Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוצה מידע על TwinSpark וTwinturbo

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי לא מצאתי מידע כמו שצריך.(עישתי חיפוש בפורום)

רציתי לדעת על יתרנות חסרונות שוני אחד מהשני ומטורבו רגיל

קישורים לאתרים טוב.

אבל אני יעדיף גם הסברים בעברית .

גם תמונות אם אפשר.

תודה רבה

:)

פורסם

הTWIN TURBO אם אני לא טועה זה שילוב של 2 טורבואים.

וזה אומר הרבה אבל ממש ממש הרבה כ-ו-ח.

בקשר לTWIN SPARK

תאמת אני לא יודע, אבל זה נשמע משהו שקשור, להתנעה מלשון SPARK-ניצוץ.

מקווה שעם הז*** שכל שלי קצת עזרתי...

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

פורסם

שני מושגים שונים לחלוטין.

טווין טורבו - שני מגדשי טורבו. רואים את זה בעיקר במנועי V, שבהם יש שתי סעפות פליטה ושתי סעפות יניקה - ולהם מרכיבים לעיתים שני מגדשים - אחד לכל צד של המנוע.

טווין ספארק - ראש מנוע ובו שני מצתים לצילינדר. קיים באלפא. לכאורה אמור לייעל את הבעירה.

פורסם

מכניס יותר אויר לצילנדרים?

כמה עוד אפשר להכניס ?

לא מספיק טורבו אחד ? זה לא יותר מדי?

או שגם הצילנדרים גדולים בהרבה ?

פורסם

כמה עוד אפשר להכניס ?

תשמע... זה אף פעם לא הפריע לאף אחד... לא שמעת על מנוע W?

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

כמה עוד אפשר להכניס ?

קודם כל כמו שאישפוז כתב, במקרה ויש מנוע V אז יש שתי סעפות פליטה ויניקה ולכן מתאים טורבו אחד לכל צד, כאשר כל טורבו עובד עם חצי מהצילינדרים.

יש עוד מקרה ובו יש שני מגדשים בגדלים שונים. אחד קטן ואחד גדול. הקטן נכנס בסל"ד נמוך יותר והגדול, שלוקח לו זמן לבנות לחץ, נכנס בסל"ד גבוה. כך יוצא שיש כוח בכל סל"ד, נניח תלחץ ב-2000 סל"ד, הטורבו הקטן יכנס מיד לפעולה עד שהגדול יבנה מספיק לחץ ואז גם הוא יכנס. זה נועד לנטרל עד כמה שניתן את ה"טורבו לג" כמו שיש נניח באימפרזה טורבו, שמתחת ל-3000 סל"ד אין לה כוח בכלל ורק מעליו נכנס הטורבו. (או 3500, או 4000, תלוי בדגם :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אוקיי . וההסדר על מנוע w עכשיו

כן המפקד!

מנוע W הוא מנוע שנוסע על מים במקום על דלק. זה נפוץ באירופה, אבל בארץ לא מכניסים את זה לשימוש בגלל שאנחנו ארץ שחונה.

עוד פרטים באדיבות מנוע החיפוש של הפורום, אגב, יצא לך להכיר אותו? הוא ממש נחמד. הרבה יותר ממני:

http://carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=19729

• תוכן חדש...