Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו - מדוע לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתנצל לקטוע את רצף ההתנצחויות, אבל יצאתי לחפש פיאט פונטו לרכישה, ובדקתי רכב אחד. מטעמי חיסיון לא אפרט את פרטי הרכב (כי אז מאוד קל למצוא ב"WINWIN" או "יד2" וכיו"ב)

ההגה ממש רך, אך אם זה יחסוך לי דלק - אפשר להסתדר (מחשבה: זה לא היה בדיוק אותו הדבר כשהציגו את הגה הכוח ההידראולי לעולם? אנשים הזעזעו ואמרו: "לעזאזל! זה נורא רך!" :-))

אך הבעיה העיקרית שלי היתה הקלאץ':

הקלאץ' היה נוראי. אני לא יודע אם זה אמור להיות ככה, אבל לרגלית הקלאץ' היתה זוית תנועה של כמעט 120 מעלות! הכוונה היא שכדי לעזוב את רגלית הקלאץ' לגמרי הייתי ממש צריך לכופף קצת את הברך ולהרים את הרגל. ההרגשה היתה כאילו אני משחרר את הקלאץ' והשחרור לא נגמר! אני משחרר, משחרר, ההילוך כבר השתלב מזמן ואני ממשיך לשחרר!

זו מחלה של כל הפונטו או של זו ספיציפית, ואם זו ספיציפית, אז מה יכולה להיות הבעיה (וחשוב מכך - כמה עלול לעלות התיקון)?

תודה!

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפונטו (MK2) לא רעה כמו שעושים ממנה - היא מרווחת להפליא, איכותית יחסית (עם דגש על היחסית. הפונטו MK1 הייתה מזעזעת מהבחינה הזאת וה-MK2 מהווה שיפור משמעותי), זריזה למדי (אני מדבר על 80 ידנית), חסכונית וזולה לאחזקה.

מצד שני,

הנוחות סבירה (לא נעימה במיוחד), האיבזור לא מדהים, ההגה מזעזע (הוא קל מידי. במצב City המצב הופך היום ונורא) והיא אינה מתנהגת או אוחזת במיוחד (גומי רחב יותר ובעל חתך נמוך יותר ישפר את האחיזה).

יש אופציות טובות יותר (ומעט יקרות יותר לאחזקה) - איביזה, פביה, פולו ו-206.

מה תקציבך?

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יש אופציות טובות יותר (ומעט יקרות יותר לאחזקה) - איביזה, פביה, פולו ו-206.

מה תקציבך?

תקציבי גמיש יחסית, כאשר לרשותי 37 אלף ש"ח, אבל מכיוון שהרכב הוא לשנה וחצי בלבד אעדיף להשקיע פחות (25,000).

התקציב כולל בתוכו כל טיפול שאאלץ לעשות לרכב בעת הקנייה, ולא כולל את עלות הביטוח.

איביזה - אני מחפש לא מעט בכיוון.

אשמח לדעת מה הדעה על סיטרואן סקסו (שכן אני יודע שהיא מאוד נוחה!)

שימוש עירוני בעיקר, ומעט בינעירוני, מעריך כ-17000-18000 ק"מ בשנה.

תודה!

פורסם

חפש אחת מהאופציות שציינתי.

איביזה/פביה/פולו - עדיפות למנוע 1.4 16 שסת', 101 כ"ס (ידני, כמובן) - זריז (משמעותית מהפונטו) וגם חסכוני :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
חפש אחת מהאופציות שציינתי.

איביזה/פביה/פולו - עדיפות למנוע 1.4 16 שסת', 101 כ"ס (ידני, כמובן) - זריז (משמעותית מהפונטו) וגם חסכוני :-)

ומה בנוגע לסיטרואן סקסו?

פורסם

תודה רבה!

אשמח, אם עיתותיך בידיך, לחוות דעת מעט מפורטת יותר על הסיטרואן סקסו.

יצא לי לנהוג לא מעט על סקסו 99 (זה היה בשנת 2000) דיזל, ואני זוכר שהיא היתה נעימה מאוד לנהיגה.

יש דגמים עם מנוע בנזין בשנתון גבוה יותר (שנכנס לתקציב)?

האם הן אמינות בשנתונים אלו?

האם הן חסכוניות בכלל?

תודה

פורסם

אני חושב שהן נמכרו עד 02 (תקנו אותי אם אני טועה) והיה מנוע 1.4 8 שסת', 75 כ"ס :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בכל אופן תודה רבה :)

החלטתי (ורכשתי) בסוף סקודה פאביה 2002 (הדגם הזול יותר של 75 כוח סוס).

רכב נעים מאוד, שאומנם דורש טיפולים פחות זולים מאלו של הפיאט פונטו, אבל בהחלט שווה את זה...

שוב תודה לכולם.

פורסם

תתחדש, הכי חשוב !

אתה מחפש סיבות למה לא לקנות פונטו? הנה אחת.

הגה הכוח של הפונטו הוא הגה כוח חשמלי. לזכותו יאמר שהוא קל משקל ועוזר בתמרוני חנייה צפופים, אבל הוא חסר תחושה לחלוטין ואחת למי-יודע-כמה קילומטרים אתה עלול להיתקל בתקלה יקרה מאוד במנגנון החשמלי של הגה הכוח.

חיסרון נוסף - מהר מאוד תלמד איך מחליפים נורות עם יד אחת קשורה מאחורי הגב :lol:

אכן, לפונטו ספייס הגה חשמלי מסרס תחושות, אך מחזיר תמורה דרך צריכת דלק (הגה כח הוא גורם בזבזן של דלק).

עלות תיקונו יקרה (גם אנחנו נפלנו שם) אך אפשר לשפץ / פירוק / וכו' בעלות שאינה גבוהה מ 1,000 ש"ח.

הרכב אמין מאוד, אצלנו בבית עובר לא מעט קילומטרים, חסכוני מאוד, ועושה את עבודתו נאמנה.

וסתם כקוריוז - לנסיעות מנהלתיות נטו, אני מעדיף אותו על פני היפנית שלי,

בפקקים באיילון במילא לא מרגישים הגה חשמלי מול הגה סופר מתקשר :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...