Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לא מניע - מונדאו 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שעה קלה הגעתי לרכב הפעלתי את פתיחת הדלתות ע"י שלט האזעקה הכנסתי מפתח באתי להתניע ונאדה .

כל מה שיש זה תקתוקים מתחת למכסה המנוע .

חשדתי שמדובר בתקלה במערכת האזעקה \ אימובילייזר , לכן ניסיתי לנעול את הרכב , הוא ננעל רגיל ובניסיון הבא התופעה חזרה על עצמה .

אין סימנים המעידים על בעיה במצבר או במערכת האזעקה \ אימובילייזר כך לפחות התרשמתי .

יכול להיות שהסטרטר נדפק ?

בכל מקרה לקחתי את הרכב של אישתי כדי להגיע לעבודה ( אני כרגע בעבודה ) ובשעות הערב המאוחרות יותרכשאגיע לביתי אזמין שירות חילוץ .

אשמח לקבל חוות דעת לגבי אופי התקלה ומהותה כדי שיהיה לי מושג כלשהוא .

דרך אגב לחבר כבלים לרכב נוסף לא היה ממש רלוונטי מפאת הלחץ בזמנים ובנוסף הרכב עומד בחניה פרטית בודדת עם הפנים פנימה כך שאי אפשר להגיע אליו עם רכב נוסף מלפנים וחבל :-(

תודה מראש למשיבים וערב טוב .

פורסם

כמובן שיש כאן הרבה אפשרויות החל מבעיית מיגון ועד כל בעיה אחרת.

השאלה הראשונה היא:האם הרכב אצלך יד ראשונה וזהו המצבר המקורי של הרכב ?

אם כן,כדאי לבקש מהגרר טרם הגרירה לשלוח מכונאי ולבקש ממנו לבדוק טעינת מצבר.

אם הבעיה אינה במצבר גרור את הרכב לחשמלאי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על הקישור לשרשור ההוא ( מצחיק :lol: שהבחור טרח להקליט את הטאק טאק שיוצא מהמנוע ) .

בכל אופן כרגע אני חזרה בבית , ניסיתי שוב הרכב בקושי נפתח , האורות של פנים הרכב חלשים , האורות דרך לא עובדים כלל וניכר שהמצבר כרגע מת , אציין שכל התופעות הללו לא היו בשעות הערב המוקדמות כשצצה הבעיה והרכב לא הניע לראשונה .

יכול להיות שהמצבר מת כך סתם בפתאומיות בתוך יממה ( מאז החניתי אותו שלשום בלילה לאחרונה )

לגבי צרכני חשמל חשודים - אז לא קיים משהו שאני יודע עליו כצרכן חשוד ובעייתי כמו דיבורית לסלולאר , רדיו דולק , נורות דולקות בפנים הרכב או מחוצה לו , האזעקה לא צעקה במשך הלילה שחלף , ובכלל אין לי גאדג'טים מיותרים ברכב שעלולים לצרוך זרם מהמצבר .

אז כנראה שישנו צרכן זרם סמוי , או שהמצבר נפח נשמתו באחת .

מה אתם אומרים , לפחות עד שיגיע כוח החילוץ :wink:

כן ועוד משהו במידה וזה אכן המצבר , האם יש המלצות לרכישת מצבר במחיר הוגן , אני בטח לא הולך לרכוש מהמכונאי את המצבר שהוא הולך להציע לי !

ודבר נוסף , אני מבין מקריאה בפורומים שעלולה להיגרם בעיה עם מחשבי הרכב בעת ניתוק המצבר לצורך החלפתו באחר , מה עושים במקרה כזה ?

פורסם
כמובן שיש כאן הרבה אפשרויות החל מבעיית מיגון ועד כל בעיה אחרת.

השאלה הראשונה היא:האם הרכב אצלך יד ראשונה וזהו המצבר המקורי של הרכב ?

אם כן,כדאי לבקש מהגרר טרם הגרירה לשלוח מכונאי ולבקש ממנו לבדוק טעינת מצבר.

אם הבעיה אינה במצבר גרור את הרכב לחשמלאי.

הרכב אצלי יד שניה והוא מאכלס מתחת למכסה המנוע מצבר ישראלי למיטב זכרוני , בטח לא מקורי של פורד !

הזמנתי לבוקר מכונאי אבקש ממנו לבדוק את הטעינה , נקווה שהענין יסתיים במקסימום החלפת מצבר .

פורסם

יש לבדוק לא רק טעינה, אלא גם "זליגת זרם".

בכל אופן, אם ניתן לפתוח את פקקי המצבר (ככל שיש כאלה) ניתן לאבחן האם המצבר התרוקן או מת.

אם התרוקן, יש לאתר את הסיבה ולטפל בה.

אם מת, כדאי לבדוק הכל, אבל הבעיה נעוצה במצבר וזהו.

מובן שחייב אבחנה מקצועית באם המצבר "מת" או "פרוק/ריק" , כזו שמגיעים אליה בבדיקה משולבת של בדיקת אלקטרוליט ובדיקת עומס בשני מכשירים שונים, ייעודיים.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=181668&highlight=%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%AA+%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99+%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D

בשרשור הזה יש מידע על מקומות מומלצים לרכישת מצבר ובטוח שיש גם אחד כזה בת"א/מודיעין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

טוב עידכונים .

המכונאי שהגיע לא ממש טרח לבדוק את מצב החומצה והאלקטרוליט במצבר וישר ציין שהלך המצבר ויש להחליפו , מן הסתם הציע לי מצבר של שנפ ב 1250 ש"ח אחרי הנחה למצבר של 72 AH .

לאחר בירורים מצאתי אצל צמיג ישיר מצבר של VARTA ב 700 ש"ח כולל התקנה ומעמ , אבל כולל ' נזק ' קטן ומעצבן .

גיא מצמיג ישיר קיבל אצלי ציון 10 על המחיר , אבל ציון נכשל על הביצוע ואסביר - למרות שלפני פירוק המצבר הישן ביקשתי ממנו לגבות את החשמל ברכב ע"י מצבר נוסף כדי שלא יפגעו מערכות חשמל ברכב , הוא מצידו טען שאין עם זה בעיה ואין צורך .

התוצאה - לאחר חיבור המצבר החדש הרכב אמנם מניע כראוי אבל הרדיו ננעל ומבקש קוד :evil: מה שאין לי , אני יד שניה ברכב ולך תמצא את הבעלים הקודמים .

הפעולה הפזיזה הזו שלו הותירה אותי ללא רדיו פעיל , מבירור שעשיתי במוסך מורשה יש צורך להגיע אליהם כדי לפרק את הרדיו ולשלוף את המס' הסידורי כדי להנפיק קוד למכשיר , כאב ראש לא קטן ובזבוז זמן מיותר ומי יודע מה התשלום שיגבו על כך .

ניסיתי לדלות ברשת , באתר החברה את הקוד למכשיר אבל נאדה ( החוצפנים האלה בפורד העולמי , במקום לתת שירות ללקוחותיהם , מותירים אותם חסרי אונים אל מול שלל גנבי רשת המבקשים תשלום בעבור שחזור \ פענוח הקוד לרדיו )

שורה תחתונה , נכנסת לבעיה שמצריכה החלפת מצבר , בצע גיבוי למערכת החשמל לפני ההחלפה .

בכל מקרה אשמח אם מישהו כאן יוכל להוציא אותי מהפלונטר ולעזור לי במציאת הקוד להפעלת הרדיו .

מה בסך הכל רציתי - להגיע בשלום ורצוי שתהי קצת מוסיקה ברקע .

פורסם

תנסה את הקודים שיש בתרד הזה

http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=70670

אבל באופן כללי אתה חייב לפרק ולראות את המספר הסידורי ואיתו יש מצב תקבל קוד בפורום בחו'ל

אבל בכל מקרה תנסה את הקודים שיש בתרד ( לפי מה שראיתי הקוד הוא רק 4 ספרות , אז יש סיכוי טוב )

בהצלחה :wink:

פורסם

תודה על הקישור אבל כבר הייתי באתר הזה ובאחרים רבים , ואני חושש להכניס סתם קודים מכיוון שבשיחה נוספת עם המוסך המרכזי נאמר לי שלאחר הכנסת קוד שגוי מס' פעמים המכשיר ננעל ויש להחליפו .

הוא ציין שאגיע אליהם ביום א כדי לפתוח את המכשיר וללא תשלום , אני מקווה שכך יהיה .

ואוסיף עוד שבעקבות הפזיזות של המתקין ,גיליתי לצערי כי חלונות החשמל לא עולים בלחיצה אחת קצרה כמקודם אלא בלחיצה ארוכה , וכמו כן משום מה החלונות כבר לא נסגרים אוטומטית ביציאה מהרכב ולחיצה בשלט , האם לזה יש פתרון ? במידה ובמוסך המרכזי לא יוכלו לפתור זאת ?

ונחזור לענין הרדיו ברכב , כלל לא ברור לי למה היצרנים מכבידים כל כך בענין הזה :roll: הרי מדובר בסה"כ במערכת אודיו לרכב ולא בטיל שיוט גרעיני שעלול לסכן את חצי כדור הארץ .

אני מבין שכל הענין נועד כדי להתמודד מול גנבים ובעצם כך למנוע גניבות של המכשירים האלו ( הגנבים כנראה מכירים את ענין הקוד מרגע ניתוק המכשיר מהמתח ונמנעים מלפרוץ לכאלה רכבים ) אבל היה הרבה יותר פשוט אם במעמד הרכישה היו מצרפים אל מפתחות הרכב מין כרטיס שעליו מופיעות ספרות ואותיות ( סוג של סיריאל ) המשייכות את מכשיר הרדיו לסוג ומודל הרכב וגם לבעלים , ועם הקשת הסיריאל במחשבי החברה אפשר היה לזהות ולאמת את בעל הרכב ולמסור לו טלפונית את קוד הפתיחה המיוחל .

מי ירים את הכפפה וימסור אותה ליצרני הרכב ?

אולי אני מפספס משהו אבל אשמח לדעת אם ישנו הגיון בריא בשיטה הזו , מעבר לכך שההיגיון היחיד כאן פועל , שוב לטובת יצרני הרכב ועל כל שטות צריך לרוץ למוסכי החברה המורשים .

מה שקצת הזכיר לי את החוצפה של מרצדס ליצר דגמים מסוימים של רכבים שאין לנהג כל דרך לפתוח מכסה מנוע והדבר מתבצע אך ורק במוסכי החברה - חשבתם מה קורה לנהג כזה שכל פעם שנגמר לו הנוזל למתזים הוא נוסע למוסך המרכזי , נרשם , מחכה בתור ויוצא לאחר ששילם כמובן על הנוזל יקר הערך וכמובן על ביצוע העבודה . :-(

ואני לא מאשים את היבואן אלא את היצרנים שכובלים את הלקוחות שלהם בעבותות פלדה משנתון לשנתון , ואם זה לא סוג של בריונות אז אני גוייבה .

פורסם

לגבי החלונות היה אצלי בפורד פוקוס גם ככה אחרי שניתקתי את המצבר

אבל זה הסתדר לבד אחרי איזה שבועיים ...

וגם קראתי פה בפורום מישהו רשם שאחרי שמנתקים את המצבר צריך ללחוץ הכפתור בדלת עצמה של כל חלון להעלות ולהוריד את החלון .. ( לא יודע עד כמה זה נכון )

פורסם

קודם כל יש לתעקש תמיד לגבי גיבוי בזמן החלפת המצבר.

דבר שני,במידה ויש לך ספר נהג+ספר אחריות הרכב,פתח אותם ובדוק יש סיכוי שזה רשום שםה קוד בסורר או מספר סריאלי של המכשיר,ישנו מקום יעודי לכך בספר עצמו.

לגבי החלונות יש צורך "לתכנת" אותם מחדש לאחר החלפת המצבר.

זה מתבצע ככה:

הנע את הרכב או העבר את הSWITCH למצב ON כדי שיהיה מתח לחלונות

הורד את כל החלונות,עכשיו הרם כל חלון בנפרד בחליצה ארוכה על המתג והחזק אותו משוך כלפי מעלה כמה שניות גם לאחר שהחלון נסגר לחלוטין,יש לבצע את הפעולה לכל חלון בנפרד,זה אמור להחזיר את ה"לחיצה אחת"

• תוכן חדש...