Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוויפט מול מאזדה 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מתלבטת בין הנ"ל. עשיתי היום נסיעת מבחן בסוויפט שהייתה סבירה ושבוע הבא אעשה במאזדה. בעיקרון חשבתי שאני די סגורה על הסוויפט עד שה 2 משכה אותי באופן לא מוסבר (יפיפיה).

מבחינת ההבדל במחיר אני יכולה לקחת את ה 2 בדגם האקטיב, זה מספיק או שממש עדיף לי להוסיף לדינמיק?

בכלל אני עוד צריכה למכור את הקורסה שלי. מה דעתכם, יהיה לי קשה למכור אותה ? (לא יפנית, איזטרוניק...)

הרכב שמור (שנת 2003), יד ראשונה עם ק"מ נמוך וללא תאונות. ובכלל, אולי כדאי לי להישאר איתה עוד שנה ולא למהר להחליף עכשיו ?

תודה על ההתייחסות!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היתרון של מאזדה 2 הוא בדגם דינמיק- יש בקרת יציבות (ESP) אביזר בטיחות חיוני למיקרה של התאונה.

זה הדגם שקיבל לאחרונה 5 כוכבים במבחן הריסוק.

ההשווה בין שני הרכבים היתה כאן בפורום מספר פעמים לא קטן .

אחד מהדיונים בנושא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=192880&highlight=%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A4%D7%98+%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94

גם להשפעה של מראה חיצוני יש חשיבות בהחלטה של הרכישה .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

צודקים

השאלה הנוספת היא האם עכשיו -

להשאיר את הקורסה עוד קצת אם היא במצב טוב או שעדיף להיפטר כל עוד אפשר מהדגם הרובוטי הזה?

פורסם

זאת שאלה שאולי כדאי לך להפנות אותה לפקיד הבנק שלך :lol:.

וגם לשאול את עצמך - מה הוא סדר עדיפויות שלי עכשיו? האם זה רכב חדש?

כבר התחלת בנסיעות מבחן על הרכבים החדשים.

כנראה שכבר ענית על השאלות האלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה שעשיתי נסיעות מבחן לא אומר כלום

ומן הסתם יש כסף לרכב חדש, אבל זה לא אומר שצריך להשקיע אותו עכשיו אם זה לא הזמן המתאים

לכן אני שואלת לגבי הקורסה. אם אחרי 5 שנים על הכביש כדאי למכור, לפני שהבעיות יתחילו או שיש לי עוד זמן איכות איתה...

אגב, בקרת יציבות יש גם באקטיב. ההבדל הוא בעיקר בכריות אוויר... (ושליטה על הרדיו מההגה)

עדיין שווה תוספת של 4K?

פורסם

יש הבדלים

6 כריות אויר במקום 2 באקטיב

בקרת אקלים אלקטרונית במקום מכנית

רדיו דיבק MP3 עם שליטה מההגה (מאוד נוח)

צמיגים רחבים יותר 185/55 R15 במקום 175/65 R14

פמסי ערפל קידמיים

מושב אחורי מתקפל מפוצל 60/40 לאומת ללא פיצול בACTIVE

מחשב דרך שאין בACTIVE

הגה מצופה עור שזה מאוד נוח ונעים לאומת עם ציפוי פלסטיק בדגם ACTIVE

אבל הדבר הכי חשוב לדעתי זה הכריות אויר,רק בשביל עוד 4 כריות שווה לשלם את ההבדל של ה-4000 שקל ומקבלים הרבה יותר

אין כאן התלבטות על בטיחות לא מתפשרים

לגבי ההתלבטות עם האופל זה שיקול כלכלי שמאוד קשה לייעץ לגביו,5 שנים עם רכב זה מספיק זמן לדעתי זה אופטימלי החלפה של רכב כל 5 שנים זה אומר שניצלת את הרכב מספיק זמן וגם הירידת ערך שלו כבר עברה,ז"א שכרגע לדעתי זה אופטימלי להחליף אותו לפני שמופיעות בעיות של גיל וכל מיני קלקולים גדולים שנובעים מכך

פורסם

הבעיה היא שהמוח בוחר את הסוויפט והלב את המזדה...

• מה זה אומר אלקטרונית ?
    "בקרת אקלים אלקטרונית במקום מכנית"

• "צמיגים רחבים יותר 185/55 R15 במקום 175/65 R14"
    מה זה משנה הרוחב?

• מהן הפונקציות של מחשב דרך?

"מחשב דרך שאין בACTIVE"

פורסם
הבעיה היא שהמוח בוחר את הסוויפט והלב את המזדה...

• מה זה אומר אלקטרונית ?
    "בקרת אקלים אלקטרונית במקום מכנית"
    מכאנית זה כאשר מסובבים עם מנואלה? :shock: בקרת אקלים, זה כאשר אתה קובע את הטמפרטורה ומזגן לבד מחליט לחמם או לקרר ובאיזו עוצמה. בלי בקרת אקלים, אתה קובע אם לחמם או לקרר ובאיזה עוצמה.

• "צמיגים רחבים יותר 185/55 R15 במקום 175/65 R14"
    מה זה משנה הרוחב?
    צמיגים רחבים יותר - אחיזה טובה יותר, צריכת דלק גרועה יותר

• מהן הפונקציות של מחשב דרך?

"מחשב דרך שאין בACTIVE"

מחשב דרך מחשב כל מיני דברים כגון צריכת דלק וכו'.

הערות שלי באדום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה. במחשב דרך יש את הצפצוף הזה שהרכב עושה מעל מהירות כלשהי?

אם כן, האם ניתן לבטל את זה?

עוד שאלה, עד כמה ההבדל קריטי (מבחינת התחממות הרכב) בין צבע שחור לצבע רגיל?

פורסם
תודה. במחשב דרך יש את הצפצוף הזה שהרכב עושה מעל מהירות כלשהי?

אם כן, האם ניתן לבטל את זה?

לא חושב שיש צפצוף כזה. אני מכיר שבאוטובוסים למשל נדלקת נורה אדומה כאשר אתה נוסע מעל 80.

עוד שאלה, עד כמה ההבדל קריטי (מבחינת התחממות הרכב) בין צבע שחור לצבע רגיל?

מבחינת כללי פיסיקה, צבע שחור בולע הרבה יותר חום מלבן למשל, לכן בתוך רכב יהיה חם יותר. זה גורר יותר שימוש במזגן וכך צריכת דלק עולה.

הערות שלי באדום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שמעתי שההבדל בין רכב שחור לבהיר הוא בסך הכול 2 מעלות

הגיוני?

לא כדאי לקחת צבע שחור?

האמת שזה הזכיר לי ניסוי שעשו במכסחי המיתוסים.

הם הניחו שתי מכוניות זהות ( שחורה ולבנה ) תחת כיפת השמיים באמצע הקיץ מהבוקר עד אחה"צ והתוצאות:

הרכב הלבן: 52.2 מעלות. הרכב השחור: 57.2 מעלות.

• תוכן חדש...