Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צבע כהה מול בהיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זה נכון שצבע בהיר עדיף על צבע כהה מבחינת הדברים הבאים:

1. קליטת חום

2. קילופים ובעיות צבע

3. סחירות הרכב

אם כן - לגבי כל אחד מהם עד כמה זה משמעותי?

יש לי התלבטות כרגע בין חציל מטאלי, כחול מטאלי וכסף מטאלי (כולם פורד פוקוס), ושלושתם בסדר גמור מבחינתי, כך שאני רוצה לבחון גם את ההיבטים הפרקטיים יותר...

פורסם

1- צבע שחור קולט חום יותר מצבע לבן, אבל גם פולט חום מהר יותר, כלומר מתקרר מהר יותר.

2- קילופים נוצרים לרוב בגלל שימוש לא נכון בחומרי שטיפה\פולישים תכופים, או אי תאימות של סוג הצבע לאקלים המדינה, לרוב המכוניות החדשות עכשיו אין בעייה עם זה.

3- צבע שחור לרכב דווקא יכול לעלות את הסחירות שלו, צבע שחור בדרך כלל הינו נדיר בישראל, ומכל דגם זהו הצבע שלרוב יש הכי פחות מכוניות איתו, לכן לדעתי זהו פלוס.

פורסם

הי,

כבר הוכי במחקרים כי הבדל הטמפ' איננו רב כפי שניתן לחשוב ואפילו מזערי עד לא מורגש.

לגבי הסחירות- זה מאוד תלוי בדגם ובביקוש וכפי שנאמר לפני יש צבעים כהים שאפילו נחשבים למבוקשים יותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

באילו מחקרים הדבר הוכח? אתה יכול להביא דוגמה?

בפועל צבע שחור קולט כמעט 100% מהקרינה של השמש בעוד שצבע לבן מחזיר למעלה מ90%.

נכון ששני רכבים שיעמדו 5 שעות בשמש בסוף כנראה יגיעו לאותה טמפ' אבל הרכב השחור יגיע אליה הרבה קודם.

בנוסף קח בחשבון שרכב נוסע לא מפסיק להתחמם. ברכב עם צבע כהה אתה תאלץ למזג את הרכב בעוצמה גבוהה יותר מברכב בהיר וזה יעלה לך בצריכת דלק גבוהה יותר.

פורסם

מה לגבי שריטות?

נראה לי שבצבעים כהים רואים שריטות באופן יותר בולט - נכון?

מבחינה זו אולי כסף מטאלי הוא הכי טוב כי הוא דומה לצבע הפח שמתחת לצבע...

לא שאני שש לשרוט את הרכב, אבל מניסיון קשה לשמור על כל פינות הרכב מפני שריטות בחניה...

פורסם

עזוב מחקרים. ניסיתי לגעת בפח של רכב לבן ורכב שחור שעמדו בשמש אחד ליד השני. ההבדל תהומי. על הלבן ניתן להניח כף יד. על השחור אפשר לעשות חביתה. אני לא מגזים, פשוט אי אפשר לגעת.

פורסם

היו לנו שלוש מכוניות צהובות וכעת יש כחולה כהה - ולא מורגש הבדל (אפילו הקטן שבקטנים) לרעת הכחול הכהה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

edanj צודק ב 100%.

נעשו כמה בדיקות, האחת למשל בירחון אוטו לפני שנתיים והאחרת ב CAR & DRIVER ונמצא בצורה חד משמעית שצבע כהה מתחמם בקצת פחות מחצי מעלה יותר מצבע בהיר(לבן). המיתוס שאומר שצבע כהה דינו להתחמם יותר, הנו פשוט מיתוס שיש להפריכו לגמרי. זה ממש לא שיקול היום ובטח לא כשמזגנים חדישים עושים עבודה מהירה ועוצמתית.

עניין השריטות בעייתי(מניסיון). צבע כהה הוא מגנט לחוליגנים שמוצאים תענוג מיוחד בלראות יצירות אומנות חרוטות על גבי צבע כהה(משום הקונטרסט עם צבעי הבסיס הבהירים).

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

חברים, למען הסר ספק, צבעים בהירים יותר מחזירים יותר אור, לכן רכב בהיר יותר פחות מתחמם. צבעים כהים יותר מחזירים פחות אור, אור הוא אנרגייה, לכן רכב כהה יותר מתחמם יותר.

צבע שמחזיר את כל האור הוא לבן, צבע שקולט את כל האור הוא שחור.

זה לא מיתוס, אלה הם כללי פיסיקה.

הנה ציתות:

The simple answer to your question is that lighter colors have a greater

albedo...that is, they reflect more light. Darker colors absorb

comparatively more light. Since light is energy, an absorption would

increase a materials temperature. Note that an object appears white if it

reflects all colors, black if it absorbs all colors. Naturally there are

gradients of color and therefore gradients of absorption. So, too, the type

of material will affect its relative heating. For a given material,

however, this describes in simple terms the phenomenon you are seeing.

Thanks for using NEWTON!

Dr. Rupnik

סתם לדוגמא, קחו רכב לבן שעומד בשמש, החלקים הלבנים יהיו הרבה פחות חמים מחלקים שחורים אליו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
חברים, למען הסר ספק, צבעים בהירים יותר מחזירים יותר אור, לכן רכב בהיר יותר פחות מתחמם. צבעים כהים יותר מחזירים פחות אור, אור הוא אנרגייה, לכן רכב כהה יותר מתחמם יותר.

צבע שמחזיר את כל האור הוא לבן, צבע שקולט את כל האור הוא שחור.

זה לא מיתוס, אלה הם כללי פיסיקה.

הנה ציתות:

סתם לדוגמא, קחו רכב לבן שעומד בשמש, החלקים הלבנים יהיו הרבה פחות חמים מחלקים שחורים אליו.

כפי שנכתב לעיל, ההפרש בין הכהה לבהיר עומד על כחצי מעלה. זה מחזק את ההיבט הפיסיקלי אבל חסר משמעות כמעט לחלוטין בכל הקשור לקירור הרכב וזאת היתה הפואנטה אם לא שמת לב(לזה התכוון הכותב שפתח את השרשור כשכתב "קליטת חום". נדמה לי).

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

הפרש הטמפרטורה הוכח שאינו משמעותי, כך שהפרמטר הנ"ל אינו אמור להילקח בחשבון בעת הבחירה.

יש לקחת בחשבון שני דברים:

1. מבחינת לכלוך- לכלוך ואבק נראים באופן בולט יותר על גבי רכב כהה, לכן יש צורך לנקות את הרכב לעיתים תכופות יותר.

2. שריטות נראות באופן בולט יותר על גבי רכב כהה.

ככלל ולסיכום, אני באופן אישי הייתי הולך עם תחושת הלב והטעם ולא עפ"י הפרמטרים שהזרכתי.

בהצלחה ותתחדש

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

עידן הזכיר לי - אומנם אני מאוד אוהב את הגוון הכחול הכהה שבחרתי בו, אלא שיש בעיה איתו (שמטריפה אותי) - הלכלוך.

על צבעים כהים רואים את הלכלוך בצורה מחרפנת... :-(

מה שלפעמים גורם לי להצטער שלא הלכתי על הכתום :|

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ברכב עם צבע כהה אתה תאלץ למזג את הרכב בעוצמה גבוהה יותר מברכב בהיר וזה יעלה לך בצריכת דלק גבוהה יותר.

אתה מדבר על עצמת אוורור חזקה יותר? אתה מבין את ההשפעה השולית עד בלתי ניתנת לתפיסה בכלל של זה על צריכת הדלק?

מה שמשפיע יותר מצבע הרכב זה זוויות ושטח פנים של השמשות (גם בנסיעה...) ובנוסף נדמה לי שגם צבע הריפוד, למשל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עד פני כמה חודשים היה לי רכב כסוף,כיום יש לי רכב שחור ואני חייב לציין שיש הבדל גדול מאוד מבחינת התחחמות הרכב.

אבל שוב לא משהו שהמזגן לא יכול להתמודד איתו אחרי 2-3 דקות כבר נעים ואחרי 5 כבר קר באוטו.

• תוכן חדש...