Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אני צריך לקנות צמיגים לרנו סניק שלי (185/65). בברור בפנצ'ריות הקרובות התברר לי שכולן מציעות צמיגים עם מותגים לא ידועים (לפחות לי): פדרל, וואנלי, הנקוק וכד'. כששאלתי על על קלבר (מה שיש לי היום), גודייר, מישלין, פירלי, דנלופ וברידג'סטון הם ניסו לבטל אותם, אמרו שהם יקרים מדי ללא הצדקה ואינם מציעים שום יתרון על הצמיגים הסינים/קוריאנים. אם לצטט אחד מהם: "פעם היה להם יתרון, היום כבר לא".

ואני שואל, האמנם?

אנא שימו לב שאינני מחפש צמיג לביצועים אלא להיפך, צמיג ליומיום. כזה שלא יתפנצ'ר בקלות, יאריך ימים ויספק אחיזה טובה. כמו כן, אין לי שום ידע וניסיון בנושא, רק תחושת בטן שעדיף ללכת על מותג ידוע.

תודה מראש.

פורסם

יש כמה נקודות להתייחס אליהן:

1. בד"כ אורך חיים בא על חשבון אחיזה. אם אתה רוצה צמיג שגם אחרי שנתיים-שלוש של שימוש אינטנסיבי סולייתו תראה חדשה, עליך לחפש צמיג בעל דרגת TW גבוהה, אולם קח בחשבון שהאחיזה תהיה עלובה (בד"כ צמיגי אליאנס מצטיינים ב-TW גבוה).
  2. לכל צמיג, ולא משנה מאיזו תוצרת או לאיזו מטרה הוא מיועד, יש תוחלת חיים שאינה קשורה לאופי או למידת השימוש שנעשה בו. יתרה מכך: אפילו צמיג שלא הורכב יום אחד יכול להגיע למצב שאינו ראוי כלל לשימוש. הכלל המנחה הוא לבדוק שהצמיג שרכשת הוא בן שנה לכל היותר. זאת תוכל לעשות ע"י קריאת ארבע הספרות אשר טבועות על דופן הצמיג, בד"כ בתוך אליפסה. שתי הספרות הראשונות מציינות את מספר השבוע, ושתי הספרות האחרונות מציינות את שנת היצור, כך שצמיג שכתוב עליו 0208 הוא צמיג שיוצר בשבוע השני של שנת 08'. שים לב שהזמן המקסימלי לצמיג על רכב עומד על כשלוש שנים, עם סטיות קלות לכאן ולכאן בהתאם למצבו.
  3. חשוב ביותר לוודא שהצמיג שמותקן לך הוא בעל קוד מהירות התואם את רכבך. לעתים, רוצה הצמיגאי למשוך לקוח באמצעות מחיר זול במיוחד, והצמיג נראה ללקוח התמים תקין. הצמיג בהחלט יכול להיות תקין, אולם בעל קוד מהירות נמוך ממה שמתאים לרכב, ומכאן מחירו הזול. אסור להתקין צמיג בעל קוד מהירות נמוך יותר ממה שיצרן הרכב מצהיר עליו!!!
  4. צמיגאי תמיד יעדיף למכור לך את מה שיש לו בסטוק. זכור זאת בבואך לקבל ממנו חוו"ד.
  5. צמיגים הם אחד מרכיבי הבטיחות החשובים ביותר ברכב, ובמקרים רבים ההבדל בין צמיג מאיכות ירודה לבין צמיג מאיכות טובה עומד על סכומים מצחיקים. לא כדאי להתפשר!
  6. הנקוק זוהי חברה מוכרת, וצמיגיה מגיעים על רכבי יונדאי אשר יוצאים מהמפעל.
  7. ציין מהיכן אתה בארץ, ואולי נוכל לכוון אותך לפנצ'ריה טובה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

עם כל הכבוד לסין שהולכת ומתפתחת די מהר בשנים האחרונות, התוצרים שלהם עדיין לא הגיעו לרמה של המותגים המובילים משאר העולם.

בצמיגים זה אפילו ניכר עוד יותר כיוון שזה אביזר בטיחותי שעומד בלחצים אדירים ואת החוסר-אחיזה שלהם (למשל) אתה יכול להרגיש מיד אם תנהג ברכב שמולבשים עליו כאלה.

קבל הצעה שלי למותג גרמני קצת פחות מוכר בשוק (זהו מותג ותיק שנחשב לאחד הטובים בעבר וכיום הוא הולך וצובר שוב תאוצה) שמחירו סביר בהחלט - FULDA.

FULDA Eco-control צמיג מצויין ליום-יום, צמיג עם אחיזה לא רעה ונוחות לא רעה גם כן.

פורסם
עם כל הכבוד לסין שהולכת ומתפתחת די מהר בשנים האחרונות, התוצרים שלהם עדיין לא הגיעו לרמה של המותגים המובילים משאר העולם.

בצמיגים זה אפילו ניכר עוד יותר כיוון שזה אביזר בטיחותי שעומד בלחצים אדירים ואת החוסר-אחיזה שלהם (למשל) אתה יכול להרגיש מיד אם תנהג ברכב שמולבשים עליו כאלה.

ניחשתי שזה המצב. מי אלו המותגים הסיניים?

קבל הצעה שלי למותג גרמני קצת פחות מוכר בשוק (זהו מותג ותיק שנחשב לאחד הטובים בעבר וכיום הוא הולך וצובר שוב תאוצה) שמחירו סביר בהחלט - FULDA.

FULDA Eco-control צמיג מצויין ליום-יום, צמיג עם אחיזה לא רעה ונוחות לא רעה גם כן.

1. מה מחירו?

2. איפה אפשר להשיג אותו בסביבות ראש העין/פתח תיקווה?

פורסם

יש את צמיג ישיר פתח תקווה שעובד שם בחור נחמד מאוד בשם גיא שעונה בטלפון לענין וגם אומר איזה צמיגים יש (שלא כמו רוב הפאנצ'ריות שנתקלתי בהן שבאים בגישת התבוא - נראה , גם אם אין להם בכלל צמיג נורמאלי או מה שביקשת).

בקשר לאופציות ופרופורציות למחירים (בצד הגבוהה) - tires4u.co.il

יש להם צמיגים נורמאלים ולא את הזבל הסיני במחיר של צמיגים אירופאים (הרווחים שלהם על הצמיגים האלו פשוט גבוהים יותר אם הם מוכרים לך את זה במחיר של צמיג נורמאלי).

בקשר לאליאנס -> BIG NO NO , לא נסעתי על צמיג אחד של אליאנס אי פעם (גם חדשים) שהגיע לרמה שאפשר לקרא לו סביר אפילו (אני בכלל לא מגיע לכיוון הטוב)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

צילצלתי. 340 ש"ח כולל הרכבה. צמיג ישיר בפ"ת. צמיג מסוף 2007 או תחילת 2008. יש סיבה לא ללכת עליהם? יש המלצות לצמיג טוב יותר?

פורסם

תודה רפי!

בקישור הראשון יש טבלה המציינת את האותיות של קוד המהירות - אבל מה משמעות המספר ליד האות? אם הבנתי נכון מהאיור בקישור השני זה "עומס" - מה זה אומר? בצמיגים שכרגע על הרכב שלי זה 91H.

:type:
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...