Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת אלפא 146 מודל 96

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נמצא במגעים לרכישת אלפא 146 יד 1, 175,000 ק"מ על השעון, הסטוריית טיפולים מלאה, אם כי על הנייר ההסטוריה נראית טוב יותר מאשר במציאות, במציאות המצב לא יותר מסביר +.

אשמח אם תביאו לי חוות דעת שליליות על הרכב, מכל מי שהיה לו רכב זה, בכדי שאלך עם הראש ולא עם הלב, לא ארכוש את הרכב, ואמנע מעצמי הוצאות מיותרות.

בתודה מראש,

כמו כן, אודה להתייחסות להוצאות האחזקה של רכב זה משנה שכזו (בעבר היתה לי אלפא 33, שלא הייתה שיא האמינות, בלשון המעטה)

פורסם

ממליץ לעשות חיפוש בפורום. יש כמה שרשורים בנושא 146.

אלפא קונים עם הלב. :wink:

ד"א מאיזו שנה הרכב?

באופן כללי, רכב שמטופל כמו שצריך לא אמור לעשות בעיות מיוחדות. ממליץ לעשות בדיקה לפני הקנייה ולוודא שהשאסי נקי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אל תרכוש את הרכב, תחסוך מעצמך הוצאות מיותרות.

מילאתי אחר מבוקשך*?

* קבלת חוות דעת שלילית ממי שהיה לו את הרכב הנדון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ובכל זאת:

הנקודות החלשות של הדגם:

בלמים חלשים (הן מבחינת עוצמה והן מבחינת דעיכה בעומס. ה-1.6 זוועה - דיסקים לא מאווררים ותופים, ה-1.7 יותר טוב - דיסקים מאווררים ודיסקים + ABS) ומתבלים מהר, לעתים כדי רפידות כל טיפול (20K ק"מ). הטיפולים עצמם, אגב, לא יקרים במיוחד.

המנועים (בוקסר) לרוב לא מגיעים ל-200,000 ק"מ ללא שיפוץ ראש (כמו ב-33). בקילומטראז' שמתקרב לכך יש להעדיף מנוע שעבר שיפוץ ראש ולטעמי, גם מנוע שהוחלף (במקום מסודר ובעל ידע באלפות).

מערכת החשמל רגישה לאלתורים, וקיימים הרבה במציאות הישראלית. גם בלעדיהם, תחליף הרבה נורות ופיוזים, לפחות הם זולים...

מצאי הדגם בפירוקיות זעום והמחירים מופקעים

נקודות חזקות:

חלקים רבים, מתלים לדוגמא, משותפים עם דגמי פיאט שונים - זמינות ומחירים זולים

תא נוסעים בנוי היטב יחסית וכמעט חף מקרקושים

באופן כללי:

אם אתה לא בטוח, ואתה ככה"נ לא בטוח לאור הניסוח העגום של שאלתך - אל תקנה

אם אתה רוצה שהרכב יאריך ימים - תבדוק שמן ונוזל קירור באופן קבוע ותדיר, תקפיד על שמן ונוזל קירור איכותיים ואל תזניח תקלות

למען הסר ספק, הניסיון שלי עם הרכב (146 1.6) הוא כ-5 שנים ומעל 100,000 ק"מ.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...