Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר למילואים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייל משוחרר כבר חמישה חודשים

וכבר ליפני חודשיים אני מקבל צוי מילואים לביתי

ולפי מה הרבה אנשים אומרים לי אסור לצבא לקרוא לי למילואים בחצי שנה או שנה הראשונה לשחרור

יש כאלה שאומרים לי חצי שנה ויש כאלה שאומרים לי שנה.

דרך אגב המילואים הם למטרת אימון במרכז חת"ם יש למישהו מושג איפה זה נמצא?

מה תהליך האימון הזה כולל בכלל?

אפשרי לצאת יומיות?

במקרה של סירוב ואי מתן תשובה,מה ההשלכות של זה?

אל תבינו אותי לא נכון אני לא מתכוון להיתחמק ולהיות עריק פשוט זה נופל לי על זמן ממש ממש לא טוב.

פורסם

וזאת בדיוק הסיבה שיש משרד קישור.

תפנה אליהם ותבקש לדבר עם מי שיכול לשחרר אותך,תסביר לו את המצב ואת הסיבות ואז תראה אם יש צורך לפעול בשיטות יותר אגרסיביות.

פורסם

קודם כל ,תפנה למשרד קישור, יזמנו אותך ליום ראיונות ,תפגוש את המפקד שלך ,ותסביר לו ,חוץ מזה אתה יכול לפנות לןלת"ם (תעשה חיפוש בגוגול).

לגבי מה מותר ומה אסור, בחצי שנה ראשונה לא אמורים לקרוא לך ,אבל קח בחשבון שגדוד לא מתאמן כל חודשיים ,אז מי שלא בא עכשיו לא יעבור אימון חצי שנה שנה, לכן הם קוראים גם למי שגבולי.

יש הרבה פילפולים בחוק הזה מה המותר ומה אסור, תחפש באתר פרש בפורום צבא ובטחון ,יש שם כמה שיודעים אותם לעומק.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

דווקא אין יותר מדי פלפולים. בשנה הראשונה לא קוראים לך לשירות דו יומי ומעלה למעט במקרים של אימון (עד 10 ימים לחוגר) או לשלושה ימים בודדים.

תסתכל כאן: http://aka.idf.il/Miluim/templates/inner.asp?catId=57154&docId=57626

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ניתן לזמן אותך למילואים בחצי השנה הראשונה מהשחרור לצורך אימון או תרגיל .

כמה ימים האימון הזה ?

על הצו עצמו אמור להיות רשום אם אתה חריג , אם אתה חריג ההגעה שלך לאימון לא מחייבת .

בכל מקרה אני ממליץ לפנות למשרד הקישור .

נ.ב.

מרכז חת"ם נמצא במל"י .

פורסם

בדרך כלל יהיה רשום על הצו שצריך את האישור שלך אם אתה מסכים לבוא (אם אתה משוחרר פחות משנה יהיה רשום סיבה "מרווח מסדיר"). בגדול רק אם אתה חותם להם שאתה בא בהתנדבות אתה עושה את המילואים, אבל ייתכנו מקרים חריגים שמותר להם לגייס אותך בכל זאת.

פורסם

כמו שאמרו לפניי, לאימון מותר לקרוא לך.

בקשר למרכז חת"ם בטח הכוונה למרכז בצאלים. אם זה המרכז אתה נכנס בשער ופונה בפנייה הראשונה ימינה (והולך הרבה).

לגבי לצאת הביתה זה תלוי מאוד באופי האימון. אם זה אימון צוותים אז רוב הסיכויים שתראה את הבסיס ביום ראשון, תצא לשטח ותראה אותו שוב ביום רביעי בלילה.

בקשר לעריקות/נפקדות קח בחשבון שזה הגדוד שבו תבלה עד השחרור מהמילואים. לא כדאי להתחיל ברגל שמאל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכולם על המידע

בקשר לאימון שלי הוא מתחיל 27 - 31 חמישה ימים נסחפו הייתי אומר

בקשר לזה אם אני חריג או לא, זה לא מצויין פה בצו

רשום שאישור צו הקריאה הנו חובה חוקית

ועוד רשום שאי מילוי חובה זו יכול להביא לעמדתך לדין

פורסם

אם לא מצויין שמדובר בצו חריג (כלומר לא כתוב על הצו שאתה "חריג קריאה" וצריך לחתום על התנדבות לשירות) - הצו מחייב. לפי מה שאתה מתאר הוא גם תקין מכל הבחינות (פחות מעשרה ימים מלאים, לצורך אימון, לאחר 180 ימים מהשחרור).

אכן יש צורך לאשר את הצו. אם לא תאשר אותו תקבל כשלב ראשון צו נוסף בדואר רשום וכשלב שני שיחה מאיימת מקצינת הקישור שלך. אומרים שהשלב השלישי הוא משפט על עריקות, אבל אני העדפתי להחזיר את האישור כבר בתום השלב השני :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תאמת כבר קיבלתי בסיביבות השלושה צוים,אני לא מבין בישביל מה לאשר להם אותו?

הם לא יכולים פשוט להיתקשר???

גם אם אני יאשר הסיכוי שאני אגיע יהיה נמוך...

יש לי עוד שאלה,אמרתם שהאימונים הם כאזור החצי שנה/שנה מאימון לאימון,אם אני לא יהיה נוכח

זה אומר שהצו הבא שני יקבל יהיה במרווח זמנים הזה?

מה העונש על סירוב כזה?

פורסם

אם אתה לא מגיע לאימון אתה תחשב כנפקד .

תקבל טלפון מהקצינת קישור שבו ניא תודיע לך שאתה נפקד , על מנת שהנפקדות תיסגר עליך להתיצב ולהישפט ביחידת המילואים .

העונש תלוי במג"ד , בד"כ על נפקדות ראשונה נותנים התראה / נזיפה / קנס / מחבוש על תנאי .

פורסם
תאמת כבר קיבלתי בסיביבות השלושה צוים,אני לא מבין בישביל מה לאשר להם אותו?

הם לא יכולים פשוט להיתקשר???

גם אם אני יאשר הסיכוי שאני אגיע יהיה נמוך...

יש לי עוד שאלה,אמרתם שהאימונים הם כאזור החצי שנה/שנה מאימון לאימון,אם אני לא יהיה נוכח

זה אומר שהצו הבא שני יקבל יהיה במרווח זמנים הזה?

מה העונש על סירוב כזה?

על אי אישור צו כן יכול להיות עונש, בצו בסעיף 7 רשום : "אי אישור צו הקריאה מהווה עבירה על תקנה 5א לתקנות שירות ביטחון(חובות אנשי מילואים) תשט"ז-1956, ואין הוא פוטר אותך"

ביחידה שאני נמצא לא עושים סיפור על האישור, כי במקרה שלי המילואים מתואמים עם המפקד שלי בסדיר, אז אין בעיה עם זה.

אם הם רוצים לעשות מזה סיפור, אכן יכולים לשפוט אותך על אי אישור הצו.

לגבי נפקדות - בצבא מייחסים לעניין בצורה חמורה, העונשים שנותנים למילואימניקים בד"כ הם קנס כספי, במקרים חמורים יותר - מחבוש.

הסיכוי שתקבל ע"ת הוא נמוך, כי עדיין לא הגעת למילואים.

זה באמת תלוי בקצין השופט.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
רגע אז אם אני מאשר את הצו ולא מגיע העונש יהיה פחות חמור?

למה אתה לא מדבר עם המ"פ,מג"ד,קצינת קישור(לאו דווקא בסדר הנ"ל)? יש סיכוי לא קטן שעקב המצב שלך הם ישחררו אותך מהאימון.אתה תמיד יכול להגיד את המשפט הבא במידה והם עושים שרירים: "יש לי עוד שנים רבות לתרום לפלוגה,הפעם אני לא יכול וחבל שלשנים הבאות אני אהיה ברגשות מעורבים בקשר למילואים" הם יעשו חשבון פשוט של אימון של 5 ימים מול שנים של חייל בעייתי..לי זה עבד מס' פעמים לא קטן.

• תוכן חדש...