Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה צריך מכון טסטים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה אם אני פוגע באנשים (שאני מחבב) מהפורום שזו פרנסתם, אבל למה צריך מכון טסטים לרכב?

זה לא שאלת תם. ברור שתקינות מכאנית ברכב צריך לבדוק. אבל למה צריך לעשות את זה בשיטה הנוכחית? למה צריך ללכת למכון טסטים להבדק, ללכת לתקן במוסך ולקבל אישור, לחזור למכון טסטים ולקבל עוד אישור וכו. וכו. ברכב מיושן זה יותר גרוע כי צריך אישור בדיקה מהמוסך עוד לפני הטסט....

אפשר לקצר את הביורוקרטיה ע"י האצלת הסמכות למוסכים. מוסך שירצה לתת אישור מבחן שנתי יעמוד בקריטריונים מסוימים, יעסיק בוחן שהוסמך מקצועית וחסל כל הריצות!

לי זה נשמע הגיוני.

נמרוד

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סליחה אם אני פוגע באנשים (שאני מחבב) מהפורום שזו פרנסתם, אבל למה צריך מכון טסטים לרכב?

זה לא שאלת תם. ברור שתקינות מכאנית ברכב צריך לבדוק. אבל למה צריך לעשות את זה בשיטה הנוכחית? למה צריך ללכת למכון טסטים להבדק, ללכת לתקן במוסך ולקבל אישור, לחזור למכון טסטים ולקבל עוד אישור וכו. וכו. ברכב מיושן זה יותר גרוע כי צריך אישור בדיקה מהמוסך עוד לפני הטסט....

אפשר לקצר את הביורוקרטיה ע"י האצלת הסמכות למוסכים. מוסך שירצה לתת אישור מבחן שנתי יעמוד בקריטריונים מסוימים, יעסיק בוחן שהוסמך מקצועית וחסל כל הריצות!

לי זה נשמע הגיוני.

נמרוד

יכל להיות שאתה צודק ובאמת יחסכו כך ריצות מיותרות.

אבל תחשוב שכך אתה הופך ל"בן ערובה" של המוסך.

הוא ידחוף לך כל מה שבא לו ולא יתן לך את האישור המיוחל עד שתתקן את כל האוטו (והכוונה שלי היא גם למה שלא ממש היה צריך) וכך בעצם אולי חסכת קצת בלגן אבל זה עלה לך ביוקר.

למכונים לפחות אין אינטרס שתתקן דברים שלא צריך.

אגב, גם אני מאוד ממורמר מההסדר הקיים.

סתם נקודה למחשבה.

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

פורסם

לי זה נשמע הגיוני.

נמרוד

יכל להיות שאתה צודק ובאמת יחסכו כך ריצות מיותרות.

אבל תחשוב שכך אתה הופך ל"בן ערובה" של המוסך.

הוא ידחוף לך כל מה שבא לו ולא יתן לך את האישור המיוחל עד שתתקן את כל האוטו (והכוונה שלי היא גם למה שלא ממש היה צריך) וכך בעצם אולי חסכת קצת בלגן אבל זה עלה לך ביוקר.

למכונים לפחות אין אינטרס שתתקן דברים שלא צריך.

אגב, גם אני מאוד ממורמר מההסדר הקיים.

סתם נקודה למחשבה.

אריאל

ותאר לך שכל אחד יבוא וישגע אותו, ויאלה יתחילו לרוץ כספים מתחת לשולחן.

ואז באמת יחמירו,!! :idea::idea:

פורסם

א. אינך חייב לבצע רשוי שנתי במכון רשוי דווקא, אתה תמיד יכול לגשת למשרד הרשוי

ולבצע שם בדיקת רשוי שנתית. מכון הרשוי מקל על המצב הרע שהיה קיים בעבר בו

הרשוי השנתי נעשה רק במשרדי הרשוי של משרד התחבורה.

ב. כבר ציינו קודמי כי טוב שיש הפרדה בין מוסך מתקן לבין מכון רשוי ומנו הסיבות

הנכונות כשבכולן נגוד אינטרסים מובהק העלול לפגוע בבעל הרכב.

ג. הפרדות כאלו קיימות בהרבה מקצועות גם עקב השקעות כספיות שלא ינוצלו ע"י בעל

המקצוע במלואן והוא לא ירויח או יכסה השקעתו ולדוגמא בתחום מקצועך - לרופא

אורטופד אין מכון לצלום רנטגן וכו'.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

אוקיי, נענה אחד לאחד:

1.לעשות את הטסט במשרד הרישוי במקום במכון טסטים זה באמת צעד אחורה. כוונתי דווקא ללכת צעד קדימה, ולחסוך את הטרדה של מכון טסטים.

2.לענין ניגוד האינטרסים, גם כיום עקרונית יכול להיות ניגוד אינטרסים במכון הטסטים - אם מכשילים על אביזר הנמכר במכון, הם מרוויחים גם על האביזר וגם על האגרה הנוספת.

3.לענין היותנו בני ערובה אפשריים של המוסך - היום זה לא ככה? אתה נכשל בטסט ועד שבעל המוסך לא חותם על התיקון, אתה בידים שלו. אם יש לך רכב מיושן, אתה צריך אותו לאישור תקינות. ככלל, בכל ביקור במוסך אתה יכול להיות קורבן של רמאות ולכן רצוי ללכת למוסך עליו אתה סומך.

בארה"ב, מדינה קטנה עם מעט מכוניות, עושים טסט (safety inspection ) במוסך. לא כל מוסך מורשה לכך, אבל מי שהוסמך מטעם המדינה נהנה מתוספת נפח קליינטים כך שהוא מפוצה, אני מניח, על ההשקעה בציוד בדיקה. ללקוח זה מאוד נוח וחוסך הרבה ריצות.

נמרוד

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

נמרוד.

יש הרבה טעם בהצעתך ולו בשל סעיף 2 בתגובתך האחרונה, אינטרסים.

היום כמעט סביב כל מכון רשוי ולעיתים בתוכו נמצאים כל בעלי המקצוע האפשריים שייתקנו/יחליפו כל דבר עליו נכשלת בטסט.

המתוחכמים בחלק מהמכונים ימליצו לך לפנות אל אותו בעל מקצוע סמוך ברמיזות, בכפל לשון, במתן הרגשה שזה משתלם וכו'.

הייתי מביא דוגמאות על יחסי הגומלין בין המכון לבעלי המקצוע שסמוכים לו אך אני לא בטוח שזה המקום.

בכל מקרה, בין אם תעשה הבדיקה במכון רשוי או במוסך חייבת להיות איזו רשות שמפקחת לפחות מדגמית על כל הנושא ביעילות ועם יכולת להטיל סנקציות על אלו שחוטאים.

פורסם

ישראל זה לא אמריקה (וטוב שכך).

אצל האמריקאים הסמכויות מואצלות, מתוך ידיעה שניצול המצב ע"י מי שהוסמך למשהו יגרום ענישה כבדה ומרתיעה.

ראה לדוגמא את הדוח השנתי לצורכי מס - שבאמריקה סומכים על כל אדם למלא אותו.

יכול להיות שאפשר "לקמבן" את זה, אבל אם יתפסו אותך - אתה תבלא הרבה זמן בכלא וזה לא ישתלם לך.

בישראל לעומת זאת, כל האצלת סמכות היא פוטנציאל גדול לקומבינה גדולה.

כאן הענישה והאכיפה הן בלתי קיימות במקרה הרע ובמקרה הטוב - לא פוגעות בעבריינים כלל.

לכן, יש לדאוג קודם כל שמערכת החוק תכובד ע"י האזרחים, כפי שקורה בארה"ב,

ורק אז להאציל סמכויות חוקיות לגורמים פרטיים.

אם ניקח את מה שאמרת בעצמך כדוגמא, עצם האפשרות למכור חלפים במכון טסטים שאמון על הבדיקה,

הרי הוא ניגוד אינטרסים מהמעלה הראשונה. אלפי אזרחים משלמים פרוטקשן למכון הטסטים עבור תיקונים קלים,

ולמכון זה הכנסה נקיה מלקוחות שבויים.

פורסם

גם בארץ יש מכון טסטים בתוך מוסך.

במרכז השרות של צ'מפיון מוטורס בבני ברק יש מסלול טסט וכל אחד יכל להעביר את האוטו טסט במקום במסגרת הטיפול השנתי או בהתאם לתאריך הרישוי.

בכל השנים שהיו ברשותי מכוניות של יבואן זה לא ניגבו ממני סכומים מיותרים מעבר לטיפול השנתי וגם עלות הטסט זהה לזו שבמכוני הרישוי.

פורסם

נמרוד רחמינוב ידידי היקר שלום רב !

לפני שאני אענה לך, אני חייב לציין שאתה צודק חלקית !

ואני אסביר את עצמי, למה שעומד כרגע לנגד עיניי, הם כפי שציין חברי רפי לין, סיבה ראשונה נגוד אינטרסים.

והסיבה השנייה היא: הדבר יצריך ויחייב כל מוסך קטן וגדול כאחד, להחזיק מכשור מתאים( בדיקת בלמים, מכשיר לכוון אורות, מכשיר 4 גזים, בור בדיקה, עמדת מחשבים, עם תקשורת און ליין למשרד הרשוי/ תחבורה , ועוד ועוד..) מה שיכביד כלכלית על מוסכים קטנים, אשר לא יעמדו בנטל הכלכלי, ומי שלא יוכל להחזיק זאת , יסבול מחוסר לקוחות פוטנצייאלים, שהיום מתחלקים בהכנת רכבם לטסט בכל המוסכים מורשי משרד התחבורה בכל רחבי הארץ.

בתור איש העולם הגדול, מה ידוע לך קורה בכל מדינה תרבותית אחרת, בעלת מודעות בטיחותית, בנושא הזה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

למה לא לבטל את הטסטים בכלל ולהטיל מעט אחריות אזרחית על הנהגים.

במידה וקרתה תאונה, הרכב נבדק ואם התאונה הייתה תוצאה של כשל באחזקה בעל הרכב יכנס לכלא לכמה שנים.

המצב היום שעוברים טסט, בטסט לא בודקים באופן רציני כלום, וכל נהג אומר "לרכב יש טסט אין עלי אחריות".

הרי ברור שבין טסט לטסט יכולים גם להיות כשלים מסוכנים, אבל זה לא מעניין אף אחד כי לאוטו יש טסט.

אני בעד לבטל אל המוסד הזה ולהחריף ענישה!

נדב

נ.ב.

מיד אחרי שמי שמתכנן לחטוף חייל (ואסף כבר ציוד ומודיעין בנושא) יקבל זמן משמעותי בכלא, שלילת אזרחות ועוד, בניגוד למספר חודשים.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

עניין ניגוד האינטרסים תמיד חוגג במכונים.

לדוגמא כמות הרכבים שנכשלים בגלל לוחית רישוי דהויה - שבמקרה רק מכון רישוי מנפיק - היא לא קטנה

ככה גם היה עם פנסים לא מכוונים שמי שנכשל בזה היה יכול ללכת לחשמלאי רכב או להשתמש בשירותיו של מכון הרישוי שבמקרה החזיק מישהו שמכוון את הפנסים. משום מה מאז שמשרד התחבורה החליט שאם הפנסים לא מכוונים המכון צריך לכוון אותם באותו מחיר של עלות הטסט פתאום כבר לא נכשלים יותר על זה, מעניין לא?

ולא ניכנס אפילו לקומבינות הפס הזוהר שהיה חובה פעם.

פורסם
למה לא לבטל את הטסטים בכלל ולהטיל מעט אחריות אזרחית על הנהגים.

במידה וקרתה תאונה, הרכב נבדק ואם התאונה הייתה תוצאה של כשל באחזקה בעל הרכב יכנס לכלא לכמה שנים.

המצב היום שעוברים טסט, בטסט לא בודקים באופן רציני כלום, וכל נהג אומר "לרכב יש טסט אין עלי אחריות".

הרי ברור שבין טסט לטסט יכולים גם להיות כשלים מסוכנים, אבל זה לא מעניין אף אחד כי לאוטו יש טסט.

אני בעד לבטל אל המוסד הזה ולהחריף ענישה!

נדב

נ.ב.

מיד אחרי שמי שמתכנן לחטוף חייל (ואסף כבר ציוד ומודיעין בנושא) יקבל זמן משמעותי בכלא, שלילת אזרחות ועוד, בניגוד למספר חודשים.

נדב שלום רב !

אני מתנצל מראש על ציניות והסקפטיות בתגובתי!

נדב סליחה אתה מתגורר בארץ?!

אחריות אזרחית על נהגים ישראלים, הצחקתני !!

ממתי ענישה, מונעת מעשה פלילי, בעולם ובוודאי בארץ?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני חי בישראל.

אני בעד אחריות אזרחית, כמובן שאנחנו (כולל פותח השרשור לדעתי) מדבר על עולם אוטופי שבו ההגיון שולט.

אני בעצמי העברתי וראיתי רכבים תקולים עוברים טסטים בלי בעייה כאשר כל מה שמטריד את המכון זה להרוויח עוד איזה 20 ש"ח בשביל טסט חוזר ולספק עבודה לעסקים שסובבים אותו.

אם הייתה ענישה מרתיעה ואנשים היו מודעים לכך שהם עשויים להענש אם לא יחזיקו רכב תקין זה יהיה יותר טוב מהקומבינות שרצות היום שכל אחד מסתכל על הגושפקנה של מכון הטסטים כ-כסת"ח לרכב מסוכן.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אני חושב שפותח השרשור צודק לחלוטין בשאלתו. גם באנגליה נהוג שמבחן שנתי עושים (גם) במוסכים.

לדעתי הסיבה האמיתית לשיטה הישראלית היא עושק ממוסד של בעל הרכב - ירושה מימי מפא"י הנפלאים, שלא באמת עברו. דוגמאות לדבר צויינו כבר על ידי המגיבים הקודמים.

דני

• תוכן חדש...