Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאמין לי שאתה לא צריך להראות לי כלום, הנושא מוכר.

העיניין הוא לא להגיע בכלל למצב בו אתה צריך לבצע בלימת חירום, ואם אין ברירה ואתה נוסע ברכב ללא ABS ופתאום קופץ לך ילד לכביש- השילוב עם צמיגים איכותיים ובלמים טובים עושים את העבודה, ואני ביצעתי עשרות פעמים בלימות חירום חריפות עם הרכב ולא הגעתי בכלל למצב של נעילת גלגלים.

כמובן שבכביש רטוב אין לי פיתרון לנושא.

פורסם

אז גם למה לשים חגורת בטיחות ?

הרי העניין הוא לא להגיע למצב שתצטרך אותה בכלל.

לא משנה כמה תבלום ברכב עם צמיגים איכותיים ובלמים טובים - לפנות תוך כדי הבלימה אתה לא יכול.

בטח לא אם אתה לא נהג סופר מיומן שיודע איך לא לנעול גלגלים ואיך לשנות כיוון בדיוק ברגע הנכון,

דברים שמע' ה- ABS פותרת לך בצ'יק צ'ק.

ואני מבין מדברייך שלדרוס ילדים ביום גשום זה בסדר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

שוב פעם- אין תחליף ל- ABS בכביש רטוב, איני יודע איך הבנת את מה שהבנת.

אתה לא יכול להשוות בשום אופן בלימת חירום לחגורות בטיחות. אם אתה נוהג כמו שצריך במהירות נמוכה בעיר ותשמור מרחק מהרכב שלפניך- אין שום סיבה שתצטרך לבצע בלימת חירום "פתאום".

דווקא מהדברים שלך אני הבנתי שצריך לגרוט את כל המכוניות הישנות או אלו שאין להם ABS כי אלו פשוט אסון.

פורסם

כי הרי מעולם לא נוצר מצב שהיית צריך לבלום במהירות גבוהה מחוץ לעיר (שם יש יותר חשיבות ל ABS) ?

אני לא אומר לזרוק את כל המכוניות בלי ABS לפח הזבל הקרוב (הבנת הנקרא?),

אבל אני גם לא מבין למה ברכב שכבר יש בו ABS בנאדם יעדיף "לחסוך" על החיים שלו ולהסיר את ה- ABS במקרה של תקלה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בדיוק מאותה סיבה שאם יש בעיה במחשב כריות האוויר אז מעדיפים פשוט לנתק את נורת ההתראה מלוח השעונים "כי היא מפריעה". חוסר מודעות לנושא הבטיחות בארץ.

לגבי בלימות החירום: 90% מהבלימות נעשו בכבישים בין עירוניים בגלל נהגים "מוכשרים" שנוסעים לפניי ומחליטים לבלום באמצע הכביש כי הם פיספסו את הפנייה, כי הם רוצים לעבור נתיב, כי הם ראו חתול, כי ראו שיש תמרור שמודיע על רמזור בעוד 2 ק"מ...

הגלגלים לא ננעלו כי בלמתי בהדרגה.

פורסם

הגלגלים לא ננעלו כי בלמתי בהדרגה.

בלמת בהדרגה = הארכת את מרחק הבלימה.

לא תמיד יש לך (או יהיו לך) את ה"ספיירים" האלו.

אבל הנושא הוא לא אתה, שכן לא היה לך ABS מלכתחילה ברכב.

תסכים איתי שאם היית קונה רכב עם ABS - היית מאוד רוצה לתקן אותו ולא לנתק אותו ?

פורסם

1. זה עברה לנתק ABS ברכב שיש לו אתה מערכת.

2. בזמן תאונה, חברת הביטוח תתנער משתלום פיצויים, ואם ההונדה הזאת היא זאת שתהיה אשמה בתאונה, בעל ההונדה יאלץ לשלם פיצויים מכיסו האישי לזה שנפגע בתאונה, מה שמוביל אותנו למליוני שקלים במקרה של פגיעת גוף.

זה היה ברור מראש האיש הולך לנתק את המערכת לתמיד, הרי אם היתה לו כוונה לתקן אותה הוא לא היה שואל בפורום איך לנתק אלא ישר ניגש לתקן את הבעיה.

סתם שתדע, בטסט יש סיכוי טוב שתכשל אם המערכת לא תעבוד, ואם איזה שוטר מסתובב בפורום, אתה בסכנה ממשית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כן אני מתכוון לנתק אותה לתמיד, אם היית מכיר את ההונדה היית יודע שהמערכת הזאת רק הורסת ולא מועילה.

בטסט לא מכשילים על זה ולא נעליים אל תמציא דברים, כי בטסט אתה לא מגיע לבלימה כ"כ חזקה.

מה אתה ישר רץ לחברות ביטוח, שלא נדע מצרות ושלא נצטרך להגיע למצב הזה.

ובוא נראה אותך שם 7 אלף שקל כדי להרכיב מערכת כזאת חדשה, אני בטוח ב100% שלא היית משקיע אפילו חצי מזה.

אז אל תדבר איתי על בטיחות כי חצי מדינה נוסעת בלי ABS.

כל זה היה בלי לפגוע כמובן פשוט סתם הגזמת במה שרשמת.

פורסם

לפי מה ששמעתי מבעלי סיויק, הבלימה ברכב מאוד גרועה.

למושיקו, אני מציע לך לפנות למוסך כדי לאתר את התקלה, זה יכול להיות רק חיישן שזקוק לניקוי או משהו כזה, אתר את התקלה ואחר כך תגיע למסקנה של "7 אלף שקל".

אז יופי, לכל אחד שיש בעיה במערכת בטיחותית יגיד" כל המדינה נוסעת בלי ABS" ,אז למה להגיע למצב כזה, מה אכפת לך מאחרים?

אתה רוצה לשמור על החיים שלך, או לפחות למנוע?, אל תיקח סיכונים מערכות בטיחותיות תוכננו ע"י מהנדסים ובעלי מקצוע וכו. שישבו שעות ושילמו להם על זה שיפתחו מערכת כזאת, הABS מערכת חשובה ביותר אל תדלג עליה.

אתה תחליט מה לעשות ואני מקווה שתשמע בהצעות חברי הפורום לתקן את המערכת.

שמור על עצמך :)

פורסם

מושיקו, למה החלטת שצריך להשקיע 7K ש"ח במערכת חדשה?

איזו בדיקה מקצועית ביצעת כדי לאתר את מקור הבעייה?

מה שעשית זה לעקוף את הבעייה ע"י ביטולה, מה שהוא לא חוקי ויותר מכך טיפשי וחסר אחריות.

גש לאיש מקצוע מנוסה שיבדוק את מקור התקלה. מספיק חיישן בודד מלוכלך או מגע רופף כדי לעשות שמות במערכת כולה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תסכים איתי שאם היית קונה רכב עם ABS - היית מאוד רוצה לתקן אותו ולא לנתק אותו ?

זה ברור.

1.

סתם שתדע, בטסט יש סיכוי טוב שתכשל אם המערכת לא תעבוד, ואם איזה שוטר מסתובב בפורום, אתה בסכנה ממשית.

למיטב ידעתי לא בודקים תקינות ABS בטסט אלא רק את תקינות הבלמים עצמם במתקן הבלימה.

כן אני מתכוון לנתק אותה לתמיד, אם היית מכיר את ההונדה היית יודע שהמערכת הזאת רק הורסת ולא מועילה.

ובוא נראה אותך שם 7 אלף שקל כדי להרכיב מערכת כזאת חדשה, אני בטוח ב100% שלא היית משקיע אפילו חצי מזה.

אז אל תדבר איתי על בטיחות כי חצי מדינה נוסעת בלי ABS.

.

אתה עושה טעות, טעות גדולה. חבל שתרגיש את זה על בשרך באחד מהימים הגשומים של החורף שאיזה ילד חס ולחלילה יקפוץ לכביש.

אם אין לך כסף לתחזוקת הרכב אז אל תחזיק רכב או תמכור את זה ותקנה משהו קצת יותר חסכוני. לעשות קומבינות במערכות האלקטרוניות ברכב לא יתרום לך כלום, תלמד: מה שעולה בזול- אח"כ עולה ביוקר. ומה שיעלה ביוקר זה לא כסף, זה משהו אחר (והמבין יבין).

כמובן שהדברים לא נכתבו במטרה לפגוע אלא זה רק המלצה בלבד.

• תוכן חדש...