Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט כרומה , לען נעלמו ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הארג'נטה לא היתה מתיחת פנים למכונית די כושלת לכשעצמה - ה 132.

בתחילת שנות ה 80' פיאט היתה במצב כספי רעוע למדי, מאחר וקו המוצרים העיקרי שלה התבסס על מכוניות מיושנות - ה 127 וה 131,ולמרות התקוות הרבות שתלו בה, גם הריטמו לא ממש עשתה חייל, וכך גם הלנצ'ייה דלתא שהוצגה ב 80', למרות שכמכונית היא היתה טובה מהריטמו בהרבה.

באותה תקופה הטילה פיאט את כל כובד משקלה על פיתוח יורשת ל 127, ולכן כל תקציבי הפיתוח הופנו לנושא, ומתיחות הפנים שעברו ה 131 וה 127 נועדו "להרוויח" זמן ותו לא, וכזה היה גם גורלה של ה 132 שמכירותיה היו איזוטוריות מחוץ לאיטלייה.

כשהוצגה האונו החדשה בפברואר 83', בטקס ההשקה המרשים והיקר בתולדות עולם הרכב, בתוך זמן קצר מחקה באחת שנים רבות של הפסדים, ומכירות האונו לבדה פיצו על מכירותיהם של שאר הדגמים, למעט הפנדה שנימכרה לא רע גם לפני כן.

הפיאט 130 נולדה כמחליפתה של ה 2300 הסאלונית, שהיתה מכונית מיושנת למדי, והוצגה בתערוכת ג'נבה 69'.

מנוע ה V6 תוכנן ע"י מהנדס בשם אורליו למפרדי שעבד באותה העת בפרארי, למרות שהיה פשוט למדי לכשעצמו.

הרעיון היה להתחרות בדגמי הפאר של מרצדס (סדרה S) ב.מ.וו (2500,2800) ואפילו יגואר(XJ6ׂ).

ה 130 היתה הפיאט הראשונה שהשתמשה ב 4 מיתלים ניפרדים, הגה כוח, תיבה אוטומטית (תיבה ידנית הוצעה כאופצייה, אגב)ואיבזור מותרות מלא - נעילה מרכזית, חלונות חשמליים ואפילו מזגן מקורי.

למרות הביקורות המצויינות בעיתונות הרכב בשעתה, ה 130 פשוט לא נימכרה, ואם נוסיף לזה את איכות הגימור הגרועה ומהירות ההחלדה, נקבל מתכון בטוח לכשלון.

בכל שנות ייצורה, מ 69' עד 77' נימכרו 20,000 מכוניות בלבד, מספר נמוך לכל הדעות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ידוע על שתי פיאט 130 בארץ.

אחת היתה של בעלה של אימי כשהיתה חדשה שנת 72 (באותה תקופה הוא ניהל חברת השקעות שהיתה לה סוכנות משנה של פיאט)

והשניה היתה של השגריר האיטלקי.

מחקריה מקיפה שעשיתי - הפיאט 130 שהיתה אצלנו נמכרה לחברת שעסקה במחסני ערובה והורדה מהכביש בגלל תאנה ביוני 78

ככל שידוע לי גם השניה לא שרדה - ולא בטוח שהיתה שורדת בגלל שאני זוכר חורים של חלודה בפח עוד בהיות הרכב בן שנתיים.

ליתאפשר לי כלכלית - אני לא מוציא מכלל אפשרות יבוא של אחת כזאת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ידוע על שתי פיאט 130 בארץ.

אחת היתה של בעלה של אימי כשהיתה חדשה שנת 72 (באותה תקופה הוא ניהל חברת השקעות שהיתה לה סוכנות משנה של פיאט)

והשניה היתה של השגריר האיטלקי.

מחקריה מקיפה שעשיתי - הפיאט 130 שהיתה אצלנו נמכרה לחברת שעסקה במחסני ערובה והורדה מהכביש בגלל תאנה ביוני 78

ככל שידוע לי גם השניה לא שרדה - ולא בטוח שהיתה שורדת בגלל שאני זוכר חורים של חלודה בפח עוד בהיות הרכב בן שנתיים.

ליתאפשר לי כלכלית - אני לא מוציא מכלל אפשרות יבוא של אחת כזאת.

לפני כמה חודשים נמכרה פיאט 130 (מה שמוכיח שקיימת לפחות אחת) ביד 2

ואגב שגרירות איטליה, השגרירים של איטליה לדורותיהם הביאו לכאן איתם לא מעט מכוניות מענינות . (למרות שהשגריר הנוכחי נוסע באלפא רומיאו)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

130 קופה שראיתי שנה שעברה באיטליה למכירה

DSCN1346.jpg

DSCN1350.jpg

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
130 קופה שראיתי שנה שעברה באיטליה למכירה

Bella machina

ולמרות העיצוב האלגנטי, קשה שלא להבחין בדמיון בין 130 קופה ללנצ'יה גאמא קופה ,לפרארי 400 ואפילו לפיז'ו 504 קופה. מה הפלא, כולן עוצבו ע"י פינינפארינה, שלעתים חטא בשבלוניות מה (ראו פיז'ו 405/605/אלפא 164 ולהבדיל, פיז'ו 404 קופה/קבריולט ופיאט 1500/1600 קופה/קבריולט).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מה הפלא, כולן עוצבו ע"י פינינפארינה, שלעתים חטא בשבלוניות מה (ראו פיז'ו 405/605/אלפא 164 ולהבדיל, פיז'ו 404 קופה/קבריולט ופיאט 1500/1600 קופה/קבריולט).

וגם הפג'ו 404 מול המוריס אוקספורד/ אוסטין קיימברידג' ונגזרותיהן...שהן יצירותיו של פיניפארינה שהיה נוטה "לגנוב" מעצמו.

עודד

פורסם

כשמסתכלים היטב רואים שפיאט כרומה היא למעשה לנצ'ה תמה 5 דלתות, לא רק בפלטפורמה אלא בעיצוב ממש - מרבית משטחי המרכב זהים או מאד דומים, דלתות הצד זהות לחלוטין, ההבדל הוא בדלת האחורית ובעיצוב הגריל והפנסים.

מעניין איך אחת הפכה למכונית מיתולוגית כמעט והשניה נעלמה בין דפי ההיסטוריה. בעיקר עניין של מיתוג ושיווק כנראה.

נראה גם שעיצוב הסדאן הרבה יותר נכון ושלם מההאצ'בק במקרה זה. חלק מהעניין זה הכיפוף הקל לכל אורך הרכב, ממש מעל בתי הגלגלים בתמה, שנותן לה אלגנטיות מסוימת שכל כך חסרה לכרומה. לפעמים אלוהים באמת בפרטים.

כרומה:

Fiat_Croma.JPG

תמה :

Lancia_Thema_rear_20080222.jpg

פורסם

למרות השימוש בפלטפורמה זהה ובמספר משטחי מרכב, הלנצ'ייה תמא היתה מכונית טובה לעין ערוך מהפיאט כרומה.

לתמא היה היגוי טוב בהרבה מההגה המחריד של הכרומה, שניזקק ל 4.6 סיבובים מנעילה לנעילה (!), כיול המיתלים שלה היה בליגה אחרת לגמרי, עיצוב הפנים היה נאה בהרבה והביצועים היו טובים יותר.

אפילו גירסת הטורבו של הכרומה, עם 155 כ"ס היתה פיספוס גדול, בייחוד בהשוואה לתמא טורבו.

הכרומה היתה אמורה להיות הזולה בחבורת הטיפו 4, וזו גם ההרגשה שהיא נתנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אגב,בישראל הייתה 130 נוספת,מדובר ברכב עם מספר זר מדגם הקופה ובצבע כחול,הרכב הושבת בגלל שבר בגל זיזים,אני וחבר נסענו בשעתו לחולון שם עמד הרכב וחברי רכש אותו לבסוף,הרכב נגרר לחיפה ועמד מספר שנים אך חברי לא הצליח לשקמו,חלק מחלקיו פורקו והוא נשלח לגריטה.

זה היה לפני למעלה מ-20 שנה,הכוונות היו טובות אך הביצוע אז,בעידן הטרום אינטרנט והמחסור בחלקים ובבעלי מקצוע היה בלתי אפשרי מבחינתו.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

יש לי במוסך באנגליה סחורה NOS של פיאט מהדגמים הללו שנעלמו משנות השמונים המאוחרות והתשעים המוקדמות. את הרוב כבר העפתי באיביי לפי משקל בשנה האחרונה כי במכירות בודדות לא הצלחתי להיפתר מכלום גם לא עם מחיר התחלתי של 0.5 ליש"ט.

רוב החלקים הם של רגטה,פנדה,סטרדה(ריטמו),אונו.

לא ראיתי כאן עדין רגטה אחת, ראיתי סטרדה אחת במפגש קלאסיות, אונו אין יותר על הכבישים, ופנדות בודדות מאוד

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לאבי היתה הפיאט 130 ברלינה שנת 1970 או 1971 מנוע 2866 בצבע בז

זה היה בשנת 1981 או 1982 (הרכב הראשון שנהגתי עליו)

הרכב נקנה ממגרש מכוניות בראשון לציון (מול התחנה המרכזית הישנה, איפה שהיום בנק לאומי)

לאחר מכן אני יודע שהוא התגלגל למוסך אמיל ביפו (מאחורי המכס) ועמד שם מספר שנים

ידוע לי על עוד 130 ברלינה 3.2 ליטר בצבע כסף שחנתה די קבוע ברחוב טשרניחובסקי בת"א (ב 1982/3 כשלמדתי באנקורי)

באותה תקופה דובר על זה שהגיעו 8 פיאט 130 לארץ לשגרירות האיטלקית, ולאחר תקופה הם קיבלו רישוי רגיל ונמכרו

• תוכן חדש...