אחרים,אולי איזה קטיבים טובים בטעם לימון?

פורסם

לפונטו יש כל מיני תקלות קטנות, אבל התיקון בד"כ זול. חפש הודעות קודמות שלי ותמצא רשימה חלקית.

במאזן הכללי הרכב עדיין מומלץ.

בהצלחה

יהודה

פורסם
הוא דווקא מאלו שכן יש להם ניסיון עם הרכב.

הידע שלך, shlomiyan, מוטעה. התיגבור החשמלי קיים תמיד. כיבוי מצב ה CITY אינו מבטל אותו.

ונניח שאתה צודק , כשהרכב במצב שהכפתור כבוי ההגה מתנהג בדיוק כמו הגה כוח רגיל , חברנו קבל על התחושה הלא בטוחה שההגה כשהכפתור לחוץ - נותן.

וזה לפני שאני מתווכח איתך לגבי היותו של התגבור החשמלי מופעל תמיד , כיוון שהמוסכניק שלי הסביר לי קצת אחרת , אבל לך תדע אולי אני באמת לא הבנתי , כך או כך מדובר ברכב בעל יחס עלות-תועלת נפלא ושום "ממליצים" לא ישנו את זה.

פורסם

אחלה אוטו

נסחר טוב בשוק

זול חסכוני ונותן אחלה מענה

מאוד ממליץ!!

לא החזק או החכם שורד , אלה זה שיודע להתאים את עצמו לסביבתו .

פורסם

ולצביקה-פיק: אשמח גם לחוות דעת כללית. אמנם אם קוראים את הדברים שלי מילה במילה, ענית לי בדיוק על מה ששאלתי, אבל מבין השורות המילים שלי צועקות: "אז זה בסדר?!?!?!" :-)

לגבי תג המחיר הנמוך אתה מוזמן לפנות ללוי יצחק היקר. הפונטו במחירה הנוכחי נותנת תמורה מעולה לכסף ולדעתי נעשה לה עוול רציני במחירון הלאומי. אני מניח שהוא נובע מתדמית גרועה של המותג.

היו לנו כמה וכמה פונטו במשפחה, אחת מהן עדיין כאן. חלק מהן עברו קילומטראז' גבוה מאוד יחסית לשנתון אבל אף אחת מהן לא היתה בעייתית למעט תקלות רגילות וסבירות לקילומטראז'.

לדעתי מדובר ברכב מעולה. נוח, חסכוני, שקט, אמין ומרווח. יש לו כמה חסרונות (למשל הגה הכוח החשמלי) אבל שום דבר לא מושלם.

ונניח שאתה צודק , כשהרכב במצב שהכפתור כבוי ההגה מתנהג בדיוק כמו הגה כוח רגיל , חברנו קבל על התחושה הלא בטוחה שההגה כשהכפתור לחוץ - נותן.

גם כשכפתור הCITY כבוי (והוא במילא נסגר במהירות 60 קמ"ש או משהו כזה) ההגה קל מדי וחסר כל תחושה מהגלגלים. זה בהחלט אחד ההגאים הגרועים ביותר שפגשתי עד היום והוא מאוד פוגע בהנאה מהנהיגה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...