Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שכתבתי בשרשורים קודמים,לרכב הנ"ל סופרצ'ארג'ר עובד מצויין

מוציף עוד 40-60 כ"ס,מורגש כאילו המנוע "גדול יותר"

ונראה מקורי לעין רגילה.

בברכה,אורן

פורסם

בוא נעשה קצת סדר בנושא המנועים.

מנועי ה 6 בטור המפורסמים של במוו בשנות ה-90 היו מסדרת M52 החל מנפח של 2.0 ליטר ועד 3.2 ליטר ב M3 האמריקאי (נקרא S52)

המנועים הנ"ל היו בכל דגמי ה 20 , 23 , וה 28 של במוו , אם זה סידרה 3,5 או 7.

דגמי ה-25 היו מצויידים במנוע M50 .

ההספקים היו :

20 2.0 ליטר 150 כ"ס

23 2.5 ליטר 170 כ"ס

28 2.8 ליטר 192 כ"ס

25 2.5 ליטר (מנוע M50 ) היה 192 כ"ס.

השיפור עליו דיבר peter הוא שימוש בסעפת היניקה של מנוע הM50 שהיה בדגמי ה 25 במנוע של 2.8 ליטר, זה שיפור טוב מאוד שמעלה את הספק הרכב ל בערך 220 כ"ס אבל הוא רלוונטי רק למנועי ה 2.8 ליטר.

פורסם

במקום לקנות רכב חדש, הוא יכול להחליף מנוע, או למצוא קיט הרחבה...

(סליחה אם אני נשמע מטומטם).

Most people drive to work.

Others work to DRIVE

פורסם
במקום לקנות רכב חדש, הוא יכול להחליף מנוע, או למצוא קיט הרחבה...

(סליחה אם אני נשמע מטומטם).

סלחנו

לבעל הבמוו:

יש לי כמעט אותו סיפור כמו שלך, רכב ששוקל 2 טון עם מנוע 2 ליטר טורבו 155 כ"ס ואצלי גם כשאין מזגן הוא לא משהו, אחת הסיבות היא שהטורבו נכנס לפעולה רק מעל 4K סל"ד (ראבק מי מגיע ל4 בעיר?). חשבתי להחליף צ'פ ועוד כמה (ואפילו אצלי שזה ישפר המון עקב הטורבו) התאכזבתי לדעת / להבין שטיל קרקע הוא לא יהיה, קשה לי להאמין שהחלפת מנוע / שיפורים יספקו אותך, שאלתי אלייך - נגיד ותשקיע 10K, תיהיה בטוח ששיפור משמעותי לא כל כך תקבל, אך תחוש קצת בהעלה בהספק - אתה בטוח שתיהיה מרוצה ? לא תתאכזב בדיעבד ? דעתי, החלף את הרכב לאחד חזק יותר, אם לא בא לך / לא מעוניין תנסה ליישר קו ואז תראה מה המצב, כפי שאמרתי לך (מנסיון - יש לי מקרה דומה לשלך) עדיף לפעמים להחליף לדגם חזק יותר, ממליץ לך לקרוא 11 הדיברות.

נ.ב

עניין הטורבו נשמע לי מיותר ברכב זה משום מה, כבר מייצרים אחד חזק יותר - למה לנסות להידמות לו אם אפשר להביא אותו בלי סיפור כל כך גדול ?

שיהיה בהצלחה, משה !

פורסם
יש לי כמעט אותו סיפור כמו שלך, רכב ששוקל 2 טון עם מנוע 2 ליטר טורבו 155 כ"ס

ידידי, אני מבין שאצלך VOLVO 940 SE TURBO, היא שוקלת 1402ק"ג, הנה ראה אתר:

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=20163

משקל של 2 טונות שאתה מדבר אליו, הרכב שלך מתקרב עליו רק בעומס מלא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צודק +1

מצטער על הטעות, אך האמת שגם כשהרכב שלי עמוס וגם כשהוא ריק התגובות אותו דבר בערך (לטוב ולרע), כך שהתגובה על ה2 טון איכשהוא ...

פורסם

למרות שעברנו לדבר קצת על וולוו, רכב שהוא כבר טורבו מקורי מהחברה קל לשפר בצורה משמעותית, החלפה של הטורבו וניהול מנוע נכון, או אולי אפילו צ'יפ, יכולים לתת הבדל משמעותי עד כמה שאני יודע לפחות.

לבנות טורבו, על מנוע שהוא לא עם טורבו מקורי יותר מסובך וגם יותר יקר.

אז במקרה של הוולוו יש אופציה שהיא גם לא זולה, אבל ביחס למחיר הגיוני תהיה תמורה יפה.

במקרה של הבמוו זה סיפור קצת יותר קשה, גם אפשרי כמובן, אבל כמו שכבר אמרו הרבה, להחליף את הרכב לאחד בעל מנוע גדול מראש יהיה הרבה יותר יעיל בגלל כל הסיבות שכבר נאמרו.

פורסם
בוא נעשה קצת סדר בנושא המנועים.

מנועי ה 6 בטור המפורסמים של במוו בשנות ה-90 היו מסדרת M52 החל מנפח של 2.0 ליטר ועד 3.2 ליטר ב M3 האמריקאי (נקרא S52)

המנועים הנ"ל היו בכל דגמי ה 20 , 23 , וה 28 של במוו , אם זה סידרה 3,5 או 7.

דגמי ה-25 היו מצויידים במנוע M50 .

ההספקים היו :

20 2.0 ליטר 150 כ"ס

23 2.5 ליטר 170 כ"ס

28 2.8 ליטר 192 כ"ס

25 2.5 ליטר (מנוע M50 ) היה 192 כ"ס.

השיפור עליו דיבר peter הוא שימוש בסעפת היניקה של מנוע הM50 שהיה בדגמי ה 25 במנוע של 2.8 ליטר, זה שיפור טוב מאוד שמעלה את הספק הרכב ל בערך 220 כ"ס אבל הוא רלוונטי רק למנועי ה 2.8 ליטר.

לגבי השאלה על הסעפת.

כמו שאתה רואה מעליי לפי הנתונים ששלומי הביא, מנוע ה 2.5 (M50) מוציא את אותו הספק כמו מנוע ה-2.8, התברר שאחד הסיבות הוא סעפת היניקה שנמצאת במנוע 2.5 (M50).

במנוע ה 2.8 סעפת היניקה מגבילה כנראה את כניסת האוויר, או פשוט לא אופטימלית. ולכן אם תרכיב על מנוע ה2.8 את הסעפת מהM50, תקבל תוספת בכוח (לא יודע להגיד מספרים אז אני לא אומר).

פורסם
שלום לכולם ,שמי אסף אני חדש כאן , וקניתי אתמול במוו 520 שנת 2000 אוטומאטית .

האמת מבחינת הכוח של הרכב נחלתי אכזבה קשה, הרכב חלש מאוד וכשמפעילים מזגן זה מחריף , הכל כמובן באופן יחסי לבמוו ואני לא משווה לרכבים אחרים .

אני מאוד רוצה לשפר את הרכב כל מנת להוסיף לו כוח כך שחווית הנהיגה בו תשתפר , אז מכיוון שרמת הדיע המקצועי שלי שואפת למשהו בן בורות לבושה , אני צריך את עזרתם של מביני הדבר .

אז אם למישהו עצות בנושא אני מאוד אודה כולל כתובות של בעלי המקצוע ,תודה מראש .

אסף

בוא נתחיל מהנקודה שהרכב לא חלש, ואם אתה מרגיש הבדל כשאתה נוסע עם מזגן, אז תיכנס למוסך מורשה ליישור קו

(יישור קו = תיקון הרכב שיגיע למצב מכאני פנימי וחיצוני כאילו יצא עכשיו מהמפעל)

בקשר לשיפור הרכב זה לא מומלץ מבחינה כספית, אלה אם כן תחליט להשאיר את הרכב אצלך לתקופה ארוכה,

וגם פה יש כמה פתרונות שתלויים בהעדפות שלך ובסכום שאתה מוכן להוציא.

כל שיפור שיהיה משמעותי, יהיה חייב להיות גם ברמה גבוהה, והמחיר מתחיל ב 10 אלף ש''ח ומעלה.

ואל תשכח שהדלק עומד עכשיו על 7 שקל לליטר...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

יאשה מה שבאתי לשאול כאן הוא ש: אצלי כרגע מותקן ברכב שלי מנוע בנפח 2500 דגם m20 b25 ,השאלה שלי הייתה אם אני מרכיב למנוע סעפת פליטה של מנוע m50 זה יעזור במשו? יעלה את ההפסק קצת יעשה משו?!

זאת הייתה השאלה שלי.

• תוכן חדש...