Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם במנוע טורבו דיזל צריך להמתין דקה?????

כבר שנה אני ואבא שלי מכבים את הטנדר בלי חשבון

"במכונית יפנית חדשה, בירידות אני דוהר"

פורסם
גם במנוע טורבו דיזל צריך להמתין דקה?????

כבר שנה אני ואבא שלי מכבים את הטנדר בלי חשבון

כן טורבו זה טורבו.

וגם חשוב להקפיד על נסיעה רגועה כשהרכב קר . - זה תקף לכל רכב, אבל מאוד משעמותי לטורבו

פורסם

אנשים (אלו שמחקתי להם הרגע את ההודעה), לא נמאס לכם לזיין את השכל ?

תחשבו פעמיים לפני שאתה כותבים משהו ולוחצים על ה ENTER (כן, גם אתה DAVIX).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
במה זה מעזיק למנוע אם לא ממתינים ???

בעיקרון, יש פוטנציאל לנזק אם מכבים את המנוע ישר אחרי נהיגה בסל"ד גבוה במנוע טורבו.

הסיבה היא, שכאשר המנוע בסל"ד גבוה, גם המגדש מסתובב במהירות גבוהה. כיבוי המנוע מפסיק את מערכות השימון, והמגדש ממשיך עוד להסתובב מעט ללא שימון והבלאי בו גבוה.

ייתכן ובמנועים מודרניים קיים פתרון לזה (אני מעריך שה- bypass או הפורק מסייעים) - אבל במנועים שאני מכיר, כאמצעי זהירות מומלץ לאחר נהיגה בסל"ד גבוה ותוך כדי גדישה, להמתין מעט כדי שהמגדש יאיט לפני כיבוי. זה לא נחוץ אם נסעת בסל"ד נמוך בדקות שלפני הכיבוי. הבעיה היא בכיבוי מיידי מסל"ד גבוה.

פורסם

במנועים בכלל, ממש אבל ממש לא כדאי לסוע בטורים גבוהים כאשר המנוע קר - בדרך כלל מתחת ל90 מעלות, במנועי טורבו, לא משנה חדש או ישן, יש צורך לסוע בטורים נמוכים כדקה לפני העצירה, ולחקות דקה בעצריה לפני דימום מנוע, זה כיוון שכאשר מכבים את המנוע, מערכות הקירור כבות, הלהבים של הטורבו עדיין במעלות גבוהות, חוסר הקירור עלול לגרום לעיוות של האימפלר, ובכך פגיעה ישירה בטורבו ובביצועיו...

מקווה שעזרתי

תום...

Silvia S14 - AKA "Drift"

הדבר הכי טוב אחרי סקייליין.

והדבר שהכי קל להפוך לסקייליין.

מישהו בא מהמקום?!

פורסם
במנועים בכלל, ממש אבל ממש לא כדאי לסוע בטורים גבוהים כאשר המנוע קר - בדרך כלל מתחת ל90 מעלות, במנועי טורבו, לא משנה חדש או ישן, יש צורך לסוע בטורים נמוכים כדקה לפני העצירה, ולחקות דקה בעצריה לפני דימום מנוע, זה כיוון שכאשר מכבים את המנוע, מערכות הקירור כבות, הלהבים של הטורבו עדיין במעלות גבוהות, חוסר הקירור עלול לגרום לעיוות של האימפלר, ובכך פגיעה ישירה בטורבו ובביצועיו...

מקווה שעזרתי

תום...

אם ככה...אז הטורבו בטנדר של אבא שלי נפגם בטח...שנה מכבים את האוטו בלי חשבון לכלום...באמת הרגשנו ירידה בביצועים שלו. אפילו בהרצה שלו לא הקפדנו על זה

"במכונית יפנית חדשה, בירידות אני דוהר"

• תוכן חדש...