Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צבע כהה מול בהיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עד פני כמה חודשים היה לי רכב כסוף,כיום יש לי רכב שחור ואני חייב לציין שיש הבדל גדול מאוד מבחינת התחחמות הרכב.

אבל שוב לא משהו שהמזגן לא יכול להתמודד איתו אחרי 2-3 דקות כבר נעים ואחרי 5 כבר קר באוטו.

עד לפני כמה חודשים היה קריר בחוץ ומאז חלה התחממות בגלל הקיץ :-D

אולי זאת הסיבה שאתה מרגיש שהרכב מתחמם יותר? :wink:

פורסם
עד פני כמה חודשים היה לי רכב כסוף,כיום יש לי רכב שחור ואני חייב לציין שיש הבדל גדול מאוד מבחינת התחחמות הרכב.

כפי שנכתב לעיל, ההפרש בין הכהה לבהיר עומד על כחצי מעלה. זה מחזק את ההיבט הפיסיקלי אבל חסר משמעות כמעט לחלוטין

חברים הנה גרף של צבעים וטמפרטורות. תשפטו בעצמכם:

http://enerjazz.com/data/cartempsurf/

יוצא שבשעה 14:15 מכונית לבנה, טמפרטורה שלה הייתה כ-135F ומכונית שחורה כ-185F. טמפרטורה חיצונית הייתה בערך 97F. אם נתרגם את זה למעלות צלסיוס, נקבל שטמפרטורת משטח הרכב:

טמפרטורה חיצונית: 36

רכב לבן: 57

רכב שחור: 85

אני בספק שהבדל בין 84 ו-57 מעלות יתן הבדל בסאלון רק של חצי מעלה.

מה שיפה בכללי פיסיקה, שלא משנה מה המשמעות שאנחנו מיחסים להם, הם עובדים ואני מיחס לכללים האלה משמעות חשובה, כי בסופו של דבר הכל מתבסס עליהם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...