Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויות מארגנטינה - מ-ELI172

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלי ידידנו נמצא כעת בארגנטינה וביקש ממני לתרגם בשבילו כמה חוויות מוטוריות שכתב לפני מספר ימים. מצורפות גם תמונות, להנאתכם: (המקור באנגלית, אני תרגמתי כמעט 1:1)

הכל התחיל לפני כמה ימים כשהחלטתי לנצל את האינטרנט בחינם שיש לי בהוסטל ולשוטט קצת בפורומי הרכב והשיפורים הארגנטינאיים.

אני חייב להגיד שלא הייתי מופתע מהכמות העצומה של אתרי המכונית והשיפורים אחרי שראיתי כל כך הרבה מכוניות משופרות על כבישי בואנוס איירס, ולכן החלטתי לכתוב כמה מילים באחד האתרים הגדולים ולשאול את החברים שם על המפגשים והמרוצים. אז אחרי שהחלפנו קצת אינפורמציה על מכוניות ושיפורים בארגנטינה וישראל הם המליצו לי ללכת למקום שנקרא AUTODROMO בבואנוס איירס, כי בימי שישי ב-20:00 יש שם מפגשי ענק. אז אמרתי לעצמי – למה לא, ננסה.

לקחתי מונית (פז'ו 504 משנת 1996!!) לשם והייתי המום לראות שהאוטודרומו הוא בעצם מסלול מירוצים, וכנראה גם מסלול מירוצי הפורמולה 1 של ארגנטינה.

האוטודרומו הוא קומפלקס ענק של דברים הקשורים למכוניות. מסלול קארטינג, מסלול מרוצים, חנויות שיפורים ועוד.

כשהגעתי לשם פגשתי את הבחור שהזמין אותי. יש לו פיאט 127 עם 300 כ"ס ושני מושבי ספארקו, זה הכל. הוא הוריד את כל שאר האלמנטים המפריעים מהמכונית. (אין דשבורד, שטיחים, מושבים מאחור, כלום!)

חשבתי שזו מכונית נדירה ביותר בארגנטינה עד שהוא לקח אותי לתוך המסלול וגיליתי את גן העדן!

מרוצי רבע מייל עם מרשלים, חוקים, תוצאות, רמות שיפורים (6 בסה"כ, תלוי בסוג השיפור) ולוחות דיגיטליים ענקיים שמספקים תוצאות.

בגלל שהיה לי המזל להכנס למסלול עם אחד מנהגי המרוצים, הורשיתי להכנס לפיטס ולעמוד מאחורי המכוניות המתחרות. אז 5 דקות לפני כן ראיתי את גן העדן מבחוץ – ועכשיו אני עומד מאחורי פורד פלקון עם 650 כ"ס, שהיא אפילו לא אחת מ-3 המכוניות הכי מהירות כאן, אבל יש לה רעש מהגהינום!

אחרי שכמעט איבדתי את שמיעתי סופקו לי אטמי אוזניים (זה היה אחרי שהלב שלי נפל על המסלול והיה לי קשה לנשום), בכל חיי לא שמעתי כזה דבר.

ארגנטינה ידועה כמדינה עם הרבה מכוניות צרפתיות ואיטלקיות, אבל כשמדובר בשיפורים ומרוצים כמעט כל המכוניות הן אמריקאיות או איטלקיות (אבל... מורכבות בארגנטינה)

האירוע התחיל בשעה 20:00 אבל נגמר ב-04:00 בבוקר כשהמכונית האיטית ביותר הייתה רנו אקספרס דיזל שנראתה רגילה לחלוטין, אפילו ללא חישוקים קלים. היא עשתה את הרבע מייל בכ-17.5 שניות!!

טוב, אנשים שם לא התרשמו במיוחד, כי מי שלא עושה את הרבע מייל בפחות מ-15 שניות הוא סתם לוזר...

כל ה-50 פיאט 127, כל ה-40 פיאט 128. כל ה-20 פולקסווגן גול (לא גולף, אלא כמו פולו), 15 פיאט 600, איזה 30 פורד פאלקון ואסקורט, ועוד הרבה מכוניות עשו את הרבע מייל בפחות מ-15 שניות! והמהירה ביותר הייתה הפורד פאלקון הירוקה שעשתה את המסלול בזמן מדהים של..... 11:20 שניות!!!

כנראה שזה זמן נורמלי למכונית שמקובל להניח שיש לה יותר מ-700 כ"ס (אף אחד לא באמת יודע), אבל השניה המהירה ביותר הייתה ה-127 האדומה עם זמן של 11:59 – מדהים!

רוב חלקי השיפורים מיוצרים כאן בארגנטינה בחלק של העיר שיש בו חמישה רחובות מלאים בחנויות שיפורים ומפעלים לייצור חלקים. המקום הזה נראה כמו תערוכת שיפורים – כל מכונית שניה היא משופרת בטירוף.

כשסיפרתי להם על החוסר בספורט מוטורי בישראל ושזה לא חוקי להתחרות, הם לא האמינו. אבל כשהם שאלו אותי מה אנחנו עושים כשאנחנו רוצים להתחרות וסיפרתי להם – הגיע השוק האמיתי.

בשבילם ישראל היא מדינה עשירה ומאוד מתוחכמת, הם פשוט לא מאמינים שיש אצלנו מרוצים לא חוקיים, בשבילם דברים כאלו קיימים רק בסרטים כמו "מהיר ועצבני".

לנושא אחר: לפני כמה ימים השכרתי מכונית (פורד קא) וכשבאתי לקחת אותה הם נתנו לי פיאט פאליו. אמרתי להם שהייתי מעדיף ללכת ושאני לא רוצה אותה (היא מהנה לנהיגה בערך כמו אונו, שדרך אגב נמכרת כמכונית חדשה כאן).

בשביל עוד 30 ¤ לקחתי מכונית אחרת, כזאת שאף אחד מכם לא מכיר, היא נקראת.... פז'ו 106!

זוהי גרסה מיוחדת שנקראת "vitamina buenos aires" ויש לה מושבי עור ומערכת סטריאו יקרה מאוד.

מגבלת המהירות בכביש המהיר היא 100 קמ"ש אבל לא תראו אנשים יורדים מ-150, אפילו המשטרה. האנשים האלו נוהגים כמו מטורפים, הם לא יאטו אפילו אם מטוס 747 ינחת באמצע הרחוב הראשי בבואנוס איירס (9 נתיבים לכל כיוון), אבל עדיין לאורך שלושה וחצי חודשים לא ראיתי אפילו תאונה אחת. נכון, אני לא מכיר את הסטטיסטיקה, אבל האנשים האלו באמת מתואמים בנהיגה שלהם, ואנחנו מדברים על עיר עם 5 מיליון תושבים.

המכוניות הנמכרות ביותר הן כנראה הפאליו, פורד קא, רנו קליאו ופולקסווגן גול. במשפחתיות המגאן (החדשה תהיה כאן ב-2007 כשהם יתחילו לייצר אותה כאן...) והפורד פוקוס.

הגול נראית מבפנים כמו גולף משנות השמונים ופולקסווגן מוכרת כאן גם מכונית שנראית כמו פאסאט משנות השמונים ונקראת "סנטנה".

אני לא יודע אם צריך להאשים את המוסכניקים הישראלים או את הדלק, אבל כאן המכוניות הצרפתיות והאיטלקיות לא מתקלקלות יותר מהקורולה או הסיוויק (היפניות היחידות שנמכרות כאן). ואם זה לא מספיק, הקורולה יקרה ב-20% מה-307 וכנראה גם מהפוקוס.

יש כאן הרבה אנשים עשירים, אבל הם לא אוהבים להתבלט כנראה מפחד מתגובות, אז הם קונים אאודי A6 במקום A8 וכולי...

ההבדלים בין המעמדות גבוהים ביותר כאן, כמו שקרה לי – אפשר לעמוד ברחוב ואחרי איזה 200 מוניות פז'ו 504 לראות שלבי קוברה 427 או פורשה 550 ספיידר או אפילו פרארי 355. רק שלא תראה את המכוניות האלו עומדות כי הבעלים מפחדים לאבד אותן לשודדים מזדמנים...

זה הכל לבינתיים, שיהיה לכם שבוע טוב וסעו בזהירות.

אלי

fiat 600-falcon.jpg

fiat uno.jpg

times.jpg

uno yellow.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הערה קטנה ה-504 עדיין מיוצרת גם באפריקה וגם בדגרום אמריקה.

לאחר החיפושית המיתולוגית זו המכונית בעלת מרווח שנות הייצור הגדולה בעולם

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

וואו! אכן נראה כמו גן עדן מוטורי!

הדברים שאלי כתב ממש סותרים את מה שאני חשבתי על ארגנטינה, המצב שם לא אמור להיות קשה? (מבחינה כלכלית,משק,וכו'..)

מתי הוא חוזר? 8)

:wink:

172

פורסם
הערה קטנה ה-504 עדיין מיוצרת גם באפריקה וגם בדגרום אמריקה.

לאחר החיפושית המיתולוגית זו המכונית בעלת מרווח שנות הייצור הגדולה בעולם

סתם לא קשור לנושא. במקסיקו לאחר הפסקת ייצור החיפושית יצא דגם מיוחד של חיפושית לציון הסיום. בכל סוכנות של פולקסווגן הוצב אחד, ובתור חובב רכב יצא לי לבקר בכמה סוכנויות ולצלם.

חיפושית דנדשה.JPG

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
וואו! אכן נראה כמו גן עדן מוטורי!

הדברים שאלי כתב ממש סותרים את מה שאני חשבתי על ארגנטינה, המצב שם לא אמור להיות קשה? (מבחינה כלכלית,משק,וכו'..)

מתי הוא חוזר? 8)

:wink:

הוא אמר לי, שאחרי תערוכת דטרויט (איזור ינואר)

אלי ב :wink:

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם

thanks a lot roni for your help.

on january im planing to be in the detroit auto show,like eli said and i´ll bring with me back a lot of car pictures you cant see in "auto magazin",take carr and drive safely

chaw

פורסם

on january im planing to be in the detroit auto show,like eli said and i´ll bring with me back a lot of car pictures you cant see in "auto magazin",take carr and drive safely

chaw

אגב , סתם מעניין אותי, מה קורה עם הקליאו שלך כל התקופה הזאת?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

chaw

למה, אתה מתנדב לעשות בייביסיטר?

פורסם

chaw

למה, אתה מתנדב לעשות בייביסיטר?

דווקא לא...

אבל בהנחה שהרכב עומד כ"כ הרבה זמן , מעניין איך הוא נשמר...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תראו, אני התנדבתי, ואני גר 3 דקות מאלי, אבל הוא לא הסכים, אז אין לכם סיכוי :wink:

ואלי - בשמחה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

chaw

my clio is with my father,in a safe place.

every few days im calling home to see how is she doing (that makes my perents a little angry cause im asking about it more than i ask about theme) :? they have a great son or what

?

im sorry im missing all the action with the police and to oren:

good luck with your car.

eli-last massage before the bus (20 hours!!!) to brasil.

chaw amigos

• תוכן חדש...